Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
25.1.10 18:16

Berdo, treba ocenis moznost si formular na porodne vyplnit na pocitaci a vytisknout.
Prikladam link, kde to tak je mozne udelat:
 https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.1.10 18:19

kralishku, tak já žádnou kapačku neměla. Rovnou mi tam šoupli tu tabletu (večer, v noci se ještě nic nedělo) a ráno druhou. Pak už to šlo, teda kromě toho otevírání, to docela vázlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10388
25.1.10 18:25

Holky tak tedy jo :mrgreen: :dance: . Monano to jsi měla stejný TP jako já teď :-P .
Chci se zeptat, když dáváte miminko do postýlky, kam ho pokládáte? V „chytré knížce“ co mám doma doporučují, aby miminko leželo tak, aby se dotýkalo nohama spodní pelesti, deku zastrčit po stranách a udělat jakoby kapsu. Prý to snižuje riziko udušení miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
25.1.10 18:37

kralishku a Monano díky holky já si to myslela. Taky u nás vyřizuje matrika v porodce, jenže si pro rodný list už musíme na úřad a to nejdříve po patnácti dnech po porodu, tak snad už to bude brzy. Musím si totiž ještě vyřídit i rodičák, jelikož si mě neustále předávají a posílají mě jinam, tak snad už to teď konečně vyřídím vše najednou… :nevim: Ale nikde mě nechtějí a přehazují si mě jako horký brambor, že pod ně nepatřím, už si myslím že snad ani neexistuju… :pocitac:

Kubi ty máš chytrou knížku? :mrgreen: Tak to já teda nemám… Jinak když tady byla dneska doktorka, tak má ležet buď na zádech, ale spíš na boku a střídat to, ale hlavně ne na bříšku. Jelikož malá ublinkává, tak jí dávám na bok… mám takovou deku na sucháč, v podstatě je tam pak zabalená skoro jako v kapse jak píšeš. V podstatě jde asi o to, abys prcka udržela na boku a na to prodávají i takové zarážky, ale já je teda nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
25.1.10 18:38

kralishku díky za odkaz, určitě využiju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
25.1.10 18:38

Tak já dávám Lucku jen na bůček, bez zábran. A přikrývám dekou jen lehce, žádná kapsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
25.1.10 18:43

Berdo, nezapomen, ze do 8 dnu taky musis vyridit zdravotni pojistovnu a tam tedy RL chteji take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
25.1.10 18:45

kralishku jj, zdravotní pojišťovnu jsem chtěla aby vyřídil manžel už když jsem byla v porodce, ale když zjistil, že je potřeba RL, tak se ani nesnažil… prostě počkáme, až budeme mít RL a pak všechno oběhá a pokud budou mít někde problém, tak ať si trhnou, protože když chce člověk něco po nich, tak mají času dost… Ale i tak díky za upozornění. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
25.1.10 18:47

Kubi nám se třeba nejlíp osvědčila zavinovačka.. mimčo se nebudí ručičkama a tak.. dávali jsme na bok ..většinou.. později i na záda.. pak ji zavinovačka začala vadit, tak spala normálně pod peřinkou.. a pak se začala přetáčet.. a odkopávat, od tý doby jen spací pytel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
25.1.10 18:47

Mon taky bych malou nezabalovala do deky, ale jelikož v porodnici rychle ztrácela teplotu, tak mi bylo doporučeno jí ještě nějakou chvilku balit. Jinak si myslím, že ty zábrany jsou taky zbytečné, pokud člověk bude chtít, tak před prcka i za prcka může dát třeba nějakou dečku, aby se nepřekulil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
25.1.10 18:50

A kolik je vlastně teď porodné? Možná blbá otázka, ale fakt to nevím… pořád se to mění. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.1.10 19:16

Já dávám malého na bok a na noc má zavinovačku, přes den je jen pod dekou. Za zádíčka dám polštářek s pohankovýma slupkama, aby se nepřevracel a po každém kojení střídám boky. Jinak ho mám spíš nahoře, aby byl v noci co nejblíž u mě a mám monitor dechu… A ten polštářek s pohankou je takovej těžkej, že se neprolehne ani ho malej neodtlačí. Pěkně drží tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.1.10 19:19

¨Berdo, porodné je 13000,–. Příští týden jdu o něj žebrat, jsem zvědavá, kdy dorazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
25.1.10 19:38

Nám dali rodný list hned na počkání a s rodným listem pak přítel vyřídil zbytek.
Poradnu máme za sebou, poslali nás do nemocnice přeměřit ten bilirubin a je to OK. Za 3 dny jsme přibrali 330g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
25.1.10 19:42

Nám dnes dr říkal at dáváme malému doma tenkou čepičku. Jinak doma má jen bavlněný overálek a je v zavinovačce, v postýlce ho dávám až nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí