Poradna duly
Jana Čurdová
Nám říkali v porodnici že prvníchv 14dní mámekojit při jednom kojené z obou prs. Pak až později přij ednom kojení z jednoho a pak při dalším z druhého aby se dítě dostalo k zadnímu mlíku.
No tak nám se Honzík probudil totálně posraný a poblinkaný-musíme ho vzít taky k dr. ![]()
Holky, ták já mám depku dneska… jednou za čas mi dojde benzín, zadře se motor a já mám pak pocit, že nic nezvládám, nestíhám a vůbec.. když jsem se dneska rozhlídla po bytě - vedle v pokojíčku pořád skladiště - dneska bych to měla dopřebrat a vyklidit, tuna dětskýho oblečení v postýlce, protože ho nemáme kam dát (nemám nábytek a zatím na něj není)- dneska bych to měla nějak vyřešit, do toho musím vyžehlit Teutonku, vyprat cca tři pračky, bo už nemám v čem chodit a další věci na děti. Do toho jsem vařila oběd pro nás a pro Barču, nemám pořádně připravený repertoár ani na jeden sbor, co vedu.. no a navíc ta práce - zase je tam toho milión a do porodu to musí být. O tom, že bych měla psát něco do školy udělat zkoušku ani nemluvim. No a samo Barunka, že jo. ![]()
Normálně to všechno nějak dávám a jsem většinu času ok
ale holt někdy to fakt přeteče…
NICMÉNĚ proč to hlavně píšu.. dovařila jsem a se slzama v očích sedala k obědu. A pak: Barunka papala jako nikdy, dělala ham na všechny strany, všechno shltla - první radost.. a pak manža, kterej taky nezahálí (vyklidil sklep, pověsil věšák, umyje nádobí a tak
, najednou vstal od stolu a pustil jedinou písničku (Oh Mandy od Westlife), na kterou jsme spolu kdy tancovali (na táboře, kde jsem učila
) a vzal mě a začal se mnou tancovat a líbat mě.. a tak to ruplo a já se rozeřvala jak želva (a vlastně řvu pořád
a Barunce se to líbilo a tancovala taky, tak jsme ji vzali k sobě..
No jsem ouplně na měkko..
TeĎ si dám půl hodinky voraz a pak se holt na všechno vrhnu.. představa, že bych šla rodit a nechala všechno v tomhle stavu je děsná..
Tak pardon za megapříspěvek, potřebovala jsem se vykecat..
Fragy velke gratulace k Simonce .{color: fuchsia} ![]()
nejocekavanejsi dite ![]()
…snazim se docitat…
Mon a holky s 2 detma- taky jsme zalezli doma a vyhlizime teploty nad 0. Jsem zvedava jak dlouho to Anda vydrzi. Jeste ze musime na ko ve stredu a ve ct na kycle
zatim pa
no já jsem taková rozladěná co se týká tvrdnutí doma kvůli zimě. Ještě schválně jsem se na to ptala mudry. Mám alberta přes silnici, a to mě s malou nedovolila. Ale že mám jít ve 3 týdnech k ní do ordinace přes půlku Čelákovic to je jí jedno.
Mon, opět máme stejný problém… Na nákup nemůžu (popravdě bych s malým ani nešla v tý zimě), ale do poradny kvůli zvážení musím. Naštěstí má mamka dovolenou a vezme nás autem. S kočárkem bych tam šla půl hodiny. Přitom ta váha, co má v ordinaci by se vešla do igelitky, nechápu, že v tomhle počasí nemůže přijít k nám…
Jéé Sylvi, kdybys viděla, jak líbezně já tady koukám na PC při čtení tvého příspěvku
. Ten tvůj manža je ale třída
. Věřím, že jsi nervózní, ale nemusí být zase vše hned hotové najednou
. Máš toho tedy hafo, ale také pomocníka
.
Monano, věřím, že je ti smutno a na plakání máš přeci nárok. Máš jedno velké štěstí, jsi zdravá a máš dvě krásné zdravé dětičky. Bude zase líp, musíš tomu věřit a každý den si to říkat
.
Uff, tak dneska to vypada, ze Agatka blinkaci nebude. Zaplatbuh, jen ublinkne, ale neni to vcerejsi kompletni vracecka. Aneb jak se clovek dokaze radovat z malickosti.
Jinak Mon pro nas vsechny tady stejne jsi superzena. A i superzeny si musi obcas ulevit. Zrovna tak jako Sylvii, kde vubec nechapu, kde beres silu a energii na to vse, co stihas a zvladas. A holt ono to obcas vsechno nejde. Tak si odfrkni a hlavne, ono ne vzdy musi byt vsechno a hned.
A stvou me ty mrazy. Tesila jsem se, jak s malou vzdycky vyrazim dopo ven - provetrat nas obe a ono prd. Jeste ze mam auto a na nakupy a doktory si jezdim konmo, tak obcas i to male „provetrani“ mezi sup do auta, sup z auta je.
Tak Agatka chrupe, ja si jdu dat taky dvacet, at jsem pripravena, kdyby byl nejaky nocni vyrval. Gute Nacht! ![]()
Ahoj holky,
hlásím se ještě ve stavu 2v1 … dneska na kontrole v nemocnici mi řekli, že se stále neotvírám, že se prostě nic neděje ![]()
Pak mi zvážili malou a odhad je 4 kg
![]()
Takže ve středu mám nástup do nemocnice, začnou mi vyvolávat přes nějakou kapačku či co kontrakce a ve čtvrtek by vyvolávali porod…nechtěji to nechávat na víkend, tak nevim..
Jdu vás dočíst ![]()
Lucilko tak snad to nebude potřeba, ale pokud máš nemocnici hned vedle, tak je to v pohodě. A ten Tvůj chlap je teda šikula, když tohle všechno zvládnul… já bych to taky potřebovala, ale ten můj asi nebude mít moc času, tak uvidíme…
A nevíte jak je to s porodným, musím počkat až budu mít rodné číslo malé?
Aliiku kočárek je moc pěkný, tak ať hlavně i tak slouží. ![]()
Kubi na dudlík má každý jiný názor a myslím, že pokud dítě málo saje z prsu, tak asi nebude chtít ani dudlík. Asi bych ho taky vyloženě v porodnici nedávala, než se rozjede laktace, ale pak v tom nevidím problém. ![]()
My máme taky slušnou spotřebu plínek, jelikož malá zvrací, tak se snažím jí přebalit před kojením, ale je pravda že v průběhu kojení nebo i potom jí tam tak zabublá, že přebalujeme znovu, takže za chvilku to budu řešit pouze přebalováním po kojení, hlavně nebude hladová, tak u přebalování nebude ani plakat.
Sylvii prostě toho máš hodně a někdy to prostě rupnout muselo… ani se nedivím, že zrovna teď ke konci těhotenství, to už je na měkko každý a počkej v šestinedělí.
Hlavně, že Tě manžel podržel a nakonec jste si to všichni takhle užili. ![]()
U nás byla doktorka dneska a váhu si přinesla, ale stejně jdeme zase 2.2. do poradny, prostě ty děti musí hlídat… a všude ještě řádí chřipka, tak asi fakt není dobré s nima chodit nakoupit, i když v případě když člověk musí a jenom tam rychle vlítne, tak si myslím, že se to taky nepos**e ![]()
iviqv je pravda, že naše Rebeka se teď doma trochu nudí, ale snažím se jí zabavit a naštěstí máme babičku, která s ní půjde zítra cvičit, jinak by se asi doma unudila. Plavání, cvičení a anglinu jí teda teď vynechávám a je to znát. ![]()
Bel to ještě neznamená, že když nejsi otevřená že nakonec neporodíš třeba zítra, může to být pak fofr. Před třemi lety mi taky říkali, že se nic nechystá a dva dny potom malá vyskočila takovou rychlostí, že i doktoři se divili.
A kdy máš přesný termín? Jinak na Tebe budeme myslet, tak ať to máš Bel brzy za sebou a hlavně rychle. ![]()
Berdo, to já zase nemyslela dudlíka hned do porodnice, to néé
.
Bel, tak dobrá zpráva je ta, že do pátku máš mimi u sebe
. Já na tom budu příští týden určitě stejně jako ty. Dneska mudra říkala, že bych také nastoupila ve středu
.
Že tady s vámi můžu zůstat, i když budu mít možná únorňátko
.
Kubi
no jasně, že zůstat můžeš, ale celkem mě to pobavilo, že Tě něco takového vůbec napadlo.
A neházej flintu do žita, ještě máš velkou šanci na ledňátko. ![]()
Kubino, mazej do únoraček. Šup!
Ba nééé, zůstaneš s náma, i kdyby ti hrozil březen! ![]()
Berdo, na porodné potřebuješ rodný list novorozence, takže i rodné číslo.
Bel, holka, ty to budeš mít jako já - byť držím ti palce, aby jsi tam netvrdla s vyvoláváním čtyři dny. První den to je ten zátěžový test - pustí ti kapačkou do těla malá množství oxytocinu, který způsobuje děložní stahy a uvidí, zda děloha na to reaguje - někomu se porod rozjede i při tomto - mě tedy ne. A když to nezafunguje, tak pak dávají tabletku dovnitř (div né děcku na hlavu:) a to většinou už dělohu k činnosti donutí. Tak hlavně ať to jde fofrem (třeba např. ta moje 4 tableta už fofr způsobila:). Držím palce Tobě i miminku. A samozřejmě, dojde-li i u jiných k vyvolání - tak i jim jako třeba Zziny.
Berdo musíš počkat na rodný list dítěte.. U nás naštěstí tohle vyřizuje porodka a já měla RL už pátý den porodu u pošťačky.
Kubi buď v klidu. S Honzíkem jsem byla v diskuzi leden 2007 a jako jedinej se narodil v únoru 3.2 a to jsem měla TP 25.1. A neboj my tě v ledňátkách necháme
![]()
Bel, já byla zavřená ještě v půl jedný a po dvou vyvolávacích tabletách a v pět byl Ondra na světě!! To může být fofr. Jo a dokonce jsem měla kompletní čípek, takže nějaký Cervix Skore je pěkně na prd
…