Poradna duly
Jana Čurdová
Hamiltona, jo? Já přemejšlela, jestli to nejni ono, protože hluboko byl a bolelo to moc
ale říkala jsem si, že by mi to třeba řekl, ne
i když on nic moc neříká.. moc se s tím nepáře. Jen se mě ptal, kdy chci porodit a že už to půjde ![]()
Je mi jasný, že to může přijít klidně dneska..
taky jsem před Barčou na kontrole nevypadala
a teď i vypadám, jen kontrakce zatím nic ![]()
Tak já jdu honem pracovat.. mám to určitě až do večera a do porodky bych případně ráda jela s pocitem, že práce je vyřízená ![]()
Tak zatím ahooooj
PS: dneska jsem Barč udělala tak dobrej zdravej oběd, že jsem byla šťastná, že ho nedojedla
a dala jsem si taky..
já mám asi taky dobrý mlíčko, za týden Ondra přibral 380g a to je prý dost, povídala doktorka. A chválila nás
…
Sylvii, držím pěsti. Ať už je to dneska nebo jindy, hlavně rychle!
Já má masi zatím taky dobré mlíko prtoože Lukášek přibral za 3 dny 330g-uvidíme jak to půjde dál
Už jsme byli porpvé venk uale až budu chodit s oběma klukama sama bude to mazec-Honzík by chtěl na kočárek nebo nosit. máme tu samou křižovatku a frekventovno ucestu-to bude něco ho uhlídat.
Kubi, moc blahopřeji k narození Elišky a přeji jí hodně štěstíčka, zdravíčka a lásky
Kristy to je teda příšerný s tou sociálkou… to je to co říkám, kdž jim máš zaplatit ty, tak to chtějí okamžitě, a když je to naopak tak jim to trvá, fakt není nad úřady.
![]()
Sylvii teda tak bych řekla, že to máš jistý, tak držím palce, ať je to rychlý jako s Barčou ![]()
Kecko třeba toho mlíčka nemáš tolik… porodní váhu už by určitě měl mít. Moje kamarádka dneska opouští porodnici v Podolí a bohužel musí malého dokrmovat, ale to už měla i u prvního, tak jí to zase tak nepřekvapilo. Tak hlavně malého hlídej, aby na váze neztrácel. Držím palce. ![]()
Já dneska ani pořádně nestihla nakouknout, protože jsem vařila rajskou a ještě svíčkovou, teda tu jsem si hlavně naložila, abych přes víkend už nemusela tolik vyvařovat.
Holky a co dáváte na prdíky?
Sylvii, tak držím pěsti!!!!
Berdy, mně doktorka doporučila2-3 lžičky fenyklového čaje před každým krmením, já sama piji fenyklový čaj. A protože na ně trpíme hodně, dnes mi doporučila, abych brala sama Espomisan v tabletách, což je vlastně jako kapky Sab Simplex pro děti, jenže Espomisan je pro dospělé. Některé děti (vč. toho našeho) po užití Sab Simplexu zvrací ( a do 4 neděl je smíme užívat jen krizi) a to, že je budu užívat sama prý vyneguje (vyfiltruje) negativní účinky a dítě protinadýmací látky dostane přímo v mléku. Nevím… zatím s tím zkušenost nemám, ale známé to fungovalo. Máte s tím někdo vlastní zkušenost?
Jinak hlazení bříška, horká plena na břicho, cvičení nožičkama apod. u nás nezabírají. Pomáhá vzpřímené nošení a hlazení zad.
Tak jsem dneska jak v Jiříkově vidění
Manžel ráno odfičel do práce max. na 2 hoďky. Vrátil se za 4
Já tady mezitím vařila, lítala okolo dětí a poklízela, bo jsme čekali doktorku. Měla přijet mezi 12-13 hod. Kolem 12.45 jsem už vykukovala z okna, kde MUDr. je a ona zrovna profičela ulicí a byla fuč
Myslela jsem, že bloudí a vyhnala manžela ven a vtom k nám soused nese lístek, co měli ve schránce. MUDra sice zvonila dobře, ale u sousedů
Tak jsem zkusila zavolat do ordinace a máme přijít až ve čtvrtek do poradny. Tak jsem z toho měla oči jak houpací kůň
Si jen říkám, jestli mě bere takhle sportovně jako pětinásobnou matku či by to udělala takhle i u prvorodičky ![]()
Tak jsme se aspoň byli podívat venku. Sice jen na chvilku, ale byli. Děti si zasáňkovaly a já si hrála na ledoborec s kočárem ![]()
Berdo, tak prdíky nás zatím naštěstí míjí ![]()
Sylvii, třeba se porod rozjedo. V principu máš splněno, hlavně ten koncert
A práci doděláš třeba v porodnici, ne? ![]()
Tak nás naštěstí zatím prdíky moc netrápí. Ondrášek se zatím umí hezky vyprdět, ale uvidíme do budoucna. Myslím, že nás to taky čeká. Když jsem měla pocit, že by ho mohlo tlačit bříško, dala jsem před kojením deset kapek Sab Simplex. Zatím jsem to udělala dvakrát. A mám i probiotické kapičky, ale ty jsou až od jednoho měsíce, a pak se dávají preventivně každý den. A jak píše Callamaika, Ondra taky nejvíc slyší na vzpřímené nošení a hlazení zádíček po jídle… No a taky si preventivně v rámci mazlení uděláme chvilku na cvičení s nožičkama a nošení v klubíčku, ale nevím do jaký míry to funguje…
Ahojda,
my na prdiky davame Laktobacilky baby (to same jako probioticke kapky, jen si je clovek musi rozpustit sam a stoji tretinu - doporucila nam MUDra), pak kapicky Baby Calm (je tam vytazek fenyklu, kminu a anyzu, vlastne koncentrovanej cajik na prdiky) a mazeme brisko Pupikem. A pak samozrejme teplo na brisko (osvedcil se pytlik naplnit neuvarenou ryzi, vydrzi hodne dlouho teply, plinka je hned studena
), klubicko, cvicit nozickama atd. Po Sab Simplexu mala zvraci taky, ten jsme zkouseli a vysadili.
Aliik
Tak vám ještě musím napsat, co jsem v noci vyváděla
Šla jsem si lehnout a vzbudila jsem se, když přišel do ložnice manžel. Byla jsme tak zblblá první den z nemocnice doma, že jsem se ho ptala, kde je Simonka. On na to, že je v postýlce a já jsem se ho ptala, jestli o tom ví sestra
On nechápavě koukal, tak jsem se ho ptala znova, pochopil, že jsem zblbá ze špitálu a začal se řehnit na celé kolo. Pak mi konečně docvaklo, že jsem doma a ne v nemocnici ![]()
Callamaiko díky, Sab Simplex jsem chtěla zatím vynechat a na Espumisan jsem myslela ještě před porodem, jen mi to teď nějak vypadlo.
Taky jsem si říkala, že ještě koupím Flatulin - gel při nadýmání.
Fragi Berča taky na prdíky do teď netrpěla, ale po mojí stravě by asi trpěl každý, takže si začnu dávat pozor co dlabu.
Jinak s tou Tvojí doktorkou je to vážně vtipný… asi při představě tolika dětí, raději zvonila u sousedů.
Ale vím, že pokud by se naše doktorka nedozvonila, tak by rozhodně zavolala. Je to divný přístup. ![]()
Kristy jaké máš přesně probiotické kapičky? Nám taky jinak celkem funguje vzpřímené nošení a hlazení zádíček po jídle, ale někdy bych jí tak musela nosit skoro do dalšího kojení.
Nemáte někdo zkušenosti s tímto nosítkem - fusakem? : http://www.ondalek.cz/…elter-cotton
Malá by se co nejvíce nosila, tak bych chtěla něco takového nebo podobného pořídit, jelikož jsem na tu starší měla půjčený ten šátek, ale ta v něm prostě nevydržela a já ho ani neuměla vázat. ![]()
Alliku a jak ty laktobacilky dáváš?
Fragi
tak přeji dneska klidnější noc bez sestřiček… to mě fakt pobavilo, až mám slzy v očích.
Nebo si manžel může dneska vzít setřičkovou uniformu. ![]()
Ahoj já dnes pořídila kapky na prdíkyLefax-prý jso udobré a pro děti od narození.
Jdem hají dobrou noc.
Kubi, gratuluju k Elisce, at jste brzy doma holky!!! Sylvii, tak jsem na Tebe zvedava, do konce ledna je jeste spousta casu, ale myslim, ze nejpozdeji zitra to budes mit za sebou ![]()
Pribirani – v utery PA vazila malyho a mel 3.5 kila, dneska tu byla zdravotni sestra, ktera bude mit malyho na starosti a vazila ho a mel pres 3.9kg, takze bud za 3 dny pribral 400 gramu nebo jim blbne vaha
Nicmene malemu asi chutna a pije jak duha, tak jsem rada, jen kdyby ty prsa tak nebolely… ![]()
K laktobacilkum - na lzici dam trosku vody a rozpustim v tom. Teda jde to dost blbe, clovek to micha a roztira par minut
Ale melo by to mit podobne slozeni a ucinky jako ty kapicky ![]()