Poradna duly
Jana Čurdová
Fragi vítáme tě (vás) doma.
No y myslím že jen stravou to nebude, ale dala jsem kapičky tak uvidíme, jen vím že Honzíkovi nezabíraly.Když tak koupíme ty dražší.
Fragolko vítám Tě doma
Malá je krásá, ostatně jako všechni naši lednáčci ![]()
Nějak nestíhám dočítat, byli jsme mimo. Zdravím Fragolku se Simčou a přeju krásné sehrávání
.
A ráda bych se pochlubila, byli jsme s Ondrou u doktorky na vážení. Minulý čtvrtek měl 3300g a dneska 3680g. Dostali jsme pochvalu. Tak aspoň krásně přibírá i přes tu bolest, co mě to stojí a přes ty šílený bradavky. Mám radost… ![]()
Fragi tak Tě tady taky vítám… Simča je krásná, ale nočního ptáčka Ti nezávidím… Berča byla taky, ale teď už se srovnává, tak snad se srovná i Simonka. ![]()
mně zase přijde že byl lukášek ok a já si na to zvykla a ted začíná mít špatné noci-ale to asi ty prdíky.
Fragolko, vítej doma !!!
Maushko, počasí závidím, to domácí vězení není nic moc (ven nemůžeme)
.
Knizsko, naprostý souhlas, měli jsme to stejně…. Nespíme dost, ani jeden ![]()
Kubi, držím palce!!!! Máte někdo přehled o tom, kdo ještě nemá špunta u sebe?
Luci, doufám, že je už Honzíkovi lépe. K těm dudlíkům, my začali včera, také jsem dlouho odolávala (pokusím se ho nechávat, až na největší krizovky
. S kojením souhlasím. Moje známá je PA a říká, že když je mimčo spokojené, kojení stačí.
Alliku, my trpime na prdíky už od 9. dne (skoro každou noc, přes den ne). Už ani nevím, co mám jíst. Dávám si pozor, ale je mi to platné jak mrtvému zimník.
Přeji hodně trpělivosti.
Pájo, lehátko mám, polohovací až do lehu, dobrá a užitečná věc
.
Nevíte, jak na škytavku? Malý jí má po každém kojení tak 5 minut. Díky
Callamaiko my máme škytavku taky docela často a jedině co funguje, když si Berča ještě malinko sosne mlíčka a v podstatě mi to doporučila i doktorka v porodnici, že mi když škytáme tak se taky napijeme… něco na tom je, blbý je když ty děti škytají z toho že se přecpou. ![]()
My škytáme taky
My chováme + dát cucnout, aby se Simča nepoblinkala, bo se nám přechlastává
Dneska jsem nemohla z Davči, šla jsem kojit malou (ale abyste si nemyslely, že je to tentokrát bez dokrmu, tak to néééé
) a on se tomu děsně řehnil, pak si přitáhl židli, dal si ji proti mě a koukal
Jinak ji kluci chodí kluci hladit po hlavičce a nosí jí hračky. Jen doufám, že jí nedonesou toho velkýho hasičáka, co dostal Davča na Vánoce ![]()
škytání řeším také přiložením k prsu, jen na krátkou chvilku až škytka přejde. A máme jí taky často.
O mléčných výrobkách vs prdíky jsem už také něco zaslechla. No já to včera úplně podělala, prostě jsem neodolala a dala jsem si čtyři pěkně velký kynutý koláče a čokoládku. ![]()
Příště si to rozmyslím.
Taky po jídle přikládám jen na chvilku, aby přestala škytat…
Já si čokoládu dala dneska a to rovnou s oříšky, prostě jsem chodila pořád okolo jako mlsnej pes a moje pevná vůle nakonec nevydržela… doslova jsem jí sežrala.
![]()
Fragi třeba jí budou chtít na hasičáku povozit.
To naše starší Rebeka zase dělá všechno jako já, takže svojí panenku přejmenovala na Bereniku, přebaluje jí, když přebaluju já a taky jí kojí, takže si vytáhne tričko a přiloží si jí k prsu a k tomu jí říká: „No šikovná, jak hezky papáš“
a taky jí chodí pořád hladit a říká jí jak jí má ráda (teda tu opravdickou). Je s nima prostě sranda…
To mě začal dělat Honzík naschvály. Třeba dneska jsem šla koupat malou, a byla scéna že chtěl být první. To jsem ještě uhrála. Řekla jsem mu že Lucka bude první v malé vaničce a on bude první ve velké vaně. Napustila jsem mu vanu a řekla jsem mu že jdu Lucku nakrmit, za pět minut volání. Tak jsem naběhla. A on že chce jít s vody. Ptám se ho, jestli tam jeětě chvilku nechce zůstat. Vždycky ho musím přemlouvat. Prý ne, chce hned z vody.
Přišli jsme do obýváku já vzala malou že jí dokrmím. Zeptala jsem se Honzíka jestli si dá k véče chlebík se salámkem. Tak, že prý ano. Za minutku, jestli teda půjdu ten chleba udělat, že ho chce hned.
No nevim, jestli to půjde takhle dál. Asi zešedivým.
Ale jinak jí hladí, je trošku neohrabaný. No je to kluk, nemá s panenkama praxi. A ´hračky jí cpe taky.
Ahoj vsem,
Fragi moc zdravim z porodnice zpet. Mala Simca je krasnoucka. Vubec se nam vsechny ty miminka moc povedli:).
Jinak my taky skytame a uz jen ublinkavame. Agatka uz se poblinka jen malokdy. Asi to fakt bylo tim, ze se prepila a zaludek ji to vse vratil. Prdiky ji trapi tez - hlavne na vecer. Vcera pri prebalovani mela brisko jako malej Africanek. Jinak me se zda, ze kupodivu kapicky na prdiky - pred krmenim nebo tesne po docela zabiraji. Ne na 100%, ale presto aspon z tohoto nejhorsiho. A jestli to ma z toho, ze piju dost mlika, tak potes. O cem bych pak byla ziva? O suchych rohlicich a koju caji? ![]()
A jeste jeden luxusni vtip - tak si představuju emancipaci v praxi:)
Manželka se vrátí podnapilá a ulítaná domů a povídá: „Jsi mě teď pěkně nasral! Já tě hledám po všech hospodách a ty si tu v klidu myješ nádobí…“
Holky, prosím o radu, odbočím od tématu… Jak si vložím fotku, která by se zobrazila v diskusi u mého jména? Díky
Kristy, malý návod......
Po přihlášení se Ti napravo od jména objeví „Můj profil“ a vedle něho „Nastavení“. Klikni na „Nastavení“, scrolluj až skoro dolů. Pod smajlíky je tučně napsáno „Ikonka“ a vedle ní „Nahrát novou ikonku“. Klikni na „Procházet“, otevře se okno, v němž budeš moci vybrat obrázek, vyber jej a výběr potvrď kliknutím na „Otevřít“ a vše ulož kliknutím na „Uložit údaje“. To by mělo být vše !!!! ![]()
Doufám, že je to srozumitelné. ![]()