Leden 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3657
29.1.10 20:29

Ahojky, právě jsem se chtěla podívat na ty vaše probiotické kapky. To jsou asi ony, žé? http://www.lekynainternetu.cz/…ticke-kapky/

Jsou tedy pěkně mastné :oops:

A náhodou jsem narazila na diskuzi, že na Slovensku je prodávají normálně v lékárně za 300,–. A protože máme na Slovensku příbuzný, který jezdí docela pravidelně do ˇčech. Mě napadlo, že bych je poprosila. Já si je budu kupovat určitě.
A tak se chci spíše optat, ale bude to asi jen pro pražandy. Kdyby jste je někdo chtěl, určitě mohu zařídit.
Ještě jsem tedy s nima nemluvila, takže nevím kdy budou mít zase cestu. Je mi líto, že jsem to objevila až dnes. Protože zrovínka ve středu se u mě bratránek zastavoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
29.1.10 20:49

ahoj holky, zdravíme po pár dnech a asi 50 stránkách :mrgreen:
Něco jsme dočetli, tady pár věcí na které jsem chtěla reagovat:
Dárek za mimi - já nedostala nic, ale Verunka od tatínka dostala řetízek a přívěsek z bílého zlata.
Koupání a vana - nemůžu se dočkat.
Při přebalování utíráme vlhčenýma ubrouskama.
A teď gratulace k miminkům - Zziny k Davídkovi, Bel k Sofince a Kubině k Elišce.
Fragolku vítáme doma.I Simonku samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
29.1.10 20:53

Jinak proč jsme se pár dní neukázali - skončili jsme s Verunkou v nemocnici a pustili nás dneska.Trochu kašlala tak jsem s ní došla k doktorce.Nechali si nás v nemocnici na pozorování, protože je ještě maličká.tak jí dělali odběry, nějaké testy a výtěry,naštěstí měla vše v pořádku.tak jsme dostali kapky na rýmu a kašel a jsme doma.Ale už skoro nekašle tak jsem ráda.
Jinak ještě k těm kapkám - dostali jsme ditustat, a na příbalovém letáku je napsáno že je pro děti od 6.měsíce a dává se 6 kapek.Nám je měsíc a máme dávat 8 kapek :nevim:
Tak nevim jestli jí to vůbec mám dávat, když už vážně zakašle tak 5× za den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
29.1.10 20:54

Nejlepší byla v nemocnici ta první noc.Malá dostala kyslík do postýlky a spala od devíti do pěti do rána.smála jsem se že jestli to bylo tim kyslíkem, okamžitě ho kupuju domu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
29.1.10 21:20

Kosatko ty brďo, tobě se ty nemoci nějak držej :zed: No hlavně,že už jste doma a skoro zdraví. Vůbec si nedovedeu představit být takhle v nemocnici.
Tak za nás pohlaď Verunku, ať se bacilů hned zbaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.10 21:54

Berdo, ty kapky se jmenují Probiotické kapky pro děti, je toho 5 ml a v lékárně stojí kolem šesti set :-( . Já jsem je dostala jako dárek pro Ondráška :-) . Na netu jsou levnější, ale zase tam psali, že z důvodu nestability je neposílají (musí se skladovat v ledničce). Až je dodělám, tak zkusím něco levnějšího, třeba ty Laktobacílky, tohle je fakt pálka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
29.1.10 21:57

Monano je to hrozná bezmoc.S Filípkem jsme v nemocnici byli když mu byl rok.A to se mi zdálo brzo.
Teď nás doktorka poslala na rentgen a pak na dětské do nemocnice,ale já vůbec nepočítala s tim že by si nás tam mohli nechat.Takže jsem neměla žádné věci.To bylo odpoledne a manžel jel do práce na noční.Nakonec jsem malou nakojila, nechala ji tam sestřičkám a honem jela domu pro věci(máme to 30 km). Myšlenkama jsem byla stejně u Verunky.Taky to balení podle toho vypadalo.Sbalila jsem plnou tašku a v nemocnici jsem zjistila že nemám plno důležitých věcí, zato mám spoustu blbostí které vůbec nepotřebuju :oops:
No zvládli jsme to a hlavně že jsme doma.A že to je jen rýma a trochu kašel.Někdy je ta naše doktorka až moc opatrná, ale je to lepší než něco zanedbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.1.10 21:58

Mon, to jsou přesně ty kapky. Ještě jsem je nezkoušela, jsou až od jednoho měsíce, ale jsem zvědavá, co to bude za zázrak, když jsou tak drahý. Snad budou dobrý… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
29.1.10 22:15

Kosatko právě dvě kamarádky byly takhle s malejma mimišákama hospitalizovaný. A přesně jak řikáš - je to bezmoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
29.1.10 22:21

Dneska jsme byly s Luckou na prochajdě. A čerstvý vzduch dělá svoje. Hned jak si čichla čerstvého vzdoušku usnula. Probudila se doma jen na krmení a místo hrdelního krkánka zase hned usla a probudila se před hoďkou a půl zase na dlabanec. Ale od tý doby nespí, takže budem ponocovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
30.1.10 03:50

VŠE, CO BYCH BÝVALA MĚLA VĚDĚT O:

O PORODU:

Já jsem si myslela:

že když zvládnu porod, budu už v pohodě

že po porodu budu mít čas se v klidu věnovat mimoušovi

Posléze jsem zjistila:

že poloha vsedě je cosi, co zažiju zřejmě někdy krátce před důchodem

že po porodu mám co dělat sama se sebou, tudíž by bylo logické a zcela žádoucí, aby mi nemocnice propůjčila jednu dětskou sestru s sebou domů.

O ROLI MATKY

Já jsem si myslela, že:

budu unešená faktem, že mám dítě

dítě stráví většinu dne spánkem

dítě rychle pochopí, že noční vstávání je rovno pokusu o vraždu vlastní matky a tudíž bude spát osm hodin v kuse

zvládnu domácnost a péči o dítě s ladností primabaleríny v Labutím jezeře

budu ztělesněním půvabu, vždy upravená a dobře naladěná

nebudu neustále mluvit jenom o dítěti

Posléze jsem zjistila, že:

větší životní změnou by už mohlo být jenom stěhování na Aljašku, navíc mám 24 hodin po boku „bodyguarda“ v zavinovačce, ten navíc trpí totální závislostí na vlastní matce, kterážto je pro něj synonymem zdroje potravy.

Jsou děti, které většinu dne prospí, bohužel, je porodil někdo jiný.

Na noční vstávání se dá zvyknout, časem se člověku posunout hodnoty nevídaným směrem a začne pronášet věty typu: „Jo, budí se po třech hodinách, ale jenom se nají a spí dál, neřve!“

Zvládnout domácnost za neustálé přítomnosti vetřelce maskovaného v plínkách je realizovatelné zhruba jako nastolení míru na dálném Východě. Ačkoliv dítko procitne ráno v půl sedmé, člověk v deset zjistí, že si dvakrát usrknul čaje a ještě nestihnul ani kousnout do rohlíku.

Pro okolí budu ztělesněním půvabu jedině za předpokladu, že si tuto představu spojuje s rolí Helenky Růžičkové ve filmu Slunce, seno…. Dobře se upravit znamená zvládnout si vyčistit zuby před polednem. Dobrá nálada je něco, co na novopečenou matku sedne ve chvíli, kdy lze dítko jako štafetu předat libovolnému dobrovolníkovi a věnovat se tak pití kávy, aniž by člověk druhou rukou houpal autosedačku.

Za předpokladu, že se mě kdokoliv zeptá, jak se mám, co dělám apod., mohu těžko s lehkým úsměvem vyprávět, jak zajímavou knihu z historie pěstování mravenečníků jsem právě dočetla, protože budu ráda, když si zvládnu přečíst návod na vaření instantní polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3952
30.1.10 05:45

holky, hukot.. od čtyř kontrakce, od pěti po dvou třech minutách.. čekáme na kamarádku, co jede hlídat a jedem.,

teda nechce se mi do toho, ale hrozně se těším! a bojím a chce se mi brečet. uaaaa :-)
tak držte palečky..

práci budu bohužel dělat fakt v porodce :-(

papaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
30.1.10 07:58

téda Sylvii ,držim palečky.ale vidim že to bude rychlovka :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
30.1.10 09:10

Táák poslední ledňátko je na světě :dance: :dance:
Sylvii píše:

Tak už je Madlenka na světě. Vykoukla v 8:04, má 3530g a 51 cm. Maminka je unavená a furt bulí, ale hrozně šťastná :lol: je to nádhera. Ale třetí asi adoptuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
30.1.10 09:13

Sylvii posíláme velkou gratulaci k Madlence. Hodně štěstíčka a zdravíčka

http://www.beruska8.cz/…ekne2/95.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...