Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
naše malá už taky tolik nespí. Někdy má ale den a skoro celý ho prospí a pak zase jindy si dává jen takové čtvrt až půl hodinové dýchánky
Bohužel člověk dopředu neví, co bude ![]()
Tak mě tak napadá, když vám mimi nespí, jak ho „zabavujete“? Já si s malou povídám, občas zazpívám (chudák asi trpí, ale jsem si říkala, aby měla změnu, ono ty kecy poslouchat, taky nic moc
), pokud nepláče, tak ji třeba i chvíli nechám v postýlce, tam si kouká na zavěšenou kravičku nebo sloníky. Zkoušíte je už třeba dát na deku na zem a bavit nějakými hračkami? Na hrazdičku apod. mi ještě přijde malá ![]()
Holky, máte některá zkušenost s lehátkem? Pořád přemýšlím, jestli si ho pořídit nebo ne. Moc se mi líbí tohle , ale zatím váhám. Někdo říká, že to je kravina, jiný zase doporučuje, že lehátko moc využívali, tak nevím ![]()
Lucilko ať je Honzík brzy v pořádku a u doktora vám to dobře dopadne.
Sylvii hlavně dobal tu tašku ![]()
Kubi držím palečky a jestli to je fakt plodovka, tak rychlý porod a ať máš mimi brzy u sebe ![]()
Jdu omrknout oběd v troubě ![]()
Pájo to lehátko je dobré, my ho měli na honzíka a už máme nachystané i na lukáška-máme od firmy ABC design.
Lukášek dnes často pláče tak zkouším dudlík-asi to bude menší zlo než ho jen chovat a kojit-časté kojení prý prdíkům neprospívá.
No já takový odpůrce dudlíků a už ho máme taky
Ale když bude lukášek spokojený.
Luci, my zacali na prdiky trpet presne 11.den, tak pevne nervy a co nejmene uplakane miminko, kdyztak popisu, co vsecko se da vicemene neuspesne zkouset
![]()
Pájo, mně se to sedátko zamlouvá už od těhu, jen jsem ho zatím nekoupila, až uvidím, že bychom ho skutečně využili - kamarádky okolo mě teď mají malé děti, tak vidím, že některé jsou tak temperamentní, že by v něm asi nevydržely a byly by to vyhozené peníze, ale znám i takové, co se z podobného lehátka skoro nehnou a jsou v něm moooc spokojené. U nás to zatím vypadá, že ho taky využijeme… a to dost brzo ![]()
Zabavuju chováním, mluvením, někdy si prďolu položím vedle sebe na postel v obýváku a ona spokojeně kouká kolem sebe, zat
m jsou i chvíle - dlouhé
- kdy leží sama v postýlce a kouká okolo, sem tam usne.
Ale pořád platí, že závidím těm, co jim děti pravidelně spí v kuse víc než 2.5 hodiny!!!! ![]()
Jo a u nás je sice kolem nuly ale duje šílenej vítr, ach jo, holky na co jsme ty hluboký kočáry kupovaly ![]()
Lehátko po Honzíkovi máme taky, docela jsem ho využívala. Ale nutnost to není.
Podle mě je to jen na chvilku, a stejně by tam mimi nemělo být dlouho.
Za chvilku mimi vyroste, a to budu asi Lucku dávat na hrací deku, a nad ní dám hrazdičku. Ať si hraje a nezlobí
![]()
Myslím, že s těmi lehátky záleží na mimču.. Barče od malička vadilo, když byla jakkoliv „svazovaná“ v nějaké poloze, tudíž sedačka, lehátko, šátek. Nejradši byla v náručí, na posteli, případně na zemi. Takže já lehátko mám a skoro jsem ho nevyužila.. tak uvidíme.. třeba teď na druhý mimi..
Jinak podle mě je dobrý mimčo dát občas jen tak do postýlky nebo na zem.. pokud teda nepláče a kouká tam a je v pohodě
musí si zvykat, že ho pořád nebudou zabavovat.. at pak maminka není otrok.. ale samo všeho s mírou.. oni tu pozornost potřebují ![]()
Právě jsem si taky říkala, že to je celkem dost peněz a je to na chvilku, ale právě tohle lehátko jde pak i jako houpací křesílko …, tak nevím. Teď jsem se ale dočetla, že nemá klasické polohování, tak fakt nevím ![]()
Lucilko taky jsem byla proti dudlíku, zatím ho sice nemáme, ale pokud to Emě pomůže, tak jí ho klidně dám. První týden pro mě byl stres, jak všichni chodili a říkali, hlavně nezvykat na nošení, nedávat zbytečně dudlík, neuspávat u prsu a tak, ale už samozřejmě nikdo neřekl, co dělat, když pláče, nudí se v postýlce, je utahaná, tak prostě u toho prsu usne … Nakonec jsem je všechny s těma rada poslala do háje, děláme si to po svém a jsme spokojení ![]()
Pájo máš recht. Dej jen na sebe, ty nejvíc poznáš co miminko potřebuje ![]()
No to mi mluvíte z duše, já zase pořád poslouchám dokolečka o tom, jak mám začít dávat čaj! A nevysvětlíte to, ž to byly rady před 30 lety ![]()
Jejda to neposlouchejte. Dobré rady jsou na www.kojeni.net
Všude píšou že se jiné pití nemusí dávat dokud kojíme.
Já u prvního dítka taky byla tak zblblá ze všech těch rad a knížek kolem. ted už si to bdudu dělat podle sebe.Protože každý radí něco jiného.
Holky zdá se mi že Lukáškovi na prdíky vadí t ože piju mlíko. Jinak fakt nejím nic co byych neměla.
Luci, u nas to stravou neni, rvala jak tur i kdyz jsem byla o kojicim caji a tvrdych rohlikach
Ale pokud se Ti to podari vychytat stravou, zavidim ![]()
Ahoj maminy,
zhruba jsem přelítla, to hlavní o miminkách vím od informátorky Berdy
![]()
Tak nejprve: Zziny, veliká gratulace k Davídkovi a Bel, tobě k Sofince
![]()
Dneska nás pustili, snažím se doma zpacifikovat spoušť, jak manžel konstatoval: „Přežili to“, ale doma to podle toho vypadá
Tak mám co dělat,zítra příjde MUDr., tak aby se nelekla ![]()
Jinak Simča je noční zvířátko, v porodnici jsme to táhly přes noc a ve dne spokojeně chrupkala, tak se mám na co těšit…
Porod už vám zhruba přetlumočila Berda, no, nějak to se stoupajícím počtem porodů nějak čím dál hůř snáším, či co, ale přežily jsme to obě
Třeba o šití nevím vůbec, kdyby mi nepraskla křečová žíla, bylo by to úplně úžasný. Tu mi MUDr. látal hodně dlouho ![]()
Tož tak, třeba vás někdy dočtu
Kdybych prošvihla něco zásadního, prosím o nakopnutí
Tabulku dodělám co nejdřív ![]()
Mějte se, M.
Luci to je docela i možný. Mě před kravským mlékem v porodnici dětská dr. docela varovala. Prý raději nějaké zakysané věci. Doma jsem si jednou dala skleničku mlíka a malá se pak kroutila, nevím, zda to bylo tím, ale raději už mlíko vynechávám ![]()
už je to tady, kápoška ledňátek Fragolka je doma. Vítej zpátky. ![]()