Poradna duly
Jana Čurdová
@petule držím palce ať je vše ok! Hlavně se nestresuj, triply mají jen 69% prokazatelnost, lékaři spíš dávají na ty první screeningy, tak jestli ty byly ok, tak myslím, že bude vše v pořádku! ![]()
@petule taky držím palce, mimi bude určitě v pořádku. ![]()
Příspěvek upraven 25.07.12 v 10:15
A taky děkuji za přivítání, myslím že tu teď budu celkem často ![]()
Holky, prosím o radu.. včera jsem zjistila, že mám pěkný bordel v těch různých testech a vyšetřeních:(
Včera jsem byla v poradně na kontrole - 16tt, odebrali mi krev a chtěli moč. Při odchodu jsem si v čekárně na nástěnce všimla, že prvotrimestriální screening dělají za 1.000Kč. Tzn., že jsem to prošvihla, protože jsem nic neplatila a ani mi nebylo nic takového doktorem nabídnuto. Zatím mi dělal 2× ultrazvuk a v 12tt brali krev + moč - výsledky OK.
Takže o co jsem přišla, co tedy znamená screening a co se jím zjistí? Proč to není automatické? Nemám problém zaplatit za to 1.000Kč, ale netušila jsem, že se o to musím přihlásit, myslela jsem, že je to soubor nějakých testů/rozborů krve/cojávím a že se to dělá automaticky ![]()
@kaccenaa V odkazu máš podrobné info o screeningu, tak doufám že to pomůže
http://www.gynfem.cz/…-tehotenstvi .. celkem se divím že ti to doktor nenabídl, to byla provní věc co mi byla řečena, že bych ji mohla absolvovat.. ale je pravda že je to dobrovolné, kvůli tomů že to není hrazené pojišťovnou, tak to je asi individuálně na gynekologovi..
@MonikaL píše:
@Stepanka123 no ráno ležim na postely a vyboulilo se my břicho a bylo tvrdé, myslela jsem že se mimi odrazilo a vyboulilo, ale kamarádka my řekla že je to asi tvrdnutí tak ted mám strach, už asi týden nic, ale měla jsem to ve dvou dnech docela často
Také jsem to za poslední týden párkrát měla (od 16tt), vždy ráno po probuzení a jak jsem se začala hýbat, povolilo to. Včera jsem byla na kotrole a doktor, říkal, že to není nic hrozného. Předepsal mi magnosolv (i kvůli křečem v nohou v noci) a pokud mi bříško bude tvrdnout, mám si jeden dát. Včera večer jsem si dala první a je to skvělé, konečně v noci žádné křeče (a bříško ráno ok), takže bych vůbec nepanikařila ![]()
Holky ještě jsem se vás chtěla zeptat, někde jsem četla že když vyjde dobře komb. screening v I. trimestru, tak není potřeba triple absolvovat, nevíte co je na tom pravdy?
@Ditkaa taky jsem o tom už slyšela, že to někde tak je, ale nevím, já jsem šla automaticky na obojí, dokonce ten první screening mi dal skoro příkazem, ale asi proto, že jsem už „starší“ rodička ![]()
Jinak nováčky vítám
ale můžu říct, že se už teď v tom pěkně ztrácím, kdo je kdo
možná by to chtělo nějakou tabulku, nick, jméno, věk, odkud kdo je, TP, termín další kontroly, jen tak pro orientaci
Není tady někdo šikovný, kdo by si s tím pohrál? ![]()
Jinak Petule,taky držím palce, bude to určitě dobrý ![]()
@kaccenaa píše:
Holky, prosím o radu.. včera jsem zjistila, že mám pěkný bordel v těch různých testech a vyšetřeních:(
Včera jsem byla v poradně na kontrole - 16tt, odebrali mi krev a chtěli moč. Při odchodu jsem si v čekárně na nástěnce všimla, že prvotrimestriální screening dělají za 1.000Kč. Tzn., že jsem to prošvihla, protože jsem nic neplatila a ani mi nebylo nic takového doktorem nabídnuto. Zatím mi dělal 2× ultrazvuk a v 12tt brali krev + moč - výsledky OK.
Takže o co jsem přišla, co tedy znamená screening a co se jím zjistí? Proč to není automatické? Nemám problém zaplatit za to 1.000Kč, ale netušila jsem, že se o to musím přihlásit, myslela jsem, že je to soubor nějakých testů/rozborů krve/cojávím a že se to dělá automaticky
buď v pohodě, nejsi první ani poslední, kdo první screening (první odběry krve) propásnul.
Protože ne každý doktor to nabízí, dneska hodně z nich o tom nic neříká a dělají až ty druhé odběry, takže pokud to pacientka sama neví, tak na to prostě nejde.
@Ditkaa píše:
Holky ještě jsem se vás chtěla zeptat, někde jsem četla že když vyjde dobře komb. screening v I. trimestru, tak není potřeba triple absolvovat, nevíte co je na tom pravdy?
jo to je pravda, protože ty tripple vychází blbě, tak se na ní neposílá. ale platí to pouze pro ty, co první screening stihli.
@kaccenaa neboj máš zasebou zatim vše potřebné, pokud někdo chce zapaltí si ten screening ve 12tt ale jinak ho dělají snad po 16tt a zdarma
Aha takže to bylo trvrduní a ne hýbání mimča no tak ted si na to dám pozor ![]()
Uvidím co mi na ten triple řeknou v pátek v poradně. Určitě se zeptám, moc se mi do toho vyšetření právě něchce, když všude čtu že i přes negativní výsledek NT+ vychází pozitivně ![]()
Ahoj holky, všechny vás zdravím a ráda bych se taky přidala. Čtu vás od začátku ale čekala jsem po prvním screningu abych měla jistotu že je všechno v pořádku. Minulý rok v květnu jsem ukončovala těhotenství pro VV a vadu srdíčka neslučitelnou se životem, teď v březnu SP a hned v dubnu to vyšlo a zatím se zdá že je všechno v pořádku. TP mám 15.1. Na kontrolu jdu příští týden v úterý. Nevíte který týden by se mělo jít k zubařovi a praktické pro razítko?
Tak jsem tu, v pondělí jedeme na genetiku, vyšlo nám riziko rozštěpu páteře 1:15,prý to možná rozhodilo i to IVF, mam se snažit být v klidu. Prostě nic nemůžu mít normálně.