Poradna duly
Jana Čurdová
No b6ku jsem brala donedávna a ted kazdy den 6 tabletek magneska… ![]()
Aha. No já stále beru Femibion 2. Nyní tedy obden.. Magnesko neberu vůbec
Jím hodně banánů, brambor (ujíždím na bramborové kaši
) a piji sójové mléko, tyto potraviny obsahují hodně hořčíku ![]()
Ja zas porad jim jablka (hlavne na paleni uahy ktera me trapi jsou perfektni), mam chut hodne na ryby, cibuli, bramborovou kasi miluju taky, a i pred tehu jsem se po ni mohla utlouct
a bananu jim taky dost ale horciku mam furt malo ![]()
Ale momentalne me nejaky horcik nebo palebi zahy vubec netrapi
prisla mi postylka tak se nemuzu dockat az ji budeme s pritelem skladat
![]()
Můžu jíst bramborovou kaši každý den
Hele, tak zkus jíst dost ořechů (jakýkoliv) a cornflakes, tam je ze všech potravin nejvíce hořčíku
To mám naštudované
Nechci do sebe cpát další prášky ![]()
My máme postýlku asi už od konce 6.měsíce.. Budeme ji skládat někdy v listopadu
Ale už se také těším
Máš už veškerou výbavičku nakoupenou??:-)
Corn flakes? To je moje první snídaně
Sním i 3 misky denně v mlííčku
![]()
No, ja to mám podobně, jsem ve 24+3tt tak jsem si ji taky pořídila na konci 6. měsíce ![]()
Jinak, co je podle Tebe veškerá výbavička?
Základ oblečení určitě už nakoupen mám (pořád mi dělá starost to s těmi velikostmi,,, někdo řekne já vel. 56 využila, někdo řekne že 56 uplně přeskočil a bylo mu to naprd
) Takže mam spíš 62ku, 56 taky ale méně a pak pár týdnu-dnu před porodem nebo koncem toho 8 mesice se pokusim z doktora dostat kolik zhruba mimisek važi a kdyžtak ještě něco dokoupim
Ale doufám že to nebude žádný obřík a že nebudu břušek nosit celých 42.tt
ideál do toho 38.tt
![]()
No a mam jednoho cumlika (než příjdem na to jestli mu bude nebo nebude vyhovovat), olejicek a krem na opruzeniny od avril (miluju tu vuni
, flaštičku na čajik, zavinku, deku, fusak do vajíčka, postylku, kočár dorazí v prosinci, dneska jsem si pořídila ty vložky do podprdy
knížku na fotky a to psaní (prvni slovo, otisk nozky atd.) děku do kočáru z fleecu a zbytek dokupuju když tak razim do mesta do DM tak vždycky něco co vím že chybí koupím
A lehátko by mi taky mělo přijít ještě dneska
No, víš o něčem podstatném co bych měla pořídit a nenapsala jsem?
(samozřejmě vím že chybí kosmetika jako je nejaky ten detsky sampon a mydlo, potom caje fenyklove, teplomer atd..:) a latkove pleny jeste nemam ale to ma jeste cas
to tak za mesic at to stihnu tak tak vyprat a vyzehlit ![]()
Tak to bych se na tebletky magnésia vyprdla
Když takhle hezky papáš
Mno, ty už tu postýlku budeš skládat, já si ještě musím počkat
máme byt 2+1 a freťáčka. Toho s hoooooooooodně těžkým srdcem musíme dát pryč
a potom můžeme skládat postýlku a budeme mít ještě kolébku
Mno, miminka se rodí 47-50cm, když přeskočili 56, tak museli porodit pěkného obra
Já tedy mám pár 50, více 56 a i 62.. Prostě od každého něco
Taky si to tak představuji. 38tt a šupšup, pojď ven
jsem zvědavá, jestli nám to vyjde
![]()
Tak my už vše nakoupené máme. Tedy krom chůviček, monitoru dechu a matrace do postýlky a kolébky.. Přebalovák kupovat nebudeš?
My máme nakoupeny i pleny, ručníčky a i vaničku, ale uvidíme, jak se jí ve vaničce bude líbit. Koupili jsme levnou v Ikee za 120kč
Ježiš, když tak o tom píšu.. Už se fakt nemohu dočkat, až tu bude
![]()
Vaničku mám a taky z ikei za 129,– bilo-zelenou
, přebalovací pultík taky mam, ten jsme poridili zaroven k loznici kterou jsme si ted kupovali komplet do noveho bytu tak v tom byl i za dobrou cenu pultik
(jeste mi chybi ta vložka prebalovaci do toho prebalovaku vsunout) a monitor dechu porizovat nebudu. To já jsem taková že u mimiska budu snad 24 hodin denne
a pokud nebudu čupět strachy nad nim (i ten monitor dechu muže harplovat) tak budu nejdál o místnost vedle ale to prakticky do toho pokoje uvidim
a nemam do loznice dveře takže uslyším každý pohyb
a plenkove osušky mame taky a jednu i z bambusových vlaken
dobra pro ty 6tinedělňátka ![]()
Jooo. Tak to máme tu samou vaničku
To jo.. taky u ní budu pořád, ale přece jenom, pro klid duše ho pořídíme
tak to už máš pomalu všechno koupené ![]()
Pro nás je to zbytečné
Tak si říkám, jestli vubec první dny-týdny budu schopna normálně usnout vedle mimča
bez strachu a nahlížení přes šprušle od postýlky ![]()
To jo.. Budu to samé
ale i tak
Jsem se i o tom bavila s jednou PA. Ptala jsem se, když porodím zdravé dítě, zda je nutné si pořizovat monitor dechu. A ona sama řekla, že by si ho určitě pořídila. Že je to lepší ![]()
Nevím jak v které porodnici, ale tady v Prostějově je možnost si ho půjčit. Nevím jak teť, ale když jsem v 2010 čekala kluka, tak ho půjčovali za 300 na měsíc a to za ten klid určitě stojí.
Tak neříkám že je to k ničemu všem, ale pro mě je to zbytečné
Já se od něj nehnu na krok a jak říkám pokud na no, tak budu nanejvyš vedle v mistnosti ze ktere na nej uvidim a budu za nim co 10 minut chodit
uslyším každý jeho „nádech“ ![]()
Já osobně ho neměla, jen jsem si vzpoměla, že mi ho nabízeli.
@Spokojení U nás se dá také půjčit. Ale my koupíme nový
Také jsem toho názoru, že za ten klid to určitě stojí. Než ty peníze utratit za nějakou blbost, to radši koupím monitor ![]()
Když jsem se rozhodovala, jestli monitor koupit, tak jsem projížděla různé diskuse… Třeba tady píše paní: Ahojte holky, já rozhodně říkám ANO koupit. Monitor dechu mi zachránil syna-v půl roce, v noci přestal dýchat, kdyby nás monitor nevzbudil a já se synem nezatřepala dnes by tady nebyl. Poleželi jsme si pár dní v nemocnici, prošli nejrůznějšími vyšetřeními na vyvojove vady srdce atd atd. V životě by mě nenapladlo, že by se to stalo zrovná nám, syn byl naprosto zdrávy, donošený, žádná riziková skupina. Kamarádkám se nic podobného nestalo, takže jsem to brala, že nám se to taky nestane, bohužel a bohudík za monitor. Stává se to málo, ale nikdy nemáte tu jistotu, že vám se to stát nemůže.
Monitor doporučují do 1 roku dítěte. Pochybuji, že ještě v půl roce budeš sedět u postýlky
:-p Ale je to tvá osobní věc. Nikomu ho nenutím
![]()