Poradna duly
Jana Čurdová
@petraw Noo není to mega rozdíl ale rozdíl to je, no ![]()
U nás jinak všecko o. k
Princátko kope a kope a kope a já jsem ráda, že mám reálné potvrzení toho, že žije, že je v pořádku a nic se neděje ![]()
Dokonce bych řekla, že u nás začíná mírná šikaná
V noci STRIKTNĚ vyžaduje, abych spala na zádech, tzn., že nespím ![]()
Co vy? v pořádku? ![]()
Pořád je to lepší než u prvního, tam mi hrozil porod v 27 tt a musela jsem na 14 dní do špitálu. To byla lahůdka. Celou dobu ležet hlavou dolů. Postel mi naklonili na 45 stupňů a nohama nahoru. To byla paráda pak ležet normálně ve svým. Teť už je v podstatě mimčo vyvinutý, jen má ještě nízkou váhu, ale to už se dá všechno dohnat. Já se narodila ve 32tt, asi to máme v rodině
![]()
@Sabulin To je teror, viď. Taky jsem to nedávno někomu říkala, že tak trochu šikanuje
Já teda záda nedávám ani náhodou, hrozně mě pak bolí, že si přijdu jak důchodce. Takže každý večer spolu válčíme, na kterým boku mě teda milostivě nechá usnout. Ale naštěstí se vždycky nějak poštelujeme a spím, za to jsem ráda. Probdělé noci bych těžko zvládala, no ale co by se dalo dělat. A nějaké trápení máš? Já se teď cítím úplně v pohodě, až na tu nemotornost s pupkem. Pořád čekám, co kdy přijde. Teď mám snad nejvíc energie za celou dobu, jen je to trochu nepohodlné.
@Spokojení Toho jsem se bála celou dobu, aby mě nezavřeli do nemocnice. To bych moc těžce nesla. Naštěstí se celou dobu nic nedělo a teď už to snad nehrozí. A v kolikátém tt jsi nakonec první mimi porodila? Máš pravdu, že teď už je to fajn. Mimčo by to určitě krásně dohnalo. Jen by mě mrzelo, že nemůžeš asi domů tak rychle. Ale určitě ještě nějakou chvíli vydržíte
32tt? To jsi byla taky drobeček ![]()
@petraw Taky mě před týdnem začaly bolet záda - respektive kostrč, kříže či co to tam je ![]()
No fyzicky si myslím že jsem na tom fajn, sice furt přemýšlím nad tím, kde malý může mít skoro 1,70g když mám docela malý břicho na 30.tt oproti ostatním ve stejném tt., samozřejmě vím že je to u každé těhulky individuální ![]()
Ale psychicky už je to horší… :/ nemám žádnou kámošku která by sdílela moje nadšení, děsně se užírám denně tím, že budu po porodu kočárek tlačit sama :/ Samozřejmě s přítelem a rodinou, to jo, ale každá holka potřebuje nějakou tu kámošku ![]()
No tak to mám podobně. Nikdo v mém okolí taky mimčo neočekává. Kámošky taky po porodu nehrozí. Na tom něco bude, to mě ani nenapadlo, vidíš. S holkama, co tu mají děti si nemám moc co říct, tak jsem na to taky zvědavá a kámošky s dětma mám trochu z ruky.
Taky mám docela malý břicho, ale je to teď už každým dnem znát. Začlo mě úplně jakoby tlačit pod prsama, tak si přijdu trochu jak nafukovací míč
Má tam nožky nebo co. Ohnout se pro něco, nadlidský úkol ![]()
A kdy máš termín?
@petraw malej se nakonec narodil na den přesně v termínu. Já když se narodila, tak jsem byla jak králík. 40cm a 1650g. Naši mi prý museli zavinku vycpávat plínama abych jim nevypadla ven. Doufám že pokud by malá dobře prospívala, tak by nás snad pustili dřív. Kdo ví.
@Sabuliin Já jsem na to svým způsobem taky sama. Bydlím sice dohromady s mámou, ale už si lezeme občas na nervy
Chlap je přes týden v Praze v práci, takže jsme spolu jen o víkendu. Kamarádky žádný, občas to člověku leze na mozek.
@Spokojení No taky pěkný. Hlavně bez toho chlapa to musí být náročné. Můj začal jezdit teď na služby (každý 6. den noční) a já jsem z toho zase šílená. Má to tak vždycky jen v zimě a mě to tak trvá, než si zvyknu
Že by byl pryč celý týden si neumím představit. Bych se asi zbláznila. Jsem asi pěkně rozmazlená
Jak je starý první prcek?
@petraw TP mám 27 ledna
a ohnout se pro něco je i promě nadlidský ukol
nebo si třeba zavázat boty
hruuuza ![]()
@petraw @Spokojení Jako já nevím jak vy, holky, ale já se z toho opravdu zblázním :/ Já můu příteli říct cokoliv, on si cokoliv vyslechne, kdyý může tak pomůže, poradí, poklábosí, ale mě prostě chybí nějaká ta kámoška, které mužu zavolat když mám depku, blbou náladu a ona bude vědět přesně o čem je řeč, a bude mi moct poradit, pomoct, vyslechnout, muzem zajit ven, budem mit stejne problemy, budem spolu nakupovat veci pro mimi, vymenovat si nazory, pak spolu tlačit kočáry, chodit s dětmi na hřiště… časem kdyby nás tak bylo víc
momentálně bych dala duši za aspoň jednu takovou kamarádku
připadám si jak nějaký vyvrhel… A když jdu po ulici a vidím dvě slečky co se směji a jdou vedle sebe s kočárky, tak je mi tak ouzko, až se rozbrečím
![]()
Mám pár kamarádek, ale ty už čekaj minimálně druhé, jsou o dost starší než já, a nějaké nakupování věcí pro miminko, vybírání kočárku, rozplývání se nad dětskýma věcičkama - u nich na bodu mrazu a všecko smetou ze stolu se slovy „moc to řešiš, moc to hrotíš, tohle neřeš, to je fuk, moc to prožíváš“… :/
Začala jsem chodit i na hodiny jpggy, ale atmosfera jaka tam je je při nejmenším děsná. Všechny na sebe koukáme jak z jara, nikdo se k ničemu nemá, samozřejmě já největší stydlín na světě taky ne, a stydím se koholokiv oslovit, ani nevim jak se kdo jmenuje jelikoz nas cvicitelka oslovuje „maminky“ takze nemam moznost ani nikoho „vypatrat“ na fb
![]()
@Sabuliin Nebuď z toho smutná, třeba se nakonec nějaká v blízkosti objeví. Já mám naštěstí takovou kámošku aspoň v mamce. Vždycky když už mě má chlap doma „plný zuby“ tak mami je vždycky připravená a na první vnouče se těší snad ještě víc než já. Dokonce vytáhla jehlice a šicí stroj. A to po letech. Fakt jsem čuměla
ale uznávám, že to není úplně stejné, i když mámě můžu říct naprosto všechno…
No „moc to prožíváš“ je vážně moc milé. Ony to asi poprvé neprožívaly, že? A ta jogga tě baví?
@petraw No, baví, dobře se tam uvolním a jsem ráda že „aspoň“ mužu být v prostředí a kolektivu těhulek ale je to tam jak na nějakém kongresu… Takové moc „formální“ nebo nevím jak to nazvat… Myslela jsem že tam bude taková lepší atmoška, že si budem tykat, že se budem trochu poznávat, nebude že budem mít někde na netu aspoň nějakou společnou skupinu.. No nevím… Asi bych chtěla moc ![]()
Dokonce ani tady na celém eMiminu není zjevně nikdo z mého okolí protože jsem tu už zakládala ne jednu skupinu a né jednu jsem oživila, a nikdo nic :/ Tak kde je problém? ![]()
@petraw Jeto občas náročný, ale člověk si zvykne. Malýmu byly v červnu 4.
Jestli si chcete počíst, tak tady je můj deníček
Je otřeba si ho ale přečíst i s komentářema.
https://www.emimino.cz/…zivot-11617/
No nevím…tak se s těma holkama zkus domluvit. Třeba tam nějaká sympatická bude a něco společně vymyslíte ![]()
A nakoupeno pro miminko už máš? Co vůbec čekáš. Asi už jsme si to psaly, ale jsem to tady trochu zanedbala
a nepamatuju se. Už jsi doma?
@petraw Teď nevím jestli je to na mě protože nějak nechápu otázku „Už jsi doma“, ale jinak čekám chlapečka
A věci pro něj už mám až na něco málo z kosmetiky a látkové pleny ![]()
@Sabuliin promiň. Jako na mateřské jsem myslela
a jak se bude klučík jmenovat?