Ledňačky 2015

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
9.12.14 10:11

@Sabuliin Byli jsme se podivat normalne v kamennem obchodu, to je fakt…ale nakonec ho meli nekde online zrovna v akci za 10 se vsim vsudy, tak jsme ho hned objednali :D Sedim cele dny za pocitacem, takze vubec nic fyzicky narocneho…ty jo, tak to uz jsi doma od zacatku…ale verim, ze to ma taky svoje plus :D Alespon mas cas se na vsechno pripravit a tak ;) Chtela jsem chodit na ruzne cviceni a tak, ale vubec nic se nenaslo, co by vyhovovalo casove, coz me treba mrzi… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 10:19

@kukolino I ja jsem chtela zacit chodit uz driv na cviceni ale zacala jsem az ted, a vubec to nesplnilo me ocekavani :(

To, ze jsem doma od zacatku bylo fajn hlavne z toho duvodu, ze jsme se zrovna stehovali a ja mela cas doma uklizet, a zvelebovat apod :) Ale postupem casu, kdyz bylo vse udelano, tak to melo na me spis opacny vliv :) prihlasila jsem se na ruzne fora a hledala nejake kamosky, se kteryma bych mohla sdilet nadseni :) byla jsem ochotna i nekam za nimi jed. Zakladala jsem tu diskuze typu „tehule z Frenstatu“ ale zjevne tady nikdo z frenu neni :nevim: ted me akorat nici predstava toho, ze kocarek budu ooravdu tlacit sama a nebudu mit takovou tu holcici oporu, podporu, mit s kym se o tom vsem bavit a mit v nekom 100% pochopeni :) pritel je samo uzasny, ale neni nad babsky pokec, chapes?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 10:21

@kukolino Jinak to mas fajn praci :) urcite i dobre placenou :) Jinak nas kocar vysel taky neco malo pres 10.000,– z kamenneho obchodu z Koprivnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.12.14 10:33

@Sabuliin Nesplnilo ocekavani? Proc? :) Jeee, tak to jsi mela fajn…taky jsme se stehovali a to vsechno dokupy s praci a s tim, ze jsem nemohla nic tahat a tak - no bylo to narocne… :D ale jo, to te chapu…mam kolem sebe bud „zaslouzile maminy“, ktere by davaly jednu radu za druhou, a nebo me nejradeji strasily, hahaha…nebo nikdo nema cas :nevim: Joo, prace je fajn, i ty penize, ale bohuzel touhle vyplatou to skonci :D Tak to je super cena, a mate to se vsim vsudy? Jako hluboka korba, golfac, autosedacka…? :) My se byli divat spis v Ostrave, jelikoz tam pracujeme… a uz mas teda komplet vybavicku, jo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 10:45

@kukolino Ano, se vsim vsudy :) je to dvojkombinace a autosedacka (vajicko) se k tomu dokupuje, samozrejme v tom samem provedeni :) nevim proc tu sedacku nedaj normalne ke kocaru a nenavysi cenu o tu sedacku :D V Ove jsme se taky divali a jsem rada ze jsme tam nic nakonec nevzali :)

Mas pravdu :) kamosky co uz deti maj, z niceho nemaji radost, zatim co ja obdivuju kazdej pidi oblecek tak ony na me hledi jak na blazinka :D a na vsecko maj odmereny nazor „to te prejde,, vsak uvidis az budes s miminem 24hod denne,, moc to prozivas,,“ a take kecy :) A druha polovina holek o detech nechce ani slyset a jejich nejvetsim problemem je to, co si oblect na „parbu“ :) asi jsem z toho vseho rychle „vyrostla“ :)

Pro mimi mam uz vse :) postylka stoji vedle me u postele :) prebalovak taktez :) oblecky a setiky do porodky vyprane vyzehlene, tak jako vsecko ostatni :) jen zitra s kocarkem koupime latkove pleny, termo obal na flasku caje na kocar a tu blbustku na ruce na rukojet kocaru :)

A ty? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.12.14 11:02

@Sabuliin No jo, to oni tak delaji radi, ze je autosedacka zvlast, taky to moc nechapu :D A kde jste byli v Ove? My ve funbaby a byly tam teda super prodavacky, vsechno nam predvedly a tak ;-) Mi prijde, ze vic nez vetu: Uz se tesis, az bude mala na svete… slychavam: Uz se bojis porodu? a podobne :D :D Jako ale muzu ti rict, ze kdyz si predstavim sebe ve 20, ze bych mela mit mimco…to by asi taky neslo, takze ti fandim… ;-) Treba jsi fakt rychle dospela, ale tak to vis samam nejlip :D Tak to to mame podobne, postylka s prebalovakem v loznici, kocarek ready, obleceni do porodnice, apod. uz taky mam - ted uz jenom vsechno doprat a dozehlit (a zehleni fakt nesnasim, takze to porad odkladam, haha)… Flasky a tak jsem akorat jeste nekupovala, ale predpokladam, ze takove veci jeste dostaneme… Jeziskum jsme rekli, co jeste chceme a jinak uz mame snad vsechno… :D Myslis asi rukavnik na ten kocar, taky porad uvazuju, jestli ho mam koupit a jaky…nejen, ze to muze byt prakticke, ale dobre to i vypada, ze :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 11:15

@kukolino Predevsim to dobre vypada :D :P :P Ale tak vozit mrňatka budeme, kdyz bude jeste pomerne „zima“ si myslim :P Ja teda doufam ze porodim driv jak na konci ledna!! :D Moje uzasne predstavy, no :lol: :roll: Ale myslim ze i na tom konci ledna ten rukavnik urcite vyuzijeme :) my jak pojedem zitra pro kocar, tak to dokombinujeme dle barev kocarku :) a ten rukavnik s tim venkovnim koziskem je taky paradnicky :D No uvidim co vyberem :)

Spis vety typu: „No netes se tolik, jeste jsi to male neporodila, pak ho budes proklinat“- opravdu mi vsichni muzete polibit zadek s timhlee :zed: To nas chcou sakra uplne zdeptat? Nechapu :nevim:

No, tak ja jsem si to umela predstavit uz pred 7 lety, kdyz jsem prakticky sveho (ted7 leteho) brasku vychovala :) mamka sla brzo po porodu do prace skrz penez, tatka delal nocni :) a ja koupala, krmila, uspavala a o vikendech za prasule vozila :D kdyz uz jsem nemohla mit sve plany tak jsem z toho musela aspon neco vytriskat, ne? :D :)

Od 17 jsem hlidala zname syna pres noc, kdyz ona chtela chodit sem tam si trsnout :)
Jsem v tomhle hodne popredu :) a mit miminko je pro me uz daavnym snem :)

A ja zehlim rada :) - hlavne rucnily, kapesniky, uterky a pleny :) cokoliv co je tak nejak „rovne“ a nema zadne zahyby :D jako napr trika, kosile apod :pocitac: A muzu ti rict, ze vyzehlit ty mrnave hadricky da opravdu zabrat :D Ja jsem docela perfekcionalistka takze ty malinke veci musi byt opravdu bez sebemensiho pokrceni a dostat se zehlickou do te malinkych ohybu? „druhy porod“ :D

Jinak v obchodech s kocarky jsme byly vzdy v tech nakupnich centrech jako Karolina apod. Jak se jmenuji to zrocna netusim, ale byly tam zastupy kocarku a to bylo hlavni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.12.14 11:26

@Sabuliin Tak pak dej vedet, jaky jste vybrali ;) no vypada to luxusne, o tom zadna :D jsem prave zvedava, jaka zima letos bude…a taky kdy nam doktor treba dovoli uz chodit na prochazky, ale tak to je zatim ve hvezdach :)

jo jooo, uplne na zdeptani takove kecy :D ale tak ja uz si z nich nic nedelam…nebo teda alespon se snazim :D i reci ohledne porodu - je mi jasne, ze to bude masakr, jeste vzhledem k tomu, ze me boli vsechno, haha…ale jeste se sama nechci stresovat, to zacne, az me neco zacne opravdu bolet si myslim :D

nooo, tak to mas kraaasnou prupravu na svoje miminko…to se spis divim, ze te to neodradilo od toho mit mimco brzy :D a pritel uz se tesi? jake mate vubec jmeno pro maleho? :)

zehlis rada? neeee :D jedna kamoska mi rikala, ze zehleni miluje! otevre si k tomu flasu vinecka a dve - tri hodky zehli…ale vzhledem k tomu, ze jsi tehotna, tak predpokladam, ze zehlis rada i za strizliva :D to ti klidne to svoje zehleni prenecham, haha :D velke veci jsou ok, ale tech malych je taaak moc…vzdycky neco vyperu, pak si davam tak tyden nez to vyzehlim a pak se dalsi mesic premlouvam, abych vyprala a vyzehlila ty dalsi mini veci :D :D

aha, tak to mi prave prislo ze v Karoline a tak nic moc nemaji…nebo prehnane drahe :D takze jsme se sli na vsechno zeptat a pak to nasli za nej cenu :D hodne veci jsme nakoupili pres net, protoze neni jinak cas nikam moc jezdit zatim no… jeste jsem se nebyla podivat ani v porodnicich, tak snad to vsechno stihnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 11:43

@kukolino Ja mam pocit ze moje telo i prcek je pripraveny na to, jit ven :D ja fakt citim kazdou kosticku v tele se ohybat :D

No to mi taky kazd rikal, ze s takovou nebudu mit ani chut mit vlastni mimi, a sup, vsichni se nestacili divit a samozrejme neopomeli prihodit si do „ohne“ tim ze jsem si zkazila zivot a podobne :) hlavne teda rodina to male zavrhla hned ze startu, sotva tomu tlouklo srdicko… Ted? Ne ze by skakali metr vysoko ale tak nejak se s tim smirili :) Precejen, oni k nemu v noci vstavat nebudou, zivit nas taky nebudou. Navic ja se zivim cca od 15 „sama“ tak nejak „lajtsky“ a tesne pred 18kou jsem, se odstehovala s pritelem :) Ted v rijnu jsme spolu 3 roky a na mimi se tesime oba :) On je taky takovy vyspely chytrolin na svuj vek (21) :) oproti jeho uchlastanym, opoznani starsim vrstevnikum ;) ma to v hlave srovnane a ma svoje priority a vyhlidky do budoucna vidi dal, nez na dne sklenicky od whisky :)

Tak rada..? No, hodinku a pul a šlus :D Pekne si nachystam zehlici prkno, zehlicku, zasnu nad pidi rukavkama a slapeckama na polodupkach a po hodine si rikam sakra ubyva to vubec :D

Jistee :pankac: za striizliva :D Ono kdyz si to vezmu kolem a kolem, tak ja jsen se " opila" mozna 2-3× za zivot :D po akcich jsem netrajdala, spis vecerni vino s kamoskou ale na nejake ty venkovni chlastacky co frcely (frci) me nikdy neuzilo :) :nevim:

Presne, v Karoline a vsude v kamennych obchodech mi prislo ze maj desne predrazeno :) a to nejsme ten typ lidi co by si nemohli kdeco dovolit, neskudlime korunu za korunou a i tak nam prislo ze 17 tisic za kocar je krapet prehnane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 11:45

A kde vubec chces rodit, vis?:) Ja jsem byla s pritelem ted nedavno na prohlidce ve Frydku :) Hodne lidi i z rodiny si to tam chvali :) jinak jsme zvazovali i Valmez. A oba jsme proti Novemu Jicinu. Ja jsem tam stravila snad polovinu detstvi, a jak se mi tam nelibilo na detskem atd, tak recenze a ohlavy na gyn-porod., sestinedeli a personal me odradil jeste viic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.12.14 12:05

@Sabuliin A co ti na to rika doktor, ze by to mohlo byt drive? :D

Az tak, jo? no, tak to je teda „paradni“ podpora :roll: Ale tak to je fajn, ze to mate oba takhle srovnane, to musi byt… znam par holek co maji mimco v tvojem veku a teda nechtela bych byt jejich dite popravde, to jsou kr… :|

Tak mozna je muj problem s zehlenim v tom, ze nad tim tak u toho nezasnu :D Zkusim to, jak budu zehlit, treba to pak pujde lip, hahaha :D
Tak to jsi hodna holka teda, to se uz tak casto nevidi :) :D

Jj, ty ceny jsou prehnane…je to des… hodne lidi jezdi treba do Polska nakupovat a tak, ale my teda nebyli… jak rikam, my to resime hodne pres internet :D A 17 bych za kocar taky nedala teda, to uz je moc :)

No pojedeme se podivat do Ovy - na Fifejdy a do Poruby, a uvidime, pro co se rozhodneme ;) O Frydku jsem slysela taky pozitiva, ted tam rodila od kolegy pritelkyne a rikali, ze super…Valmez mame uz z ruky a NJ je sice nejblize, ale jak rikas - nic moc…pro nas je to az posledni moznost, ze kdyby bylo -20, kopy snehu a ja bych to uz treba nestihla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 12:19

@kukolino Noo, hlavně kdyby se ti (nedej bože :) ) něco stalo, tak tě sanitka odveze JENOM do Jičíná, respektive do té porodnice, která je ve tvém okrese, vědělas to? Tím mě teda uplně zaskočili :/ Já tedy řidičák nemám, a chci aby semnou do porodnice jel normálně přítel… ale kdyby mě to chytlo třeba když bude na noční, tak buh vi jak dlouho bude trvat, nez si přečte moji sms že skoro rodím :D a jak dlouho mu bude trvat než ho pustí :D i když práci má 10 min pěšky od baráku :)

Doktor nííc zatím :) To jsou jen mé pocity :D Moje předklony předčí parodie 100 leté babky :D podle přítele vypadám těžkotonážně :D vááážně legrace :D :dance:

Jo, zkus to jako já :) Já si vždycky říkám jak tomu našemu broučkovi bude krásně ve vyžehleném tak proč bych to pro něj neudělala, že ano :) a za chvíli si říkám, jestli by mu to opravdu tak moc vadilo kdyby to neměl vyžehlené :lol:

No ja bych do polska asi nejela, hlavně tedy né pro kočár, který budeš používat téměř každý den, že :) A pokud se ti na něm něco „pokadí“ tak co ty sním? :think: Pojedeš do Polska, kde se s nima budeš dohadovat, navíc tam je to ošemetné se zárukou a nějakým paragonem o koupi a náhradní kočár ti stěží dají ;) Takže za mě - Kopr ideální koupě, 15 km daleko od nás a kdyby cokoliv, zavolám, zajedu oni vyreklamují a poskytnou popřípadě náhradní :)

A do Frýdku jít nechceš? :)

Jinak taky znám pár takových dívčin :pocitac: Miminka doslova „vrhnou“ jako koťata jen díky dávkám a díky tomu aby nemusely do práce.. :nevim: Žijou na hromádce s chlapem (každý měsíc jiným), případně fetují, a dítě jim doma brečí zatím co matka je v rauši a tvrdě spí :pocitac: doma bordel, neuklizeno, nenavařeno, dítě nahaté, pobíhá, párek v ruce v domění že je to oběd… no děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.12.14 12:31

@Sabuliin No to uz mame jakz takz poresene… pri nejhorsim se odvezu sama, haha… nee, mame nastesti rodice blizko, takze kdyby byl pritel v praci, tak me odvezou a on dojede…ma v planu si brat auto do prace a nebo delat z domu, takze to snad posefovane mame :D

Takze takova vedma, jo? :D Ja uz se uplne tesim k doktorovi, jdu ve ctvrtek, zase po 4 tydnech, tak se moooc tesim… no a pak uz budeme chodit co tyden :) Jsem zvedava, jak nam prcek roste… ty vis? :)

Dam na tvou radu…ale stejne si to zehleni necham asi az na pristi tyden :D

Myslela jsem spis na nejake obleceni, lahvicky, bavlnene plinky, apod…ze tam vyjdou levneji…k nam se to stejne vsechno vozi z Polska tyhle veci… :| Ale kocar bych tam taky nebrala…dokonce nas v obchode odrazovali od polskych kocarku, ze vypadaji dobre, ale ze za tu cenu se daji poridit i mnohem lepsi ;)

Vzhledem k tomu, ze pritel pracuje v Ove, tak chci taky do Ovy, aby to mel blizko za mnou do porodnice z prace ;)

Jojooo, takove radoby slecinky jsou na zabiti :cert:

Jinak se chystas nejak na porod? Teda krom toho cviceni, co jsi ale psala, ze te celkem zklamalo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 12:46

@kukolino Já jdu na kontrolu teď v pondělí :dance: Taky se moc těším :) No já bych řekla že ten náš rarach roste až až :D V 30.tt na velkém UTZ měl malý 1659gramíků :D a já mám nahoře už 7 kilo :zed: :zed: Co vy? :)

Jj, hodně věcí je dováženo z Polska, já mám pocit, že my nemáme ani šajn kolik jich je z polska, nejsem si ani jistá, nebo nemám přehled o tom která značka kočáru z polska je, pro mě je hlavní že je k tomu zaručák a že je to koupené tady :)

Vy s přítelem dojíždíte spolu do stejné práce v Ově? :) Kolik ti vůbec je? :) (jestli se moc ptám, klidně mě stopni :D, jsem moc zvědavá )

No cvičení - já jsem tam teda šla ne jen za účelem toho se uvolnit, a udělat něco málo cvičením pro tělo :) Lákaly mě i ty přednášky které jsou součástí cvičení :) 45 min cvičení na balonech atd. a dalších 45 minut sváča a při tom nám PA přednáší - každou lekci o něčem jiném - kojení, co s sebou do porodnice, předčasný porod, šestinedělí - to je moc fajn :) a mě dělá hlavně dobře být v tom prostředí těch těhulek :)
ALE - je to tam takové hodně… formální - nebo jak to říct :think: - PA oslovuje nás všechny komplexně „maminky“, jsou tam převážně maminky 30 a výš co už maj děti, takže jsou všeznalé a přednášky prožívám snad zas jen já, je tam páár slečen řekla bych i mého věku, možná 2-3 roky starší, ale já netuším jak se jmenujou, všichni mlčí, nikdo se s nikym nebaví, každá tam sedí na míči, a čeká co se bude dít… na konci máme prostor pro nějaké názory dotazy, ale každá po sobě hledíme jako bychom byly ve škole „po škole“ :zed: Mám pocit že to tam všechny opravdu berou jen jako kurz, něco se případně dozvědět a šlus… Nikdo o nějaké kamarádění nebo seznamování nestojí :roll: :| Za to já jsem tam šla hlavně za cílem poznat kruci konečně nějakou tu těhuli se kterou bych se dala do řeči a časem do kočárkování :) Uplne mě ubíjí když vidím kolem sebe kámošky které jdou vedle sebe s kočárky s usměvem na tváří a já si jen říkám, že já budu chodit s tchýní, mamkou, přítelem a jinak sama… :zed: Je mi uplně fuk jestli ji bude 18 nebo 28 let, jen aby to měla v hlavě aspoň trošinku v pořádku a měla aspoň z poloviny stejné názory jako já :) nebo né názory ale aby byla takříkajíc na stejné vlně…:) Když to tak po sobě čtu tak si říkám, že jsem fakt zoufalec :lol: :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
9.12.14 12:52

@kukolino No a když už jsem se smířila s tím, že tam tady budu chodit aspoň si procvičit tělo kosti, naučím se prodýchávat kontrakce, takže to zas tak marné nebude tak přijde sms od PA že kvuli velké nemocnosti ruší dokonce roku cvičení… :zed: No neje*lo by mě? A to jsem zrovna v mailu vedla s PA konverzaci o tom, jestli by maminkám nemohla předhodit návrh, že bychom založili na FB nebo na jinem foru nějakou skupinu, tam bych aspoň zjistila jména a dala se s někým do řeči aspoň tak a šlo by to seznamování třeba snáz :)-… No, zjevně mi není přáno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí