Poradna duly
Jana Čurdová
Hele PEŤO-já se jako neflákám jo
Lítám tu v gumákách s kosou a károu trávy,do toho ten déšť,tamhle koukám,kdy mi jeden stupidní kůň za chvilku prorve pásku a do toho mám sledovat všechny diskuse,jo? ![]()
Mě podbřišek bolek jen do ,,MS,, ale spíš jako děloha,ale to je tvoje první těhu,takže to máš jinak.Děloha ještě není tak pružná,takže to bude víc bolet.A být tebou,tak mažu k dr.kvůli tomu špinění.I když je to dost běžný,ale ať máš klid ![]()
LINDO-to je taky dost dobrý ten tvůj sen
Mindrák z neoholených nohou plně chápu ![]()
Souhlasím s Gav, dobré rady od nás tě sice možná uklidní, ale jen doktor může poznat o co vlastně jde.
Ahoj holky,
zdravím jen krátce, nemám dnes náladu.
Gavi: Maci: Peti: Přišla jsem právě z ústavu těch metabolických poruch.. Byla jsem tam zanést krev té svojí nemocné tety a musela jsem říct, že jsem už těhotná. Paní primářka okamžitě poslala tu krev na speciální prozkoumání, výsledky budu mít v pátek, jinak to trvá až tři měsíce… V pátek budu vědět, jestli jsem přenašeč té nemoci.. jinak prý dle primářky: Nastane problém..
Mám strašný strašný strach.. Skoro celou cestu do práce jsem brečela a prosila Anetku Ágnes, aby mi slíbila, že bude všechno v pořádku…
Pro ostatní, které neví wtf: mám tetu v ústavu, která má metabolickou poruchu. Díky tomu, že jsme se snažili dlouho a dospěli jsme až do Gennetu na genetiku, jsem se dostala na vyšetření do ustavu dědičných poruch metabolismu… Byla jsem tam primářkou pochválena, že to jdu řešit před těhu (v ten cyklus jsem neměla na uzv folikuly, nicméně jsem byla už 2dny těhotná…). Moje sestřenice mají 7dětí a všechny jsou zdravé a toto řešily až po porodu nějakým vyšetřením..Takže tak.
Leni budu držet palečky až mi budou klouby bělat
A neboj se, věřím že výsledky budou v pořádku - už jste měli při cestě k mimi dost překážek a není důvod aby byly další !!! ![]()
jo holky prosim dalsi hlupy dotaz. delka tehu se pocita jak? (od posledni MS nemuzu pouzit) - takze kdyz jsem 2 tydny po ovu tak pripocitam k tomu 2 tydny predtim takze bych byla 4tt?
nebo jak? ![]()
peti: děkuju ![]()
Zkus http://www.zdravcentra.cz/…2_15934.html , http://www.babyonline.cz/…-porodu.html tam zadáš den početí.
Ale myslím, že to počítáš dobře, 4tt.
LENÍ-nebuj
Bude to dobré
Když ani její dcery nic neřešily a všichni jsou zdraví,tak věřím,že i u tebe to bude v pořádku
Hlavně se nestresuj,to miminku škodí ![]()
Leni - budu držet pěsti, aby to dobře dopadlo, ale věřím, že budeš v pohodě, hlavně se snaž se tím co nejméně nervovat
Ahoj holky, muzu se taky pridat? Chodim sice do prosince, ale podle pani doktorky budu rodit az v lednu… ![]()
Jmenuju se Peta, minuly tyden byl ultrazvuk, slyseli jsme srdicko a mimisek mel necely centimetr…na dalsi kontrolu jdu az za tri tydny a jsem strasne nervozni, aby bylo vsechno v poradku a pritel mi zakazal cist strasidelne story o potratech… ![]()
Ppetra - břicho mě občas pobolívá taky tak jako trochu menstruačně, ne nějak výrazně, ale cítím, že se tam něco děje. Prý když to nebolí furt bez přestání a nejsou křeče, tak je to normální. Aspoň se tím uklidňuju.
Délka těhotenství se počítá od prvního dne poslední MS, takže bys měla být podle tabulek už 5+4 (5 týdnů a 4 dny), ale měla jsi pozdě ovulaci, takže stáří plodu je ani ne 2 týdny.
Leniko - neboj se! Sestřiny děti jsou OK, tak tvoje bude taky! Myslím, že bude hodně malá pravděpodobnost dědičného zatížení tou poruchou a doktoři se jen sichrujou.
Taky nevim jak ten muj metrik, podle data posl. menst. jsem v 10tt, ale kdyz je mimisek o tyden mladsi, tak je asi i tehu o tyden kratsi…ja se snad toho konce 12tt nedockam ![]()
Ahojky těhulky,
vítám novou těhulku Petu25 jen se přidej čím víc tim líp
napiš když tak něco o sobě at tě líp poznáme.
LENIKO: všechno bude v ppořádku držim pěsti hlavně odpočívej.
Ahoj holky diky…
co o me, je mi 25 a s pritelem Tomasem se na mimi moc tesime. Ze zacatku jsem byla strasne vyplasena, protoze jsme o mimi na konci 6tt prisli tesne pred tim, ale uz je to lepsi
Podle data posl. mesicku jsem mela mit porod dle netu 24.12, ale pak jsem byla u doktorky a ta stanovila 10.ledna, tak nevim. mam v tom ted takovy bordel, ze ani nevim, ve kterem jsem tydnu. Podle MS v 10, je/li mimi o tyden mladsi, tak v 9tt. No, nevim. Jinak, zkousela jsem si ty dva odkazy na vypocitani data porodu a jednou mi vyslo 14 a podruhe 2.1 2009 ![]()
Takze tak nejak…ale nejradsi bych uz aspon ten 12tt, jsem vyplasena ze vsech story o zamlklych tehu atd. a nevim, jak preziju ty tri tydny do kontroly…
Ahoj PETO25-klidně se přidej ať se to tu hýbe.Poslední dobou to nějak flákáme ![]()
Ty týdny se počítají podle poslední MS,takže 1 trimestr není podle stáří plodu.Už ti tedy opravdu zbývaj jen 2 týdny
Hlavně se nenervuj a mysli pozitivně,jinak bysme se z toho musely zbláznit ![]()