Poradna duly
Jana Čurdová
Zuzi me manza naridil klidovy rezim, tak ted nejsem tak spava jako treba jeste minuly tyden. Snazim se odpocivat jak jen to jde. Ale pravdou je, ze se nemusime starat o zadne ‚male koniky‘ jako nektere z vas. Verim, ze to musi byt docela divoke.
U nás to ví Mamka. Ale říkat jsem jí to ještě nechtěla, ale jak mi dělali ten palec a neměla jsem atb. Tak by si na Dr nejradši někde stěžovala, tak jsem jí vysvětlila, že mi je dát nemůže…No a bylo to venku. nechtěla jsem aby to věděla, páč minule to nedopadlo a ona z toho byla špatná.Pak to ví 2 moje kamarádky. A to vše. Možná to ještě řeknu kamarádovi, ale to se uvidí. Chtěla bych to oznámit až po 3 m těhu.Ale nevím asi to na mě bude vydět dřív.A každej to na mě už pozná asi za měsíc. Tak uvidíme jak se to vyvrbí.Hlavně aby bylo vše v pohodě.A těhu probíhalo tak jak má… ![]()
Jinak jsem včera byla na kontrole, mimi naštěstí roste, dokonce bylo vidět jak se pohybuje, měla jsem docela strach jestli je vše OK, protože je mi podstatně míň blbě, než u holek, ale prý to vypadá dobře, i když mě nejdřív dr. vystresoval, že ta děloha se mu na 9 tt zdá nějak malá… fakt ty doktory někdy nechápu…
Me dr. rekl, ze mam zaklonenou delohu nekdy v 18, na me prvni gyne prohlidce. Culil se u toho jak mesicek. Za pry az budu chtit deti, tak na to mame jit ‚zezadu‘. Cervena jsem byla az za usima. V te dobe jsem jen zevrubne vedela jak se na to chodi ‚zepredu‘…
![]()
karli,ja skoromanzela nemam doma,ale dneska prijede.jinak na me dohlizi mamka.porad se mi smeje ze jen spim a spim.jinak netaham nic a kdyz neco delam,tak prestavkami,musim vice odpocivat
Zuzlí:jojo mě to ta před tím říkala pár let.Pořád vy máte zakloněnou dělohu, nebolí vás záda?Atd…
Daisy to je zajimave. Uz tyden me boli zada, jak bych skladala pytle cementu. Ze by to taky bylo tou delohou?
My jsme to rekli cele manzove rodine, protoze nas k tomu vedly okolnosti. Asi tyden po // jeho mati odvezla zachranka, takze se sebral a letel domu do UK. A ikdyz moc nechtel, bylo fakt jeste brzy, nakonec ji o mimi rekl. Ono to vypadalo dost spatne, tak jsem nechtela, aby si jednou vycital, ze ji to nestihl rict. No, a mati to vykecala vsem kolem. Osobne jsem chtela pockat aspon na srdicko, ale osud to vymyslel jinak. Nakonec i tahle dobra sprava mela podil na jejim uzdraveni. Ma se na co tesit…
Tak doufam,ze uz kvuli ni to vse dopadne dobre…
Karli: tak přeji aby tvého manži maminka byla už ok a mimi bude určitě v pořádku také. No minule jsme to řekli našim a babičce. R to řek mamce a ta to vykecala po celým Karlovarským krajy
A ani nelenila a vzala telefon a volala R. kamarádce z vejšky…pro mě nepochopitelný. Hlavně já s ní hodně kamarádím tak jsem jí to chtěla říct sama. Navíc jsem za ní pak jela a byla jsem po kyretáži. a ona na mě že jsem tajnůstkář že nic neřeknu, Tak jsem jí řekla že to je te´d jinak…A to mi pak řekla že jí to volala R.mamin. No já měla vztek!Tak nechápu jak to mohla takle roztrubovat!Takže jsem R.poprosila ať jí do konce 3m nic neříká. teda pokud to na mě už za měsíc nebude vydět.
No je fakt že měla radost, to jí neberu, ale roztrubovat to po celém kraji to je na mě moc.A kor když když jsem byla teprve v 5tt.
No a karli myslím že ty záda máš od té dělohy. Uvidíš až se ti narovná jestli tě přestanou bolet nebo ne. Jo a mě trápí zácpa.
Sice si ještě jakštakš dojdu ale jako netěhotná jsem chodila třeba 3×za den na velkou. te´d kolikrát jsem ráda když si dojdu 1× a stejně to není ono…
![]()
holky tak my jsme to teda vesele roztroubili 2 dny po tom co jsem našla první stíneček na testu
akorát komu to zatím úmyslně neříkáme tak babičkám a dědům - u těch mám strach kdyby se to nepovedlo že je to hodně raní takže bych je toho chtěla ušetřit … Jo a romantické oznámení se u nás nekonalo, manžel vždycky vrazil k rodičům a už mezi dveřma hlásil Petra je těhule ![]()
Daisy tak to nastesti nehrozi, protoze manzova mati cesky nemluvi, tak to tady stopro nikomu nevykeca.
A s moji mati mam dohodu, uz to vi skoro 3 tydny a zatim se drzi, holka jedna sikovna. Ale cuka to s ni, to na ni vidim. Zvlaste, kdyz tatka okomentuje nejake cizi mlade, a ze by mu fakt nevadilo, kdyby uz jsme konecne nejake taky meli.
Bude se chudak divit, az to na nej pristi tyden vybalime!
Musime ale vymyslet jak! Poradte!
je to náročný, pročíst čtyři stránky a něco si pamatovat ![]()
Každopádně se hlásím do klubu těch co ještě neviděly srdíčko a taky do klubu „zakloněných děloh“ - to zní strašně ![]()
Karli gratuluju, tichá závist, do pondělka asi nepřežiju ![]()
S přítelem pořád nevíme jak to říct jeho rodičům. Jeho bráška s manželkou už byli na jednom nepovedenym IVF a teď je předběhnem a ještě jsme o dva roky mladší… je to pro ně složitá situace. To je na tom trošinku smutný
Klub zakloněných děloh to je dobrý. to by jsme pomalu mohli na toto téma založit novou dyskuzy
Koukám že to má docela dost holek…Já to mám asi dědičný, mamka to tak měla taky. Prý jí v těhu břicho nebolelo. ani nepíchalo. Ale já si myslím že si to spíš už nepamatuje. Přeci jenom naposledy těhu byla před 19 lety a to ze ségrou.
karli, promiň ale asi jsem blbá ale nevím co je UK, ukrajina? nebo co ![]()
No a stím jak to elegantně říct, to nevím
Ale kamarádka to řekla svému přítelovi tím že mu koupila dudlík
tak co takhle nějak něco dát simbolického?
![]()
daisy UK je velká británie
jooo a nedá mi to a musím pochválit tvé hrubky
některý jsou fakt exkluzivní
neber si to prosím zle ![]()
Keit diky, divam se, ze jsme na tom s TP stejne, i s KO. Me kdyby nebolelo to bricho, tak taky musim vydrzet az do pondelka. Ale jsem rada, ze me mudra uklidnila, ze je vse ok.
Neboj, taky tam budes mit srdicko.
S tim braskou ti nezavidim. My jsme byli v podobne situaci ale na opacne strane. Kdyz jsem v 05/07 o mimi prisla, a mesic na to 3 nasi znami otehotneli, snad prvni mesic snazeni, tak taky meli strach nam to rict. Ale me ani na chvilku nenapadlo,ze bych jim zavidela nebo litovala sama sebe. Ale kazdy jsme jiny a ty nejlip vis, jak to bude svagrovka brat.
Jo a ten klub zaklonenych deloh zni fakt DESNE! No ale co, je to tak,ne?
![]()