Leidenská mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1199
18.9.15 12:38

@Mišinn Neboj se, já jsem homozygot v Leidenu a obě těhotenství i šestinedělí jsem byla na Fraxiparinu a všechno bylo v pořádku. Hematolog si tě pohlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
18.9.15 12:50

@snecek19 Děkuju za uklidnění :). Já se ted spíš bojím, že na gyndu jdu až ve středu. Od kdy se píchají ty injekce? Nebo je to individuální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
18.9.15 13:04

@Mišinn Myslím, že je to individuální, podle doktora, já jsem si třeba v prvním těhotenství začala píchat až nějak ve 12. týdnu, ale to jen proto, že doktor jaksi pozapomněl, že jsem mutant :mrgreen: a já jsem se jaksi pozapomněla připomenout. Teď ve druhém jsem se už připomněla a tak jsem píchala asi od 5. týdne. Ale ty jsi heterozygot, to bych se vůbec nebála nějakého prodlení, to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
18.9.15 13:11

@snecek19 ach ty doktoři :mrgreen: Každopádně Ti moc děkuji. ;) Já už tady šílela, jak mi tady odepsala, že jsem homo, ale pak jsem pochopila, že v leidenu hetero. Do tedka jsem vůbec netušila, že to je nějak rozdělené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
18.9.15 13:37

@Mišinn řekni si na gyndě o žádanku na hematologii a oni si Tě pohlídají. Hodně štěstí s miminkem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
18.9.15 13:45

Jinak já jsem po IVF, taky hetero Leiden. Píchala jsem si injekce celou dobu, co jsem stimulovala na IVF a pak asi do 16tt a znovu jsem začala ve 32tt, když mi hodně stouply hodnoty. Na hematologii jsem chodila co dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
18.9.15 14:25

@Alowen Moc děkuju. :hug: Už jsem trošku více v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2381
18.9.15 14:27

@Mišinn jsem hetero a zacala jsem si pichat az mesic pred porodem. Od zacatku jsem chodila jednou za mesice na krev a podle hodnot to bylo pořád jeste v norme. Az pred koncem mi to vylitlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
19.9.15 21:39

@Martina0085 Děkuju za reakci :hug:, už jsem trochu klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
19.9.15 21:53

Mám tutéž kombinaci jako vy, u prvního těhotenství kontroly na hematologii bez meditace, pak několik neúspěšných těhotenství a pak už konečně usoudil gynekolog, že by to asi něco chtělo, takže fraxiparin celé těhotenství a co 4 týdny kontrola na hematologii a postupné úpravy dávek. Takže tím chci jen říct, že rozhodně se lékaři připomeňte a na hematologii už si vás pohlidaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
8.6.16 16:05

Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Nebo jestli máte podobnou zkušenost.
Jsem 10 dní po porodu, v těhotenství jsem neužívala žádné léky, s doktorem jsme se domluvili, že když jsem neprodělala žádnou trombózu a mám jen hetero mutaci, že stačí léčbu nasadit po porodu.
V porodnici nechápali, proč mám užívat Warfarin, že stačí Clexan.
Dala jsem na ně a picham jen Clexan.
Jenže ten můj doktor mi ten Warfarin zase napsal a já se prostě už bojím, zvlášť když kojim co to se mnou udělá.
Brali jste ho taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
8.6.16 16:23

@Mišinn Ahoj, oboje má něco.

Warfarin - NEPŘECHÁZÍ do mateřského mléka. Musí se při něm ale hlídat příjem vitaminu K v potravě (zjednodušeně zelená zelenina) a musí se chodit na kontrolní odběry, jestli je dávkování Warfarinu správně nastaveno

Clexane - PŘECHÁZÍ do mateřského mléka, tedy by se při kojení brát neměl, protože je teoretické riziko krvácení u miminka. Nicméně se i při kojení běžně dává, protože se krvácení u miminek nevyskytuje :-)

Záleží hodně na tom, jestli ti někdo ten Clexane bude ochoten předepisovat (je to drahé pro předepisujícího lékaře) a taky na tobě, jestli si chceš radši hlídat dietu nebo píchat injekce.

Jinak jestli jsi nyní 10 dní po porodu, tak ti chybí už jen tak 20 dní užívání…takže bych já osobně tedy rozhodně volila dále Clexane, pokud už Wafarin nebereš :-)

Jsem hematolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.6.16 20:00
@Mišinn píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Nebo jestli máte podobnou zkušenost.
Jsem 10 dní po porodu, v těhotenství jsem neužívala žádné léky, s doktorem jsme se domluvili, že když jsem neprodělala žádnou trombózu a mám jen hetero mutaci, že stačí léčbu nasadit po porodu.
V porodnici nechápali, proč mám užívat Warfarin, že stačí Clexan.
Dala jsem na ně a picham jen Clexan.
Jenže ten můj doktor mi ten Warfarin zase napsal a já se prostě už bojím, zvlášť když kojim co to se mnou udělá.
Brali jste ho taky?

obecně- oboje léky lz používat a jsou stejně účinné. Výhoda Clexane je, že se nemusí kontrolovat účinnost, měnit dávka. Nevýhoda je cena a nutnost inj. podávání. Warfarin trvá dlouho natavit správnou hladinu, tudíž vo´pruz s odběry, stojí pár kaček a bere se v tabletách.
Co vím, tak minimálně v Praze a celém středočeském kraji, ale i většině statních nemocnic je takle krátkdobě ( na šestinedělí) zlatý standard heparin, tedy Clexane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
8.6.16 20:03
@Ještídek píše:
@Mišinn Ahoj, oboje má něco.

Warfarin - NEPŘECHÁZÍ do mateřského mléka. Musí se při něm ale hlídat příjem vitaminu K v potravě (zjednodušeně zelená zelenina) a musí se chodit na kontrolní odběry, jestli je dávkování Warfarinu správně nastaveno

Clexane - PŘECHÁZÍ do mateřského mléka, tedy by se při kojení brát neměl, protože je teoretické riziko krvácení u miminka. Nicméně se i při kojení běžně dává, protože se krvácení u miminek nevyskytuje :-)

Záleží hodně na tom, jestli ti někdo ten Clexane bude ochoten předepisovat (je to drahé pro předepisujícího lékaře) a taky na tobě, jestli si chceš radši hlídat dietu nebo píchat injekce.

Jinak jestli jsi nyní 10 dní po porodu, tak ti chybí už jen tak 20 dní užívání…takže bych já osobně tedy rozhodně volila dále Clexane, pokud už Wafarin nebereš :-)

Jsem hematolog.

Jsem hematolog.
Dieta u warfarinu stran zeleniny už se nějaký ten rok nedodržuje
Clexane se sice do mlékavstřebává, ale pokud nepoužíváš mléko parenterálně :P, tak se ze střeva ani z celého GITu nevstřebává, a tedy krvácení není možné.
Ale je pravdá, že nějaké dva tři roky je už v SPC Clexane a Fraxík, že se při kojení užívat nemá. Já bych ho ale osobně rozhodně používala, raději než warfarin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
8.6.16 20:34

@Lama Lama teda moc děkuji za vyčerpávající vysvětlení. On právě chce, ať si dopicham injekce Clexanu a k tomu at začnu brát Warfarin s tím, že půjdu za pět dní na odběry. Takže mám užívat obojí, jak Warfarin tak injekce Clexanu.
Jenže já bych nejradši neužívala nic, prostě mám hrozný strach začít brát ten Warfarin.
Do tedka jsem neměla žádný problém a bojím se, že jakmile ho začnu brát problémy nastanou.
Hlavně mě hrozně zvyklal ten porodník, který nechápal proč mi dal Warfarin 8o
A vlastně mi v porodnici pichali jen Clexan.
Kdyby mi to ten doktor v porodnici neřekl, neresila bych a v klidu brala vše co mi řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí