Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Stoptussin - na oba typy kašle. Alespoň nemusím řeštit, kterým kašlem zrovna kašlou ![]()
Když přestanou kašlat během dne, tak na to zapomínám a přestávám Stoptussin dávat. A když ho dám hned na začátku, tak je po kašli do 3 dnů.
A na noc k posteli nakrájenou cibuli. U nás funguje lépe než Fenistil.
Stoptusin vypadá ok. Většina přípravků řeší, jaký kašel dítě má a u ní to v začátku je fakt chvíli tak a chvíli tak.
Já jsem totiž u Stoptussinu přišla na zajímavou věc. Syn měl suchý kašel, tak jsem mu dala Stoptussin a za chvilku se mu ten kašel změnil na vlhký. Tak jsem mu Stoptussin přestala dávat a když se to stalo, tak se mu kašel zase vrátil na suchý a pořád dokola. Takže jsem mu ho začala nechávat po celou dobu kašle a je to nejlepší.
Jinak se mi kromě Stoptussinu ještě hodně osvědčil lotosový kořen.
@bublinek tyhle sirupy jsme zkoušeli, bez účinku. @fia80 cibuli k posteli jsem kdysi zkoušela, ale holka mi zvracela, když jsem cibuli oddělala, zvracet přestala. Možná náhoda, ale už jsem to pak nezkoušela.
@Murka tak u nás cibule funguje zázračně - obě děti při rýmě i kašli spí celou noc. A když byl syn menší a trpěl na laryngitidy, tak když jsem slyšela, že začíná dunivě kašlat, jsem mu vždycky dávala cibuli k nosu, aby mu splasknul ten otok a pomáhalo to lépe než ledový vzduch.
Jinak na mé děti taky Kaloba, Sinupret, Stopkašel, Mucosolvan, jitrocelové a podobné sirupy nefungovaly. A že jsem toho za jejich život už vyzkoušela hromadu ![]()