Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, nemám ráda dlouhé posilování. Radši zajdu na kolo, brusle, zaplavat si. Ale to mi moc netvarovalo postavu.
Teď jsem objevila cvičení s Jillian http://freshlili.blogspot.cz/…y-shred.html a pro mě je to učiněný zázrak. Včera jsem procházela staré rifle a dvoje jsem zase zařadila zpátky do šatníku. Ségra mi řekla, že se jí ztrácím před očima. A to to cvičím 9. den. Samozřejmě jsem změnila i stravování. Ale zpevněná postava je něco jiného než jenom hubnutí pomocí jídla. Fakt se cítím úžesně, možná i sexy
a to už mě tak 2 roky nepotkalo. ![]()
Ještě jsem teď našla tohle http://freshlili.blogspot.cz/…cviceni.html a má i nějaké cvičení přímo na břicho
Super na tom je, že do půl hodiny je odcvičeno. Moc dobře se mi to zařazuje do denního stravování a ani manžel nemá problém navečer juniora půl hodiny pohlídat. Spíš bych řekla, že si to s ním maximálně užívá. Prostě ví, že teď se mu věnuje naplno, že tam s nima nebudu.
@kozisek píše:
Zkoušela jsem, ale vadí mi kolektivní sporty a fitko už vůbec. Kdysi jsem plavala, člověk u toho není zpocený, ale v místě bydliště je nevyhovující otevírací doba pro veřejnost. Teď jsem objevila jógu a maximální spokojenost. Zpotím se u toho neočekávaně hodně a musím říct, že je to znát, na držení těla a u mě hlavně - záda a kolena, předtím veliké problémy, nyní je to lepší a lepší. Samozřejmě záleží na cvičitelce, zkoušela jsem už předtím, ale to, co některé předvádí - to mě odrazovalo![]()
![]()
jojo, taky mi ta joga prave vyhovuje a zpotim se fakt dost… ale az tak po 10 lekcich jsem se to naucila poradne drzet a prodychavat…Jídelníček nedodržuji žádný, ale snažím se jíst v rámci možností zdravě - občas to proložím 300g Milkou a gyrosem, nikdo není dokonalý
@elenkazed Tak mě přinutilo něco ze sebou dělat až nabraných 23kg v těhotenství, přičemž jsem nechala v porodnici pouhých 8kg
Šest týdnů po porodu, kdy se ručička váhy stále nehýbala dolů(mylně jsem se domnívala a doufala, že kojením a běháním kolem malé, každodenními procházkami, půjde váha dolů
),jsem se rozhodla, že už opravdu se sebou musím něco dělat a zhubnout min. na původní váhu. Začala jsem zdravě jíst a denně cvičit, nejsem na kolektivní pocení v posilovně atd.,takže jsem cvičila doma na Orbitreku, pro mě zázračnej stroj, protože jsem se dokázála vrátit na původní váhu za dva měsíce dřiny a odříkání:dance: Jsem na původní váze a vše už obleču a už se nemůžu přinutit shodit ještě dalších 5kg, který jsem si předsevzala. Přitom bych potřebovala zpevnit, nohy, zadek i břicho jako sůl. Už se mi prostě nechce, protože sport je pro mě jen nutný zlo a cvičim jen, když potřebuju shodit a tím, že už obleču vše, co jsem nosila před porodem, se zkrátka už nemůžu přinutit, dát malou spinkat a makat skoro hodinu jako předtím ![]()
@kristy84 no tak to jsme na tom stejně - s tím rozdílem, že já Orbitrek nedám dýl jak 5 minut - prostě to neudýchám
Takže zkusím to, co tady písala @omites a uvidím ![]()
@ivulinaM Já taky zezačátku vydržela chvilinku, pak se to prodlužovalo.
Já jsem se donutila prostě tím, že už jsem se na sebe nemohla dívat. Netvrdím, že jsem po porodu vypadala nějak otřesně tlustě ale prostě jsem byla zvyklá na něco jiného a nebyla jsem spokojená. Měřím 173 cm a rodit jsem šla s 81 kg, původní váha byla 65 kg. Takže jsem v první řadě zašla na obchodu a nakoupila si pár hezkých kousků oblečení, ovšem ve své původní velikosti, abych měla motivaci do nich zhubnout. Začala jsem jíst zdravěji, vysadila jsem světlé pečivo, jím jen celozrnné, přestala jsem pít sladké limonády ale piju jen vodu, hodně jsem omezila sladké, smažená jídla apod. Jsem 4 měsíce po porodu a zatím mám dole 11 kg, takže mi chybí ještě 5 kg do původní váhy před těhotenstvím. Ráda bych se dostala na 60 kg, tak uvidíme. Jinak na cvičení jsem taky líná, mám ráda spíš procházky, i ty jsou na hubnutí dobré, popř. kolečkové brusle a můj sen je Eliptical, ten mě baví maximálně ale musím našetřit ![]()
Ahoj holky,
já mohu vřele doporučit expresku. Chodím tam zatím jen týden, ale jsem nadšená
. Doporučuji, zkuste to taky:-). První hodinu mají zdarma. Chodím domů úplně mokrá. Fakt to funguje.
Nechci být zase za rýpala, ale asi nejlepší sport (prokazatelné výsledky a hlavně BEZBOLESTNĚ) je pěší turistika. Posunovat se na svých vlastních nohách z bodu A do bodu B. Akorát je to strašný žrout času, ty peníze už tak palčivé nejsou.
Pro chlapy bych měl (pro ženské se to nehodí…) zas ejiný tip: přijďte makat k nám do kalírny. Za směnu navzpíráte přes 10 metráků železa a ještě za to firma platí…
Ale je pravda, že ne každý chlap to vydrží. V některých případech, co jsem tak pozoroval, platí doslova, že lenost je nemoc… (proto to píšu taky sem…)
![]()
@Jura007 Joo, chlap to má lepší
Vidim to doma na mužovi- dělá na stavbě takže ten má fitko v práci =D Ale jo, je pravda, že uplně by stačil pohyb- chodit.
Tak na tohle jsem se vrhla, dneska cvičím 3. den a jsem zvědavá, jak dlouho vydržím, páč mám namožené snad i takové svaly, které nevlastním
.
Každopádně děkuji za „nakopnutí“
.
@omites píše:
Ahoj, nemám ráda dlouhé posilování. Radši zajdu na kolo, brusle, zaplavat si. Ale to mi moc netvarovalo postavu.
Teď jsem objevila cvičení s Jillian http://freshlili.blogspot.cz/…y-shred.html a pro mě je to učiněný zázrak. Včera jsem procházela staré rifle a dvoje jsem zase zařadila zpátky do šatníku. Ségra mi řekla, že se jí ztrácím před očima. A to to cvičím 9. den. Samozřejmě jsem změnila i stravování. Ale zpevněná postava je něco jiného než jenom hubnutí pomocí jídla. Fakt se cítím úžesně, možná i sexya to už mě tak 2 roky nepotkalo.
Obnovuji diskuzi. můj dotaz : znáte nějaký tip na sport, který by zaujal i absolutní lenochy? tj. mě? napadl mě nějaký pěkný energitický „výživný“, ale lehký tanec
@Maddlen No do obchodu s hadrama radši ani nechodim. Já mam tak pitomou postavu že to je zkoušení na tři hodiny =) Jsem malá, ale od přírody mám velký prsa (a ty sem měla i když sem vážila těch 50kg) takže tričko aby mi bylo přes prsa tak mám jak noční košili dlouhý a zas naopak kratší neoblíknu=D=D
@ivulinaM Právě že nerozhází, já sem smířená s tím, že nebudu stíhat a nebudu až tak „dokonalá“ =)))Hlavně že se budem mít dobře a mít se rádi