Lepek během 5. měsíce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1724
24.7.15 15:30

@merde co na to říct. Já statečně kojím 9 měsíců a nepřijde mě, že by mladá byla nějaký chcípáček :lol:

A kdyby jo, dám ji knedlu a jupíka, to ji vzpruží  :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
24.7.15 15:31
@aterka píše:
Tomu nerozumím. To je nějaký nový trend?

Prijde mi to tak… Netusim, jak dlouho se prumerne koji, chtela jsem tim rict, ze bys mela alergeny zavadet jeste kojenemu diteti, tzn. Pokud chces v pul roce odstavit, tak je ten 5. mesic ideal, pokud budes kojit do roka a dyl, nemusis spechat ani na ty alergeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
24.7.15 15:32
@Nikolllet píše:
@aterka taky už jsem slyšela od hodně matek, že jim dr. řekli kojit do půl roku, pak už to děcku prej nic nedává :zed:

Tak to je tu zakoreneno z drivejsich dob :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
24.7.15 15:37

@geilens mě hlavně pak udivují dotazy.. Doktorka mě řekla, že mám v půl toce přejít na UM, co mám dělat?

Jo vlastně, ona je doktorka Bůh. Hlavně neodporovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
24.7.15 15:38
@merde píše:
No jasne, pak mlecko od kravicek s umelyma vitaminama a lepkovou instantni kasi s akrylamidem, to je preci ohromne vyzivne, ne??
Je potreba si pestovat pacienty uz od mala, at pekne zisky potravinarskeho a farmaceutickeho prumyslu rostou

Souhlas, proč dávat lidskému mláděti cizí mléko, když mám svoje? :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
24.7.15 15:41

Jo, je to jeden z novejsich poznatku. V podstate s nim docela souhlasim. Ale podle me se ma clovek nejvic ridit selskym rozumem, vlastni intuici a podle sveho ditka, ne jen slepe naslouchat prikazanim, radam a tabulkam.
Plne kojeneho syna jsem zacla prikrmovat v 5,5mes proste proto, ze mi pripadalo, ze uz je na to zraly a zacal se maximalne zajimat o nase jidlo. Klasika zelenina, postupne, pak ovoce, tak nejak, jak mi to pripadalo prirozene. V 6mes zuzlal kousek rohliku, krupky nebo jsem mu primichala trochu kuskusu, takze lepek tam byl.
Ted ma 21mes, ji v podstate vse s nami v mene okorene forme, stale kojim, je zdravy jak ripa a vsichni jsme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
24.7.15 15:43

@Nikolllet me doktorka rekla uz v dcerinych 3 tydnech ze mam dokrmovat Bebou… dcera mi pribirala 300g tydne, akorat proste byla prsofil takze jsem kojila po hodine… Presne to bylo takto „prece si nebudete nicit bradavky, dejte Bebu a kojte max 10 minut po trech hodinach“

Ze uz nas pani „doktorka“ potom nevidela neni treba dodavat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
24.7.15 15:46

@geilens 8o 8o vrátit diplom!!
To je fakt síla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
24.7.15 15:48

Ta doporučení jsou všeobecně špatně chápaná, jde o to zavádět lepek v době, kdy je mimčo co nejvíc kojeno kvůli ochrannému vlivu mateřského mléka, no a hodně matek končí s kojením po šestém měsíci… Navíc nejde o to dítko cpát od čtvrtého měsíce lepkem a dalšími alergeny, ale nechat jej ochutnat třeba jen lžičku vloček.

Za mě není potřeba s ním spěchat, spíš naopak a měla jsem v plánu kojit dále, takže jsem ho zavedla v podobě krup asi v desátém nebo jedenáctém měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
24.7.15 16:56

Prý je v tom období kolem šestého měsíce nějaké imunitní okno, kdy si tělo lépe zvyká na nové věci. Dřív se právě říkalo, že lepek co nejpozději a zjistili, že to není nejlepší, je více alergiků na lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
24.7.15 17:01

@geilens Já nechci v půl roce odstavit. A nikde jsem neslyšela, že by se mělo v půl roce přestat. Spíš mi přijde naopak, že spoustu holek kolem mě kojí děti co to jde.
Kojit budu, pokud bude mléko. Máme občas krizovky, bojkoty, ale kojíme pořád dál a kojit plánuji.
S příkrmy ještě nějaký ten týden počkám.
Jen mě zajímalo, jestli to někdo také slyšel. Všude jsem totiž doted četla, že s příkrmy začít klidně až po půl roce. Proto mě to zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
24.7.15 17:01

Mne to dr. doporucovala nekdy kolem 6. mesice, ze mame zkusit dat dva piskoty, aby se pripadne projevila alergie, neudelala jsem to hned, ale nedlouho pote, ovsem kluk byl uz od porodnice castecne kojeny a castecne na UM a od konce 4. mesice jsme zacinali s prikrmama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
24.7.15 17:02
@vokishka píše:
Prý je v tom období kolem šestého měsíce nějaké imunitní okno, kdy si tělo lépe zvyká na nové věci. Dřív se právě říkalo, že lepek co nejpozději a zjistili, že to není nejlepší, je více alergiků na lepek.

Přesně takhle mi to dr. říkala ( i s tím oknem :lol: ) Jen mluvila o pátem měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
24.7.15 17:23

@aterka tam je to tuším 5-7, ne přesně 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101782
24.7.15 20:20
@vokishka píše: