Lepší šampon na vlasy

2
8.12.21 21:48

Lepší šampon na vlasy

Ahojky, potřebovala bych pomoct s výběrem nějakého lepšího šamponu. Vlasy si umývám každý druhý den, a hned po umytí mám strašně suchou pokožku (mám atopický ekzém) a jakmile mi vlasy uschnou, tak mě hrozně svědí celá hlava a hned na druhý už je mám mastné. Tak netuším jestli mám hledat šampon na suché nebo mastné vlasy. Vždycky když si koupím nový šampon, tak je to v pořádku, ale třeba po měsíci to začne dělat každý šampon. Prosím nemáte s tímto nějaké zkušenosti. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
8.12.21 22:01

Měla jsem ten samý problém a zůstala jsme u Head& Shoulders. Po tom jediném mě kůže na hlavě nesvědíl a i vlasy jsou pevné a krásně drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.12.21 22:03

A jaké šampony už máš vyzkoušené? Bid bych vzala něco z lékárny spesl na ekzém, nebo mě se osvědčil obyč šampon pro mimina, ten nedráždí. S tím mastenim, nepoužíváš masku nebo kondicionér a nedáváš to až na pokozku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.12.21 22:15

@Kriss Tina poslední dobou jsem používala Syoss Anti-Dandruff a Tresemmé na mastné vlasy. Je však pravda, že kondicionér dávám i na týl hlavy, kde mě to svědí nejvíce, tak od teď už jen na konečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
8.12.21 22:21

Nemám sice ekzém, ale taky mně svědívala pokožka hlavy, skrabala jsem si to do krve. Problém mi dělaji pěnivé složky, třeba Sodium laureth sulfate. Tak si vybírám šampony bez toho. Třeba značku Urtekram. Místo kondicionéru je Dobrý kyselý oplach, zklidni to pokožku hlavy, uzavře vlas a nezatizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
8.12.21 22:34

Na svedeni hlavy mi vzdy zabere alverde sampon proti lupum (ma tmave modry uzaver),ale hlavně oplach redenym jablečným octem. Take myju obden a, většinou, to do týdne zabere. Akorat s tím mastenim neporadím, taky se mi vlasy hodně masti a konečky mam, naopak, suché :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.12.21 01:02

No hlavně ne žádné Syossy a Head&Shouldersy, to jsou sr..ačky. Zajdi do lékárny, poradí ti. Dobré jsou značky Vichy, Bioderma, Avène, Sebamed. Z těch přírodních na ekzém pomáhají konopné šampony. Vlasy po umytí ihned vyfénuj u kořínků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.12.21 06:29
@K82 píše:
Na svedeni hlavy mi vzdy zabere alverde sampon proti lupum (ma tmave modry uzaver),ale hlavně oplach redenym jablečným octem. Take myju obden a, většinou, to do týdne zabere. Akorat s tím mastenim neporadím, taky se mi vlasy hodně masti a konečky mam, naopak, suché :?

Mne se vlasy mastily a zaroven byly vysusene, kdyz jsem si vlasy myla denne nebo obden. Cim casteji jsem je myla, tak to bylo vlastne horsi. Pomohlo jedine prestat myt tak casto, max 1-2× do tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31599
9.12.21 06:37

Na atopii máme vyzkoušený tyhle produkty https://www.topicrem.cz/…ukty/..Dají se sehnat i v lékárnách, ale já už kupuju jen po netu..At už emulze na mytí, na vlasy, hydrytační krémy. Jsou dražší, ale u nás to tedy zabralo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
9.12.21 06:54

Ja mam ve vlasech pro zmenu lupenku. Takze taky se muzu udrbat. Uz roky si objednavam kadernicky sampon od Dusy. Beru si ten na lupy..je toho litr a stoji kolem 250kc, v akci treba 160kc. Vydrzi mi mraky dlouho. A neskrabu se ;) Z drogerky nemuzu nic, muzu se udrbat az do krve, a z hlavy se mi sype jak z drobivyho rohliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
9.12.21 06:57

Z lékárny Uriage, je perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
9.12.21 09:54
@Ernais píše:
Mne se vlasy mastily a zaroven byly vysusene, kdyz jsem si vlasy myla denne nebo obden. Cim casteji jsem je myla, tak to bylo vlastne horsi. Pomohlo jedine prestat myt tak casto, max 1-2× do tydne.

Jj, o tom jsem slysela, ale vubec si to nedovedu predstavit :oops:.
Pouzivala jsi, mezitím, suchý šampon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.12.21 10:05
@K82 píše:
Jj, o tom jsem slysela, ale vubec si to nedovedu predstavit :oops:.
Pouzivala jsi, mezitím, suchý šampon?

Na zacatku ano a postupne jsem prodluzovala intervaly mezi mytim a ted mi fakt staci 1× tydne, kdyz se hodne spotim pri sportu, tak 2×. Zaroven k tomu pozivam masku a kondicioner a kvalita vlasu se mi hrozne zlepsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.12.21 11:31
@Ernais píše:
Na zacatku ano a postupne jsem prodluzovala intervaly mezi mytim a ted mi fakt staci 1× tydne, kdyz se hodne spotim pri sportu, tak 2×. Zaroven k tomu pozivam masku a kondicioner a kvalita vlasu se mi hrozne zlepsila.

Tak to je hodně nechuťárna, mýt si hlavu jednou týdně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
9.12.21 12:42

Mně se velmi osvědčil šampon Heal od Maria Nila. Je teda dražší, ale střední balení (350 ml) mi vydrželo osm měsíců. Prodloužil se mi interval mytí na co tři dny. Synovi zabral na seborreu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí