Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Od čtvrtka máme karanténu muž pozitivní já v karanténě zítra jdeme s dcerou také na testy… Jsem unavená nejraději bych byla celý den v posteli starám se o nemocného může mne je taky blbě a do toho hyperaktivní batole.
Navíc jsem měla už pozitivní těhotenský test a menstruace přišla i tak.
Je mi smutno.
@Anonymní píše:
Ahoj, asi se potřebuju jen svěřit. Letos se vůbec netěším na Vánoce. Celý ten rok je na nic kvůli koronaviru a Vánoce taky. Loni jsme před Vánocemi stihli nějaký ten výlet s adventní tématikou, procházku s přáteli, divadlo, oběd v restauraci, rozsvěcení stromečku ve městě. Letos zažívám jen stres. Poslední měsíce kultura žádná, jen úklid, pečení. V práci taky stres. Skoro jsme se letos nevídali ani se známýma, všichni se bojí Covidu, předvánoční atmosféra žádná. Na Štědrý den tu bude moje matka, se kterou nemám dobrý vztah - je celý život dominantní narcistická manipulátorka, ale stejně se o ní starám a nechci jí tam nechat samotnou. Místo návštěvy u manželových příbuzných jdu do práce, štve mě, že na nás celý rok kašlali, skoro se ani neozvali, pokud jsme se neozvali my, takže se mi ani nechce na Vánoce hrát na rodinku. Kamarádky taky nevídám, bojí se Covidu, taky se moc neozývají, občas se jen ozvu já jim. Manžel vždycky před Vánocemi šílí, maluje byt, nutí mě do pečení hromady cukroví a pak trvají Vánoce 2 hodiny, kdy si sníme večeři, rozdáme dárky a ještě s mojí matkou, která se neustále nespokojeně tváří. Ach jo.
Promiň, ale tohle si většina lidí dělá sama
. Jasně, určitě má podíl i momentální neutěšená situace. Ale obecně - já nechápu, proč si většina, hlavně ženskejch, tohle dělá, a pak fňuká, jak jsou hotový. Proč bych měla před Vánoci (ale i kdykoliv jindy) šílet? Tak si to snad udělám na pohodu? Jako sorry, ale my malujeme když je čas a chuť. A když není, tak si to zaplatíme. A nebo to uděláme později, se to fakt nepo*ere
. A to máme dvě domácnosti a pendlujeme mezi dvěma státy. Stejně tak “manžel mě nutí do pečení”. Jako jak nutí?
Já nepeču, nebaví mě to. Cukroví máme od babiček a nebo objednám. A i kdyby nebylo, tak co? Stane se něco? Vůbec nic. Péct budu, když budu chtít. A když nebudu chtit, tak prostě nebudu. Uklízet budu kdy a jak budu chtít. Nikdo mě nebude honit a stresovat, nebo to může udělat sám
. Nebudu si dělat násilí, dost neovlivnitelných věcí, co člověk musí už tak dělat a řešit, a stresují ho, ale je to nevyhnutelné. Proč si budu dobrovolně ještě nakládat, když jsem z toho na nervy?
Stokrát radši budu mít neumytý okna (jako co, on je nějakej předpis, že to musí být na Vánoce? A když to udělám až v únoru, tak spadne svět?) a budu mít pohodu. K čemu pak okolí je takovej člověk, co je unavenej, protivnej, na zhroucení, štěkající na všechny strany? ![]()
@Konnny píše:
Je mi to moc líto, to je hrozne. Kolik je sestre let?
40
@Anonymní píše:
píše: Více
Tak mlada, opravdu je mi to moc lito, co jsou proti tomu jine starosti. ![]()
@Anonymní píše:
píše: Více
Neboj, poleví to a příští rok už bude vše ok
Za sebe musím říct, že Vánoce opravdu nemusím a krom nakupování dárků se jim snažím vyhnout. Dárky dávám navíc po celý rok, takže i proto mi smysl Vánoc uniká. U mě přetrvává negativní vztah z dětství. Stres, křik, hádky a na večeři pokrytecké úsměvy, dárky lidem, které fakt nemusíš a oni tebe. Bez sněhu už vůbec nevnímám, že nějaké Vánoce jsou. Moc ráda jsem chodila na procházky do zasněžěného města i přírody, do kostela na jesličky a na půlnoční, ale postupně už Vánoce vnímám čím dál míň, nějaké slavení v rodinném kruhu úplně vypouštím. Stačil by mi jen přítel, k tomu třeba sestra nebo kamarádka/kamarád, jeden dva lidi, které máme s přítelm rádi. Jenže přítel je až moc rodinný typ, takže slaví hromadně s maminkou a s bratrovou rodinou, i když se navzájem moc nemusí. Naštěstí jsem nachlazená, takže mám aspoň pádnou výmluvu z takové pokrytecké sešlosti, kde bych se stejně necítila dobře. Situace s covidem nám také letos utnula nějaké setkávání s kamarády, předvánoční sešlosti, kina nebo koncerty, což těžce nesu. Při každém bolení v krku jsem několik dní preventivně doma a nikam nechodím, abych někoho nenakazila
Doufám, že se už vše brzy vrátí do normálu.
S dovolením oživuji diskuzi.
Omlouvám se za anonym, ale stydím se za sebe. Věc se má tak. Nejsem už žádná puberťačka, bohužel, o to je to horší. Jsem dospělá, dookonce svéprávná žena s rodinou. Zpočátku manželství jsem trávila Štědrý den s manželem a dětmi doma a druhý den jela za svojí rodinou. Bez manžela, nikdy si s našima nesedl, jednou zkusil jet s námi, to oceňuji, ale nikdo z toho nic neměl, takže ho nenutím.
Pár let jsem s dětmi a svými rodiči trávila Š. den o den dříve a potom jeli pes 200 km zpátky k manželovi. Párkrát se stalo, že silnice nebyla sjízdná, tak jsem u našich zůstala a slavili tam.
Posledních pár let jsme je trávili s nimi a mým dědou (je už starší pán a žena mu umřela).
Letos? Mamka se zeptala, jak to bude letos. Samozřejmě můj názor nepřijala, že přijedeme 25. Tlačí na mně. Že už je to tradice, taky abych ji tam nenechala v tom sama ( přitom má mého taťku). Stejně je to taková smutná komedie a na konci dne jsme všichni dospělí akorát utahaní, s trochou vánoční atmosféry.
Otázka zní: Neumím jí to říct, zranit ji nebo si něco vymyslet? Není to zrovna čestné, ale nevím, jako nikoho nezklamat.
Asi bych ji napsala pravdu, něco ve smyslu „Promiň mami, ale rozhodli jsme se, že tento rok budeme s rodinou 24. slavit Vánoce doma. Stavíme se o den později. Měj se hezky, pa“. Je dospělá, tak snad to pochopí ![]()
@Arkedona Jsme spolu měly rozhovor před čtrnácti dny, že k nim nedojedu a potom nastalo citové vydírání. Že ji tam nenechám přeci samotnou, že už má přichystáno hodně cukroví a co teprve děda… Ona se mlčky urazí, že jsem jim nedala přednost. Dospělý člověk.
A proč chceš letos takové Vánoce?
Loni i předtím byly stejné, jen sis je užila.
Proč letos ne?
Nic se přeci nezměnilo…
@Born66 Manžel bere přes rok antidepresiva, je to znát. Náš vztah se zlepšil, proto jsem chtěla být s ním.
Já z toho nechápu, jestli tam Štědrý den travis sama s dětmi a manžel je sám nebo jezdí s Váma. Jinak by máma měla asi strihnout pupeční šňůru, prostě bych řekla, že 24. budeme sami a přijedeme 25. Tečka. Nic bych si nevymyslela, budeš si vymyslet nové a nové výmluvy každý rok?
Příspěvek upraven 15.12.21 v 23:11
@Anonymní píše:
@Born66 Manžel bere přes rok antidepresiva, je to znát. Náš vztah se zlepšil, proto jsem chtěla být s ním.
Tak letos budou lepší, jak píšeš.