Letošní dovolená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MamkaDouDou
21.1.24 21:59

Máme naplánovanoý Řím/Sicílii/Milán. Jinak nic. Měla by nám dorazit příbuzná z USA, tak s ní to bude asi hlavně objevování Čr a pak snad za bráchou do Skotska. Letos chceme koupit pozemek, tak nikde rozhazovat nebudeme. :mrgreen: No vlastně možná na svatbu kamarádky do Murcie, ale to bych musela bez malé a to ani jedna nedáme :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.24 22:01

@marin Utopia Resort. Jsou tam jen dva hotely, které nabízejí All-Inclusive. Jde nám tam hlavně o pití kvůli dětem

• Citovat
  • Upravit
5657
21.1.24 22:02

V zime chceme svatebni cestu NY + Sv. Martin. V lete nejake last minute all inclusive - Egypt, Turecko, Tunisko, Recko… je nam to fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75875
21.1.24 22:05

Chlap zrovna tento víkend objednával pro velký loňský úspěch first minute zase Tenerife na konec srpna. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.24 22:06

@renap ahoj,Kefalonie je nádherná, proto se tam vracíme. Bohužel, výlety jsou, hodně na lodích. Od cestovky byla většina vyprodaná a jsou to spíš takové ty obhlídkové jízdy. Někomu to asi stačí, samozřejmě něco málo vidíš. Ale je tak tolik nádherných míst, které je potřeba vidět :srdce: a to jde jen na vlastní pěst. Řízení tam se člověk bát nemusí, nejvyšší rychlost, kterou se tak dali jet, bylo 70km/hod :D odřídila jsem to sama, manžel se kochal. My jsme měli auto na tři dny, letos ho bereme na 5. A to jen kvůli dětem, aby si užily bazén a dětský klub :lol:. Já se do toho ostrova zamilovala. Je to první dovolená, kam se vracíme hned po roce.

• Citovat
  • Upravit
9492
21.1.24 22:06

@Liberalissima my jsme byli s dcerou poprvé v roce autem v Itálii, to nebylo nic moc, začínala chodit, všude lezla, takže neustále ji někdo musel stát za zadkem. A cesta autem taky nic noc, v půlce Německa jsme uvažovali že to otočíme :mrgreen:.
A přesně ve dvou jsme letěli do Turecka to už bylo super.To letadlo je mnohem lepší, pro ně zajímavější než dřepet připoutaná v autosedačce. Dovolená úžasná, už měla rozum miluje vodu pisek odmalička Ale ona byla klidná a hodná, poslouchala. Záleží na dítěti, s nějakým divokým vzteklounem bych nikam nejela.
A Turecko určitě doporučuji, pro děti ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
21.1.24 22:07
@Liberalissima píše:
Pojede někdo s dvouleťákem? :dance: Říkáme si, že letos by to s ní mohla být už i fakt legrace a rozhodně větší pohoda, než loni. Ráda se inspiruju :srdce:

Jj, ale my teda cestujeme s malou pořád. Nevadí jí to. (Třikrát ťuk na dřevo) Na druhou stranu jsme si z dovolené přivezli sedmou nemoc a to už taková prča nebyla. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.24 22:19

@renap jinak my jedeme podruhé do Katelios, malinká rybářská vesnice s hodně tavernami, malou pláží. Je tam hodně mělko. Kousek opodál je pak další přírodní a asi 45 minut chůze přes kopec se dá dojít na písečnou, kde jsou želví hnízda. To už je ale docela dobrodrůžo. Šla jsem to ale sama se šestiletým synem. Kefalonie je ostrov pro lidi, kteří miluji přírodu, nevadí jim sem tam naplavené řasy a pláže, které se denně neuklízí. Každá pláž je jiná, jak barvou, tak podložím. Když vyjedeš do hor-jinak se nikam nedostaneš, je to úžasné. Krásná zeleň, všude stáda koz :dance: Většina těch známých pláží(Myrtos, Petani, Antisamos….)není dostupná jinak, než autem. Autobusy tam jezdí, prý nepravidelně a spojení nic moc. Ostrov je sice malý, ale z jihu na sever jedeš dlouho, protože je to většinou po horských cestách. Taky je možné objednat si hotelové taxi, které tě do nejbližších letovisek doveze.

• Citovat
  • Upravit
29678
21.1.24 22:21
@Anonymní píše:
@marin Utopia Resort. Jsou tam jen dva hotely, které nabízejí All-Inclusive. Jde nám tam hlavně o pití kvůli dětem

Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
21.1.24 22:23
@Anonymní píše:
@renap jinak my jedeme podruhé do Katelios, malinká rybářská vesnice s hodně tavernami, malou pláží. Je tam hodně mělko. Kousek opodál je pak další přírodní a asi 45 minut chůze přes kopec se dá dojít na písečnou, kde jsou želví hnízda. To už je ale docela dobrodrůžo. Šla jsem to ale sama se šestiletým synem. Kefalonie je ostrov pro lidi, kteří miluji přírodu, nevadí jim sem tam naplavené řasy a pláže, které se denně neuklízí. Každá pláž je jiná, jak barvou, tak podložím. Když vyjedeš do hor-jinak se nikam nedostaneš, je to úžasné. Krásná zeleň, všude stáda koz :dance: Většina těch známých pláží(Myrtos, Petani, Antisamos….)není dostupná jinak, než autem. Autobusy tam jezdí, prý nepravidelně a spojení nic moc. Ostrov je sice malý, ale z jihu na sever jedeš dlouho, protože je to většinou po horských cestách. Taky je možné objednat si hotelové taxi, které tě do nejbližších letovisek doveze.

Tohle zní úžasně, až bude děcko větší, to si musim někam poznamenat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.24 22:31

@Liberalissima je to pohádka, ani v sezóně nebylo nikde narváno. My jsme se tam dostali náhodou, můj sen byl Zakynthos a bohužel nám tenkrát utekl poslední rodinný pokoj. Nakonec jsme za to byli šťastní. Můj manžel nikdy nechtěl do Řecka a z tohohle byl úplně nadšený. Až budou děti větší, budeme tak létat a pronajímat si apartmán. A jinak je to super už tak v předškolním věku.

• Citovat
  • Upravit
12884
21.1.24 22:43
@Anonymní píše:
@Liberalissima je to pohádka, ani v sezóně nebylo nikde narváno. My jsme se tam dostali náhodou, můj sen byl Zakynthos a bohužel nám tenkrát utekl poslední rodinný pokoj. Nakonec jsme za to byli šťastní. Můj manžel nikdy nechtěl do Řecka a z tohohle byl úplně nadšený. Až budou děti větší, budeme tak létat a pronajímat si apartmán. A jinak je to super už tak v předškolním věku.

Hele my ze Zakhyntosu nějak extra nadšení nebyli, ale je fakt, že jsme asi nevybrali dobře hotel. Zatím jsme byli jen tam a na Korfu, ale rádi bychom toho časem projeli víc. Ta Kefalonie zní úžasně jak jsi jí popisovala. Létá se ale přímo tam, nebo musíš trajektem z jiného ostrova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29678
21.1.24 22:54
@Anonymní píše:
@Liberalissima je to pohádka, ani v sezóně nebylo nikde narváno. My jsme se tam dostali náhodou, můj sen byl Zakynthos a bohužel nám tenkrát utekl poslední rodinný pokoj. Nakonec jsme za to byli šťastní. Můj manžel nikdy nechtěl do Řecka a z tohohle byl úplně nadšený. Až budou děti větší, budeme tak létat a pronajímat si apartmán. A jinak je to super už tak v předškolním věku.

Kefalonii mám v hledáčku už hodně dlouho. :lol: Ale zatím vždy jsme jeli jinam. Většinou na jiné řecké ostrovy. Občas proložíme nějakým jiným státem, ale Řecko mám nejraději. Ještě si hodně lidí chválí Lefkádu, tam jsem ještě nebyla. Můj sen je už dlouho Omán, ještě než se tam začalo dost jezdit, jenže my většinou jezdíme k moři právě o těch letních prázdninách, tam to chce v zimě. V zimě jezdí lyžovat. Ale někdy to určitě vyjde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.1.24 22:55

@marin v zime bych určitě doporučila dominikanu, to je idyla. Ale chce to větší děti, ten let je dost náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
21.1.24 22:55
@Anonymní píše:

My byli na zakynthosu dvakrát a hrozně se nám tam líbilo, krásný teplý moře. Měli jsme auto, projeli jsme ho celý taky je tam plno krásných pláží, i výlet lodí byl úžasný, jsou tam jeskyně moc hezký, až na to nahánĕní želv.
Je to tam hodně zelený, myslím podobný jako ta kefalonie je to vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí