Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj..chci se optat, muj nevlastní synovec ma leukemii, jsou mu ctyri, jaka plati pravidla v tom zda mu muzeme koupit nejakou hracku do nemocnice.. Je ta moznost? Nebo si nesmi s nicim hrat aby nechytil z neceho nejake bakterie atd..
Dekuji za odpoved
Ahoj. Holky, asi plašim. Dnes jsem byla pro dceru ve školce. Učitelka mi řekla, že po příjezdu autobusem dcera 5 krat zvracela a říkala, že ji boli bříško. Teď mi tu spí. Jenže v pondělí ve školce prý seděla venku na zahradě, že ji bolí trochu bříško. Pak to přešlo. Necelý týden předtim měla 2 dny teploty, rýmu, bílý jazyk. Mě se to zdá divné. Četla jsem, že podobné příznaky ma leukemie
Někdy mi řekne, že ji bolí nožky. Jinak jí normálně a je hodně aktivní. V pondělí půjdu k doktorce a asi budu chtít odběr krve. Můžu to požadovat? pro svůj klid?
Nevím u nás řádí zvracící viròzka. trvá to týden, zvracení, únava, horečky, průjem. syn měl velké křeče v břiše a bílý jazyk. ![]()
To jsou priznaky tak nejak vsech moznejch nemoci, tak hned nemysli na leukemii. Obzvlast ryma a i to vydatne zvraceni mi k leukemii nijak nesedi.
Já ti nevím, ale spíš bych řekla, že jde o letní virozu. zrovna ji má moje dcera. průběh podobný, já vím, že doba je zlá, člověk má strach z vážných nemocí, ale nehledala bych na internetu příznaky.
Tak trochu jste mě uklidnily. Měla jsem už myšlenky, co když je to opravdu tohle? že bych se asi zhroutila ![]()
Přesně toto jsme měly (já maminka a holky
) doma 14 dnů zpátky, postupně jsme to chytaly a projevy úplně stejné, je pravda, že starší zvracela míň, ale intenzivně, mladší měla delší dobu teplotu.. a jak se oklepaly, přišlo to na mě.
@Magdaleeena píše:
Přesně toto jsme měly (já maminka a holky) doma 14 dnů zpátky, postupně jsme to chytaly a projevy úplně stejné, je pravda, že starší zvracela míň, ale intenzivně, mladší měla delší dobu teplotu.. a jak se oklepaly, přišlo to na mě.
I tu bolest bříška měly?
@Anonymní píše:
I tu bolest bříška měly?
ahoj, já jsem tedy plašan, a to si myslím, že veliký, ale z Tvého popisu se přece nemůže jednat hned o leukémii
![]()
Když zvracíš, tak většinou břicho bolí… nešil, hoď se do klidu ![]()
Ano, u všech, tříletá dosud nikdy neměla ani teploty, natož bolení bříška. Sedmiletá měla teplotu snad potřetí v životě a potřetí v životě i zvracela, ale dříve to bylo v autě.. tipla bych, že opravdu cosik řádní..
U nás začalo o víkendu a na ty etapy, dr. radil den - dva podávat po lžičkách chlazený nesladký nápoj, aby uklidnil žaludek, pak dieta rýže-banány-jablko atd.
@Anonymní píše:
I tu bolest bříška měly?
Určitě to nic nebude.Jen nějaká viróza teď to radi.Ja mam doma 6 letého klucinu. Ktery před rokem ukončil léčbu leukémie. A takhle se u nás neprojevovala.Meli jsme jiné příznaky více typické pro tuhle nemoc. Nebojte vše bude v poradku
Ahoj, prosím o názor, jsem z toho nervózní. Nedávno mi zemřela babička. Dr. jí zjístil málo červ. krvinek a železa, ale neřešil to. Pak se dostala s dlouhodobýma teplotama do nemocnice kde jí zjístili leukémii, ale už pozdě.
Dcera (8 a půl měsíce) má už asi měsíc a půl teploty (37 - 38 stupňů). Když je měla dva týdny v kuse, byly jsme u dr. s tím že jí lezou zuby, a chtěla jsem radu co místo nurofenu na ulevu. Dr. se zhrozila, že to nemůže být zubama, že je to dlouho a vzala jí krev, stěry a pod. našla akorát nižší hladinu železa a červ. krvinek. Napsala nám železo a toť vše. Mezitím se mi potvrdily zuby - vylezly horní jedničky a hned za nima se tlačí dvojky.. Ale mě se připoměl případ s babičkou, protože malá má stejné prvotní příznaky a ted se bojím… Dr. mě už hodněkrát zklamala a nedůvěřuju jí a hledám jinou.. Prosím o rady..
No u takhle maleho dítka je možné všechno. Kdyz syn touhle nemoci onemocněl bylo už z krve poznat, ze je to leukémie. Krevni obraz by byl. mnohem horší. Pokles leukocytů a hlavně trombocytů. Maly měl. hlavne krvácivé projevy, petechie, modriny, pak bolest nohou, bledou kůži. Horecku měl. vysokpu jen jeden den a pak jako když utne. Urcite bych kvůli tomuhle neshledala jinou Dr. A hlavně leukémie není dědičná nemoc. Hodte se do klidu i když je to těžké. Ja si tímhle peklem prošla. Ale věřím, ze to nic nebude.Mela by více symptomu
@Ivik2511 moc děkuji za uklidnění a je mi líto, že jste si tímhle museli projít.. Dnes jsem byla znovu u dr. a říkala že by musela mít i mála bílých krvinek kdyby to byla leukémie. Je to pravda?
@Anonymní píše:
@Ivik2511 moc děkuji za uklidnění a je mi líto, že jste si tímhle museli projít.. Dnes jsem byla znovu u dr. a říkala že by musela mít i mála bílých krvinek kdyby to byla leukémie. Je to pravda?
Ano je to pravda. Musela by poklesnout tzv. v bile rade.Coz podle toho jak jste psala nepoklesla. Uplne chapu Vase obavy, ale verte, ze to nic neni.Bylo by mnoho typickych symptomu podle kterych by jste ti poznala