Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.6.18 10:18

Tak v noci a dnes uz zcela bez teplot. Vsechna mereni TT pod 37. Mam v pondeli volat detske a chtit KO?

Sestra stale bez teploty a bez priznaku.

Jeste me napadlo, jestli se nemohla ten den pred temi horeckami prehrat (byla venku cely den) a z toho pak ta nocni horecka? Ale co potom ty 2 dny zvysenych teplot :nevim:

• Citovat
  • Upravit
461
13.6.18 08:15

:roll: je to jen virózka. Kvůli tomu se odběr krve nedělá. Jen max. znovu crp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.18 21:29

Jsem matka plašan a googlista, ale. Dcera, 5 let. Úterý středa horečky, bolest nožiček. Na nich má i docela dost modřin, je to takovej kluk. Začala být i víc mrzutá, od tech teplot. Nechce jíst, v puse má tedy aft. Samozřejmě mě napadla hned leukémie, takže bych se ráda zeptala. Necelé 3 týdny zpět jí brali krev na alergologii pro zjištění alergií spojených s AE. Další kontrolu máme začátkem července, kdy budou i výsledky z krve. Jestliže by byl nějaký větší zdravotní problém, bylo by to vidět už z toho obrazu z krve z konce května, nebo se mám se svojí obavou stavit k pediatrovi? Nechci hysterčit, ale mám prostě strach.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.18 10:08
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonym. Snad jen plasim. Moje mala ma 22 mesicu a je to ziva vesela holcicka.

Ale v breznu mela teploty (nikdy ne nad 39), strasnou rymu a lehce kaslala. detska diagnostikovala po telefonu virozu a srazeli jsme Nurofenem. Za 3 dny bylo po vsem.

Ale asi 3 tydny (duben) na to zase teploty, ryma a silny kasel. Jeli jsme k detske a pry zacinajici laryngytida. Dostala ATB a za uz druhy den ji bylo lip.

A predevcirem byla vecer protivna, unavena (zivala) a usnula do 10 sekund (uspat ji je problem). Namerila jsem 38.5 teplotu. Nesla srazut Panadolem, az Nurofenem. Pres den zvysena teplota nad 37, ale pod 38. Dnes v noci zas jen zvysena teplota pod 38 a behem dnesniho dne take.

Byli jsme vcera v Motole na pohotovosti. Destska ma dovolenou. Tam zkontrolovali moc (je cista) a crp ma pod 5. Krk cisty. Diagnostikovali virozu.

Ale dnes rano zvracela zlute (asi hlen) a horecku nema. Jen zvysenou teplotu. Je unavena a uz hodinu po probuzeni zas usnula. Ma porad zizen, ale moc necura. Stale zadne dalsi priznaky jako kasel, ryma. A jeji sestra zatim nema ani zvysenou teplotu (a to chyti vsechno od sebe).

Plasim nebo mam zadat krevni obraz?

Holky znovu tahle anonymni. Podivny stav male pokracuje. Kazdy den ji kolisaji teploty (merim protote jsme meli jit na ockovani). Rano ma okolo 36.6, ale uz 2 hod po ptobuzeni je unavena a protivna a chce jit spat do kocarku (uspavam ji tam po obede). Udrzim ji jeste hodinu a pak hned usne. V te dobe ma teplotu nad 37. Zatim jsem namerila max 37.4. Po spani zas teplota pod 37. Postupne pak roste a okolo 18hod je okolo 37.3 (jednou byla 37.5). Pak zas klesa a pred spanim ve 21hod je okolo 37 i pod. A v noci je okolo 36.5. Vubec tomu nerozumim. Detske se to nelibilo Ocko odlozila a ve crtvrtek jdeme na KO. Mam strasny strach..

• Citovat
  • Upravit
461
29.6.18 18:41

Bože, proč hysterčite, a děláte z komára velblouda? …a hned myslíte na nejhorší!…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.6.18 18:48
@Anonymní píše:
Holky znovu tahle anonymni. Podivny stav male pokracuje. Kazdy den ji kolisaji teploty (merim protote jsme meli jit na ockovani). Rano ma okolo 36.6, ale uz 2 hod po ptobuzeni je unavena a protivna a chce jit spat do kocarku (uspavam ji tam po obede). Udrzim ji jeste hodinu a pak hned usne. V te dobe ma teplotu nad 37. Zatim jsem namerila max 37.4. Po spani zas teplota pod 37. Postupne pak roste a okolo 18hod je okolo 37.3 (jednou byla 37.5). Pak zas klesa a pred spanim ve 21hod je okolo 37 i pod. A v noci je okolo 36.5. Vubec tomu nerozumim. Detske se to nelibilo Ocko odlozila a ve crtvrtek jdeme na KO. Mam strasny strach..

nech jí udělat KO, i kvůli sobě, jinak se nervově složíš. Je to jedna zkumavka. Děti s leukemií mívají často modřin po těle…To asi malá nemá, jinak bys o tom napsala…Bude to dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.6.18 18:50
@sromulenka píše:
Bože, proč hysterčite, a děláte z komára velblouda? …a hned myslíte na nejhorší!…

Každej m nervovej systém nastavenej jinak, zakl. má holt sklon k panice, pesimismu a skepsi. Když jde o zdravé dítěte, je panický strach za určitých okolností pochopitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
29.6.18 18:58

No ale nic se nemá přehánět, nebo si tu vážnou nemoc opravdu přivolá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 22:54

H9lky, diky za reakce. Mame nabrabe 2 zkumavky krve (KO i jaterni). Modriny ma tak normalne - tzn. cca 2 az 3 na nozickach (hlavne od kolinka dolu, ale uz mela modrinu i na zadku, kdyz ji tam sestra kopla). Vzdy se za cca 4 dny zahoji a ona si nekde udela nove.

Prinesli jsme taky sterilni moc (no snazili jsme se, aby byla) a detska ma v ordinaci nejaky pristroj, ktery udela predbeznou analyzu. Vysly leukocyty v moci 25 (jednotku nevim). To he pry uz nalez. Ale musime pockat na kultivaci, jestli to nebylo kontaminaci moci. Takze detska tipuje na zanet mocovych cest.

Je to oskliva nemoc (sama na ni trpim..), ale i kdyz to bude znit hrozne :oops: , ulevilo by se mi, kdyby se zjistila pricina tech teplot..

Taky jsem ji dnes prohlizela zadecek a podivala se i na pipku (nevim jak to jinak nazvat :oops: ). Proste jsem lehce poodhalila otvar kolem curani a ma to tam uplne rude. Jako rak. Vypada to na gynekologicky zanet :? . Ona si totiz nedavno vsimla, ze ma tam du diru (tu curaci) a lorad si tam cpe ruku. Nedarinse mi ji vysvetlit at to nedela..

Mohlo by to byt take timto? Mam pockat do pondeli na vysledky krve a zminit se detske o te rude pipce vevnitr nebo.to nejak resit uz ted? Trwba nejake koupele (hypermangan..)?

• Citovat
  • Upravit
25179
29.6.18 23:04
@Anonymní píše:
H9lky, diky za reakce. Mame nabrabe 2 zkumavky krve (KO i jaterni). Modriny ma tak normalne - tzn. cca 2 az 3 na nozickach (hlavne od kolinka dolu, ale uz mela modrinu i na zadku, kdyz ji tam sestra kopla). Vzdy se za cca 4 dny zahoji a ona si nekde udela nove.

Prinesli jsme taky sterilni moc (no snazili jsme se, aby byla) a detska ma v ordinaci nejaky pristroj, ktery udela predbeznou analyzu. Vysly leukocyty v moci 25 (jednotku nevim). To he pry uz nalez. Ale musime pockat na kultivaci, jestli to nebylo kontaminaci moci. Takze detska tipuje na zanet mocovych cest.

Je to oskliva nemoc (sama na ni trpim..), ale i kdyz to bude znit hrozne :oops: , ulevilo by se mi, kdyby se zjistila pricina tech teplot..

Taky jsem ji dnes prohlizela zadecek a podivala se i na pipku (nevim jak to jinak nazvat :oops: ). Proste jsem lehce poodhalila otvar kolem curani a ma to tam uplne rude. Jako rak. Vypada to na gynekologicky zanet :? . Ona si totiz nedavno vsimla, ze ma tam du diru (tu curaci) a lorad si tam cpe ruku. Nedarinse mi ji vysvetlit at to nedela..

Mohlo by to byt take timto? Mam pockat do pondeli na vysledky krve a zminit se detske o te rude pipce vevnitr nebo.to nejak resit uz ted? Trwba nejake koupele (hypermangan..)?

počkej do pondělka, než se prokáže /vyloučí zánět močových cest. A upřesní, kde přesně ty bakterie sídlí. Zatím dávej malé hodně pít, heřmánkový čaj nebo vodu. Propláchne si ledviny a předejdeš dehydrataci z teplot.
A pipku jí můžeš oplachovat v heřmánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
29.6.18 23:12
@Anonymní píše:

25 leukocytu nic neni, norma v laborce je do 20. a pokud ma pipku cervenou, tak to ma z toho. Pokud jeinfekce tak tz leukocyty jsou ve 100, mala mela i pres 1000. Leukocyty ma v moci spousta deti pri prevenci a je to jen z toho, ze nejsou dobre omyte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 23:26

@pe-terka @Sarik12 Diky holky :hug: . Proti cekame na kultivaci, jestli tam neco bude. Snad se povede a moc byla dost sterilni (brala jsem do toho nalepovaciho pytliku). Ona mala pije od te doby, co ma ty teploty, sama a casto.

Krome te pipky by to mohly byt i zuby. Zase se v noci budi s placem a chce houpat..To delavala, kdyz ji rostly spicaky.

Tech moznosti je hodne. Detska chce asi vyloucit i mononukleozu a dalsi.

Ja jsem.totiz od detstvi tak trochu hypochondr a za vsim vidim nejakou vaznou nemoc. A od porodu si nemuzu pomoct, ale vidim je i u deti. Snazim se s tim neco delat a muz se za to na me zlobi.

Snad je to i ted jen dalsi z mych planych poplachu a mala nic vazneho nema :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15752
29.6.18 23:30
@Anonymní píše:
@pe-terka @Sarik12 Diky holky :hug: . Proti cekame na kultivaci, jestli tam neco bude. Snad se povede a moc byla dost sterilni (brala jsem do toho nalepovaciho pytliku). Ona mala pije od te doby, co ma ty teploty, sama a casto.

Krome te pipky by to mohly byt i zuby. Zase se v noci budi s placem a chce houpat..To delavala, kdyz ji rostly spicaky.

Tech moznosti je hodne. Detska chce asi vyloucit i mononukleozu a dalsi.

Ja jsem.totiz od detstvi tak trochu hypochondr a za vsim vidim nejakou vaznou nemoc. A od porodu si nemuzu pomoct, ale vidim je i u deti. Snazim se s tim neco delat a muz se za to na me zlobi.

Snad je to i ted jen dalsi z mych planych poplachu a mala nic vazneho nema :srdce:

moc z pytliku nebyva moc casto sterilni, rozhodne se nejedna o stredni proud moci atp. Na bakterku naprosto nevhodny odber. k tomu sedi i ten nalez leukocytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 23:42

@Sarik12 Ja vim, ze asi neni sterilni.. Ale ve 22 mesicich ji nevysvetlim, ze si ma vydezinfikovat pipku, lehce si ucurnout a pak ma moc stredniho proudu chytit do zkumavky.

A rada postavit ji do vany, umyt ji a pustit vodu, ze se z toho pocura a ja to chytim, u nas nefungune. Mala se boji pustene vody z kohoutku ve vane. Ma ted takove obdobi..

Zkousela jsem ji vydezinfikovat nocnik. Pak nechala vyvarit maly a kratky sklenak od prvni dyne hipp. Dala jsem ji na ten nocnik se sklenakem uvnitr. A ani po 2 hod neudelala ani kapku. A to jsem do ni nalila spoustu vody..

Pak jsem ji nalepila ten pytlik..

• Citovat
  • Upravit
25179
29.6.18 23:42
@Sarik12 píše:
moc z pytliku nebyva moc casto sterilni, rozhodne se nejedna o stredni proud moci atp. Na bakterku naprosto nevhodny odber. k tomu sedi i ten nalez leukocytu

vždyt ten lepící pytlík ani není sterilní - na bakterku tohle nechápu :zed:
Navíc mě udivuje, že to ještě někdo používá u holčiček. Chudinky malý, lepit jim tu šílenost na pipinu :?
To radši řádně vydezinfikuju nějakou nádobu, omyju dítě, dám pořádně napít - a počkám, až začne čůrat. Nic lepšího mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí