Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No myslím ze to nemá cenu řešit s tím Gotem nevím ani s tím panem co a jak jen říkám co říkala ta paní sestřička (dochazela k babičce jako osetrovatelka) takže jsem to jen poslouchala a nevijadrovala se. Samozřejmě to není moje domněnka ale proste to takhle řekl zdravotnický personál. A to s CT mě o tom jen přesvědčilo ale nemá cenu to dal pitvat když to podle vás všech není možné ![]()
Všem, kteří napsali k věci, děkuju. Je tedy nějaká šance, že to není ono? Poslední obnovitelka…
@Anonymní píše:
Všem, kteří napsali k věci, děkuju. Je tedy nějaká šance, že to není ono? Poslední obnovitelka…
To ještě neví? ![]()
JO, je. Teoreticky to může být v optimistickém případě nějaký povirový nebo polékový útlum dřeně. Ale asi bych na to moc nespoléhala.
Pak mi napadá ještě perniciozní anemie, nějaká hodně pokročilá. To by mělo vcelu dobrou prognozu.
Vlasatobuněčná leukemie - to by se ale nejspíš krvácením neprojevilo.
No a zbytek už nejsou moc optimistické varianty - dřenový útlum jiného původu, aplastická anemie, infiltrace nádorem, MDS.
Každopádně, pokud jí dneska ráno odvezli, tak už diagnozu nejspíš mají.
@Lama Lama
Jede až zítra do Prahy, testy na rakovinu prý mohou trvat až 14 dní… Třeba s těma červenýma krvinkama měla 70 (má mít min 120 - vůbec tomu nerozumím
), to je asi dost málo…
Děkuju, jdu googlit…
@Lama Lama
Jede až zítra do Prahy, testy na rakovinu prý mohou trvat až 14 dní… Třeba s těma červenýma krvinkama měla 70 (má mít min 120 - vůbec tomu nerozumím
), to je asi dost málo…
Děkuju, jdu googlit…
@Lama Lama
Včera dostala dvě transfúze, krevní obraz furt to samý, logicky jsem si myslela, že se to musí zlepšit, tak asi to není dobrý ![]()
Obnovitelka
@Anonymní píše:
@Lama Lama
Jede až zítra do Prahy, testy na rakovinu prý mohou trvat až 14 dní… Třeba s těma červenýma krvinkama měla 70 (má mít min 120 - vůbec tomu nerozumím), to je asi dost málo…
Děkuju, jdu googlit…
A destiček? Leukocyty? Krvinky velký, malý normální?
Ne, to, jestli má aktutní leukemii by měli být schopní zjistit během půl dne. Pokud teda umí píchnout dřen. Což bych v krajské hematologii čekala, že jo…
ikdyž, oni ty jižní čechy jsou v tomdle krapet zakleté.
něco jiného jsou pak testy, které to upřesní, umožní zvolit optimální strategii léčby, to trvá déle.
Furt nechtějí dr nic říct, že prý nic neví, ale určitě mají nějaký podezření, jen to nechtějí říct na plno, napadají mě nejhorší věci… - že to proto zatím nechtějí říci, aby zbytečně nestresovali… chtějí si to ověřit… vůbec nejsem připravená na nemocný rodiče a už vůbec ne takhle, když byla máma donedávna úplně v pohodě…
@Anonymní píše:
@Lama LamaFurt nechtějí dr nic říct, že prý nic neví, ale určitě mají nějaký podezření, jen to nechtějí říct na plno, napadají mě nejhorší věci… - že to proto zatím nechtějí říci, aby zbytečně nestresovali… chtějí si to ověřit… vůbec nejsem připravená na nemocný rodiče a už vůbec ne takhle, když byla máma donedávna úplně v pohodě…
chapu ![]()
Dej pak vědět.
@Lama Lama
tu dřeň jí budou dělat až zítra v Pze (nevím proč jí neudělali v ČB), bílých krvinek má málo a krevní destičky má „některé (asi jestli si to dobře pamatuju) nezralé“, nemají v těle co dělat (prý dle dr.)
Obnovitelka
@Anonymní píše:
@Lama Lama
tu dřeň jí budou dělat až zítra v Pze (nevím proč jí neudělali v ČB), bílých krvinek má málo a krevní destičky má „některé (asi jestli si to dobře pamatuju) nezralé“, nemají v těle co dělat (prý dle dr.)Obnovitelka
Tak už vítě něco víc? Zjistilo se v Praze, co mamince je? A v jaké nemocnici leží?
Tady poslední obnovitelka
Máma už je 14 dní v Praze, zítra bude mít za sebou první týdenní chemoterapii.
Zjistili jí MDS RAEB 2 - má to na tý nejvyšší hranici, takže se pro ní shání už dárce kostní dřeně…
Jediné pozitivní je, že Dr. řekl, že má šestí v neštěstí, protože je jinak naprosto zdravý člověk…
@Anonymní píše:
Tady poslední obnovitelkaMáma už je 14 dní v Praze, zítra bude mít za sebou první týdenní chemoterapii.
Zjistili jí MDS RAEB 2 - má to na tý nejvyšší hranici, takže se pro ní shání už dárce kostní dřeně…Jediné pozitivní je, že Dr. řekl, že má šestí v neštěstí, protože je jinak naprosto zdravý člověk…
Moc držím palce
@Anonymní píše:
Tady poslední obnovitelkaMáma už je 14 dní v Praze, zítra bude mít za sebou první týdenní chemoterapii.
Zjistili jí MDS RAEB 2 - má to na tý nejvyšší hranici, takže se pro ní shání už dárce kostní dřeně…Jediné pozitivní je, že Dr. řekl, že má šestí v neštěstí, protože je jinak naprosto zdravý člověk…
Držím palce!