Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.6.18 23:45

@pe-terka Ja jsem to zkusila, ale bez uspechu. Po 2 hod sedeni na nocniku presla do hystwrickeho place, ze tam sedet nebude. Nezabralo ani pousteni pohadek a cteni z knizky.. :(

• Citovat
  • Upravit
25179
29.6.18 23:46
@Anonymní píše:
@Sarik12 Ja vim, ze asi neni sterilni.. Ale ve 22 mesicich ji nevysvetlim, ze si ma vydezinfikovat pipku, lehce si ucurnout a pak ma moc stredniho proudu chytit do zkumavky.

A rada postavit ji do vany, umyt ji a pustit vodu, ze se z toho pocura a ja to chytim, u nas nefungune. Mala se boji pustene vody z kohoutku ve vane. Ma ted takove obdobi..

Zkousela jsem ji vydezinfikovat nocnik. Pak nechala vyvarit maly a kratky sklenak od prvni dyne hipp. Dala jsem ji na ten nocnik se sklenakem uvnitr. A ani po 2 hod neudelala ani kapku. A to jsem do ni nalila spoustu vody..

Pak jsem ji nalepila ten pytlik..

aha, takže je to u vás složitější. Těžká věc teda, ale ten sáček fakt není sterilní, takže zkreslí výsledek vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.6.18 23:46
@Anonymní píše:
@pe-terka Ja jsem to zkusila, ale bez uspechu. Po 2 hod sedeni na nocniku presla do hystwrickeho place, ze tam sedet nebude. Nezabralo ani pousteni pohadek a cteni z knizky.. :(

dočítám. To mě fakt mrzí, snažila ses :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.6.18 23:49
@Anonymní píše:
@pe-terka Ja jsem to zkusila, ale bez uspechu. Po 2 hod sedeni na nocniku presla do hystwrickeho place, ze tam sedet nebude. Nezabralo ani pousteni pohadek a cteni z knizky.. :(

a když bys ji měla polonahou v náručí? Řekne ti, když začne čůrat? I kdyby ne, měla bys to ještě stihnout a dát pod ni hrnec nebo jakoukoli vydezinf. nádobku. I za cenu toho, že počůrá i tebe, převlékneš se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
29.6.18 23:53

Taky mám dvě holčičky, starší už se mi v tomto věku vycurala, ale ja jim mam na tyhle veci cepovanou. Rvat muze, ale kdyz je potreba to udelat, tak musi vydrzet.
u mladsi cekam se zkumavkou treba 4 hodiny nez zacne curat. Je to na budku, ale na infekce trpi od 6 mesicu, bere i preventivne atb, protoze bez nich ma do tydne dalsi infekci. Uz ani nezabiraji obyc atb, je to na ne rezistentni. Takze si nedovolim pouzit pytlik a prelecovat neco, co infekce neni

A co CRP, to je ok? Jinak s tim pytlikem, daj se poslat 3 vzorky. Pokud je tam stale stejna bakterie a ve stejnem mnozstvi zvysuje to informaci o tom, ze to tam opravdu je. Pokud je v kazdem vzorku neco jineho, tk to je zkreslene. u negativni je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 23:57

@pe-terka Bohuzel nerekce..Zatim si jen obcas rekne, kdyz chce kakat.. A ja jsem kdyz sedela na tom nocniku, celou dobubsedela obkrocmo okolo ni a hladila ji a rikala, jak je sikovna.

Drzet jsem ji nezkousela. Jsem ted ve 26tt a mala je docela tezka, ma 12kilo a ja zezacatkunspinila a mam zakazane ji moc nosit.

Nejspis tehotenske hormony taky ted hraji u me roli..

Moc dekuju za rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
25179
30.6.18 00:01
@Anonymní píše:
@pe-terka Bohuzel nerekce..Zatim si jen obcas rekne, kdyz chce kakat.. A ja jsem kdyz sedela na tom nocniku, celou dobubsedela obkrocmo okolo ni a hladila ji a rikala, jak je sikovna.

Drzet jsem ji nezkousela. Jsem ted ve 26tt a mala je docela tezka, ma 12kilo a ja zezacatkunspinila a mam zakazane ji moc nosit.

Nejspis tehotenske hormony taky ted hraji u me roli..

Moc dekuju za rady :hug:

tak to chápu, v těhotenství to nejde. Jinak by to byla cesta, ptž v náručí u maminky je příjemněji než na hrnci, snáz se uvolní.
Dcera byla kdysi na operaci, též malinká, a měla pak problém se vymočit. Držela jsme ji asi hodinu v náručí, pak se zadařilo. Počůrala teda i mě, ale jí se ulevilo a o to šlo. Nebyla jsem však těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.18 00:02

@Sarik12 Priznavam, ze nejsem tak prisna.. Verila jsem, ze ten pytlik je v poradku. Pro priste jsem poucena. Moc dekuju.

CRP ji nemerila, ale dala ho myslim do tech krev. testu. Ale delali ji Crp pred 14 dny a to bylo v poradku. Ale to je pred 2 tydny..

• Citovat
  • Upravit
25179
30.6.18 00:06

@Sarik12 vím, že je to hrozné, ale není jí zima, když čakáte tolik hodin se zkumavkou v ruce? Předpokládám, že je nahá…A brát preventivně atb, abys předešla zánětům…Dlouhodobě to není dobrá strategie…Nechceš změnit lékaře, přístup, vzít to za jiný konec? Promin, že ti do toho kecám… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
30.6.18 06:57

@pe-terka
no ma tricko, zima ji neni, je studenokrevna :D
jina cesta neni, uz jsme je zkouseli nekolikrat vysadit, ale okamzite se opakuji infekce mocovych cest, ktere na tech preventivnich atb nejsou (ma jednou denne malou davku). Mela i nekolikrat zanet ledvin. Naposled jsme to zkouseli vysadit v unoru a od te doby 4 zanety, posledni uz nereagoval na zadna atb az na ty do zily. Po vysazeni za tyden opet infekce. A bohuzel ma kmen, ktery je rezistentni uz temer na vsechny atb - krome par silnych do zily. a pak na ty jedny, co ma preventivne
nasadil nam to nefrolog a tento tyden to posvetil i jiny nefrolog z jine nemocnice (byly jsme tam hospitalizovane)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
30.6.18 07:06
@Anonymní píše:
@Sarik12 Priznavam, ze nejsem tak prisna.. Verila jsem, ze ten pytlik je v poradku. Pro priste jsem poucena. Moc dekuju.CRP ji nemerila, ale dala ho myslim do tech krev. testu. Ale delali ji Crp pred 14 dny a to bylo v poradku. Ale to je pred 2 tydny..

uvidis, co tam vyjde, jestli uz bude ok, atb bych nedavala a prinesla bych dalsi vzorek. Jinak ta mocova infekce muze probihat i takto s temi kolisavymi lehkymi teplotami.
take muzebyt takto nastavena jeji termoregulace a nejakou dobu to tak bude mit a pak se to zklidni
teoreticky poud tonebude od moci muzes se dohodnout na podrobnejsich krevnich testech - treba na virologii. Mohla prodelat EBV a ani o tom v tomto veku nevite. Dal se da udelat rtg plic, kardio, sono bricha. Ale ze zkusenosti od jinych maminek s temito problemy vim, ze krome te virologie (asi 2×), tam nic jineho nebylo a ty teploty casem presli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 11:41

Holky, tak mame vysledky. Moc zcela cista (asi se povedlo dobre odebrat :nevim: ). Jaterni v poradku, krev pry taky.

Jen nasla cholesterol na horni hranici normy a lehce snizene mnozstvi leukocytu. Pry to byva po viroze. Cisla mi nerekla..

Dalsi kontrola neni pry nutna,jen zq pul roku odebereme znova cholesterol.

Mak to tedy povazovat, ze je vse v poradku?

Mala neji tucne a ani vejce, tak nevim, co udelam s tim cholesterolem.. Max si da obcas smetanovy jogurt. Nechce se mi orechazet na dia jogurty bez tuku..

• Citovat
  • Upravit
15752
2.7.18 21:40

Tak to je fajn. Cholesterol neres, kdyz ma jen horni hranici normy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.18 22:34

@Sarik12 Diky moc. Ale asi budeme muset poradne vyresit tu pipku. Vcera a dnes si stezovala, ze ji picha plenka a chce ji sundat :?

Asi ji to chudinu pali. Ale ja netusim, jak ji ted muzu ulevit.. :,( ..a co se takto malym detem predepisuje. Cipky si zavadet nebude a ja na zanety tam dolu taky hoodne trpim a vim, ze nic jineho nez cipky v podstate nezabira..

• Citovat
  • Upravit
25179
2.7.18 22:42
@Anonymní píše:
@Sarik12 Diky moc. Ale asi budeme muset poradne vyresit tu pipku. Vcera a dnes si stezovala, ze ji picha plenka a chce ji sundat :?Asi ji to chudinu pali. Ale ja netusim, jak ji ted muzu ulevit.. :,( ..a co se takto malym detem predepisuje. Cipky si zavadet nebude a ja na zanety tam dolu taky hoodne trpim a vim, ze nic jineho nez cipky v podstate nezabira..

snaž se, aby neprochladla, hlavně od nohou. To dělá hodně. Dávej jí hodně pít, at se močové cesty proplachují. Rodidla jí omývej jen čistou vodou, žádná mýdla ani tam dole gely nepoužívej. Když si stěžuje na plínky, co je dát pryč? Koncentruje se v nich moč i různé mikroorganismy, i to může přispět k infekcím moc cest.
Jinak z alternativní medicíny se na močové cesty doporučuje extrakt z lichořeřišnice - kapky. Koupíš ho ve zdravých výživách a bylinkářstvích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí