Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
29.10.16 21:42

@Kacenka110 A leukemie u dospělého, nebo u dítěte?
Také bych ráda do skupiny, ale víc by mě pomohlo dospělácké. U dětí je dosti věcí jiných-naštěstí-a prognoza lepší. Mám známou, která se synem prošla tuto cestu, takže on ní čerpám dosti poznatků, ale přeci jenom u dospělých je to jinak.

Moc a moc držím palce všem, kdo to potřebují. Jak říkám-cesta se dá zvládnout, i když je těžká a trnitá, ale nejdůležitější je, aby dopadla dobře. Manžel léčbu zvládá relativně dobře-již víc než rok, chemoterapie bude mít ještě rok a půl-ale nejdůležitější je tento boj vyhrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.10.16 07:44

Ahoj, synovi je tři a půl. Jsme teprve na zacatku. 3 měsíce chemoterapie. Malý ma ALL -,B- common. Byla bych take rada si s někým vyměňovat informace o průběhu léčby.
Dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
30.10.16 19:45
@Kacenka110 píše:
Rada bych se k vám přidala i do uzavřené skupiny Janinecky. Pokud to je možné.

Ahoj,
poslala jsem ti SZ s pozvánkou na vstup do uzavřené skupiny Leukémie a všechno kolem.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
30.10.16 19:51

@janinečka posílám ti též SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.10.16 22:34

@janinečka A je ve vaší skupině někdo, kdo řeší leukemii u dospělého? Ideálně léčen na Karláku. Ale ten Karlák není to nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
31.10.16 17:22

@Smutnytata ahoj,jak je malé? už jsi nenapsal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.17 14:11

Dobrý den, potrebovala bych se na neco zeptat..jak vypadaji petechie pri leukemii? Respektive jake je jejich mnozstvi? Malemu se delaji, ale vzdy jen treba dve na brisku, dve na ruce, zmizi a udelaji se nove. Jsou malinké, asi jak spendlikova hlavicka. V ko mel leukocyty 22,4. Jsem z toho nějaká nervózní, dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.1.17 18:44

@Michaela501 U leukemie je počet bílých krvinek mnohonásobně vyšší. Navíc jsou jiné, nemocné. Leukemie se pozná jednoznačně z odběru krevního obrazu. Takže se vůbec bát nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.17 23:14

Předem se omlouvám za anonym a asi zbytečné plašení, ale nedá mi to se nezeptat.

Dcera (20m) měla údajně v listopadu přechozenou rýmu bez teplot. Teď v lednu (6/1) jsme byli na ORL skrz chrápání (kde mi doktorka řekla právě o té přechozené rýmě), dostala Pamycon, asi za dva dny po nasazení dostala teploty - ty trvaly dva dny, dávali jsme Nurofen. Po té se jí spustil kašel, a opět se jí zvýšila teplota (16/1-17/1). Načež se jí spustila zelená rýma, která konečně ustoupila a i kašel jsme kolem 25/1 zdárně porazili. Tak jsem si říkala, konečně klid. Jenže malá 31/1-2/2 opět teploty.. Protože mi to bylo hodně divné, šli jsme za doktorkou (jsme v zahraničí), moč má v pořádku a akorát mi řekla, že má zarudlé v krku, že to bude viroza. No, já bych jí ráda věřila, a věřila bych že má teď malá asi imunitu na draka, ale trochu mě děsí ty opakující se teploty?? Shodou okolností jsme byli mezitím 11/1 na gastru (kvůli alergii na mlíko), kde dělali krevní testy a ty měla v pořádku (co se krevního obrazu týče, dělali i železo, vápník atp.).

Možná je nemístné, ptát se někoho, kdo si nemocí prošel se svým dítětem (tohle chce hodně sil), ale jestli by mi někdo poradil, jestli mám vyžádat kontrolní krevní obraz nebo mám ještě vyčkat (jak říkám, KO 20 dní nazpět byl v pořádku)? Problém je, že jsme v zahraničí, kde nemáme zdr. pojištění, jen cestovní (jediná možnost je na soukromo, zatím sháním ceny, ale je to vyloženě drahé) a v CR bysme měli být až na konci března. Kdybych byla v ČR, asi tak neplaším, ale tady jsem nervní jako pes :,(. Moc všem držím palce, ať už maminkám, tatínkům a dětem s leukémii, či dospělým, kteří si tím sami procházejí.

• Citovat
  • Upravit
962
3.2.17 06:21

Jak si prisla na to, ze ma leukemii??? Kdyz ma rekneme jen virozu, ktera radi vsude? A kdyz si myslis, ze ji ma, proc setris a nesednes do letadla do cr nebo si nezaridis poradny pojisteni?

Priznaky: únava, nechutenství, dráždivost, horečka,
zvětšení jater a sleziny,
chudokrevnost se objeví při poklesu červených krvinek,
krvácení do kůže při nedostatku krevních destiček,
závažné infekce při nedostatku bílých krvinek,
bolest hlavy, zvracení, přetrvávající kašel
zvětšení mízních uzlin
bolest kostí, hlavně dolních končetin, ramen a páteře (kulhání, dítě odmítá chodit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.17 09:19

@AndelaCerna nechtěla jsem tady nikoho podrazdit, jen se poradit. Řeším opakující se teploty, plus malá díky tomu bývá dost unavená. Řeším to tři dny, co má třetí teplotu v měsíci. Už jsem psala do centra na informace, kolik KO tady stojí. Bohužel to není otázka pár hodin jako v ČR. No a letenky taky nemají na druhý den… Právě proto čekám na zprávu kolik tady ten KO stojí, abych pak mohla rozhodnout jak tedy. Jestli jet opravdu dřív.
Prostě mé dítě je za ten poslední měsíc jiné, tak přemýšlím a googlim. Neříkám že má leukémii, jen mě vyděsilo, že to nemusí být jen nějaká maličkost. Plus na druhou stranu KO měla dělaný před 3 týdny, ale nevím, za jak dlouho může dojít ke změně. Omlouvám se Vám, jestli jsem Vas tím naštvala.

• Citovat
  • Upravit
1972
3.2.17 14:07

A dělali dceři z krve CRP na zánět v těle? Třeba potřebuje přeléčit antibiotiky a bude v pořádku. To bych si nechala udělat jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.17 14:51
@ivunak píše:
A dělali dceři z krve CRP na zánět v těle? Třeba potřebuje přeléčit antibiotiky a bude v pořádku. To bych si nechala udělat jako první.

Nedělali, tady se to běžně nedělá ani místním, natož turistům… Každopádně už jsem našla kliniku, kde kdyžtak můžou udělat CRP i KO za přijatelné peníze (tedy v porovnání s letenkami), takže jsem trochu klidnější. Malá už vypadá dobře, ale aspoň mám záložní řešení, kdyby se to opakovalo, než přijedeme domů. Ale asi si pro příště pořídím ten CRP test na vlastní udělání doma, tím se nic nezkazí. Děkuji za radu a přeji brzké uzdravení všem dětem, které něco trápí.

• Citovat
  • Upravit
1972
3.2.17 14:59
@Anonymní píše:
Nedělali, tady se to běžně nedělá ani místním, natož turistům… Každopádně už jsem našla kliniku, kde kdyžtak můžou udělat CRP i KO za přijatelné peníze (tedy v porovnání s letenkami), takže jsem trochu klidnější. Malá už vypadá dobře, ale aspoň mám záložní řešení, kdyby se to opakovalo, než přijedeme domů. Ale asi si pro příště pořídím ten CRP test na vlastní udělání doma, tím se nic nezkazí. Děkuji za radu a přeji brzké uzdravení všem dětem, které něco trápí.

Super, tak se aspoň někam posunete. Naše doktorka právě dcerce, když má nějaký problém jak popisujete, dělá jako první CRP a od toho postupuje dál. Tak držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.17 15:14
@ivunak píše:
Super, tak se aspoň někam posunete. Naše doktorka právě dcerce, když má nějaký problém jak popisujete, dělá jako první CRP a od toho postupuje dál. Tak držím palce. :kytka:

to by mi taky přišlo normální, leč bohužel ne tady :zed: Ale děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí