Leukémie

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
303
13.3.18 22:03

@Katri1 A potí se od té nemoci, nebo se potila i předtím? Jinak to může být ještě k té viroze…naše děti mají také uzlinku za ouškem zvětšenou, říct to můžeš, třeba vás pošle na ultrazvu nebo kompletně vyšetří…ono to může být úplně jinak, ona mohla mít těch destiček pořád dost, ale shlukly se do skupin předtím, než se dostaly do laboratoře, a přístroj shluk destiček vyhodnotí jako jednu destičku…proto jsou pak nízké hodnoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.3.18 22:18

@Ještídek no pravé ze se potí dlouho už. Ty výsledky měl i hematolog a o tech destickach právě říkal ze nejsou srazene. Ale doktorka říkala ze tam má protilátky proti mononukleóze tak ze je možné ze proto ji ty neurocity tak klesly a destičky taky. Ale nikdy sem větší strach neměla. Zítra si budu volat ještě tomu hematologovi chtěla bych to slyšet od nej ze je to v pořádku. A Dekuju moc tam uklidnění opravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
13.3.18 22:40

@Katri1 Některé děti se potí hodně…kamarádce syn propotí každou noc 4-5 pyžam a 2 prostěradla. Každou noc. Když se přestane potit, onemocní…jsem taky hematolog…ale samozřejmě je potřeba vidět i dítě i všechny výsledky pohromadě…asi byly destičky snížené pár dní, po skončení virozy se zvedly…to je možné…každopádně držím palce, ať je vše ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.18 10:34

Holky, prosim anonym. Snad jen plasim. Moje mala ma 22 mesicu a je to ziva vesela holcicka.

Ale v breznu mela teploty (nikdy ne nad 39), strasnou rymu a lehce kaslala. detska diagnostikovala po telefonu virozu a srazeli jsme Nurofenem. Za 3 dny bylo po vsem.

Ale asi 3 tydny (duben) na to zase teploty, ryma a silny kasel. Jeli jsme k detske a pry zacinajici laryngytida. Dostala ATB a za uz druhy den ji bylo lip.

A predevcirem byla vecer protivna, unavena (zivala) a usnula do 10 sekund (uspat ji je problem). Namerila jsem 38.5 teplotu. Nesla srazut Panadolem, az Nurofenem. Pres den zvysena teplota nad 37, ale pod 38. Dnes v noci zas jen zvysena teplota pod 38 a behem dnesniho dne take.

Byli jsme vcera v Motole na pohotovosti. Destska ma dovolenou. Tam zkontrolovali moc (je cista) a crp ma pod 5. Krk cisty. Diagnostikovali virozu.

Ale dnes rano zvracela zlute (asi hlen) a horecku nema. Jen zvysenou teplotu. Je unavena a uz hodinu po probuzeni zas usnula. Ma porad zizen, ale moc necura. Stale zadne dalsi priznaky jako kasel, ryma. A jeji sestra zatim nema ani zvysenou teplotu (a to chyti vsechno od sebe).

Plasim nebo mam zadat krevni obraz?

• Citovat
  • Upravit
12651
8.6.18 10:45

Myslím, že plasíš. Tři virozy v rozestupu 3-4 měsíců nejsou u dětí nic neobvyklého. Nicméně krevní obraz jí klidně nech udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.6.18 10:50
@Anonymní píše:
Holky, prosim anonym. Snad jen plasim. Moje mala ma 22 mesicu a je to ziva vesela holcicka.

Ale v breznu mela teploty (nikdy ne nad 39), strasnou rymu a lehce kaslala. detska diagnostikovala po telefonu virozu a srazeli jsme Nurofenem. Za 3 dny bylo po vsem.

Ale asi 3 tydny (duben) na to zase teploty, ryma a silny kasel. Jeli jsme k detske a pry zacinajici laryngytida. Dostala ATB a za uz druhy den ji bylo lip.

A predevcirem byla vecer protivna, unavena (zivala) a usnula do 10 sekund (uspat ji je problem). Namerila jsem 38.5 teplotu. Nesla srazut Panadolem, az Nurofenem. Pres den zvysena teplota nad 37, ale pod 38. Dnes v noci zas jen zvysena teplota pod 38 a behem dnesniho dne take.

Byli jsme vcera v Motole na pohotovosti. Destska ma dovolenou. Tam zkontrolovali moc (je cista) a crp ma pod 5. Krk cisty. Diagnostikovali virozu.

Ale dnes rano zvracela zlute (asi hlen) a horecku nema. Jen zvysenou teplotu. Je unavena a uz hodinu po probuzeni zas usnula. Ma porad zizen, ale moc necura. Stale zadne dalsi priznaky jako kasel, ryma. A jeji sestra zatim nema ani zvysenou teplotu (a to chyti vsechno od sebe).

Plasim nebo mam zadat krevni obraz?

já bych byla obezřetná a určitě bych žádala podrobný KO. Kamarádku takhle odpálkovali se synem, že prý chudokrevnost (pořád únava, lehce teploty bez důvodu), až když to bylo už déle a pořád se nelepšilo, nechala mudr udělat testy. Jedné sestřičce v labáku se nezdáli hodnoty jednoho ukazatele, tak nechala malého nabrat znovu. Jen díky její pečlivosti se přišlo na to, že malý má leukemii. Dnes se léčí a vypadá to dobře. Tím tě nechci nijak vyděsit, to rozhodně ne, jen píšu, proč bych já osobně byla opatrná a trvala na podrobnějším vyšetření. Nic tím nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
8.6.18 10:51

Nebojte se, a zbytečně neplašte. Jde o běžnou virózu. CRP v pořádku. Kašel, rýmu dle vás nemá, ale může mít zadní rýmu, chycené dutinky a z toho mohla i zvracet. Napsala jste do téma Leukémie, tam by byly i jiné příznaky, především, když vám dělali CRP, automaticky se vyšetří Hemoglobin, při leukémii, či jiné nemoci krve, by byl hodně nízký, to by vám řekli, ale evidentně bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
8.6.18 10:52
@neila píše:
já bych byla obezřetná a určitě bych žádala podrobný KO. Kamarádku takhle odpálkovali se synem, že prý chudokrevnost (pořád únava, lehce teploty bez důvodu), až když to bylo už déle a pořád se nelepšilo, nechala mudr udělat testy. Jedné sestřičce v labáku se nezdáli hodnoty jednoho ukazatele, tak nechala malého nabrat znovu. Jen díky její pečlivosti se přišlo na to, že malý má leukemii. Dnes se léčí a vypadá to dobře. Tím tě nechci nijak vyděsit, to rozhodně ne, jen píšu, proč bych já osobně byla opatrná a trvala na podrobnějším vyšetření. Nic tím nezkazíš.

zkazit můžeš - když budeš při každý viroze děat dítěti podrobné odběry, tak bude anemický jen z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
8.6.18 10:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
8.6.18 10:55

Mě to zatím přijde normální nemocnost u dítěte…nevidím nic neobvyklého, v Motole jsou jistě zkušení…dítě sice nevidím a nemohu vyšetřit, ale podle tvého popisu se mi nezdá být nic patologického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.6.18 10:59
@Lama Lama píše:
zkazit můžeš - když budeš při každý viroze děat dítěti podrobné odběry, tak bude anemický jen z toho

píšu, že kamarádka nechala ten odběr udělat, když to trvalo dlouho, doktorka pořád mlela o chudokrevnosti a stav se nelepšil. Patrně svému děcku tím odběrem zachránila život. Takže i kdyby nechala udělat odběry pokaždé a jeden z toho prokáže tak závažnou dg, tak asi lepší mít děcko anemické než mrtvé, žejo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
8.6.18 11:05
@neila píše:
píšu, že kamarádka nechala ten odběr udělat, když to trvalo dlouho, doktorka pořád mlela o chudokrevnosti a stav se nelepšil. Patrně svému děcku tím odběrem zachránila život. Takže i kdyby nechala udělat odběry pokaždé a jeden z toho prokáže tak závažnou dg, tak asi lepší mít děcko anemické než mrtvé, žejo :zed:

no, to jo. Ale co když má ještě nějakou jinou závažnou diagnozu. Jestli by se neměl sjet screening i na to - dědičné imunodeficity, taky by mohlo mít jaterní selhání, jednou jsem slyšela i virové endokarditidě, takže rozhodně i EKG, ECHO, na to by mohlo taky zemřít, možná udělat CT mozku a raději i lumbálku, protože u mé kamarádky dítěte takle přišly na meningokoka a u druhé na krvácení do mozku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.18 13:46

@Lama Lama @neila Holky, mala ma ty teploty dbes teprve druhy den, ne nekolik tydnu. Jen me zarazi, ze to nechytla segra. Ale mozna to prijde i na ni :nevim:

Taky nema zadne dalsi priznaky.

Uvazuju, ze v pobdeli zavolam detske a pozadam o ten KO.

• Citovat
  • Upravit
81475
8.6.18 13:48
@Anonymní píše:
@Lama Lama @neila Holky, mala ma ty teploty dbes teprve druhy den, ne nekolik tydnu. Jen me zarazi, ze to nechytla segra. Ale mozna to prijde i na ni :nevim:

Uvazuju, ze v pobdeli zavolam detske a pozadam o ten KO.

tak bud to nechtne nebo to má delší inkubačku a bude to mít za týden. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
8.6.18 18:15
@Anonymní píše:

Uvazuju, ze v pobdeli zavolam detske a pozadam o ten KO.

Uvidíš, znáš si své dítě nejlépe a také mas nějaké instinkty ;) at je brzy lepe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí