Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lama Lama píše:
Trvala bych na tom, že chci mluvit s lekarkou, ne ze to bude oznamovat sestra. Lekarku bych zkusila premluvit na kontrolu hned. Pokud nebude vedet, pozadat ji, aby konzultovala s vyssim pracovištěm. Blast u dospeleho v ko nemá co delat. U děti to zodpovědně říct nedokážu. Mela by to ale vedet pediatra, pokud si není jista, tak to ma konzultovat
Ajoj díky za odpověd,
ano na kontrolu jdeme jned zítra ráno a ona to konzultovala právě s centrem a ti chtějí opakovat náběr. Mě osobně se tedy taky nelíbí, že mi toto řekla sestra a nechá mě dva dny v naprosté nejistotě a neinformovanosti. Nemyslím, že ona by něco zanedbala, ale právě si zmínila, že blast tam nemá co dělat. A u dětí, ze si nejsi jistá. To je právě ta informace po které se pídím. Budu volat Mudr. hned jak otevřou ordinaci.
@korneeelie Mohla bych se zeptat, jak to u vas s bolestmi nozicky pokracovalo? Petilety syn ma ted stejne boleni jedne nozky a taky vubec netusim, co to muze mit a jsem celkem nervozni. Pediatr to svadi na rustove bolesti, ale me to na to moc nesedi.
@Tweety25 píše: Více
proč ti to nesedí? To bývá časté, bolesti nohou u růstových bolestí.
@korneeelie Mohla bych se zeptat, jak to u vas s bolestmi nozicky pokracovalo? Petilety syn ma ted stejne boleni jedne nozky a taky vubec netusim, co to muze mit a jsem celkem nervozni. Pediatr to svadi na rustove bolesti, ale me to na to moc nesedi.
@vokishka No rustove bolesti byvaji na obou nohach naraz, nejcasteji v noci, v klidu… syn to citi mirnou bolest jen v jednom lytku, v noci normalne spi, ale pres den jinak asi porad, pri delsi chuzi je to vyraznejsi.
@Tweety25 píše: Více
U nás si v noci nikdy nestěžovali.
Jen ráno jsem musela syna sundávat z patrové postele, jelikož pro bolest nedokázal slézt.
Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti nebo nevíte zda se leukemie může projevit pouze horečkou a jak často se vyskytuje/opqkuje? Uz nás par týdnů trápí horečka, která trvá pár dní, pak přejde a takhle pořád dokola. Jiné příznaky kromě únavy při horečce nejsou. Ale už nevim čím by to mohlo být ![]()
Zajděte zítra k pediatrovi, ten nabere krev a hned budete chytřejší.
@Okta tam jsme byli včera a pry ještě počkáme. Proto se ptám už i tady ![]()
Je mi 18 a asi od začátku května jsem měla cca týden vysoké horečky, zimnice, noční pocení, jinak mi nic nebylo. byla jsem u doktorky a první zde bylo podezření na meningitidu, jenže když mi zjistili zvýšené jaterní testy, usoudili, že to je spíš mononukleóza. po týdnu horečky ustaly, jenže mě pořád mírně bolela hlava, když jsem chodila (pomalá chůze) vystřelil mi tep až na 120, což je u mě jako u sportovce divné, dále mi bylo lehce slabo chvílemi a večer mě pobolívají kosti na nohou, spíš na levé noze. nicméně v neděli po procházce se mi vrátila větší bolest hlavy, měla jsem přes 37 teplotu a byla mi zima. taky se mi o víkendu zvětšila práva krční uzlina, teď mám zvětšenou i levou bych řekla. v noci jsem měla z neděle na dnešek kolem 38 teplotu a bolí mě v krku při polykání, mám nově i rýmu a celkově se mi špatně polyká i kvůli té rýmě. dneska jsem byla u dr. a přišly jí testy na mononukleózu, prý negativní. poslala mě na převyšetření do krče a tam mi doktor udělal nové krevní testy, že se mononukleóza nemusela minule projevit, protože nebyla ještě rozjetá. jinak dneska jsem dost unavená, spala jsem skoro 11 hodin v noci a i teď přes den. napadlo mě, jestli by to nemohla být leukémie nebo něco podobného, protože příznaky víceméně sedí. docela mě to vyděsilo. jak zjistím, že mám leukémii? stačí trvat na krevním obraze nebo i na vyšetření kostní dřeni? ještě mám najednou průhledné nehty v části, kde je mám normálně bílé, nevím jestli to s tím ale souvisí. jinak dnes mě začalo bolet pod žebry, když dám pokrčenou nohu k tělu, hlavně na pravé straně, jdu za dr. tak mu to řeknu.
update: mononukleóza zase negativní, zase špatné jaterní testy a leukocyty 21000 nebo prostě 21,7 109/l - doktor říkal, že ať na leukémii zapomenu, že bych měla aspoň 50000, ale mně se to nezdá, protože mám hodně příznaků a on to má celkem u p*dele? jinak ikdyž mám nízké crp, tak mi budou píchat penicilin, prý mám bakterii, což mi přijde vzhledem na crp jako nesmysl. přikládám vyšetření krve.
Příspěvek upraven 14.05.25 v 07:24
@Anonymní píše: Více
a uvědomuješ si že tyhle všeobecný příznaky můžou sedět na spousty nemocí? Proč hned leukemie?
@ka2ka píše: Více
zapomněla jsem zmínit, že jsem se v noci potila a nikdy jsem netrpěla špatnými průběhy klasických nemocí. ani doktorka neví, co se mnou je a tvářila se dost vylekaně. prostě mě nic jiného už nenapadá. zvětšené uzliny jsem nikdy nemívala taky. co jiného by to tedy mohlo být podle vás?