Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@shadowbabe píše:
Vybrala sem si kočárek, líbil se mi a parametry taky cajk. Synovi teď byly 2 roky, mám jenom nervy, několikrát servis a reklamace… je to polská značka, chlap mi řekl, že vědet to, tak to nikdy nekoupí. Skoro celou dobu nákupu lituju
Kamadka koupila polskou trojkombinaci za 10tis a taky nakupu neskutecne lituje. Autosedacka je srot uz od pohledu a ja osobne bych do toho sve dite neposadila, s kocarkem asi odjezdi korbu a pak pujde z domu, protoze zacina vselijak vrzat a nevypada, ze prezije dalsi treba 2 roky jako sportak
Taky souhlasím, že matrace za 4 tisíce pro mimino je zbytečná. Jsem ráda, že my máme podedenou. Nespali v ní to první dítě a ani naše v postýlce nespí
Spí s náma v posteli.
Méně Kunert rotax 3 kombinací. Za 13000. Je fajn, dobře se skládá, vejde se do výtahu. Plná výbava. Zatím jsme sporťák nevyužili. Oblečení jako vy Kik, sinsay, PEPCO. Postýlka s prebalovakem super věc. fusak podědeny. Na tuhle zimu mám v plánu koupit rostoucí. Jinak spousta oblečení se dá pořídit na bazarcich děti to mají chviličku, hlavně když jsou malinký.
@Nicole 1234 píše:
Taky souhlasím, že matrace za 4 tisíce pro mimino je zbytečná. Jsem ráda, že my máme podedenou. Nespali v ní to první dítě a ani naše v postýlce nespíSpí s náma v posteli.
My za
ale teda nestandardní rozměry
@Veru1987 píše:
Ufff za co? My tak výbava za 20…jestli vůbec… kočárek 2,5tis… autosedačka 4tis, oblečení tak 2-3tis do půl roku…matrac za 500z IKEA, postylka bazar 500. Monitor 2500. Plínky, krém, zasyp…2000 na začátek. Vanička, chuvicka, odsávačka ještě..
Já jsem taky zastánce toho, že mimino toho nepotřebuje hodně. Ale stačí chtít málo, ale funkční a kvalitní, a už to naskáče. Jasně, že kvalita nejde vždy ruku v ruce s cenou, ale když se zamyslím nad účty nad prvním dítětem (potom dvojčata jsou už úplně jiná liga), u nás by třeba kočárek za 2,5 tisíce asi neobstál - když už, tak pořádný, skladný, s dobrým odpružením, s ruční brzdou, dvojkombinace. A než kupovat bez jistoty z druhé ruky, raději jsme tehdy sehnali v akci nový sporťák s korbou z druhé ruky a už vyletěla dvacka. K tomu fusak, nánožník, pláštěnka, slunečník další třeba dvojka. Pak kvalitní vajíčko s merino vložkou dovnitř, to bylo dohromady asi za šestku, zpětné zrcátko a stínění oken v autě další asi litr. Nosítko z druhé ruky za dva tisíce, látkové plenky dohromady asi deset (ale tím pádem byly plenky jednorázový výdaj). Postýlka s matrací, chráničem a prostěradly dva tisíce (to byly zcela vyhozené peníze). Elektrická odsávačka z druhé ruky dvojka, nějaké kojící podprsenky, kojící polštář. Nicméně i díky tomu všemu, díky kojení (i té odsávačce), látkovým plenám a tomu, že z kosmetiky naše děti do roka zažily snad jen sudocream (první měl spotřebu přesně jeden kelímek za dva roky) a krém do mrazu od Weledy, jsou u nás pravidelné výdaje za mimina do roka nula nula prd.
Samozřejmě, že když peníze nejsou, tak si člověk vystačí s čímkoliv, ale když jen trochu jsou, tak to vážně umí naskákat a to člověk nemusí kupovat žádné zbytečnosti.
V Polsku vše určitě vyplatí oblečení a věci typu vanička, přebalovací pult…
Jinak co se oblečení týká, stačí ti opravdu pár pěkných kousků (třeba tři sady od velikosti 56 a 62) tři overalky nějaká kombinéza.
Ve výsledku je to zanedbatelná položka…
Hodně věcí dostaneš 😁 a mimčo to ani neunosí nakonec.
Použitého bych se nebála, navíc jde vše akutně dokoupit, objednat.
Za mě jako nadstandart doporučuji košil na miminko, zvlášť pokud máte domek.
A zdá se mi fajn i péřová zavinovačka.
Já rodím velké děti a tak jsem kupovala rovnou už velkou kvalitní autosedačku s Isofixem od 0-18 kilo.
Na první dva-tři měsíce jsem půjčila od kamarádky. Stejně se s miminkem jezdilo autem naprosto minimálně. Každý to má jinak.
Kočárky si jeď ozkoušet do nějaké prodejny a uvidíš jaký typ by jsi vlastně chtěla.
Já kvůli případné reklamaci kupovala u nás ve městě.
Použitého bych se taky nebála. Záleží co je ve vašich možnostech.
Taky nemusíš kupovat dudlíky a lahvičky. Je to unáhlené…koupíš a pak podle potřeby.
To stejné s kosmetikou.
Stačí ti vzorečky a uvidíš co mimču vůbec sedne.
Super je bepanthen - ten využiješ i na bradavky.
Fajn jsou mušelínové osušky nebo z flanelu.
Dělá se to i ve velikosti plenek. Za mě super.
A nějakou kvalitní deku.
Hračky taky hned kupovat nemusíte…třeba jen kolotoč nad postýlku…
A taky doporučuji kupovat vše do jedné barvičky, co se dá spolu prát i s povlečením…
Protože ze začátku se pere sice často, ale ve speciálním mimi prostředku. A ty věci jsou maličký… takže pračka skoro prázdná.
A taky doporučuji koupit elektrickou odsávačku, proplatit snad i některá pojišťovna.
Klidně si vzít už do porodnice.
Já měla nějakou polskou za 1.300 a super věc.
Tak jste mě holky donutily jít do domácího účetnictví, kolik jsme za tu vybavicku dali před devíti lety.
Bylo to cca 25 tisíc, měli jsme bazarový kočárek, postýlku, oblečení, kupovala jsem látkové plenky, vajíčko jsme měli podedene, nemáme auto…
Ty náklady na dítě rostou, teď máme školáka a to jsou v průměru tak 3000 měsíčně bez jídla, boty, oblečení, sportovní vybavení, kroužky, hračky
@Arianna007 vidíš, já kojila 1,5 roku, odsávačku jsem potřebovala max v šesti neděli, než se ustálila tvorba mléka… Manuální Medela naprosto stačila
Většinu věcí člověk koupí a pak je ani nevyužije. Dneska stačí objednat a do pár dní jsou věci doma…
@Arianna007 já prala vše s naším oblečením, máchání na víc, jediné co jsem prala zvlášť byly plenky když jsem latkovala… Taky v obyčejném prášku.
Nikdy syn vyrážku neměl
@Ernais píše:
Kocarek Thule dvojkombinace za 23tis, autosedacka Cybex s isofixem za 12tis, chuvicka 3tis. Zbytek byly polozky za par stovek, ale ono se to nascita
Nj, ale to jsou taky zbytečnosti. Vajco s isofixen za 12 000, kdyz za 14000 máš mnohem lepší, kvalitnější se zarukou 8 nebo 10 let (teď si nejsem jistá), jde o velky vajco + pokračovací sedačku.
@Veru1987 joo, mam ti stejně jako ty, jen kočárek mě vyšel na 11000 i s autosedačkou, ale nebyla to trojkombinace. Ani jsne nevyuzili veci jako houpatko, flasky, hnizdecko, atd.. Vlastně ani postýlku
. Zase nositko jsem koupila za 3500 ![]()
@Arianna007 píše:
V Polsku vše určitě vyplatí oblečení a věci typu vanička, přebalovací pult…Jinak co se oblečení týká, stačí ti opravdu pár pěkných kousků (třeba tři sady od velikosti 56 a 62) tři overalky nějaká kombinéza.
Ve výsledku je to zanedbatelná položka…
Hodně věcí dostaneš 😁 a mimčo to ani neunosí nakonec.Použitého bych se nebála, navíc jde vše akutně dokoupit, objednat.
Za mě jako nadstandart doporučuji košil na miminko, zvlášť pokud máte domek.
A zdá se mi fajn i péřová zavinovačka.Já rodím velké děti a tak jsem kupovala rovnou už velkou kvalitní autosedačku s Isofixem od 0-18 kilo.
Na první dva-tři měsíce jsem půjčila od kamarádky. Stejně se s miminkem jezdilo autem naprosto minimálně. Každý to má jinak.Kočárky si jeď ozkoušet do nějaké prodejny a uvidíš jaký typ by jsi vlastně chtěla.
Já kvůli případné reklamaci kupovala u nás ve městě.
Použitého bych se taky nebála. Záleží co je ve vašich možnostech.Taky nemusíš kupovat dudlíky a lahvičky. Je to unáhlené…koupíš a pak podle potřeby.
To stejné s kosmetikou.
Stačí ti vzorečky a uvidíš co mimču vůbec sedne.
Super je bepanthen - ten využiješ i na bradavky.Fajn jsou mušelínové osušky nebo z flanelu.
Protože ze začátku se pere sice často, ale ve speciálním mimi prostředku. A ty věci jsou maličký… takže pračka skoro prázdná.
Dělá se to i ve velikosti plenek. Za mě super.
A nějakou kvalitní deku.
Hračky taky hned kupovat nemusíte…třeba jen kolotoč nad postýlku…
A taky doporučuji kupovat vše do jedné barvičky, co se dá spolu prát i s povlečením…
Zrovna tohle není dobré místo, kde ušetřit. Pokud jsi neporodila rovnou stabilně sedící mimino, tak každé, jakkoliv velké novorozené miminko, potřebuje kvalitní vajíčko až do okamžiku, kdy umí samo bezpečně sedět. Autosedačka 0-18 pro nesedící mimino vhodná není.
Já kojim rok a odsávačku jsem nepoužila ani jednou. Zbytečne ne podle mě i hnízdečko. Naopak nedovedu si to představit bez šátku.
@Nicole 1234 píše:
Já kojim rok a odsávačku jsem nepoužila ani jednou. Zbytečne ne podle mě i hnízdečko. Naopak nedovedu si to představit bez šátku.
tak třeba vnouček byl hodně v hnízdečku, i když byl ve velké posteli s dcerou. Zase neměla šátek, později si koupila nosítko. Každému sedne něco jiného
@Ernais píše:
Kamadka koupila polskou trojkombinaci za 10tis a taky nakupu neskutecne lituje. Autosedacka je srot uz od pohledu a ja osobne bych do toho sve dite neposadila, s kocarkem asi odjezdi korbu a pak pujde z domu, protoze zacina vselijak vrzat a nevypada, ze prezije dalsi treba 2 roky jako sportak
No já měla to štěstí, že dítě máme během Covidu jak byly uzávěry a tak sem ho brala na blind z netu a hodně sem se spálila aj prodejcem. Ten dal pak od všeho ruky pryč, takže všechno se řešilo se servisem a paní sama říkala, že tohle je na komplet odstoupení od smlouvy. Zde by to asi muselo jít přes ČOI, soudy atd. Na to já nervy nemám a sama sebou sem poučena ![]()