Levné obchody - výbavička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.7.22 11:59
@Petája
Aha, tak to je su
@Petája píše:
Jo jo velke jsou, ale ja vzdycky pisu pani do zprav a poslala mi klidne 5 kg, 10 kolik chci a i jsem ji psala, co chci, aby prevazovalo a tak…
Ale zalezi samozrejme na vas :k
Aha, tak to je super, že se jí dá takhle napsat, v tom případě možná vyzkouším :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Nelel12
12.7.22 12:23
@Anonymní píše:
No, jak se odrazi na jeho budoucim zivote, ze melo v dobe, kterou si ani nepamatuje, bodycko ktery uz parkrat pouzilo jiny dite, to teda fakt nevim… :roll:

Mě by vážně nenapadlo, že se mě někdo zeptá na tak jednoduchou věc. Anonym, dobře.
Vysvětlím ti to, jako kdybych to vysvětlovala svému dítěti.

Odráží se kvalita na životě dítěte. Ano i oblečení, pokud koupíš dítěti oblečení, kdy barva nekvalitního hadru se mu rozpouští na kůži, pokračuj v tom, uvidíš za pár let, třeba spodní prádlo, ropa a xindl do těla, proč ne. Boty a podobné… zničená noha, zničené paty, do dospělosti také super věc.

To, že píšu o použitém Lindex oblečení, tak to bylo mířené na to, že zakladatelka očividně chce šetřit, píšu, že toto kvalitní oblečení se dá sehnat za dobré peníze třeba na Vintedu, stále v top stavu. Pak jej sama může opět prodat. To byla rada, kde sehnat kvalitní bavlněné oblečení. Jestli má zakladatelka peníze, může si koupit nové. Nic proti ničemu. Obnošené, kvalitní není značka z pepca, kdy jsou to vyhozené peníze za šmejd.
Sory, tak to je :palec:
Už chápeš?

• Citovat
  • Upravit
1892
12.7.22 12:27
@Nelel12 píše:
Mě by vážně nenapadlo, že se mě někdo zeptá na tak jednoduchou věc. Anonym, dobře.

Odráží se kvalita na životě dítěte. Ano i oblečení, pokud koupíš dítěti oblečení, kdy barva nekvalitního hadru se mu rozpouští na kůži, pokračuj v tom, uvidíš za pár let, třeba spodní prádlo, ropa a xindl do těla, proč ne. Boty a podobné… zničená noha, zničené paty, do dospělosti také super věc.

To, že píšu o použitém Lindex oblečení, tak to bylo mířené na to, že zakladatelka očividně chce šetřit, píšu, že toto kvalitní oblečení se dá sehnat za dobré peníze třeba na Vintedu, stále v top stavu. Pak jej sama může opět prodat. To byla rada, kde sehnat kvalitní bavlněné oblečení. Jestli má zakladatelka peníze, může si koupit nové. Nic proti ničemu. Obnošené nemá nic s kvalitou života.

Ale kvalitní oblečení jo. Sory, tak to je :palec:
Už chápeš?

Nemá cenu.. radši utrhnu sobě, než dávat miminku použité oblečky xkrát nošené cizími dětmi..

To samé s matrací, kočárkem.. jezdit s ojetým kočárkem, to je teda terno..

Beru když někdo vyloženě nemá koruny, ale ještě se tím chlubit a obhajovat to..no nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
12.7.22 12:29
@Nelel12 píše:
Vše se odráží na jeho budoucím životě :). Já taky klidně oželím sebe.

Nové body z lindex a matrace za 4litry se jak odráží na jeho životě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
12.7.22 12:34
@megginka300 píše:
Nemá cenu.. radši utrhnu sobě, než dávat miminku použité oblečky xkrát nošené cizími dětmi..

Beru když někdo vyloženě nemá koruny, ale ještě se tím chlubit a obhajovat to..no nevím.

A co to dá miminu do života když to body z lindex bude nově, nebo bude vyprané po někom. Když koupit matraci za 500-1000 než za 4000…miminko lehké bez efektu. Nebo kočárek bazarovy kvalitní např. Britax za 6-7tis než nový Polsky šmejd… já ušetřím na oblečení pro dítě že má bazarovou mikinu Gap za 150, triko lindex, Benetton za 100..a pak má boty za 1500 barefoot, v létě jedeme k moři, přes rok spousta vyletu, prodloužených víkendu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
12.7.22 12:44
@Veru1987 píše:
Nové body z lindex a matrace za 4litry se jak odráží na jeho životě?
:mrgreen: :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tyjo :think:
To ti asi poradím, zeptej se mámy. Ta ti možná vysvětlí, proč je důležitá dobrá matrace pro dítě, i bavlněné oblečení proti plastu. :nevim:

Já o ceně nic nepsala. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.22 12:52
@Nelel12 píše:

To, že píšu o použitém Lindex oblečení, tak to bylo mířené na to, že zakladatelka očividně chce šetřit, píšu, že toto kvalitní oblečení se dá sehnat za dobré peníze třeba na Vintedu, stále v top stavu. Pak jej sama může opět prodat. To byla rada, kde sehnat kvalitní bavlněné oblečení. Jestli má zakladatelka peníze, může si koupit nové. Nic proti ničemu. Obnošené, kvalitní není značka z pepca, kdy jsou to vyhozené peníze za šmejd.
Sory, tak to je :palec:
Už chápeš?

Proč anonym jsem tu psala.

Ne. Mluvíš o něčem úplně jiném. Žádné hadry co pouští barvu bych dítěti nikdy nedala. Použité věci přece vůbec nesouvisí s tím, jestli jsou to hadry nebo ne. Nepotřebuju na dítěti šetřit, ale opravdu nevím, v čem pro dítě bude lepší, když koupím kvalitní za tisíce nové a stejně se okamžitě ušpiní a mockrát vypere, nebo to kvalitní vezmu už po někom za zlomek ceny, bude prostě jen už vyprané dřív někým jiným. Když to bude blbé a hnusné, tak to prostě nevezmu, ale blbé a hnusné může být i nové, tak si to prostě nevyberu. Boty tu psali snad všichni, že by použité taky nikdy nedali, já také samozřejmě ne, tam to vliv jednoznačně má. Autosedačku mám novou drahou, protože tam to má také význam. Kočár jsem koupila použitý proto, že jsem náhodou narazila na paní, která kočár s pořizovací cenou 35 000, přesně podle mých představ, přes covid nepoužívala a byla s dítětem jen doma a na zahradě, je jak nový, a mám ho za třetinu. Tak tím na svém dítěti šetřím a udělala bych líp, kdybych ho tedy odmítla a koupila ten stejný nový za plnou cenu? Postýlku má použitou kterou jsem dostala a do ní novou matraci - čím ubližuju dítěti použitou postýlkou, která není nijak poškozená? Nejde o to dítě o něco obrat, ale jsou prostě věci, u kterých to, jestli byly nebo nebyly už použité na to použití pro dítě nemá vůbec, ale vůbec žádný vliv.

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
12.7.22 12:55
@megginka300 píše:

Beru když někdo vyloženě nemá koruny, ale ještě se tím chlubit a obhajovat to..no nevím.

Hele to obnošený oblečení…lidi si to koupí nové a ten Lindex, next, H&M..tucet jiných kvalitních značek, které si na to potrpí..pak prodají dál. Pokud někdo nemá peníze vysloveně na nové, ale chce pro svoje dítě kvalitní oblečení, tak to můžou udělat takto. Koupit po jednom dítěti, přece není obnošené. I tak to stojí prachy, ale jak říkám, dá se to sehnat od lidí, kteří to prodávají a ty děti to měli párkrát na sobě, funkčnosti a využití pro další dítě to nijak neublíží. To neberu ani jako unošené, něco jiného je, když to na oko vidíš, že to je už hnus. To je jasný, že se to opotřebuje po čase, ale nic na tom nemění, že to je bavlna. Ne pepco plast a hnus.

O tom kočárku a autosedačce, to mám prostě stejný názor jako ty.
Spíš mě fakt zaráží, že se tu ostatní děsně diví nad tím, jak to ovlivňuje kvalitu života…třeba matrace 8o 8o 8o nevím jako, každý dle svýho úsudku, ale pro dítě člověk většinou nekouká, aby hlavně ušetřil… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
12.7.22 13:04
@Anonymní píše:
Proč anonym jsem tu psala.Ne. Mluvíš o něčem úplně jiném. Žádné hadry co pouští barvu bych dítěti nikdy nedala. Použité věci přece vůbec nesouvisí s tím, jestli jsou to hadry nebo ne. Nepotřebuju na dítěti šetřit, ale opravdu nevím, v čem pro dítě bude lepší, když koupím kvalitní za tisíce nové a stejně se okamžitě ušpiní a mockrát vypere, nebo to kvalitní vezmu už po někom za zlomek ceny, bude prostě jen už vyprané dřív někým jiným. Když to bude blbé a hnusné, tak to prostě nevezmu, ale blbé a hnusné může být i nové, tak si to prostě nevyberu. Boty tu psali snad všichni, že by použité taky nikdy nedali, já také samozřejmě ne, tam to vliv jednoznačně má. Autosedačku mám novou drahou, protože tam to má také význam. Kočár jsem koupila použitý proto, že jsem náhodou narazila na paní, která kočár s pořizovací cenou 35 000, přesně podle mých představ, přes covid nepoužívala a byla s dítětem jen doma a na zahradě, je jak nový, a mám ho za třetinu. Tak tím na svém dítěti šetřím a udělala bych líp, kdybych ho tedy odmítla a koupila ten stejný nový za plnou cenu? Postýlku má použitou kterou jsem dostala a do ní novou matraci - čím ubližuju dítěti použitou postýlkou, která není nijak poškozená? Nejde o to dítě o něco obrat, ale jsou prostě věci, u kterých to, jestli byly nebo nebyly už použité na to použití pro dítě nemá vůbec, ale vůbec žádný vliv.

Kde si vzala, že já srovnávám nové a použité?

Já sama sem psala, že pro své dítě kupuju věci na Vintedu. Oblečení značky Lindex například. V top stavu o půlku levnější…a proč? Protože to je bavlna a kvalita. A ta se odráží na dítěti prostě.

Pro mě absolutně nemá význam se s tebou dál hádat. Ty si na mě vyrukovala, jaký je Lindex a cosi.

Prostě Xindl a plast dítěti nedávám. Nešetřím na tom, proto jsem zmínila ať se zakladatelka vykašle na nějaký hnoje že Sinsay, pepca. Protože se to strašně opere, vytahá a oničí. A kvalita toho co to vypouští ani nemluvím…

A snad si dospělá a umíš si vybrat a usoudit, zda je to v hezkém stavu či nikoliv, kdyby sis chtěla pořídit kvalitu za slušný peníze po někom. :nevim:

Absolutně se bavíme každá o ničem jiným…ty řešíš, že ja napsala něco o kočárku a že bych na tom nešetřila. Já bych nešetřila na kvalitě, ne na tom, jestli to bylo použité nebo ne. Sama to tak dělám. Investuju do kvality a ta se mi vrací prostě. A klidně si ji seženu na Vintedu po někom, jsem totiž dospělá a umím usoudit, zda to je stále ve stavu, který mi vyhovuje.

Ty mi tu vypisuješ, že během kovidu…super sehnala si kvalitní kočár. Dyť bomba :palec: za mě je prostě jedno, že je použitý..hlavně, že si spokojená a víš kvalitu. Protože ta je pro to dítě prostě důležitá. A nehledě na peníze žejo, koupit si kýbl který je nekvalitní pak akorát za půl roku používání nadává člověk a v nejlepším případě to přežije a v nejhorším koupi jiný sporťák..chápeš, jak to myslím já?

Už v úvodu sem to zakladatelce psala, protože ta bazírovala na novém. Ale levném. Já se jí snažila doporučit takový kompromis, kvalitnější, ale po někom. Třeba vinted

Příspěvek upraven 12.07.22 v 13:16

• Citovat
  • Upravit
13965
12.7.22 13:16
@megginka300 píše:

Ty taky nebudeš úplně nejchytřejší. Vždyť si tady notuješ s ženskou, která oblečení na bazaru kupuje 🤦‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13965
12.7.22 13:18
@Nelel12 píše:
Hele to obnošený oblečení…lidi si to koupí nové a ten Lindex, next, H&M..tucet jiných kvalitních značek, které si na to potrpí..pak prodají dál. Pokud někdo nemá peníze vysloveně na nové, ale chce pro svoje dítě kvalitní oblečení, tak to můžou udělat takto. Koupit po jednom dítěti, přece není obnošené. I tak to stojí prachy, ale jak říkám, dá se to sehnat od lidí, kteří to prodávají a ty děti to měli párkrát na sobě, funkčnosti a využití pro další dítě to nijak neublíží. To neberu ani jako unošené, něco jiného je, když to na oko vidíš, že to je už hnus. To je jasný, že se to opotřebuje po čase, ale nic na tom nemění, že to je bavlna. Ne pepco plast a hnus.O tom kočárku a autosedačce, to mám prostě stejný názor jako ty.
Spíš mě fakt zaráží, že se tu ostatní děsně diví nad tím, jak to ovlivňuje kvalitu života…třeba matrace 8o 8o 8o nevím jako, každý dle svýho úsudku, ale pro dítě člověk většinou nekouká, aby hlavně ušetřil… :zed:

To není o tom, že by nekdo chtěl ušetřit na dítěti, ale spíš zbytečně nerozhazovat za blbosti :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.7.22 13:18

Nechci nic rikat, ale i ten novy Next a Lindex je vyrobeny ze stejne prumyslove vyrobene a barvene bavlny, takze pouzite obleceni je urcite pro zdravi ditete lepsi.

A misto postylky je pro dite nejlepsi spat s mamou :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
12.7.22 13:23
@Pidulka1991 píše:
Ty taky nebudeš úplně nejchytřejší. Vždyť si tady notuješ s ženskou, která oblečení na bazaru kupuje 🤦‍♀️.

V klidu ;)

Nechápu co tě tak točí, tak kupuješ miminku použité věci, matraci za pětikilo, však ti to nikdo nebere :mrgreen:

Jen nech ostatní ať miminku dopřejí a dal si jeď svoje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13965
12.7.22 13:23
@Lucie_Sx píše:
Nechci nic rikat, ale i ten novy Next a Lindex je vyrobeny ze stejne prumyslove vyrobene a barvene bavlny, takze pouzite obleceni je urcite pro zdravi ditete lepsi.A misto postylky je pro dite nejlepsi spat s mamou :P.

A do jaké skupiny zařadit oblečení, co jsem šila na jedno své dítě a unosi ho i mé druhé :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
12.7.22 13:25
@Pidulka1991 píše:
To není o tom, že by nekdo chtěl ušetřit na dítěti, ale spíš zbytečně nerozhazovat za blbosti :wink:.

Někoho tu urážíš, že nebude nejchytřejší, ale sama napíšeš tohle. :palec:

Zakladatelka chtěla NOVÉ a LEVNÉ, zn. typu Sinsay, Pepco, Kik.

To nejsou blbosti, když to v zásadě dost ovlivňuje kvalitu života. Jak? To jsem psala výše. Za mě je to dost nekvalitní ušetření za dítě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4