Levné obchody - výbavička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6116
10.7.22 17:58
@Pidulka1991 píše:
Nj, ale to jsou taky zbytečnosti. Vajco s isofixen za 12 000, kdyz za 14000 máš mnohem lepší, kvalitnější se zarukou 8 nebo 10 let (teď si nejsem jistá), jde o velky vajco + pokračovací sedačku.
@Veru1987 joo, mam ti stejně jako ty, jen kočárek mě vyšel na 11000 i s autosedačkou, ale nebyla to trojkombinace. Ani jsne nevyuzili veci jako houpatko, flasky, hnizdecko, atd.. Vlastně ani postýlku :lol: :lol:. Zase nositko jsem koupila za 3500 :oops:

Jo. Ale vždyť vůbec nevíš, jaké má dotyčná auto, co od té autosedačky potřebuje, jestli ta pokračovací autosedačka v setu s vajíčkem bude sedět za rok a půl od koupě zrovna jejímu dítěti. Pokud jezdí autem i s miminek každý den, vícekrát s ním manipuluje, pokud ho potřebuje dávat často na podvozek, tak z hlediska užitnosti je to vajíčko od Cybexu s isofixem za dvanáct, které se dá polohovat do lehu a jednoduše zacvaknout na podvozek, určitě lepší volbou, než třeba stejně drahý set vejce na pásy + pokračovačka od Klippanu, kdy na vejci si vylámeš zuby a stokrát vzbudíš dítě, než vejce nainstaluješ do auta, na podvozku v tom má dítě nohy do vzduchu a pokračovačka mu za dva roky nebude sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
10.7.22 18:10

@Arianna007 tak třeba košík na mimino mi do bytu i domu přijde hloupost, je to jen pro malé mimco, jakmile se začne víc hýbat, už ho do toho dát bezpečne nemůžeš. Takže pokud je potřeba tak druhou postýlku.
Péřová zavinovačka? Zavinku jsem prala x krát týdně, buď po nebo poblita, takže ideál to opláchnout a dát do pračky.
Přebalovací pult nejde v bytě hodne nepraktické. Ideální pokud je místo na pračce dát pevnou přebalovací podložku, voda po ruce je nejlepší pomocník, později jsem se už naučila syna dát na jednu ruku a tou druhou vše potřebné omýt v umyvadle…
Já prostě nejsem člověk, který kupuje zbytečnosti.
Naopak skvělé bylo dvojité integrované prkýnko, naučil se chodit rovnou na WC. Nemusela jsem lítat a umývat nočník a později termoregulační baterie v koupelně. Nemám strach, když se sprchuje, že se opari. Ale to mimino ke spokojenosti potřebuje mámu a plné břicho a prázdnou plinu…

• Citovat
  • Upravit
6654
10.7.22 18:11
@SlečnaDahlia píše:
Jo. Ale vždyť vůbec nevíš, jaké má dotyčná auto, co od té autosedačky potřebuje, jestli ta pokračovací autosedačka v setu s vajíčkem bude sedět za rok a půl od koupě zrovna jejímu dítěti. Pokud jezdí autem i s miminek každý den, vícekrát s ním manipuluje, pokud ho potřebuje dávat často na podvozek, tak z hlediska užitnosti je to vajíčko od Cybexu s isofixem za dvanáct, které se dá polohovat do lehu a jednoduše zacvaknout na podvozek, určitě lepší volbou, než třeba stejně drahý set vejce na pásy + pokračovačka od Klippanu, kdy na vejci si vylámeš zuby a stokrát vzbudíš dítě, než vejce nainstaluješ do auta, na podvozku v tom má dítě nohy do vzduchu a pokračovačka mu za dva roky nebude sedět.

Presne tak, pro nas byla zrovna tato sedacka (Cybex Cloud Z) jedna z mala, ktera vyhovela pozadavkum naseho zivota. Jezdim temer denne a casto se sedackou manipuluju, takze isofix je fakt nutnost, casto se nekam presouvame, takze nacvaknu na podvozek kocaru a jedem, tento typ jde polohovat temer do lehu, takze ma miminko rovna zada a ja nemam blby pocit, ze je vecne prohnute v autosedacce, zatimco vyrizujeme moje pochuzky. Pokracovaci pak dokoupim cca za 6tis a bude pasovat na stavajici isofix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.7.22 18:44
@shadowbabe píše:
No já měla to štěstí, že dítě máme během Covidu jak byly uzávěry a tak sem ho brala na blind z netu a hodně sem se spálila aj prodejcem. Ten dal pak od všeho ruky pryč, takže všechno se řešilo se servisem a paní sama říkala, že tohle je na komplet odstoupení od smlouvy. Zde by to asi muselo jít přes ČOI, soudy atd. Na to já nervy nemám a sama sebou sem poučena :roll:

Je to ještě v záruce? Jestli jo tak to řeš jak já, jestli ne tak příště budeš vědět :mrgreen:
Nemám zkušenost s kočárkem, ale s jinou věcí. X krát neuznána reklamace. Nervy už jsem neměla, takže jsem si našla soudního znalce, vypracoval posudek a ten se poslal přes ADR ČOI (řeší mimosoudní vyrovnání). Nevím co jim k tomu posudku napsali, ale ještě ten den mi volal obchod aby semnou domluvil vrácení zboží jim a mě vrácení peněz za zboží i za posudek

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
10.7.22 19:58
@smajlik345 píše:
Je to ještě v záruce? Jestli jo tak to řeš jak já, jestli ne tak příště budeš vědět :mrgreen:
Nemám zkušenost s kočárkem, ale s jinou věcí. X krát neuznána reklamace. Nervy už jsem neměla, takže jsem si našla soudního znalce, vypracoval posudek a ten se poslal přes ADR ČOI (řeší mimosoudní vyrovnání). Nevím co jim k tomu posudku napsali, ale ještě ten den mi volal obchod aby semnou domluvil vrácení zboží jim a mě vrácení peněz za zboží i za posudek

Ahoj, záruka nedávno končila. Už neřeším, dojezdím. Servis udělal co mohl, aj co nemusel :kytka:

• Citovat
  • Upravit
np10021
10.7.22 20:20

Na Vinted seženeš moc pěkné věci.

• Citovat
  • Upravit
1892
10.7.22 20:32
@Nicole 1234 píše:
Já kojim rok a odsávačku jsem nepoužila ani jednou. Zbytečne ne podle mě i hnízdečko. Naopak nedovedu si to představit bez šátku.

U nás hnízdečko super věc, prcek se tam asi cítí bezpečně a nebudí se tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
10.7.22 20:34
@SlečnaDahlia píše:
@megginka300 Na malé miminko je nějaká supr čupr matrace úplně zbytečná. Nemá šanci ji proležet a pořádně využít benefity typu kokosová deska uvnitř, paměťová pěna a podobně.

Nemyslím si, kvalita by pro mimčo měla být, však do čeho nejlépe investovat než do těch drobečků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
10.7.22 20:38
@Anais Brno píše:
@Arianna007 tak třeba košík na mimino mi do bytu i domu přijde hloupost, je to jen pro malé mimco, jakmile se začne víc hýbat, už ho do toho dát bezpečne nemůžeš. Takže pokud je potřeba tak druhou postýlku.
Péřová zavinovačka? Zavinku jsem prala x krát týdně, buď po nebo poblita, takže ideál to opláchnout a dát do pračky.
Přebalovací pult nejde v bytě hodne nepraktické. Ideální pokud je místo na pračce dát pevnou přebalovací podložku, voda po ruce je nejlepší pomocník, později jsem se už naučila syna dát na jednu ruku a tou druhou vše potřebné omýt v umyvadle…
Naopak skvělé bylo dvojité integrované prkýnko, naučil se chodit rovnou na WC. Nemusela jsem lítat a umývat nočník a později termoregulační baterie v koupelně. Nemám strach, když se sprchuje, že se opari. Ale to mimino ke spokojenosti potřebuje mámu a plné břicho a prázdnou plinu…

No nás košík zachránil když prcek nechtěl spinkat..zkrátka jsme vše využili, nic se nekoupilo nadarmo :)

Asi krom plen teda, těch jsme koupili zbytečně moc a syn neunosil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
10.7.22 21:06
@Nicole 1234 píše:
Já kojim rok a odsávačku jsem nepoužila ani jednou. Zbytečne ne podle mě i hnízdečko. Naopak nedovedu si to představit bez šátku.

My treba hnizdecko vyuzivame i v 5 mesicich, mame v loznici takovou tu postylku „pristavbu“ a v ni je hnizdecko, aby se nam z ni prcel nevykulil, kdyz uz se umi vselijak pretacet. A odsavacku taky vyuzivam, protoze nechavam maleho casto nekomu hlidat a ne vzdy se stiham vratit na kojeni. A nechci pak treba v praci na porade stresovat, ze je cas se vratit domu na kojeni, aby dite nehladovelo. Takze ono se moc neda rict, co je zbytecne a co ne, protoze kazda zijeme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
10.7.22 21:22
@megginka300 píše:
Nemyslím si, kvalita by pro mimčo měla být, však do čeho nejlépe investovat než do těch drobečků :)

No, jenže ty penízky za kvalitu pro ty drobečky můžeš investovat do něčeho opravdu smysluplného, nebo do reklamního taháku. Chápu, že když koupíš matraci za čtyři litry, blbě se to pak čte, ale ta supr čupr zdravotní matrace za čtyři tisíce pro novorozeně je ten druhý případ, zvlášť, když dopředu ani nevíš, jestli bude tvoje miminko na postýlky. Miminko je vzhledem k matraci lehounké, absolutně nemá šanci ji proležet do nějaké spodnější vrstvy. Bohatě stačí, když je ta matrace tvrdší, čistá, ne ojetá, hygienická, to je to jediné, na čem u matrace pro mimino záleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.7.22 21:23
@megginka300 píše:
Nemyslím si, kvalita by pro mimčo měla být, však do čeho nejlépe investovat než do těch drobečků :)

Jenže za čtyři tisíce nedostaneš větší kvalitu než za matraci za pětistovku. Investovat ano, ale kupovat nesmysly fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
7673
10.7.22 21:48
@megginka300
@megginka300 píše:

Investovat ano…autosedačka třeba kvalitní…ale matrace je hloupost…miminko prostě rmtu matrac neprolehne.. jsem četla že až do teď nevím 30 nebo 40kg váhy dítěte to není třeba řešit a kupovat matrace za x tisíc…je to zbytečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
10.7.22 23:42
@SlečnaDahlia píše:
Zrovna tohle není dobré místo, kde ušetřit. Pokud jsi neporodila rovnou stabilně sedící mimino, tak každé, jakkoliv velké novorozené miminko, potřebuje kvalitní vajíčko až do okamžiku, kdy umí samo bezpečně sedět. Autosedačka 0-18 pro nesedící mimino vhodná není.

Syn při narození měřil 57 cm a vážil 4,3, v 10 měsících i chodil okolo stolu, v 11 samostatně…
Vajíčko jsem měla půjčené na první 3 měsíce.

I první syn byl větší a v 9 měsících se mi do vajíčka nevhlezl, tak proto jsem přemýšlela tímto směrem.

Takže proto jsem zvolila tuto variantu, kdy i do vyšší váhy se dá jezdit v protisměru.
Nebyla to levná záležitost, ale jsem spokojená.
Jinak prvního půl roku jsme stejně jeli autem vyjímečně.
Kdyby se miminko narodilo maličké do 3 kg, asi bych vajíčko dokoupila.
Jsem také názoru, že na tomto se nemá šetřit…

Teď má syn 15 měsíců, váží 13 kg a vyleze i na stůl, i sleze…šplhá na zatím neúspěšně na kuchyňskou linku… kope do balónu. Utíká. Schová se pod postel. Je mrštný jak leguán :zed:
Vyleze už i z postýlky sám.
Mazec, žádný klideček nemáme. Plazil se a seděl v 5 měsících nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
11.7.22 00:05
@Anais Brno píše:
Naopak skvělé bylo dvojité integrované prkýnko, naučil se chodit rovnou na WC. Nemusela jsem lítat a umývat nočník a později termoregulační baterie v koupelně. Nemám strach, když se sprchuje, že se opari. Ale to mimino ke spokojenosti potřebuje mámu a plné břicho a prázdnou plinu…

Já ho dostala od sestry a byla to paráda… prostě takové útulné. Převezla jsem si ho do obýváku, kuchyně…kde jsem právě byla.
Vzala jsem si ho i na cestu, místo cestovní postýlky, jen bez spodní konstrukce.
Do košíku jsem dala věci na cestování.

Jak jsem psala, jedná se o věc „navíc“ ale já za to byla těch prvních 5 měsíců ráda. Taky jsem ho měla hned u postele…bylo to prostě fajn.
I prvního syna na baráku to bylo úplně nepostradatelný.
Když malej spinkal, vzala jsem si ho v košíku i do koupelny a dala si třeba vanu.
Víceméně hodně maminek tak využívá lehátko.
To jsem dostala u druhého a je taky fajn, ale lepší rovná zádečka v košíku.

Dá koupit i na bazaru. Dědí se to pak většinou v rodině. Na prvního syna jsem ho měla půjčený od rodiny partnera, byl starý 25 let, jen se to natřelo, nechalo obšít a nová matrace. Už v tu dobu byl po 5 dětech a potom další 3 děti pohostil, když jsme ho recyklovali z půdy.

Já věřím, že v tom novém pěkném co jsem dostala od sestry na druhé miminko, budou jednou hajat i vnoučátka :mrgreen:
Co se týká přrbalovacího pultu, nechala jsem dělat na míru, je hodně velký, má 4 šuplíky, široký 105 cm…Kde se tedy vleze absolutně vše oblečení a co je potřeba. Nedokážu si to představit bez komody.
V budoucnu na to máme ještě jednu desku, která je normální a bude to tedy sloužit jako obyč komoda…
K tomu je ještě police a tam jsou plenky a kosmetika léky, zavěšený dřevěný kolotoč…

Postýlku jsem zvolila se šuplíkem kde jsou deky, povlečení…
Jsme jinak s úložným prostorem na štíru, tak jsem za tohle vděčná.

Jinak mám i desku na pračce, taky fajn.
Kdybych měla šatnu nebo pořádné skříně, tak možná komodu nepotřebuju.

Když by se to bralo do důsledku, tak většina věcí je zbytečná a každá maminka využije něco jiného.
U prvního syna jsem si koupila třeba akčně šátek a nakonec jsem se s ním nekamarádila.

Teď jsem si pořídila nosítko a super. Šlo by to i bez toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí