Levné obchody - výbavička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais Brno
11.7.22 00:15

@Arianna007 tak v pěti měsících by mi z toho košíku tak max vypadl, pokud spal byl v postýlce a jinak na zemi. Což v pěti měsících jsem byla ráda pokud spal hodinu dopoledne a hodinu odpoledne Nebyl nikdy statické a dlouhospaci dítě. :mrgreen:
Takže jsem nekupovala ani lehátko, ani hraci deku. Koupila jsem naivně hrazdičku a ta ho bavila chvíli. Jak se v těch cca 6 ti měsících dokázal někam sám přemístit, tak si vystačil s objevováním bytu…
Já nikdy nepodlehla asi těmhle mateřským hormonům a nakupování věci, půlku rodicaku jsem s ním trávila venku v přírodě…

• Citovat
  • Upravit
1892
11.7.22 06:35
@SlečnaDahlia píše:
No, jenže ty penízky za kvalitu pro ty drobečky můžeš investovat do něčeho opravdu smysluplného, nebo do reklamního taháku. Chápu, že když koupíš matraci za čtyři litry, blbě se to pak čte, ale ta supr čupr zdravotní matrace za čtyři tisíce pro novorozeně je ten druhý případ, zvlášť, když dopředu ani nevíš, jestli bude tvoje miminko na postýlky. Miminko je vzhledem k matraci lehounké, absolutně nemá šanci ji proležet do nějaké spodnější vrstvy. Bohatě stačí, když je ta matrace tvrdší, čistá, ne ojetá, hygienická, to je to jediné, na čem u matrace pro mimino záleží.

Mě se to blbě nečte, pořizovali jsme si mimčo aby jsme mu dopřáli dobré věci a ne na něm šetřili :kytka:

A jestli máš pravdu ty, s kvalitou, či ne, mi je vcelku jedno, nám se matrace líbila ( má i vzor :mrgreen: ) kvalita super, tak není problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
11.7.22 06:38
@Janli píše:
Jenže za čtyři tisíce nedostaneš větší kvalitu než za matraci za pětistovku. Investovat ano, ale kupovat nesmysly fakt ne.

Možná máš pravdu, kdo ví?..ale prostě bych za 500,– matraci pro syna nekoupila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.7.22 06:57
@megginka300 píše:
Možná máš pravdu, kdo ví?..ale prostě bych za 500,– matraci pro syna nekoupila :)

Pracovala jsem devět let pro firmu, která matrace dovážela od několika evropských výrobců. Já bych nekoupila matraci za čtyři litry.

• Citovat
  • Upravit
1892
11.7.22 08:26
@Janli píše:
Pracovala jsem devět let pro firmu, která matrace dovážela od několika evropských výrobců. Já bych nekoupila matraci za čtyři litry.

V pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.7.22 08:43

@Janli přesně tak, já mam bohudik, nebo bohuzel taky náhled z druhé strany a když vidim skutečné výrobní naklady a pak konecnou ceni, tak se mi chce plakat…
Ale evidentně ten marketing funguje.

• Citovat
  • Upravit
Janli
11.7.22 08:57
@Anais Brno píše:
@Janli přesně tak, já mam bohudik, nebo bohuzel taky náhled z druhé strany a když vidim skutečné výrobní naklady a pak konecnou ceni, tak se mi chce plakat…
Ale evidentně ten marketing funguje.

To máš u všeho. U drogerie je výrobní a prodejní cena v rozdílech stovek a tisíců procent.

• Citovat
  • Upravit
3878
11.7.22 13:56

Kočárek a fusak z bazaru, autosedačku bych koupila normálni novou drahou - cybex, britax. Pokud fakt nemáte peníze, tak bazarovou, ale kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
11.7.22 14:42
@Arianna007 píše:
Syn při narození měřil 57 cm a vážil 4,3, v 10 měsících i chodil okolo stolu, v 11 samostatně…
Vajíčko jsem měla půjčené na první 3 měsíce.

I první syn byl větší a v 9 měsících se mi do vajíčka nevhlezl, tak proto jsem přemýšlela tímto směrem.

Takže proto jsem zvolila tuto variantu, kdy i do vyšší váhy se dá jezdit v protisměru.
Nebyla to levná záležitost, ale jsem spokojená.
Jinak prvního půl roku jsme stejně jeli autem vyjímečně.
Kdyby se miminko narodilo maličké do 3 kg, asi bych vajíčko dokoupila.
Jsem také názoru, že na tomto se nemá šetřit…

Teď má syn 15 měsíců, váží 13 kg a vyleze i na stůl, i sleze…šplhá na zatím neúspěšně na kuchyňskou linku… kope do balónu. Utíká. Schová se pod postel. Je mrštný jak leguán :zed:
Vyleze už i z postýlky sám.
Mazec, žádný klideček nemáme. Plazil se a seděl v 5 měsících nějak.

Rozumím, ale bez ohledu na to, jak je velké miminko při narození, pokud nesedí opravdu stabilně, mělo by být ve vajíčku. Pokračovací autosedačky nejsou vhodné pro nesedící dítě. Dnes je na trhu dostatek opravdu velikých vajíček, kam narveš větší miminko i v roce a půl s přehledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
11.7.22 14:48
@megginka300 píše:
Mě se to blbě nečte, pořizovali jsme si mimčo aby jsme mu dopřáli dobré věci a ne na něm šetřili :kytka:A jestli máš pravdu ty, s kvalitou, či ne, mi je vcelku jedno, nám se matrace líbila ( má i vzor :mrgreen: ) kvalita super, tak není problém :)

Promiň, ale to jsou tak ošklivé demagogie. Proto na to reaguju. Jako by ten, kdo nechce vyhazovat peníze zbytečně a nepodléhá reklamním trikům a tahům, které cílí přesně na tvůj typ matek, chtěl na svém dítěti šetřit a nedopřeje mu dobré věci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.7.22 20:36
@SlečnaDahlia píše:
Promiň, ale to jsou tak ošklivé demagogie. Proto na to reaguju. Jako by ten, kdo nechce vyhazovat peníze zbytečně a nepodléhá reklamním trikům a tahům, které cílí přesně na tvůj typ matek, chtěl na svém dítěti šetřit a nedopřeje mu dobré věci :roll:

Neber druhejm představu, že z nich dražší výbavička dělá lepší rodiče…. ;)

• Citovat
  • Upravit
1892
11.7.22 20:40
@SlečnaDahlia píše:
Promiň, ale to jsou tak ošklivé demagogie. Proto na to reaguju. Jako by ten, kdo nechce vyhazovat peníze zbytečně a nepodléhá reklamním trikům a tahům, které cílí přesně na tvůj typ matek, chtěl na svém dítěti šetřit a nedopřeje mu dobré věci :roll:

To neříkám, ale promiň..kupovat mimcu matraci za 500 korun, po bazarech věcičky..

Nevím, my druhého syna měli až když jsme věděli že můžeme jít a koupit matraci za čtyřku a nebudeme řešit že támhle v Asku, Ikey či kde ji mají za pětikilo.. :)

Samozřejmě každého věc, my na děckách prostě nesetrime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
11.7.22 20:42
@Janli píše:
Neber druhejm představu, že z nich dražší výbavička dělá lepší rodiče…. ;)

Nejlepší na světě :mrgreen:

Sranda, jen na dětech nesetrime no.
Ale nikomu to nenutím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.7.22 20:51
@megginka300 píše:
To neříkám, ale promiň..kupovat mimcu matraci za 500 korun, po bazarech věcičky..

Nevím, my druhého syna měli až když jsme věděli že můžeme jít a koupit matraci za čtyřku a nebudeme řešit že támhle v Asku, Ikey či kde ji mají za pětikilo.. :)

Samozřejmě každého věc, my na děckách prostě nesetrime :nevim:

A tobě nedochází, že jsou rodiče, co neutratí desetitisíce proto, že je to naprosto zbytečný a ne proto, že na to nemají? Že nakupují věci, co mají smysl, ne takový, co jsou předražený? To fakt není o penězích, ale o nastavení člověka.

• Citovat
  • Upravit
21256
11.7.22 20:53
@megginka300 píše:

Samozřejmě každého věc, my na děckách prostě nesetrime :nevim:

Koukni, jak se jmenuje diskuze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí