Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Moje stará zubařka mi dělala vše zadarmo ale přístup hrozný a špatně odvedená práce.
- ANI
Právě proto je kombinace „dobrý a levný“ většinou neslučitelná.
Hledala bych spíš dobrého a s ním se domluvila vzhledem k financím. Dělat postupně a volit ne nejdražší, ale ani nejlevnější materiál.
Přesně tak, pokud chceš „dobrý“ nemůžeš uvažovat o péči úplně zdarma. To tvrdí všichni zubaři, pojišťovny proplácejí jen ty nejlevnější materiály (méně kvalitní) a jen asi 15 minut práce na jednoho člověka. Za tu dobu se nedá kvalitně zaplombovat ani ten nejmenší kaz
Ale dá se domluvit, jak píše Halamka, na postupné opravě kazů, rozložit to do delšího období
Včera jsi dostala několik tipů, i informaci, že ani amalgámové plomby dospělým dneska pojišťovny neproplácí. I za tuhle plombu prostě dáš cca 800 nejlevnějc. A levný zubař prostě nikdy nebude dobrý.
Hm, neschopná si udržet partnera a je jí líto dát 3tis za opravu chrupu, přitom si stačí čistit zuby.
@Halamka volit ne nejdražší ani nejlevnější materiál..to zní hezky,ale řada zubařů má úzký rejstřík, nepracují se všemi materiály na trhu
Dobrý den,
právě jsme otevřeli novou poradnu zubního lékaře a dentální hygieny. Vaše dotazy on-line zodpoví pan doktor Zdeněk Řehoř. Ptejte se ho na cokoliv ohledně zákroků, potíží s chrupem, prevenci, čištění zubů a dentální hygienu.
Monika
Ahojky, mám velmi špatný chrup.. ( prosím hloupé komentáře si nechte být).
Nevíte o zubaři který mě nezrujnuje? Naší semnou nechodily na prevence a já jsem potom neměla finance, si zuby opravit. A teď už mám zuby opravdu špatně.. Jenže jsem na mateřský. A prostě nemám peníze.. prosím mohl by mi někdo poradit?
Praha je drahá. Jestli by nebylo levnější zkusit najít někoho mimo Prahu. Zatím si odkladej kačky do obálky, ony to pak jsou dost velké částky najednou. Možná bych zkusila placenou vstupní konzultaci, která bude obsahovat i finanční plán a od toho se můžeš odpichnout. Dr by ti měl říct, co je nejvíc akutní a co ještě vydrží, jaké jsou možnosti. A určitě před návštěvou zubaře zajdi na dentální hygienu, to je dobrá investice.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Praha je drahá. Jestli by nebylo levnější zkusit najít někoho mimo Prahu. Zatím si odkladej kačky do obálky, ony to pak jsou dost velké částky najednou. Možná bych zkusila placenou vstupní konzultaci, která bude obsahovat i finanční plán a od toho se můžeš odpichnout. Dr by ti měl říct, co je nejvíc akutní a co ještě vydrží, jaké jsou možnosti. A určitě před návštěvou zubaře zajdi na dentální hygienu, to je dobrá investice.
Napadlo mě nechat si udělat umělý chrup. Je mi 30.. Myslím tzv- zuby do skleničky.. Nevíte o tom něco?
@Anonymní píše:
Napadlo mě nechat si udělat umělý chrup. Je mi 30.. Myslím tzv- zuby do skleničky.. Nevíte o tom něco?
Vim, pokud to jen trochu jde, tak to nedělejte. Možná ještě částečná snímací náhrada. Zkuste zachránit co se dá. Klapačky jsou až ta poslední možnost…
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Vim, pokud to jen trochu jde, tak to nedělejte. Možná ještě částečná snímací náhrada. Zkuste zachránit co se dá. Klapačky jsou až ta poslední možnost…
A víte o nich něco? Nikde se nic moc nepíše.. Tak si říkám jestli bych si spíš nenechala udělat:( já ti to prostě nemůžu dovolit. Prý ale tu zuby do skleničky dělají pěkně. Ze ani není mnohdy poznat že jsou umele?
Zdravím, nevím, jestli paní doktorka ještě bere, ale zkus se zeptat na Fastum Dent, Holandská 8, Praha 10 (tel.739 912 998), nechávala jsem si tam dělat plomby z fotokompozitu (bílé) a byly o polovinu levnější, než jsem platila u mé zubařky. Kdybych to neměla z ruky (bydlím mimo Prahu a s dítětem se to moc nedá), tak bych u ní zůstala. Jinak mimopražský (aspoň okr. Mělník) zubaři buď vůbec neberou a nebo ceny jsou úplně stejný. Být Vámi, tak nechat si zuby úplně vyndat nedělám, nejenom že je to nezvratný zákrok, ale celkově je to špatné pro čelist (samozřejmě záleží v jakém stavu ty zuby jsou, ale to být Vámi, tak se poradím až se zubařem). Taky mi rekonstruovali zub (dali mi fotokompozit na podélně ulomený zub a super nejde rozpoznat od pravého a cenově byl za pakatel oproti implantátu, myslím cca 3 tis.(ale už na klinice, kam teď chodím, né ve Fastumu).
@Anonymní píše:
Ahojky, mám velmi špatný chrup.. ( prosím hloupé komentáře si nechte být).
Nevíte o zubaři který mě nezrujnuje? Naší semnou nechodily na prevence a já jsem potom neměla finance, si zuby opravit. A teď už mám zuby opravdu špatně.. Jenže jsem na mateřský. A prostě nemám peníze.. prosím mohl by mi někdo poradit?
Kontaktuj stomatolog fakultu VFN. Udělají to zadarmo - medici, jen se čeká dlouho. Lidé v podobném stavu je plno ale dělají docela dobrou praci
Otvírám zase diskuzi a prosím o pomoc. Víte o nějakém v Praze či v okolí co není předražený? A má empatický přístup,mám ze zubařů větší hrůzu,než když jsem šla rodit.
Jsem na MD a k tomu samoživitelka,nemůžu si dovolit dávat 2-3 tisíce za blombu. Nejlepší by bylo,kdyby někdo dělal amalganove a bílé. Moje stará zubařka mi dělala vše zadarmo ale přístup hrozný a špatně odvedená práce.