Liberecko - nepřišel rodičák, na úřadu na to prý mají měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101759
16.12.25 11:08
@Kfětoslava píše: Více

No, žádné měsíční zpozdeni tu nevidím, i pokud prijde na silvestra, tak to bude mit zpozdeni cca 17 dní. A statisticky spousta lidi i tu rezervu ma, když se podivas na stav uspor, takze se najde pocetna skupina tech, co by z financniho hlediska mohli byt v ledovem klidu. Z ceho by clovek v klidu nebyl je důvod, proc se to u zamestnavatele takto zdrželo, na rozdil od statu, kde je zpozdeni v prosinci, lednu a červenci celkem běžné a to lednové celekem bezne postihovalo i prispevkove organizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
16.12.25 11:12

@Kfětoslava Tak ale to je jejich boj. A nevěřím, že si člověk nemůže dát bokem 11 500 Kč, aby nemusel pak zakládat 2,5 roku diskuzi "Přišel RP o 2 dny později… " :kytka:

Ono teoreticky to nemusí být ani 11 500 Kč. Stačí nejet na krev.

Příspěvek upraven 16.12.25 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
16.12.25 11:15
@PavelChytry píše: Více

Představ si, že jsem na rodičáku částečně pracovala a sama se dále vzdělávala. Ale do jeslí bych kvůli tomu dítě nedala. Chápu to, pokud si to situace žádá a jinak nejde, ale moudrého na tom nevidím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14972
16.12.25 11:26
@Snopy123 píše: Více
Říkám - založ diskusi a můžeš se tam podivovat a mudrovat :palec: to je lepší než kdejaký wellness. Člověk, když se cítí lépe než ostatní, tak prý i omládne. Proto většina uživatelek emimina vypadá o deset let mladší :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
16.12.25 11:35
@staronova píše: Více

Chytrák je s těma jeslema trapnej. :roll: Proto můj komentář, že i když by jeslí bylo, tak to řešení není. Protože hodně bab se z rodičáku nehne. I když řeší každou hodinu, kdy ta dávka nedorazila 8)

Zrovna dnes řešila známá, že v jeslích mají od ledna málo dětí a tety se bojí, že je zruší :roll:
Skupiny i jesle jsou. Ale matkám se prostě makat nechce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
16.12.25 11:37

Prosím tě, on nejspíš žádné děti nemá, jen se nudí a prudí ve všech diskuzích. Škoda času s ním diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
16.12.25 11:43
@Anonymní píše: Více

Když si našetríš na jeden měsíc rezervu, nebudež mít nervy. Doporučuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
16.12.25 11:50

@Šmoulice To je super, že u vás jsou. Když jsem hledala, tak u nás v okolí od 2 let až. A i ty mají tedy plno s pořadníkem, kdyby se uvolnilo místo (ani nevypisovali volné místo v průběhu roku).
Proč neberou děti dříve nevím.

To netvrdím, že matka má sedět doma na zadku. Jen že třeba u nás to nebylo tak snadné (taky jsem chodila do práce - našla jsem jiné řešení).

Příspěvek upraven 16.12.25 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
16.12.25 11:50

Ten @Pan chytry ma deti? 8o chudáci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
16.12.25 11:54
@PavelChytry píše: Více

Neni pravda, tech zemi je daleko vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
16.12.25 11:56

@Dn0712 Jo 2. A manželku co pracovala na částečný úvazek 2 dny v týdnu. Ale proč ty děti nehlídal on jako otec nikdy neřekl. Doporučuje tady jesle kudy chodí od 6 měsíců.
Ona neztratila pracovní návyky a dítě pak nemělo problém s přechodem na plný úvazek a do školky. Ale co to dá tomu 6 měsíčnímu miminu to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dd2
91
16.12.25 11:59

@Šmoulice
Máš vůbec děti?
Z jakého jsi kraje? Vyznívá to jakože je u vás hodně zaměstnavatelů, kteří s nadšením přijmou ženy po rodičovské nebo během rodičovské na částečný úvazek a nebude jim vadit že mají děti, které můžou být častěji nemocné, protože dítě chytne v kolektivu kde co :D
Pobyt v jeslích do 2 let věku dítěte je navíc omezen na nějakých cca 100 hodin měsíčně, při plném pracovním úvazku 160 hodin měsíčně to jaksi nevychází.
Jinak jasný no, všechny chceme sedět doma na zadku a nechceme makat. 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
16.12.25 12:08
@dd2 píše: Více

No, omezen je pouze pri pobírání rodicaku, takže pokud by nekdo chtěl pracovat na plny uvazek, tak staci rodicak pozastavit a zadne omezeni do tech 2 let nemá a po 2 roce uz ani s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
16.12.25 12:19
@dd2 píše: Více

Omezený je to pouze při braní rodičáku. Rodičák klidně brát nemusíš do 2 let. Po druhém roce lze obnovit. To je, co? :mrgreen:
A dítě mám. A zaměstnanec nejsem. 8)

A argument s nemocností je úplně mimo. :mrgreen: Nebo si myslíš, že děcko po 3tím roce už nemocné nebude? :lol:
Nicméně asi ano, asi se ti makat nechce a chceš sedět doma. Když ses toto tak chytla. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dd2
91
16.12.25 13:08
@Šmoulice píše: Více

Tohle jsem blbě vyčetla a žila v omylu, to se přiznám, ale co už…
Argument s nemocnosti je na místě, je to pro zaměstnavatele brzda a hodně ženských hledá dlouho po rodicaku či během rodičáku práci. Že dítě bude ještě hodně nemocný bůh ví kolik let je pravděpodobné.
Všechny nepodnikají nebo nezijou v Praze. Nevíme v čem podnikat anebo nemáme na to buňky. Tak si do nás pěkně kopněte, že vyhlížíme rodičák a jsme jenom líné nuly.
Máš samozřejmě naprostou pravdu, doufám, že jsem ti zlepšila den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat