Liberecko - nepřišel rodičák, na úřadu na to prý mají měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
496
17.12.25 07:05
@Wani píše: Více

Rodičovská v Japonsku rok až dva, v Jižní Korei rok až 3 roky, ale jen pokud si rodičovskou vezmou oba rodiče. Zajímavé, že jsi zmínila dva státy sice s velkorysejsi rodičovskou, ale s velkým společenským tlakem na rodiče, který vede k poklesu porodnosti Japonců a Jihokorejců. Opravdu jen v Česku a na Slovensku se ženám vyplácí rodičovská, aby mohly být 3 roky doma a nepracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
17.12.25 07:25
@Mkmkz píše: Více

Taky jsem tak žila, než jsem se naučila s penězi hospodařit..Ale vím, že je to težké
Človek si musí stanovit priority a sám na sebe být přísný. Není to lehké. Rozumím, co mi chceš řict. 💐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
17.12.25 08:44
@PavelChytry píše: Více

Ne, opravdu si sestimesicni dite nijak nepohraje, a pohadky me teda taky pobavily :lol: :lol: ja jsem se jako chuva o takovyhle mimina starala, a opravdu do jesli nechodi proto, aby si tam pohrali a byly spokojeny. Pulka z nich breci protoze je proste chovat vsechny najednou nelze.
Jediny co se stane, ze casem prevezme chuva roli primarniho pecovatele a naopak to dite hystericky breci ze ho matka odnasi protoze ma bezpecnou citovou vazbu k chuve a ne k matce.
My jsme tu v CR porad posedli tim, ze rodina nadevse, ale vis proc jsou ty staty kde se dite brzy separuje - idealne 6 tydnu jako Amerika, Francie, britanie, tak ekonomicky uspesny? Protoze presne toho tim docilis, odtrhnes dite od bezpecny vazby, tudiz se z nej casem stava nekdo koho okoli vubec nezajima, stara se sam o sebe, pozdejs si sam na sebe vydelava. Treba Hitler na to mel moc pekny system kde se ty deti braly ihned, ekonomicky je to naprosto genialni, dite nekdo hlida, idealne aby ty jesle byly statni aby nikdo nemohl mit vymluvy ze na to nema a hop vsichni do prace.
Ja treba tenhle pohled i chapu, je spousta zen, ktery jsou takto spokojeny, idealne jsou odpocaty z prace, protoze maloktera prace je takovy psycho jako se starat o pulrocni narocny dite, taky bych kolikrat s brekem sla radsi do prace si odpocnout.
Ja treba jsem na rodicaku, jsem naprosto spokojena ze nrmusim do prace ( a to delam ve sluzbach, kde muzu pracovat jak chci, hodinu denne nebo 10). Jsem naprosto ok s tim, ze mam nasetreno, kdyz potrebunu tak si privydelam ale proste nas zivi manzel kterej je naprosto schopnej nas uzivit a jeste obema setrit protoze 10 let predtim jsme se financne podileli oba na vsem.
Pro me to treba byla dulezita vec pred pocetim, mit chlapa co neni netahlo a proste tech par let vydrzi vetsi tempo aby mel vic penez. S vemenem co by mi reklo, jsme chudy, mazej v pul roce do prace bych si dite proste neporidila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
17.12.25 08:51

@Andul.weber Ale on ji asi neřekl, že jsou chudý. On chtěl, aby si zachovala pracovní morálku a návyk a neválela se doma 3 roky a dítě nemělo problém s nástupem do státní školky a její návrat na plný úvazek byl v pohodě.

Jako o prospěšnosti 6 měsíčního dítěte samozřejmě v jeslích lze jen pochybovat.
Navíc on posílá matky do práce, ale pak z něj leze že to bylo na 2 dopoledne v týdnu a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
17.12.25 09:53

Akorat ze ty zeny tam ani po rodicovske do prace velmi casto nechodi, i kdyz by chteli. Japonsko ma nejvzdelanejsi zeny v domacnosti na svete. A pokles porodnosti u Japoncu ma x ruznych duvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
17.12.25 12:11

Nepracoval? Jakoze starat se o dite a domacnost je jen zábava, ne? Ano je to stesti, je to super, ale rozhodně narocnejsi nez prace, protoze většinou ti prace skončí v nejakou hodinu, diteti se venujes 24/7, a to doslava, kdyz treba v noci nespi, ma nocni bdele okna. Takze to nepis jak kdyby se žena chtela ulevat z prace, kdyz mateřství je mnohem náročnější a zodpovědnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14961
17.12.25 13:27
:mrgreen: V 6 měsících dítě potřebuje kolektiv a hrát si s ostatními aha :mrgreen: můj skromný názor je, že dítě v tomto věku potřebuje především mámu. Já jsem byla s oběma dětma celý rodičák doma a věnovala jsem se jim. Ještě že pan chytrý na mě vydělával :D. Pracovat budu celý zbytek života, ale děti jsou malé jenom velice krátkou dobu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
17.12.25 16:33
@Andul.weber píše: Více

Dítě poslouchá pohádky, nebo třeba The Economist klidně od 2 týdnů, když už mu funguje sluch. Pokud je v jeslích dost hlídacích tet na děti, tak nebrečí a pokud je dítě v jeslích jen několik dopoledne, ani si na tety nezvykne jako na primární pečující. Žena zase nechtěla se flákat 3 roky na rodičovské a ja jsem rád, ze nemám línou ženu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
17.12.25 16:35
@Dn0712 píše: Více

Některé ženy se chtějí ulévat z práce, několik kolegyň mi to řeklo, jak jsou rády, ze jdou na rodičovskou a jak jsou rády, ze několik let nemusely vůbec do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33804
17.12.25 16:37

Nechtěla se flákat na rodičovský? Jsi rád že nemáš línou ženu? Hm, chudák vaše dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
17.12.25 16:38
@Kfětoslava píše: Více

Ano, i 6 měsíční dítě potřebuje trochu kolektiv. Nikdy v historii lidstva nebylo to, co je teď v Česku a na Slovensku, že je hodně dětí i s mámou 3 roky izolovaných od práce a okolního světa. Když žili lidi v tlupách a zemědělských společenstvích, měly ženy a děti více interakcí s okolím než dnešní české a slovenské mámy a děti do 3 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
17.12.25 16:46
@arinecka píše: Více

Velké nepochopení výhod jeslí a pracovitosti. Dětem se lze věnovat i když jsou několik dopoledne v jeslích, díky psychické pohodě rodičů je o takové děti postaráno mnohem lépe, doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
17.12.25 16:48

Holt někteří jsou tu profi trolové a nemá cenu je řešit. 8) Doporučuju je nekrmit.

Tyhle pokusy na dětech, že je vychovají od pár týdnů nebo měsíců nějací cizí lidé a nějaké instituce, tu už byly a moc se nepovedly. :mrgreen: A flákání se na rodičovské je taky obvykle dobrý ragebait komentář.

Díky, Pavle (nebo jakékoliv křestní jméno použiješ), my víme, že nemáme za co. Až najdeš něco, na co nejsi odborník, tak nám dej vědět. Z diskusí jasně vyplývá, že rozumíš úplně všemu a pokud zrovna nešíříš osvětu na Emiminu, jistě opájíš svou báječností svou určitě zcela reálnou ženu. Ať dvakrát mrkne, jestli potřebuje zachránit.

P. S. Dítěti funguje sluch ještě před porodem. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
17.12.25 16:49

Ale to jen proto, že musely pracovat s tebou, Pavle. Ostatní se zpátky do práce většinou těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6228
17.12.25 16:50

Presne, 3 roky si vala sunky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...