Líbeznice u Prahy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1883
1.5.16 00:08
@Coromikeso píše:
Ahoj maminky, rada bych oživila diskusi. Taky premyslime o stehovani za Prahu, ale uz jsem si ujasnila, ze chci, aby tam mely deti skolku, skolu a nejake krouzky, a nemusely dojizdet. Dneska jsme se byli podivat v Libeznici a moc se nam to tam libi… ale mam uplne stejne otázky jako zakladatelka :) Je realne dostat dite do statni skolky? Když se jede autem na nejblizsi metro - jak dlouho to trva rano ve spicce a je tam kde zaparkovat? Autobusy - stoji ve spicce v zacpe, nebo jedou? Jde mi o to, ze do Prahy bych jezdila na castecny uvazek, tak aby se mi to vůbec vyplatilo… Co doktori - zejména pediatr - bere nove pacienty a je ok? Da se tam nekam vyjet na kole do přírody? Budu moc rada za jakekoliv postřehy :) Hezky vecer a diky :)

Líbeznice jsou fajn.

Školka až od 4. Ale je dost soukromých a ne zrovna drahých.

Autobus cca 22minut (záleží ze které zastávky jedete) na Ládví. U Ládví je parkování nic moc, ale dá se. P8 chystá parkovací zóny, takže se to může dost zhoršit.

Doktory neporadím, jezdíme na Střížkov, je tam vše pod jednou střechou.

Líbeznice mají pěší chodníky se všemi sousedními vesnicemi, vhodné na procházky. Je v plánu celou obec obehnat promenádou/cyklostezkou.

Co mi v okolí L. chybí je nějakej pořádnej les, jinak asi nic.

Ještě někomu může vadit provoz letadel nad obcí (je to časté téma), což se ještě může zhoršit jestli se rozšíří Vodochody, ale mě to třeba nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.16 07:39

@Coromikeso Prosim o respektovani anonymu, nechci spojovat nick s bydlistem. Doplnila bych @AlphaOmega s parkovanim, na to jsou lepsi Letnany, kterou jsou autem 15-20 min, je tam velke parkoviste P+R, kde clovek do nejake 9-10 hod v pohode zaparkuje.

• Citovat
  • Upravit
204
1.5.16 23:03

Moc se omlouvam, jestli jsem něco vymnoukla :) urcite chci respektovat soukromi, nevim, kde jsem co napsala spatne. Kazdopadne, omlouvam se :)

Jinak Libeznice se mi libi snad cim dal vic… ty letadla netusim, pry se ma stavet nova ranvej, tak netusim, nakolik to muze ovlivnit kvalitu života ve vesnici. To P+R - hloupa otázka - predpokladam, ze to je zpoplatneno - na kolik to prije na mesic? Hledam ještě info k soukromym skolkam, staršího synka bych snad umistila do statni, je to predskolak… No ted uz si jen vyresit dilema, jestli vymenit pohodli Prahy za vetsi prostor a bezpecnejsi a cistsi prostředí vesnice. Ještě me napada - kam jezdite plavat? Vypada to, ze naší kluci budou chtit asi chodit nekam do plaveckého oddilu.

Moc diky za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.16 07:36

@Coromikeso P+R stoji 20 Kc na den, kdybys chtela parkovat pres noc, tak to je za 100 Kc. Plavat s detmi jezdime do Neratovic (cca 10 min), maji tam plavecky oddil i kurzy pro mladsi deti. Jinak o vikendu jezdime plavat na Sutku (v Kobylisich, cca 20 min), je modernejsi i s aquaparkem.

• Citovat
  • Upravit
1883
2.5.16 07:58

@Coromikeso K těm letadlům.

V současnosti vede nad jižní částí obce přistávací koridor na Ruzyň, ale ta je dost daleko a letadla jsou ještě poměrně vysoko.

Kelner plánuje rozšířit Vodochody na mezinárodní letiště a jeden z přistávacích koridorů by vedl nad (nebo v blízkosti) severní částí obce. Tam už by nejspíš lítali níže.
O případné rozšíření se vedou soudní spory a současná vedení obcí se tomu snaží bránit, nicméně, dle mého názoru, se to nakonec realizovat bude.

Ale jak říkam, někomu letadla vadí, mě třeba zase ne.

Jinak se přidám s poznámkou, že se mi taky Líbeznice líbí čím dál tím více. Hodně taky za to může starosta a zastupitelstvo, protože obec prostě funguje. Docela vyjímka v čechách mi přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
2.5.16 13:43

Diky moc za info… Zase citim problém se skolkou a skolou… Dům bude postaveny az listopad 2017, tudíž tam dřív trvaly pobyt nedostaneme… Volala jsem do skolky, a tam totalne bez sance, ani to, ze se nam tam stavi dům, neplati… Volala jsem i do skoly, a tam by to snad mozna slo, s nejakou smlouvou na dům a cestnym prohlasenim, ale taky to není stoprocentni… Ach jo… Takze další pruzkumna otázka - nejake zkusenosti se soukromymi skolkami v okoli? :)

DIky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.16 13:51

@Coromikeso A nemuzete ten rok zatim resit pronajmem v Libeznicich? On je problem, ze rada lidi si nechava trvale bydliste v miste stareho bydliste a obec pak prichazi o penize, tak proto se na nem tak trva. Vyborna skolka je Profamily v Mesicich.

• Citovat
  • Upravit
204
2.5.16 14:56

Jj, rozumim tomu, proc to nedelaji. S tou skolkou bych se i smířila, ale ta zakladka je zasadni… je to jeden z duvodu, proc se nam libi Libeznice. Pokud bychom koupili dům, a u zapisu nam rekli, ze nam syna nevezmou do první tridy, asi by me odvezli do Bohnic :)
Ten pronajem pro nas asi není, nechci deti stehovat vic, nez je nutne, i takhle bychom je tam museli dva mesice do listopadu vozit do skoly, nez zkolauduji ten nas dům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
2.5.16 15:48
@Coromikeso píše:
Jj, rozumim tomu, proc to nedelaji. S tou skolkou bych se i smířila, ale ta zakladka je zasadni… je to jeden z duvodu, proc se nam libi Libeznice. Pokud bychom koupili dům, a u zapisu nam rekli, ze nam syna nevezmou do první tridy, asi by me odvezli do Bohnic :)
Ten pronajem pro nas asi není, nechci deti stehovat vic, nez je nutne, i takhle bychom je tam museli dva mesice do listopadu vozit do skoly, nez zkolauduji ten nas dům…

Tak nevím jak to chodí obecně, ale škola má povinnost vzít. Povinnost zajistit občanům s trvalým bydlištěm je ze zákona (s tím, že v Líbeznicích je spádová škola pro široké okolí, takže kapacity pro místní jsou). Ale myslím, že by to neměl být problém, Líbeznická škola kapacity adekvátně navyšuje - loni byla otevřena nová budova prvního stupně a je připravováno další rozšíření výstavbou nového patra na staré budově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
3.5.16 13:09

@AlphaOmega když to je prave problém - trvale bydliste - to bychom tam ziskali az v listopadu 2017, a zapis je v lednu nebo tak nejak… takze je jen na benevolenci skoly, jestli nam uznají nejakou kupni smlouvu, cestne prohlaseni, atp… Ve skolce mi reditelka narovinu rekla, ze nic takového neuznava, protože lidi toho zneuzivali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
3.5.16 17:16

@Coromikeso Nějak nechápu, kde budete tedy bydlet? Jestli nájem v Líbeznicích, pak přeci není problém si tam přepsat trvalý pobyt. Nebo je problém s tím, že stavíte a hodláte nastěhovat do svého před kolaudací a bude tam tedy hluché místo pro umístění trvalého pobytu?

Asi bych zkusil napsat přímo škole a zeptal se na stanovisko a kdyby byl problém, zkusil bych to probrat se zřizovatelem (obcí, starosta).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
3.5.16 22:55

Momentálně bydlíme v Praze a stěhovali bychom se az po kolaudaci v listopadu 2017, dřív nam tam stejne trvale bydliště nedají… No ale uz od záři 2017 bychom tam vozili syna do první třídy do školy a snažili se co nejdříve přestěhovat. Zápis je ale víc jak půl roku předem :( do školy určitě napisu, ať mám alespoň nějaké písemné vyjádření. Určitě nejsme jediní, kdo řeší podobný problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
3.5.16 22:55

Momentálně bydlíme v Praze a stěhovali bychom se az po kolaudaci v listopadu 2017, dřív nam tam stejne trvale bydliště nedají… No ale uz od záři 2017 bychom tam vozili syna do první třídy do školy a snažili se co nejdříve přestěhovat. Zápis je ale víc jak půl roku předem :( do školy určitě napisu, ať mám alespoň nějaké písemné vyjádření. Určitě nejsme jediní, kdo řeší podobný problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
10.5.16 21:09

Ahoj, v bydlím v Líbeznicích 3 měsíce, dcerce bude v září 3,5 roku a do státní se nedostala. Chodí do soukromé a jsme s ní moc spokojení. Jezdím taky do Prahy (na Václavák) pracuju na částečný úvazek. S dopr. zácpou mám velké zkušenosti :) Když vyjedu z Líbeznic do 7:30, jsem kolem 8:15 v práci, jakmile vyjíždím později trvá to hodinu i déle. Zácpa je ráno velká. My bydlíme ve staré zástavbě a nikoho tu neznáme, ale také se nám tu líbí a to jsme oba milovníci města. Nicméně zahrada a dům je moc fajn. Kdyby někdo stál o osobní setkání, budu jedině ráda. Byla bych vděčná za nějakou duši v Líbeznicích :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
11.5.16 13:31

Super, moc diky za info :) takze pisu si - do práce odjet nejdele do 7:30. Vzhledem k tomu, ze budu mit firmu bud na Chodove, nebo Novych Butovicích, tak stejne budu muset odjizdet mnohem drive… A je rozdil, jestli jet na kraj Prahy busem, nebo je lepsi vzit auto a nechat ho na Ladvi/Letnanech? Jinak jsme hooodne vazni zajemci, v podstate, pokud se nevyskytne nejaky zadrhel, tak do toho jdeme :) A moc rada se seznamim, akorát tam budeme az listopad 2017 :) Mam dva kluky, ted 5 a 2,5 roku. Ještě otázka - ta soukroma skolka - je to nekde v Libeznicich? Ja zatím volala jen do jedne v Mesicich, co mi tady maminky doporucovaly, a tam byla moc fajn pani reditelka, pry mi mladšího synka vezmou a cenove i s jídlem za full time okolo 6000 Kc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová