Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AlphaOmega píše:Řeč byla o školce v Líbeznici a o šanci se tam dostat, takže tolik k tématu. Jinak ať si upácí jak kdo chce, mě je to celkem fuk
Spravedlnost neexistuje a úplatky byly, jsou a budou. To nezmění nikdo a nic. Je to naprosto přirozená věc v rámci všech kultur, jen u nás z toho děláme děsnou vědu.A navíc to nemá s Líbeznicema nic společného, takže by to tu mohl někdo uklidit, @admin?
Ahojky, příští rok se také budeme stěhovat do projektu U Líbeznické školy. Můžu se Tě zeptat, jak řešíte připojení k internetu? Jaké jsou v obci možnosti (poskytovatel, rychlost, cena)? Přítel je vývojář a tohle je pro něj asi stejně důležitý jako pro mě myčka ![]()
@Katka-smisek píše:
Ahojky, příští rok se také budeme stěhovat do projektu U Líbeznické školy. Můžu se Tě zeptat, jak řešíte připojení k internetu? Jaké jsou v obci možnosti (poskytovatel, rychlost, cena)? Přítel je vývojář a tohle je pro něj asi stejně důležitý jako pro mě myčka
Prvně se zeptejte developera, zda tam táhne taky sítě telekomu (CETIN). Starosta povídal, že má v plánu tím směrem jednou táhnout optickou síť. Jinak jsou dostupní bezdrátoví poskytovatelé, stačí zagooglit, jejich kvalitu neznám.
Děkuju moc! Bezdrátové připojení jsem právě našla a nic moc
Ta optika by byla lepší ![]()
@handa30 píše:
Ahoj, v bydlím v Líbeznicích 3 měsíce, dcerce bude v září 3,5 roku a do státní se nedostala. Chodí do soukromé a jsme s ní moc spokojení. Jezdím taky do Prahy (na Václavák) pracuju na částečný úvazek. S dopr. zácpou mám velké zkušenostiKdyž vyjedu z Líbeznic do 7:30, jsem kolem 8:15 v práci, jakmile vyjíždím později trvá to hodinu i déle. Zácpa je ráno velká. My bydlíme ve staré zástavbě a nikoho tu neznáme, ale také se nám tu líbí a to jsme oba milovníci města. Nicméně zahrada a dům je moc fajn. Kdyby někdo stál o osobní setkání, budu jedině ráda. Byla bych vděčná za nějakou duši v Líbeznicích
@handa30 píše:
Ahoj, v bydlím v Líbeznicích 3 měsíce, dcerce bude v září 3,5 roku a do státní se nedostala. Chodí do soukromé a jsme s ní moc spokojení. Jezdím taky do Prahy (na Václavák) pracuju na částečný úvazek. S dopr. zácpou mám velké zkušenostiKdyž vyjedu z Líbeznic do 7:30, jsem kolem 8:15 v práci, jakmile vyjíždím později trvá to hodinu i déle. Zácpa je ráno velká. My bydlíme ve staré zástavbě a nikoho tu neznáme, ale také se nám tu líbí a to jsme oba milovníci města. Nicméně zahrada a dům je moc fajn. Kdyby někdo stál o osobní setkání, budu jedině ráda. Byla bych vděčná za nějakou duši v Líbeznicích
@handa30 píše:
@handa30 píše:
@handa30 píše:
Text
Ahoj, jsem z Basti, do Libeznice cca 1 km, bydlime tu pul roku a nikoho tu neznam, mam 2-leta dvojcata, kluky a hledam nekoho na prochazky, pokec a td. uz mi tady z toho trochu hrabe, za cely den tu potkam akorat postaka, tak budu rada kdyz se mi nejaka mamca z okoli ozve.
@Katka-smisek píše:
Děkuju moc! Bezdrátové připojení jsem právě našla a nic mocTa optika by byla lepší
Včera jsem se bavil se sousedy a prý do toho developerského projektu za školou minulý týden natahovali optické kabely. Komu patří nevěděl. To už je na Vás to vypátrat.
@Katka-smisek Jestli víte kdo to provozuje, docela by mě to zajímalo. Třeba do zprávy, díky.
Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale diskuzi jsem našla až dnes. Bydlíme v Líbeznicích už 9. rok. 1. dcera letos nastoupila do školy a mladší nám do státní školky nevzali, takže nastupujeme do Profamily do Měšic, kam už nám ta starší taky chodila, než pro nás měli místo v Líbeznicích. Za rok už doufáme, že se dostanem… Co se týče kvality místní školky, v soukromé nás pořád strašili, že tam se s dětma nikdo patlat nebude, atd., takže jsem se toho trochu bála. Byla jsem ale hodně mile překvapená. Co se týče úplatků směrem k paní ředitelce, tak tomu moc nevěřím. Jediné kritérium pro přijetí je trvalé bydliště obou rodičů a dětí v Líbeznicích a pak rovnají děti podle data narození. Vím, že jedni známí měli problém proto, že v Líbeznicích měl trvalé bydliště jen jeden z nich a dítě tehdy nevzali. Jinak co se týče bydlení v Líbeznicích, nám se tu bydlí perfektně. V obci se pořád něco opravuje, modernizuje a staví. Radnice se opravdu snaží. Bohužel co se týče třeba mateřského centra, nebyl zájem maminek příliš velký a teď se čeká, jestli bude znovu otevřené v nové multifunkční hale, která se tuto sobotu otvírá a v jaké podobě. Jinak pod mateřským centrem se tu pořádá několik akcí, třeba bazárky, dopravní dopoledne pro děti, Hledání podkladu Líbeznického skřítka, atd. Jezdí sem i z okolních obcí. Obec má několik spolků, které tu pořádají pravidelné posvícení, dětšké dny, čarodejnice, atd. A taky je tu aktivní občanské sdružení, které pořádá různé kurzy pro děti, různé sportovní akce, atd. Školní děti pak můžou kromě kroužků, které přímo v Líbeznicích nabízí škola nebo občanské sdružení Stonožka i autobus, který vozí děti přímo od školy do Centra Volného Času do Měšic. Jediné, co opravdu může vadit, jsou ta letadla… ale i na ně se dá zvyknout. Návštěvy říkají, že nám to tu lítá pořád, ale my už to ani nevnímáme. A pro maminky, co se chtějí seznámit, snad zase začne fungovat mateřské centrum, navíc funguje na FB skupinka Líbeznický bazárek, kde se nejen čile obchoduje hlavně v rámci Líbeznic a okolí, ale sdílí všechno možné, zkušenosti, rady, atd. ![]()
Pls ozvěte se mi, hledám chůvu na 2 dny v týdnu. děkuji
Maminky, rada bych poprosila o další radu
Pomalicku se chystáme na zapis do první tridy do Libeznic - je třeba se nejak specialne pripravit, nevite? A taky - jelikož v době zapisu ještě nebudeme mit trvale bydliste v Libeznicich, mladšího syna nam nevezmou do skolky…mate tip na soukromou skolku - Bast, Mesice, okoli? syn uz je zvykly na kolektiv, je dost veliky i samostatny, budou mu skoro 4… potreboval by nejakou skolku s poradnou zahradou a programem, nejen „hlidani“ pro miminka
Moc diky a tesim se na Libeznice ![]()
@Coromikeso
Zápis jsme absolvovali vloni. Chtěli normální věci, barvy, něco nakreslit, tvary, něco srovnat, atd. Ale rodiče poslali vyplňovat papíry, aby dítě u zápisu nerušili, takže všechno ani nevím… ale byly to běžné věci, které znají děti ze školky.
Co se týče školek v okolí, už starší a od letošního prosince i mladší nám chodí do školky ProFamily v Měšicích. Když nám pak starší přestoupila do Líbeznické školky, několikrát se nás ptali, kam chodila, že je vidět, že se jim někdo věnoval. Je tam jen jedna třída, takže jsou menší i větší pohromadě a mě to přišlo jako výhoda pro ty malé, že se mohli dostat i k věcem, které dělali třeba předškoláci a hnalo je to něco dělat.
Jinak dost chválí školku Smile v Bášti, ale převažují tam malé děti.