Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ano, líbil se mi moc. Moje dcera je Karolína a každý jí říká Kájo. Ikdyž se mi to oslovení nelíbil, nebyl to pro mě důvod to jméno nedat. Ono málokteré jméno se nedá nějak zkomolit.
Znám spoustu lidí, kteří si říkají úplně jinak než základním tvarem jména. Například Pavla si vždycky říkala a představovala jako Pavlína. Bylo to tak přirozený, že o tom nikdo nepochyboval. Bohumír. Vždy se mi říkalo a říká mitek
sestřenice je Magdalena a říká se jí maka i ona sobě si tak říká
.. tomu se nejspíš nezabrání. Pokud v rodině ano tak se najde skupina lidí co bude používat úplně něco jiného, jiný tvar, patvar
Mne se libi, ale chce to dobre prijmeni. Marlen Vopršálková raději ne
V podstatě něco německy znějícího je ideál.
@Serpentini píše:
Ne, Marlenka je medovník
ten medovník se jmenuje po dceři (nebo vnučce, ted si nejsem jistá) toho výrobce ![]()
@vokishka píše:
ten medovník se jmenuje po dceři (nebo vnučce, ted si nejsem jistá) toho výrobce
A je to tady.
takže holka z
a to může ne zákusek
![]()
@Anonymní píše:
Ano, líbil se mi moc. Moje dcera je Karolína a každý jí říká Kájo. Ikdyž se mi to oslovení nelíbil, nebyl to pro mě důvod to jméno nedat. Ono málokteré jméno se nedá nějak zkomolit.
Moje mama komoli jmeno dcery na tvar, ktery nikdo krome ni nepouziva. Ani by ho to nenapadlo, je to drobet az hanlive. Dava tim najevo, ze se ji od zacatku toto jmeno nelibilo
Neco jako kdyby dcera byla Katerina a ona ji rikala Káčo. Tak pouzit se to da, ale vetsinou to lidi nedelaji kvuli tomu, jak to zni. A taky si to asi ta matka obvykle nepreje. To je proste moje matka.
@Zmatka píše:
Moje mama komoli jmeno dcery na tvar, ktery nikdo krome ni nepouziva. Ani by ho to nenapadlo, je to drobet az hanlive. Dava tim najevo, ze se ji od zacatku toto jmeno nelibiloNeco jako kdyby dcera byla Katerina a ona ji rikala Káčo. Tak pouzit se to da, ale vetsinou to lidi nedelaji kvuli tomu, jak to zni. A taky si to asi ta matka obvykle nepreje. To je proste moje matka.
Jedné spolužačce doma říkali všichni Káčo i když se jmenovala jinak. Dlouho jsem si myslela, že je Katka. Byla od 3 roky výš.
Zrovna medovnik je ale fajn, ne? Nechtela bych se jmenovat jako vlozky. Ale medovnik nebo testoviny (Adriana) nebo treba obchodni sit (Alebert), to by mi nevadilo, pokud by se mi ta jmena jinak libila.
Příspěvek upraven 25.01.24 v 08:53
@Atisia píše:
Jedné spolužačce doma říkali všichni Káčo i když se jmenovala jinak. Dlouho jsem si myslela, že je Katka. Byla od 3 roky výš.
Jo, moji sestre Jarmile jsme rikali Mišo, zacala ji tak rikat mama. A spousta lidi si dlouho myslela, ze se jmenuje Michaela.
@Janča6 @Atisia To by me zajimalo, co je k tomu vedlo. Jinak Katka je moje kamaradka a je hodne citliva na to, aby ji nekdo rikal Kaco. V rodine jim to bylo jedno.
@Janča6 píše:
Jo, moji sestre Jarmile jsme rikali Mišo, zacala ji tak rikat mama. A spousta lidi si dlouho myslela, ze se jmenuje Michaela.
2 kolegyně Mája byla Marie nikdy dřív jsem to neslyšela. Druhá bílá Míla byla Milena. To mě vůbec netrklo. Jsem myslela Miluši třeba
měli jsme ve škole Míšu. Všichni učitelé ji podepisovali jako Michaelu a ona je Michala. ![]()
Na podzim jsme na hřišti potkali malou Káju. Není Karolína ale Karla ![]()