Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Zmatka píše:
@Janča6 @Atisia To by me zajimalo, co je k tomu vedlo. Jinak Katka je moje kamaradka a je hodne citliva na to, aby ji nekdo rikal Kaco. V rodine jim to bylo jedno.
Já nevím ale bylo to tak zažité, že to přešlo do nějaké přirozenosti
@Zmatka píše:
@Janča6 @Atisia To by me zajimalo, co je k tomu vedlo. Jinak Katka je moje kamaradka a je hodne citliva na to, aby ji nekdo rikal Kaco. V rodine jim to bylo jedno.
Rikat Katerine Kaci je strasne. My kamaradkam tohoto jmena rikame vetsinou Kato, nektere samy sobe rikaji Kacko.
A ta Misa pry vznikla zkomolenim jmena Jarmila. Pry ji jako malicke rikala Jamisko, z cehoz postupne vzniklo Misko, Miso. Pritom segra se jmenuje po mame. A ted si nechava rikat Jarco.
No je fakt, ze ja zatim nasi skoro 3lete Martine rikam Majtí, protoze si tak rika i ona. Ale ono me to prejde, az vyroste ![]()
Omlouvam se za diakritiku, na mobilu nemam vsechny znaky.
@Atisia píše:
Elli je kosmetika a stejně je jich plno.
Kubo jsou lahůdky a kolik jich je![]()
Adriana těstoviny… To jako by se mohlo všechno rovnou vyškrtnout z kalendářů
Ani tu kosmetiku ani ty lahůdky neznám. Adriana je pro mě běžné jméno. Zato ten medovník zná každý.
Marlen a oslovení Marlenka mi nevadí. Že je to medovník bych neřešila. Málo lidí bude mít koule, aby to jméno dalo. Tak jich vždy bude málo. Ideální stav.
@Atisia píše:
2 kolegyně Mája byla Marie nikdy dřív jsem to neslyšela. Druhá bílá Míla byla Milena. To mě vůbec netrklo. Jsem myslela Miluši třebaměli jsme ve škole Míšu. Všichni učitelé ji podepisovali jako Michaelu a ona je Michala.
Na podzim jsme na hřišti potkali malou Káju. Není Karolína ale Karla
Ta Mája - Marie by me asi taky prekvapila. Ale Míla - tam by me napadly obe varianty. Stejne tak u Míši, sice je mnohem castejsi Michaela, ale i Michalu jsem znala. Karlu zadnou neznam, ale mit ji za dceru, taky bych ji rikala Kájo.
@Janča6 píše:
Jo, moji sestre Jarmile jsme rikali Mišo, zacala ji tak rikat mama. A spousta lidi si dlouho myslela, ze se jmenuje Michaela.
A to je ta sestra dvojče?
@Janča6 píše:
Ta Mája - Marie by me asi taky prekvapila. Ale Míla - tam by me napadly obe varianty. Stejne tak u Míši, sice je mnohem castejsi Michaela, ale i Michalu jsem znala. Karlu zadnou neznam, ale mit ji za dceru, taky bych ji rikala Kájo.
Já měla vždy milu jako Miluši nebo Miloslavu
@azaleila píše:
A to je ta sestra dvojče?
Jj, mam jen jednu
A dva brachy ![]()
@Atisia píše:
Já měla vždy milu jako Miluši nebo Miloslavu
To je asi tim, s jakymi jmeny se setkavas. Ja jako dite neznala zadnou Michaelu, jen dve Michaly. Znala jsem Milenu. Az nekdy ve 20 letech jsem poznala Milusi. Miloslavu zadnou neznam. A vlastne ani nevim, jestli jsem pred temi svymi 20 lety vubec vedela, ze tato jmena existuji.
@LindaJakl píše:
Líbí se vám pro holčičku jméno Marlen?
to je zákusek to až bude v pubertě to si vyslechne narážek
@Janča6 píše:
Jj, mam jen jednuA dva brachy
Jsem se ztratila
to víš, já jedináček…
@azaleila píše:
Jsem se ztratilato víš, já jedináček…
Jasnacka
![]()
@Atisia píše:
A je to tady.![]()
![]()
takže holka z
![]()
![]()
a to může ne zákusek
![]()
![]()
On i zakladatel společnosti Mercedes, ta auta tak pojmenoval po své manželce ![]()