Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Janča6 píše:
To je asi tim, s jakymi jmeny se setkavas. Ja jako dite neznala zadnou Michaelu, jen dve Michaly. Znala jsem Milenu. Az nekdy ve 20 letech jsem poznala Milusi. Miloslavu zadnou neznam. A vlastne ani nevim, jestli jsem pred temi svymi 20 lety vubec vedela, ze tato jmena existuji.
Milena je krásné jméno, a to nemám typická slovanská jména vůbec v lásce. Dnes má mimochodem svátek.
@Janča6 píše:
To je asi tim, s jakymi jmeny se setkavas. Ja jako dite neznala zadnou Michaelu, jen dve Michaly. Znala jsem Milenu. Az nekdy ve 20 letech jsem poznala Milusi. Miloslavu zadnou neznam. A vlastne ani nevim, jestli jsem pred temi svymi 20 lety vubec vedela, ze tato jmena existuji.
Já jsem zase donedávna neznala žádnou Danuši. Původně jsem si myslela, že Nerudová se jmenuje Dana, Danuše je přezdívka. A ono je to fakt oficiální jméno…
Danuše je dětská lékařka mých dětí. Paní doktorka je věkově 65+. Mladší Danuši neznám.
@saddreamer píše:
Znám čtyři Kateřiny a všechny si nechávají říkat Kača, případně Kačenka. Jedna z nich mi vyloženě řekla, že nesnáší oslovení Katka.
Jo, jednu Kačenku taky znám. Katka se mi taky nelíbí. Nejhezčí mi přijde Káťa nebo Kačka. Jedna kamarádka si říká Kačí. Ale Kača nebo Káča, to se mi vůbec nelíbí.
@saddreamer píše:
Známá má dceru Karolínu, většinou je to Kája, když je na ni matka naštvaná, tak je to Karla.
Ano, vím, že Karolínám se říkají Kájo. A jméno Karla znám až od moderátorky Karly Mráčkové. A že jí ta mamka v rozčilení říká Karlo, to mi připomíná kamarádku s dcerou Lilly, které naštvaně říká Liliano.
@p.Zv. píše:
Vlastne docela ano. Muj salek kavy to sice neni, ale jak nekdo psal, usi mi to netrha. Znam holcicku, ktera se tak jmenuje podle rodicu, kteri jsou Martin a Lenka. A to mi prijde hrozne roztomile.
To je vážně krásné ![]()
@babanci píše:
Mě se Marlen líbí. Možná trochu víc Malvína.
Ve znění Marlene, jako Dietrichová, se mi to líbí víc. Ale tam je to taky přezdívka složená ze jmen Maria Magdalene, jak se původně jmenovala.
@Serpentini píše:
Ne, Marlenka je medovník
Jo taky jsem si na něj hned vzpomněl ![]()
@saddreamer píše:
Já jsem zase donedávna neznala žádnou Danuši. Původně jsem si myslela, že Nerudová se jmenuje Dana, Danuše je přezdívka. A ono je to fakt oficiální jméno…
Ano, take jsem to tenkrat slysela poprve. Nejspis se ta koncovka use v minulosti u jmen pouzivala casteji, existuje i Kvetuse, Petruse, Hanuse…
@saddreamer píše:
V Rusku se jedná o běžné jméno. A v ČR je i 20 lidí se jménem Stojan - jihoslovanský původ.
Ano, ano. My jsme byli tenkrat hodne mladi a zaujala me ta vec, ze ten mlady klucina uz byl tak zvykly na jednu konkretni reakci na sve jmeno, ze pri predstavovani jednim dechem dodaval: „Ano, toto je skutecne me jmeno.“
@saddreamer píše:
V Rusku se jedná o běžné jméno. A v ČR je i 20 lidí se jménem Stojan - jihoslovanský původ.
U nás ve firmě byl chvíli mladík z Ukrajiny (Zakarpatí) s tímto jménem. Jen se tedy psal Vadym.
Mně se jméno líbí a dort arménského původu, který je podobný českému medovníku, se mi jako první nevybavuje. Vybaví se mi Marlene Dietrich, kterou jsem jako dítě viděla ve filmu, jehož název si bohužel napamatuji. Na základě toho jsem začala poslouchat i její hudbu, přesto jméno Marlenka považuji za normální, pěkné křestní jméno.