Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nas byl chlap a ten to rval do kose ve velkem, pet sest krabic jednoho druhu, proste co mu prislo pod ruku od te vlacko a autodrahy, bylo mi jasne, ze to ma dal na prodej za dvojnasobek. No jo, lidi jsou holt ruzni… ![]()
@Klementyna Lidi chtějí dnes vydělávat, ale tak bez práce. Možná by bylo dobré, kdyby tam měli omezený počet, prostě prodej jeden kus na osobu. Pán by se musel šestkrát proběhnout než by to nakoupil. Tak by se třeba dostalo i na někoho jiného, než on by to poobíhal. A tím běháním by si mohl říct, že je topráce, ale třeba by to pak prodával ještě dráž, za tu námahu
![]()
Ja dneska taky vstávala, pred Lidlem fronta jak kdysi na banány, lidi nepříjemný, docela hrůza. ale vlackodrahu mám a pod stromečkem bude veselo. a to jsem si včera říkala, ze jestli tam bude fronta, tak se nikam rvát nebudu, ale co by člověk pro dítě neudělal,ze.Jen me mrzí, ze někteří lidé se tam k sobě chovali opravdu sobecky.
@Peťa77 píše:
@Klementyna Lidi chtějí dnes vydělávat, ale tak bez práce. Možná by bylo dobré, kdyby tam měli omezený počet, prostě prodej jeden kus na osobu. Pán by se musel šestkrát proběhnout než by to nakoupil. Tak by se třeba dostalo i na někoho jiného, než on by to poobíhal. A tím běháním by si mohl říct, že je topráce, ale třeba by to pak prodával ještě dráž, za tu námahu![]()
To je strašný, že to takhle někdo rozprodává. Asi by to fakt bylo dobrý, aby musel jít každý pro každý kus zvlášť. Mně přijde už hrozný i to, že si někdo nabere oblečení ve více velikostech a pak to vrátí.
Holky ja vcera videla tu vlackodrahu na Aukru za 800,– Jinak souhlasim, ze by to melo byt omezene na kusy. Max. 2 kusy na osobu a nazdar.
@Cosmos píše:
Na Bazos.cz se prodává komplet vláčkodráha, autodráha, garáž, auta.. vše z Lídlu, a je to snad 2× dražší.
http://deti.bazos.cz/…160-dilu.php
mazec ![]()
Holky, tak teď mě přišla z lídlu sms, že je to všude vyprodané. Mrzí mě to a taky štve, když člověk vidí, že už na tom někdo vydělává.
A určitě zas, jak už to bývá je to člověk, který to ani nepotřebuje, jen je prostě posedlý penězma, kde bez práce nahrabat.
No měla jsem to včera udělat jinak. Bohužel mě nenapadlo, že to tak rychle zmizí. Je to hlavně, proto, že jsem neměla představu, že je to tak finanačně výhodná koupě. My tu první dráhu kupovali v době, kdy jsme měli jedno dítě, neměli jsme hypotéku, takže finančně jsme na to byli v pohodě, tak jsem nějaké slevy až tak neřešila a koupila jsem normálně v obchodě. A je to už několik let, takže ani nevím kolik tehdy stála. A teď mě nenapadlo zjišťovat ceny, synovi se líbila, cena se mi zdála dobrá, tak jsem si řekla, že to koupím. Myslela jsem, že v obchodě je to jen o nějakou stovku dražší. No snad budu příště už chytřejší. ![]()
Ahoj holky i ja se přidám, ve čtvrtek jsem šla koupit autodráhu, měla jsem štěstí byli poslední 2 krabice a docela sem si ji i ve vozejku hlídala. Ale to jak nekdo na Bazosi prodaval za jednou tolik jsem se neudržela a napsala zpravu. Nechapu proc tedy neudělaji to, ze maximum 2 kusy a dost, no i kdyz je fakt že i vjetnamci se trikrat otoči a prodavačka ví prd
.
Tak ty co to preprodavaji nahlaste na financaku a hotovo. Třeba si to potom dotycni rozmysli. Ja treba zastancem pmezeni nejsem a ma to zcela pragmatický důvod, větší počet dětí.
Jsem mu napsala zpravu a přijde mi ze to stahl aspon na čas. No ja bych pro omezeni take nebyla, jenže co potom, diky tady tem šmejdum pak nedostane zadne dite nic ![]()
@potkanek Když někdo nakupoval stylem po šesti kusech, jak tady psala @Klementyna tak kdyby to bylo omezené počtem, tak mu to bude trvat daleko dýl než nakoupí a je tak šance, že se dostane i na někoho jiného. Tak musí s krabicí k pokladně, vystát frontu, zaplatit, odnést do auta, znovu do obchodu, opět vystát frontu, tak to čas zabere.
@MisaHanuska Mám děti tři a taky bych kupovala jen po jednom kuse.
@Peťa77 píše:
@MisaHanuska Mám děti tři a taky bych kupovala jen po jednom kuse.
jj je mi to docela lito mam hodne kamaradek ne ktere se nedostalo ![]()
@potkanek tak pokud kamarádky na tom nejsou finanačně, tak, že by si to mohly v pohodě koupit v obchodě, tak dětičky nedostanou takový podle mě super dárek a je to škoda. Já jsem právě vůbec neměla představu, že to tolik stojí. Starší dceři jsme to kupovali před několika lety, ale normálně v hračkářství, nemusela jsem tehdy rešit slevy-cenu, ani nevím kolik to stálo, je to už dávno. Ale teď jsem se dívala a chápu, že každý to nemůže dítěti dopřát, když je to za běžné ceny bez akce.
Můžeš mi prosím napsat, kolik to má dílků? V letáku to uvedené nebylo, ale ten co to přeprodával, tam měl tuším napsané, že ty dvě sady mají celkem 160 dílků.
@Peťa77 píše:
@potkanek tak pokud kamarádky na tom nejsou finanačně, tak, že by si to mohly v pohodě koupit v obchodě, tak dětičky nedostanou takový podle mě super dárek a je to škoda. Já jsem právě vůbec neměla představu, že to tolik stojí. Starší dceři jsme to kupovali před několika lety, ale normálně v hračkářství, nemusela jsem tehdy rešit slevy-cenu, ani nevím kolik to stálo, je to už dávno. Ale teď jsem se dívala a chápu, že každý to nemůže dítěti dopřát, když je to za běžné ceny bez akce.
Můžeš mi prosím napsat, kolik to má dílků? V letáku to uvedené nebylo, ale ten co to přeprodával, tam měl tuším napsané, že ty dvě sady mají celkem 160 dílků.
tak ta autodraha co jsme koupili ma 80 dilku a vláčkodraha nevim, ale tusim ze taky. On tam inzeroval prave tu autodrahu za 800 + posta a v lidlu stala 499.