LISTOPAD 2.0.0.7

Napsat příspěvek
Velikost písma:
531
4.7.08 07:42

Dobré ráno!
Holky, moc se omlouvám, že vás tak zanedbávám, ale teď vůbec nestíhám. Dokud jsem jenom kojila, tak to byla docela pohoda, ale teď, když už musím vařit, tak je to nějak náročnější.

Teď to u nám vypadá tak, že v půl šesté kojíme, v 9 má ovocné pyré (taťka jí ho dává z lahvičky, aby se mu neumazala) a trochu mléka, ve 12 chodí za mnou do práce na kojení, v 15 máme oběd (někdy nestíhám, tak až v 15:30) a pak už jen kojím.

Zkoušela jsem uvařit větší dávku a pak to dát do mrazáku. Ovoce je v pohodě, ale zeleninu Zuzina z mrazáku nechce. Takže vařím vždy na 2 dny a na 2. den dávám jen do lednice. Zkusila jsem koupit i skleničku, ale tu taky nechce (nějak jsem si ji rozmazlila). Ale přiznám se, že jsme to s manželem ochutnali (špenát od Hami) a ani se jí nedivím, že jí to nechutnalo. Byl to pěkný humus. Jinak to, co uvařím doma a Zuzina nesní, v pohodě sním. Přiznám se, že sůl mi v tom nechybí a jinak stejně moc koření nepoužívám, takže mě ta chuť nijak nevadí.

Jo, a navíc musí Zuzina papat sama, protože maminka to asi neumí tak dobře, takže po obědě se musíme koupat.

Aby toho nebylo málo, měla jsem nějaký zánět zubu. Trvalo to skoro 14 dní, než jsem se toho zbavila. A když to bylo konečně OK, tak mi praskla 5 nahoře a zubař říkal, že by bylo lepší ji vytrhnout. To jsem absolvovala minulé pondělí. Nějak se mi to nechce hojit, ale už to alespoň tolik nebolí.
A teď to vedro je taky příšerné. V práci nemáme ani klimatizaci, tak jsme tam pěkně uvaření. Ale taď mám týden dovolenou a jedeme do Vítkovic v Krkonoších, tak se těším. Musím přiznat, že už si opravdu potřebuji odpočinout.

Ani nevím, jestli jsem psala Adel naší míry v 6 měsících. Tak tady jsou: 8.760 g a 70 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
4.7.08 08:06

Abyste viděli, jak vůbec vypadáme, tak tady je pár fotek:

Na výletě s vozíčkem:

Takhle se koupu v obýváku:

Do velkého bazénu si netroufám, ale takhle se mi to docela líbí: 

Už máme za sebou i vítání občánků:

Už jezdím v nové autosedačce:

A takhle se tvářím na taťku, když mě pořád otravuje s focením: 

Tak a já jdu balit. Určitě ještě nakouknu. Dočíst se vás pokusím na dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
4.7.08 08:24

ad golfky - to je moje parketa - jsem taky vecna resitelka (tulenice :-P ), takze i vyber kocarku je pro me veda :lol: . tohle jsou vysledky meho vyberu, kdyz jsem vybirala aje. v podstate je to to, co jsi vybrala ty, mino. ty levnejsi (babypoint apod.) jsem z vyberu vyradila hned potom, co jsem je zkusila v obchode. stejne tak i cam. byly takove hrozne plastove a vachrlate, blbe se s nima manipulovalo.
takze mino (miiri), pokud chces jen neco extra lehouckyho skladnyho na popojizdeni, doporucuju: jane energy nebo inglesina trip . pokud to holky chcete jen na dovcu, bezte do nich.
pokud bys to chtela vyuzivat i vic jako sportak, tak bych doporucovala:
inglesina zippy - mame je dva roky a nedam na ne dopustit. pokud netrvas na alloveru, daji se sehnat starsi kolekce levnejc, musis pohledat.
plusy: strasne lehce se skladaji a rozkladaji (fakt je vyndas z kufru a „vyklepnes“ jednou rukou a nohou, kdyz ziskas ten grif). maji strisku sklapeci pred dite - nepotrebujes slunecnik (ani po dvou letech se to nevyslochtalo, ze by to treba samovolne padalo). polohovaci do lehu, polohovaci nozicky. aju jsem v nich ted parkrat jeste vezla (ma 15kg) - viktora v bondolinu, aju v golfkach a pohoda.
minusy: pomerne nizko rukojeti - ale to by vam dvema nevadilo, obe jste mensi. forova plastenka - je teda extra skladna (v pytlicku se da povesit na rukojet), ale je spis jen na prejeti do sucha.
kdybys chtela akcni, tohle je myslim bez nanozniku: zippy rain http://www.detskezbozi.com/…in-akce.html
a tady akcni zippy 4seasons (ty mame my, ma nanoznik a frote navlek na leto, docela fajn, kdyz se dite poti) http://www.detskezbozi.com/…ns-akce.html
PP Pliko - taky skvely, ma ho svagrova. proti inglesine je jakoby tuzsi, hur se s nim treba najizdi na obrubniky. zato ma mnohem lepsi nanoznik a plastenku (ale ta je teda zase neskladna). PP maji u sportaku a golfek zvlastne resene pasy, nekomu to nevyhovuje - daji se za zadama zahaknout (a pak je dite pripoutany k operce zad) nebo vyhaknout - a jsou jako ksiry.
tady dej ale mino pozor - classico nema nanoznik a plastenku, pokud je chces, musela bys hledat PP Pliko P3 completo - a pak uz se cenove dostanes zase vys.
akce: http://www.detskyruzek.cz/…completo.asp (daji ti k tomu transportni tasku, coz se fakt hodi, jestli to chcete na dovcu - svagrova ted priletela s oranzovym plikem pekne zprasenym prave z letadla).
http://www.detskyruzek.cz/…classico.asp
jane carrera - ma spojenou rukojet a pomerne vysoko, jezdi krasne lehounce. sklada se ale myslim naplocho. vyprodejovou z kol. 2006 sezenes za 4.900.

jarko , ahoooooooooooooj, skvely, ze ses ozvala. uz jsem se chystala ti psat sms, jestli jste v poradku. starosti se zubama nezavidim :? . fotecky vyborny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
4.7.08 08:52

luli , teda ziram na ty zubiska 8O

jo, mame novinku. david predevcirem vecer daval rost v loznicove postylce uplne dolu, pricemz se mu podarilo rozbit lampu, takze se nas.al a postylka v obyvaku zustala nahore. a co se nestalo - vcera rano se viktorek v te obyvakove postylce postavil! byl z toho chudak vykulenej, ja k nemu letela, aby neprepadnul, no pekne ve mne hrklo. a tak sel hned dolu i rost v obyvaku. a co viktor? od te doby se uz sycak nepostavil, i kdyz to zkousi (i v kocarku :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
4.7.08 09:48

ahojahoj :-)
ja vas vzdycky pracne doctu, chystam se napsat......a......nekdo mi tu zacne hulakat, popripade se pri svych dobrodruznych vypravach baci a hulaka - proste variace na hulakani - no a uz nenapisu :roll: v hlave jsem vam uz ale davno odpovedela, tak ted fakt nevim :roll: no a po tom golfkovem rozboru od adel jsem uz uplne mimo :lol: :lol:

raveno, ty lingvistko :lol: :lol: :lol:

adel, to je preci jasny, ze si nebude stoupat v te bezpecne :twisted:

jarouchu, nazdaaar! taky jsem si rikala, ze uz te prace asi totalne zavalila… koukam, zes uz tatkovi povolila vypravy s vozickem :wink: a dokonce na privoz 8O uzijte si pekne dovolenou! zaslouzis si ji!

napoly, tak to je parada, ze je brigadicka na pohodu!

tulenice, problem satnik znam… :evil: kdyz ja ale pri nakupovani hadru propadam dalsim depresim ze sveho zjevu, takze se radsi do tech veci snazim narvat…

kaccherie, ta tvoje tchyne… :roll: presne tak vidim tu svou, ze to bude (jen co se ji prestanu vyhybat jako cert krizi :-D )

luli, kubko uz je velky chlapik 8O vazne koukam!

petule, jeee, osmicka… no to je naprd! hlavne ze je pak stejne trhaji 8) :lol: :lol: ne, citim s tebou!

katko, moc hezky fotecky!

kacudko, mira se taky vyjadruje, ze by to chtelo pro krisika sestricku! blaaazen! tak mu na to rikam, ze fajn, ale ze ted je na rade s devitimesicnim nosenim on :-D

miiri, fotka verci s pritelem - pripomina mi dawsona z dawson creek :lol: :lol: a 1. co me napadlo byla ta story s pilulema, jak jsi licila :lol: :lol:

opozdene, aktualne i dopredu prejeme vsem malym oslavencum! :-)

prosime do tabulky: ko na 8M: 9600g, 74cm
zeleninove prikrmy konecne zacal trochu jist - ale sni max 60 (to je dost malo, ne? na druhou stranu s jeho vahou asi neva 8) ), zacal si „sedat“ (spis je to takovy predne-prekazkovy sed)
jinak jsem jak obet domaciho nasili - jak me furt krisik stipe po rukach, mam je samy modrak :evil:
jo, a ja dudel olizuju :oops: :lol: :lol: ale zas ho neolizuje krison :roll: - ten ho ma jen na hazeni z kocarku ven
opalovak: mame microsun baby 30

koukam zase elaborat jak pani kancova :? toz sorry, a my radsi valime do deste na cviceni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
4.7.08 09:50

No Adel - tebe bych si měla vzít sebou do obchodu - máš to zmáknuté -dík za skvělý popis právě toho,co z obrázku vyčíst nejde. Teď se tu tak trochu dohadujeme - já spíš tíhnu k Ingl. a Zdeněk má,jak už jsem napsala,svého favorita PP. Tak to asi rozřeší Sophi až si kočárky vyzkouší. :lol:

Jarouchu - máš pěknou honičku,tak si koukej tu dovolenou hodně užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
4.7.08 10:14

Nazdáááááárek,

Maminka upchala fotoalbumy mojimi fotkami, tak juknite akyze som sikula. ....................... a maminka slubuje, ze cez vikend skusi docitat :lol: ...................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
4.7.08 10:29

mino , presne tak, zkuste ji tam po:,–(it a uvidite. at zippy nebo pliko, ani s jednim neprohloupite. idealni kocar neexistuje a vzdycky ti bude neco schazet, co zase ma jina znacka…
ja miluju na zippyne hlavne tu boudicku, protoze jak je dite po smeru, tak to pouzijes nejen proti slunci, ale i proti vetru.

jo, kdybyste nekdo chtel obycejny golfky jety, tak kamaradka prodava po synovi, mela je jako druhy kocar ke sportaku, takze jsou ok. http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

krisulko , teda krison se pochlapil :lol: . a tos rikala, ze mu fotky pridavaj kila :lol: . jinak hulakani znam… akorat u nas viktor hulaka a do toho aja jeci :roll: . ja ty svy deti miluju, ale klid a ticho ma taky neco do sebe :D . hele, co to znamena „jak pani kancova“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
4.7.08 10:36

Ewik jo holandie mu taky šmakují… jaké kombinace vaříš? já to vařím tedy podle toho co se mi podaří pěkného koupit, ale třeba tam máš něco co dáma nepapá…

Míno začínám si říkat že možná tu paní použiju na zimní čepičku, ale ještě počkám jak tomu mému kebulínovi vyroste šiška.. momentálně jsem mu naměřila obvod skoro 48 což znamená že ta čepka (48 - haha velikost na roční dítě jak říkala prodavačka) co jsem mu musela koupit na konci zimy (všechny mu byly malé) je odsouzena k odložení do krabice, nebude ji nosit ani na podzim až se ochladí… Kdybych toužila po háčkovaných čepičkách tak bych nejspíš bez problémů mohla použít Mišánkovu háčkovací babičku - mi naháčkovala ozdoby na stromeček - bezpečné a nerozbitné.

Luli hezký fotečky

Napoly a co takhle pletení nebo háčkování, mohlo by to za barem vypadat zajímavě :lol:

Petule jojo a dudlík taky neolizuji, protože my dudlík nemáme… u nás je to leda hračka - kousátko…

Raveno lžičku taky olíznu, nebudu ji dávat špinavou do kapsy na kočáru (to když cestujeme) a ještě mohu doporučit banánovou kaši od hipp hotovou ve skleničce, je to fajn dá se to jíst i studené.
jo a upřesňuji nemám ten problém že bych se do hadrů nevešla, naopak, vše na mě visí jak na strašákovi… a mám takový nemilý pocit že brzo i ty kalhoty co jsem si koupila před dovolenou (pokud se tedy nevytáhly) je tedy fakt že mi to neublíží (před těhu mě byl slušný kus, teď je to lepší, ale ještě to chce zhubnout)… a v menších velikostech hadrů je zase větší výběr. Jen tedy nevím jestli zatím čekat, nebo obměnit šatník.. (zatím kojím) ehmm obléknu i ty gatě co mi 10 let byly malé - jenže jsou totál vyšlé z módy… Ale přes prsa to je děs… obhlížím v krámu tričko - boky, zadek dobrý, ale kozy aby se pásly venku… Nebo jestli si pořídit druhé dítě (a víc ne) a řešit to pak…
A gratulace k úspěchu s DVD… to znám ale nakonec se pánové začali bát, neboť s prkotinou jsem si poradila, já když už volala odborníky o pomoc tak bylo zle = měli co dělat půl dne a nebyla to má vina.

Havo já to tedy jako provokaci neberu, včera jsem takhle vytahovala věci ze skříně a zkoušela…
ale jestli mám tady provokovat tak tedy můžu celkem snadno - během těhu jsem přibrala 2 kg a 1 kg jsem 14 dní před porodem ještě zhubla, doktorka ani nepípla, proč taky, Mišánkova porodní váha je ukázková. Ale u mě to bude tím že nejsem twigy.

Jo holky hlavní je po dětech nedojídat, ono se pak totiž přibírá ani člověk neví jak. Třeba takový pribiňáček je kalorická bomba. (dětem to neva ty to vyběhají) Já se tím řídím a tak dojídá mužíček, stěžoval si mi že mu padají kalhoty. :lol: :lol: :lol:

Já doufám že osmičky mi nikdy nevyrostou, že v tom budu po mámě (ta je taky nemá + navíc má jeden mléčný zub).

Jarouch hezký fotečky. Zkus skleničku od hipp ty jsou chuťově lepší.

Adel no mě taky trvá dlouho než si vyberu, golfky zatím nevybírám, ale včera jsem slintala v tescu nad šlapacím traktůrkem s valníčkem (ale ten je až od 2 let). Rošt v postýlce taky raději snížím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
4.7.08 10:40

Dobré dopoledne :)

Peti, makala jsem v hotelu Buchlovice :)

Adel, zírám, jaký máš přehled :wink: 8O

S kočárkem to u nás bylo tak, že jsem pracně několik měsíců vybírala na netu a nakonec jsme došli do prodejny, Přemek vyzkoušel pár kočárků a měl vybráno :lol: :lol: :lol: , takže počítám, že tak vybereme i autosedačku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
4.7.08 10:42

Krisulko na deprese v kabince tu mám jednu radu, vem si do ní více věcí různých velikostí a začni si to zkoušet od té nejvyšší a pak ubírej. Pak si řekni že je super že nemusíš kupovat hadry v nadměrných velikostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
4.7.08 10:50
tulenice píše:
Krisulko na deprese v kabince tu mám jednu radu, vem si do ní více věcí různých velikostí a začni si to zkoušet od té nejvyšší a pak ubírej. Pak si řekni že je super že nemusíš kupovat hadry v nadměrných velikostech.

:wink: no, tulenice, a jakou radu mas pro me :lol: ? jako mam si tam vzit veci ve vel. 50/52, aby mi z te moji 44/46 nebylo :poblion: ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
4.7.08 10:55

Jo a kočárky, pár měsíců jsem si vybírala na netu - nejdřív najít co je v nabídce, pak se rozhodnout co vlastně chci, kolik peněz za něj chci dát, pak projít pár obchodů a ozkoušet naživo a výsledek pak mužíček objednal a s mým tátou přivezli. oranžový x-lander i s korbičkou. Zatím si myslím že to nebyl špatný kup. Ale manducu jsem si měla koupit dřív. Nebo něco jiného, málem mě hráblo z prdíků, to byl děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
4.7.08 11:03

tak deprese v kabinkách s oblečením mám taky, ale z jiného důvodu, než kvůli objemnosti :D , fakt mi vadí, jak mám přes prsa velikost 38-40 a přes prdel 36-38. Koupit šaty nebo plavky, to je fakt kumšt, o kostýmu nemluvě. A taky mě deptají ty jejich zářivky, co ze mě udělají vyblitou můru s daleko víc šedivými vlasy, než mám a nazelenalým obličejem, to aby si člověk po odchodu z obchodu dal rovnou štamprlu nebo čokoládu…
Musím vařit, jinak bych se rozepsala, dělám bramborové placky (bramboráky)…
Jinak krásné fotečky, Luli, jarouchu a ka-tko, to je teda vegáč u bazénu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
4.7.08 11:11

adel vida tu velikost jsem měla před porodem, teď mám 42 - tedy ty kalhoty co jsem kupovala před dovčou. ale jsem malá.. A přes prsa je to furt děs děs děs.. myslíte že to někdy splaskne??? A pneumatiku taky mám i když se nepatrně ty svaly na břiše zlepšily (jsem líná cvičit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí