Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
Anežka je kouzelná.
Míno - krásná rodinka, kdy sem taky šoupneš ty svoje kluky? Já sem Verču cpu pořád a ty nic ![]()
Maso dáváme, 1× týdně hovězí, jinak kuřecí. Žloutek dávám tak 1× za 2 týdny. Jinak jogurty - jen bílou activii. ![]()
Katko - Jeník je prostě koumák
A k tomu balíčku, poslala jsem paní v krabičce od Sunaru kraťasy a ona mi psala, že si objednala kraťasy a ne Sunar
Pak jsme si to vysvětlily ![]()
Kaccherie - už víš, proč se říká, že „tchýně“ je vlastně nadávka? ![]()
Čaute,
Napoly - jak to šlo první den v práci?
Normálně jsem měla nutkání tě přijít zkontrolovat,máš štěstí že jsem neměla čas. ![]()
Já dávám maso 4 - 5 týdně kuřecí nebo krůtí a kupuju ho normálně u nás v masně.Asi 2 krát měl králičí ze skleničky. Žloutek dáváme taky jednou za 14 dní (vařený).
Bílou activii dávám taky.Teprve 3 dny,ale chutná mu
Havo - není na nočník trochu brzo? ![]()
Ewiku - ty dáváš čistou vodu?Jak se ti to podařilo?
Já jsem mu ji zkusila dát jednou a šklebil se jak kdybych mu dala čistič na hajzl. ![]()
Kacudko, já bych taky klidně ještě počkala, ale jednak za mnou pořád chodila máma a manžel, že kdy už prý bude chodit na nočník a jednak (což je hlavní důvod) se mu udělal dost hroznej ekzém všude, včetně pod plenkama. No a to potřebuje být v suchu a na vzduchu. Čili čím dřív bude bez plen, tím dřív… Tak uvidíme, jak to půjde. Minimálně takhle, když se vyčůrá, můžu ho nechat na dece bez plenky a vím, že nebude nehoda. Přebalovací podložku totiž okamžitě zdrchá…
![]()
Jo a taky dávám jenom čistou vodu. Ochutnal už sice i ředěný jablečný mošt, ale voda mu jede. Má totiž hroznou radost, že může pít z lahve nebo hrnku jako my dospěláci.
![]()
Aha.Tak to se máš že ti pije vodu.Taky jsem si říkala že Domča bude po mamince a bude pít vodu. ![]()
Holky kupujete autosedačky v obchodě nebo přes net?
Jo a když vám dítko pije vodu tak ji pije studenou?Domča mi studený moc nechce,tak mu to musím ohřívat.No a nějak si nedovedu představit že bych mu dala ohřátou čistou vodu.
.......asi mu ji zkusím zítra podstrčit… ![]()
Chce to využít toho, že se děti rády opičí. Mates se po flašce vody už rovnou natahuje a když mu jí dám, strká jí s vyvalenýma očima správným koncem do pusy. Je to docela legrační. ![]()
čus baby,
tak jsme si zase odbyli řvací hodinku a te´d už snad bude klid ![]()
autosedačku jsme kupovali přes net, maso v masně ![]()
maso jíme asi 4× do týdne, zbytek bezmasá jídla, žloutek jsme měli jednou.
Havo, Kačiku, ekzém mě moc mrzí, víc něž se dá napsat, sami s tím bojujeme jak se dá… pod plenkama je jediný místo, kde ho nemáma, jinak všude, nejvíc na nožičkách… Když vidim v kočárech nahatý děti, tak mě vždycky zamrzí, že Honzík nahatej bejt nemůže, protože by se úplně rozdrásal… V noci spíme s ponožtučkama na rukou… jak jsou vedra tak je to děs
Snad z toho trochu vyroste…
musim jít sebrat prádlo a pak si du dát pivko na balkon, možná si výjimečně dám i cigaretu, jsem z toho řevu úplně hotová, už to trvá 2 měsíce a nic nepomáhá… musim se zeptat dr. jestli bude mít nějakou radu…
Babuši,
Maso - dávám kuřecí,jehněčí,krůtí,králičí - nějak to přesně nehlídám kolikrát týdně,ale asi tak 5×.
Nově jsme na:,–(ili bílý jogur - Activii a musím říct,že jak mi nechce jíst kousky,tak v jogurtu by snědla snad i hřebíky. Neskutečně ji šmakuje.Takže ho dávám dopoledne na sváču a přidávám nastrouhané či namačkané ovoce.
Miiri - tak já ty mí „buky“ do foťáku zmáčku,ale popravdě- s Kubou to není problém ,ten se ještě nechá ,ale Péťa mi určitě ukáže,že jsem jednička ![]()
Katko - ta Anastasie vypadá dobře. My jedeme sem http://www.aeneas.com.cy/ ,z terasy pokoje je přímý vstup do bazénu,takže to bude super hlavně pro malou.
Ewik - ahoj,s tebou jsem ještě neměla možnost klábosit
- váha je orientační,je důležité,aby měl Kubík ještě dobře chráněnou hlavičku.Pokud tam je ještě vůle,asi bych koupila novou malé . Vždyť pak jednu můžeš prodat. Než ho cpát předčasně do velké sedačky.
Zaplať pánu bohu,že nám nikdo do výchovy nekecá,žádná tchýně,žádný tchán,........ale taky nám nikdo s ničím nepomůže a občasné odložení dítka by i bodlo.
Ale věděli jsme do čeho půjdeme,takže než se rozčilovat nad nepochopitelnými kroky babiček,je lepší že to máme tak.
Hildo - to byl teda pěkný danajský dar.
Napoly - néééé že půjdeš tringelt po šichtě probendit,pěkně penízky uschovej do prasátka.
Kačudko - sedačky jsem kupovala přes www.detskyraj.cz a velká spokojenost,vyjde to o dost levněji než na krámu.Ale určitě doporučuji sedačku před objednáním vyzkoušet na krámu,aby dítku vyhovovala. pak až přes net objednat.
Dotaz - Sophi si zažala docela brutálně škrábat uši,každý večer usne jak řezník - rukávky a ruce špinavé od krve. Jak to řešíte,pokud tedy někdo tento problém máte taky?
Míno, Matýsek si taky škrábe uši. Jenže on v nich má ekzém.
Má tam takový šupiny a doktorka včera říkala, že je to ekzém i tam. Chjo… Co s tím ale neporadím. Leda mě napadá koupit dupačky s přetahovacími konci rukávků - my měli jedny mini a teď jsem jedny dostala. Nebo hodně ostříhat nehtíky, aby neměla čím se podrápat.
Míno - díky.Mě se moc nechce přes net objednávat.Poprvé v životě jsem si něco objednala (kočár) a musela jsem ho reklamovat.Mám na to fakt smůlu.Určitě by se mi posrala i sedajda.No ještě uvidím. ![]()