Poradna duly
Jana Čurdová
Tady to teda žije! Vy tu zase budete, až nebudu mít čas, že jo?
Ahojky holky, vůbec nečtu, jen jsem na chvíli na netu, tak píšu, že jsme s Adámkem ok, v sobotu jedeme domů a nějaké fotky máme na Adámkově webu: www.adamzrubek.webnode.cz
Doufám, že jste všechny i s rodinkama v pořádku a příští týden zkusím zjistit, co se na emiminu událo zajímavého.
nepřihlášený Zuzajdík
Ahoj holky
Zdravím po delší době ![]()
Tak Sabinka je už dobrá byla to nakonec nějaká střevní viróza jak jsme na:,–(ili nemléčnou dietku do 2dnů byla OK jen jdem ještě v pondělí na převážení.
Natálku mám od středy s mojí mamkou na chatě u její kámošky a teda je mi už pěkně smutno ![]()
Sabinka už začíná pěkně rošťačit a konečně přišla na to že má kolínka takže se pohupuje sem a tam
a jsme zatím bezzubí ![]()
dobre ranko!
kaciku , fajn, ze uz je sabinka dobra. a s natalkou si to umim predstavit, nekdy by je clovek prastil, ale jak jsou chvili pryc…
jinak koukam, ze inovujete fotecky u metriku, zuzanko, matysku, anezko, slusi vam to tam
(akorat teda musim rict, ze ta anezcina jeptiskovska byla bezkonkurencni!)
enasus , alicka s knizkou je dobra, vypada fakt zaujate
.
hildo , nechlastej
!!! s tou zehlickou jsi me pobavila, aja taky dostala podobnou k vanocum, akorat ze nehraje pisnicku, ale vydava zvuk, jako kdyz startuje motorka (a k tomu zcela nesmyslne blika - zrejme v jedny hale delaji zehlicky i auticka…). david to vyresil, prelepil „reprak“ silnou paskou - a uz jsou ty zvuky snesitelny. to samy u pracky, ktera byla taky silene hlasita.
jo, jdu si pro radu. viktorovi se udelalo v podkolenni jamce tohle, normalni potnicky to nejsou, spis to vypada jako ekzem (jde to blbe vyfotit, rostak chvili nevydrzi v klidu):
nic neozkousenyho nejedl, jediny, co me napadlo, ze ja jsem mela makovec. a minule, kdyz se takhle osypal (zase na hrudnicku a brisku), tak jsem vlastne mela taky makovec. no, tak myslim, ze by to mohla byt alergicka reakce na mak, neni to blbost?
Nazdárek
mám to nějaké hektické, momentálně balím na zítřejší dovču…
a asi máme menší separační krizi… pořád mám mimino pod nohama, asi ho brzo zašlápnu…
a usínání je pořád děsný, do toho nejspíš růstový spurt, každou chvíli kojím…
Adelino na to mám jedinou radu - počkej až mu to zmizne a pak si dej makovec. Může to být klidně možné, že je v něm něco na co je alergický… Jo a ten dotaz co si měla: Stejně jako Jarouch si myslím že je to proto že je to zakázané, dále papuče mají na podrážkách vzorek nečistot a bakterií z celého domu = posilování imunity a pohodlí pro mimino, protože nemusí lézt po celém domě a olizovat všude podlahu, má to pěkně naservírované. Kolečka od kočáru to samé (Mišánek je ale neolizuje, jemu se líbí jak to jezdí). No a na ten zbytek mu instinkt + zvědavost velí vše prozkoumat a ožužlat, nic víc.. Ty mu rveš z huby dracénu, já zase orchideje, naštěstí nemám jedovaté kytky… Ale je zajímavé že z pachipodia má respekt
píchá.
A to musím napsat. Šla jsem vynést koš do popelnice a nechala jsem otevřené dveře, Mišan dostal příležitost se kouknout po vlastní ose ven a hodlal ji využít, už se sunul ze dveří, ale co to, najednou řev… zastavila ho drsná rohožka z ikey.
Takže teď když vykoukne ze dveří, tak zkontroluje že tam pořád je a už ven neleze. Naštěstí, asi by se podivil, o kus dál je nasypaný kačírek…
![]()
Havo do postýlky ho taky dát nesmím to je děsný řev…
Adel máš pravdu jak byla doma jsem se těšila
že bude chvíli od naší drškaté holčičky klid a eště nebyla pryč ani 24h a už mi bylo smutno
![]()
Jak psala Tulenice počkala bych až to zmizí a dala si ho znova ![]()
TULENICE a kam že to jedete?
Jinak my z večerním spaním jsme se taky zhoršili dříve vycucla kaši a do 10minut sama usla a teď někdy i hodinu
rošťačí my tam asi 100× deme a pořád dokola hají,cumlík popřípadě napít čajíka
a nakonec když už vypadá fakt unavěně a to zas nemůže zabrat
furt se převaluje tak tam du hladím jí po vláskách a do 5minut je tuhá
ale teda zas musím zaklepat že spí celou noc max 1× papá a to jí udělám jen 90ml a to pije v polospánku ![]()
A přes den spí 3× dopoledne tak půl hoďky,po obědě tak hoďku a kvečeru zas tak půl hoďky.
adel, jsem se dočetla, že mák je silný alergen… jo, jinak s tou jeptiškou Anežkou, význam tohoto jména je čistá, neposkvrněná ![]()
Kačik -Krušné hory, Mariánská u Jáchymova. Mobil na mě máš, tak pokud se tam vyskytneš zavolej, jedeme zítra ráno a další sobotu se vracíme.
Asi se pojedeme podívat do Jáchymova, Karlových varů, na Boží dar…
TULENICE tak to bohužel tam se vyskytovat určitě nebudu to je od nás hezkých pár set kilometrů ![]()
Babuši - absolutně nic nestíhám,......včera jsem konečně vysápla auto. Nebýt mé stížnosti přímo u importéra,nebylo by ještě asi hodně dlouho. Teď makám na uzávěrce,musím udělat výplaty, a bla bla bla ještě spoustu nudného papírování.
Kači - super že je Sabi už v pořádku!!!
Adel - taky se kloním k tomu co už tu napsaly holky,jestli to je alergie na mák, musíš to znovu cíleně testnout.
Tulenice - pěknou dovču!
Enasus - Ali je pěkňoučká čtenářka. Vypadá důůůůůležitě ![]()
Ahojky
prosím mám dotaz? Děláte někdo dětičkám jáhly?
Dejte mi sem prosím nějaký recept. Díky
Enasus já dělám jen Houpy houpy, kočka snědla kroupy a koťata jáhly, po peci se táhly… jinak já jsem to ostuda, já ještě ani neuvařila tu červenou čočku co jsem avízovala před měsícem že ji mám v almárce ![]()
Kačik no co se dá dělat…
Asi se s Mišánkem vydáme za čáru, aby to byl chlapec zcestovalý
![]()
čus baby,
Adel souhlasím s holkama, počkala bych až to zmizí, a tak po týdnu dala znova. Jestli se to znovu objeví, je to jasná reakce. Pokud to nezmizí, tak to vypadá velmi podobně jako náš atopák. Ale nechci tě děsit a moc držím palce ať není.
Tulenice užijte si dovču
My jedem za týden a už se děsně těšim ![]()
Co se mi včera stalo. Tomáš makal na počítači a Honzíka nechal pod stolkem mezi kabelama. On si tam s nima tak mával… já ho pak dala do stoličky, že si dá oběd. On se usmíval, úplně v pohodě. Dala jsem mu do pusy první lžičku a on se najednou začal děsně dusit. Pořád si šahal na obličej, v první chvíli mě napdlo, že má nějakou těžkou alergickou reakci, na druhou stranu ale tuhle přesnídávku už několikrát měl, takže jsem si říkala, že to je blbost. Zvedla jsem ho ze stoličky, řval, ale nemoh popadnout dech, já byla úplně šílená. Přišel Tomáš, vklidu ho vzal hlavou dolu a čekal až se vykašle. Jenže ono nic, Honzík úplně rudej, tekly z něj sliny, do toho já ječela, že jdu zavolat sanitku… tomáš byl pořád v pohodě, položil Honzíka na zem, Honzík se plazil ke dveřím a pořád tak divně řval a evidentně nemoh dejchat… Pak už byl v panice i Tomáš, tak ho chyt za nohy a dost s nim třás a já najednou koukám, že z něj něco vypadlo, podívám se blíž a ona taková ta papírová cedulka, na ní napsáno modem… Taková ta, jak je přilepená na kabelu… Ještě teď je mi zle, když si na to vzpomenu. Úplně jsem si představovala, jak tu čekám na sanitku, zatímco se mi tu dítě udusí před očima…
Ahojky,
za Berinkou už je jen žižlavá čára,zrychlila tempo a navíc u všeho klečí ![]()
Taky to tak máte,že když jsou venku na dece,tak z ní na trávu neslézají,maximálně do půl těla???
Adel,Berinka to měla úplně stejné na ruce…mák jsem nejedla.....nepřišla jsem na to z čeho to bylo…ale mazala jsem to Holtovou mastí,Rybilkou,Imazolem,Pevarylem až na to zabral klasický Pityol ![]()
Hildo,tak dnes to bylo asi ve vzduchu,Berinka zas měla v puse nálepku
z krabice ,co má Kubík v pokojíčku.....taky jsem si říkala,co ten jogurt tak divně jí a proč se z něj zakuckává
naštěstí jsem ji včas objevila,nestihla se dusit…
Hildo - promiň,ale rozesmálo mě to - vůbec to nechci zlehčovat,naprosto chápu že vám muselo být hrozně,ale pobavila mě ta cedulka MODEM. Ano,ano,jsme ve fázi pádů a cpaní do pusy všeho co je po ruce. Úděsný období,které bude vystřídáno obdobím sebeprosazování,vztekání a paličatostí. Načež poté přijde fáze akutního nafukování huby,prvního akné,prvních depresí a permanentního pocitu nepochopení. A ujišťuji vás,že ani pak není všemu konec - můj nejstarší prochází etapou,kdy si myslí,že je nejchytřejší,já samože nejblbější,přičemž od nás očekává all inclusive,dostatek svobody a žádné nucené práce.