Poradna duly
Jana Čurdová
AHOJKY.
Míno - super fotky, Sofinka má super faldíky ![]()
Katko - klid, to se spraví samo. Olívek třeba chodí docela rychle kolem všeho čeho se dá chytit, občas pěkně žuchne
V kočárku jezdíme zá:,–(ně ve stoje. Mám zase depky, že nechce nic ukazovat, najde světýlko, v knížce najde sluníčko. Teď občas řekne, že pejsek dělá KAKA
Říká tata, baba, mama, papa. Ale paci paci, vařila myšička, papa, to prostě neudělá ani za nic. A to to do něj hustím 100× denně. Už asi dvakrát naznačil papa. Tak doufám, že je jenom líný ![]()
No paráda, když něco napíšu, tak raději hned dvakrát ![]()
Zítra máme poradnu, - roční prohlídku, tak sem pak hodím míry ![]()
Miiri my sice umime jak jsme veliky, papa, varila mysicka, paci paci, tytyty (kdyz se na mne nastve), hepci…ale strasne nesnasi kdyz chci aby to ukazovala jeste nekomu
neco jako, ze neni opicka, tak co se chlubim…takze ve vysledku to vypada, ze se jen chlubim a slecna neumi nic
no a usmevama setri opravdu extremne hodne
takze spousta lidi se mne pta jestli se vubec nekdy smeje…
raveno, to je uplne normalni, ze ty deti nic nepredvedou, kdyz to chces. aja nam tohle treba delala na neurologii na kontrolach
.
viktorek dela paci paci a obcas jak je veliky. kdyz se ho zeptame, kde je aja, tak se neomylne otoci za ni. ale kdyz chci, aby se otocil za mnou, musi slyset, ze bude mliko, na takovy „kde je mama“ nereaguje
. a jako nejaky obrazky v knizkach, tak na to teda jeste nemame…
jinak viktor zas takovej kus chlapa neni, nema ani 9 kg ![]()
jo, katko, ja myslim s tou sestrou, ze ti to tam napsali, aby se tam s tebou nebavili jako s debilem. ja nekdy docela rostu, jak automaticky pocitaji s tim, ze kdo nema zdravotnicky vzdelani, tak o tom nemuze nic vedet - a tudiz je zbytecne mu neco vysvetlovat ![]()
AHOJKY
KATKO určitě si nedělěj hlavu stím že se malá neplazí nebot tak
každé ditě je jinčí a umí něco jiného.Já když srovnám Sabuš s Natali tak Natalka v 7.měsících seděla 8. začala lozit po čtyřech v 9. se začala stavět a v 11 chodila.Sabinka ta od 8.sedí nedávno se začala plazit ale na nohách neustojí ani náhodou
takže bude chodit až tak v 1roce a půl ![]()
Umí teda pápá,paci-paci,jak je veliká,udělat čau ale samozřejmě když chci aby to někomu ukázala TAK ANI BOHA
takže MIIRI nejsi v tom sama ![]()
Jak měla Sabuš průjem tak zhodila za 2dny půl kila takže KATUŠ taky žádné stresy ![]()
My nosíme bodýčka pár 74 jinak už 80 ![]()
JEŠTĚ JSEM CHTĚLA NĚCO NAPSAT ALE MÁ HLAVA DĚRÁVÁ UŽ NIC NEVÍ
![]()
AHoj holky!!
MÍNO…krásné fotečky! Sophinka má nádherné opálení…ale ona má být po kom snědá!
KATKO…taky bych byla v klidu, děti jsou prostě různé! Jituška to jistě dožene…prostě teď nemá potřebu lozit…třeba přejde zrovinka nachození!!!
Jinak co se týče toho předvádění…prostě pokud se vám dětičky předvádějí doma, tak je to v pohodě. Nejsou to cvičené opičky a na takovéto výzvy většinou reagují netečností. Mě to nechává klidnou, když někdo chce, aby malý předvedl, co umí…prostě to neudělá. Naštěstí máme zlatou dr. takže ta se jenom zeptá a nevyžaduje názornou ukázku (už jsem takovýto případ slyšela).
Jo…a máme za sebou první velký úraz…malý lozil po zemi a o hranu myčky si rozsekl patu…strašně plakal, ale já jsem si toho nejprve nevšimla…tak jsem ho chlácholila, jakože se bouchl do hlavy a když jsem ho položila na zem, tak jsem jenom viděla roztržené punčocháče a krvavou stopu…takže šup pod vodu, umýt, přelepit…no byla jsem sama doma a měla jsem co dělat, abych jej udržela.
Už se tedy napsala až moc…malý spí a za chvíli vyrážíme na procházku s kamášem Michálkem!
Ahojky, tak hlásíme míry z roční prohlídky:
Váha: 8320gr Výška: 71cm
Doktorka mu prohmatávala břicho a Oliver jak je lechtivý, tak se řehtal na celé kolo, byla z něj hrozně nadšená ![]()
Jo a dneska měl k obědu boršč, moc mu to chutnalo ![]()
Petule - to je mi Maxíka líto. Je hrozné, že takových věcí ještě bude, chjo.
Ahoj holčiny,
zdravím po dovolené opět z Kodaně. Už jsme se znormalizovali, tak snad budu opět normálně fungovat, pravidelně číst a občas něco připíšu.
Oliverku, k prvním narozeninám opožděně vše nej a nej a nej. I tady v Dánsku jsme tvoje drama sledovali online.
Hildo - Třeboň je skvělá. Jen vyjet si jen tak naslepo bez ubytování chce trošku odvahy a ochotu zaplatit víc, než co si člověk naplánuje. Moc se nám líbila hospoda u Rybníčka a taky Aqua Centrum, kde si Jonýs hrál na třeboňského kapra.
S opakováním je Jonýs na štíru, na všechno se moc směje, ale donutit ho k něčemu … Snad byl náznak pá pá a dává pusinky (pokud si to teda nenamlouvám)
Zato leze jak drak a jiná pozice než ve stoje mu není dost dobrá.
Ahojky,
s Aličkou všechny zdravíme.
Všem oslavencům vše nej a hlavně našemu prvnímu ročnímu miminku (velkému silnému chlapíkovi) Oliverkovi . Alička posílá velikánskou pusu. ![]()
U nás to je taky hektický. Stavba a vše kolem ní. Takže nějaké zahraniční dovolené se u nás nekonají.
Alička začala od pondělka lézt po kolenou. Takže ji nespustím z očí. Sedí už pěkně ukázkově a v postýlce se začíná stavět na nožičky.
Máme dva zoubky a asi už lezou další. V knize a i na živo pozná pejska (říká mu tes), říká tata, mama, děláme paci paci, jak se máš - tak tak všelijak a pá pá.
Ale před někým cizím ani ránu. Obecenstvo nemáme rádi.
![]()
A tady jedno foto:
čus baby,
tak nás tady v Třeboni včera navštívila Krisulka s Krisíkem. Bylo to moc fajn
Akorát jsme se teda ukázali jako rodinka v pravém světle… Neustálý Aniččino kňourání, že chce to či ono, Honzík zapatlanej jako to prase… Ale fakt trapas nastal, když jsme seděli v parku a najednou k nám přišel jeden známej a začal se se mnou bavit o svých rodičích, že jsou to č----i, ať si vylížou p---l atd. Fakt jsem se styděla, protože Krisulka je taková křehká žena dobrých mravů… ten známej je fakt jen známej ve smyslu, že se občas potkáme. no a aby toho nebylo málo, tak když odešel, Anička řekla pěkně nahlas „ale č---k se neříká“. No prostě co dodat
![]()
Nicméně tady je pár fotek:
tady jsme byly v restauraci, a kdyby náhodou někomu nebylo jasný, kdo musel zas jíst tak já… 
tady Honzík s Krisíkem, malí plešounci 
Anička se jim zdála velmi zajímavá 
Krisík se nám asi zamiloval 
Hildo - moc pěkný fotky,nevědět jak se věci mají,měla bych za to,že jsou kluci dvojčata.
Miri - gratuluji k úspěšné roční prohlídce.
Jonýsko - vítej zpět doma! To si zase putovala zpět s tou plnou polní? ![]()
Enasus - starosti se stavbou nezávidím,ale zase není nad to mít pak svůj domeček.
Nějak od dovči nic nestíhám,pořád něco doháním,ale asi nejsem sama,je tu pěkně mrtvo.
Čauec,
jdu jen na skok.Byla jsem dnes u dr a mimčo je v pořádku,už mám prukajdu. ![]()
Hildo - super fotky ![]()
Jonysko - vítej zpět
Enasus - mi sice nestavíme,ale spravujeme domek a máme toho taky až až.Někdy je to na palici. ![]()
Dobrou…
Ahojky,
Mirii,krásné míry,kdo by to byl řekl,ž před rokem to byl takový drobek ![]()
Jonýsko,co cesta zpět,jak jste ji zvládali?
Enasus,krásné fotky.
Hildo,krásní plešounci,Anička si očividně přízně užívala
![]()
Kačudko,gratulace kprůkazce,jen tak dál.Drž se,myslím na Tebe ![]()
Včera jsem objevila Berince druhý zub. ![]()
Byli jsme u manželového kolegy na chalupě,moc fajn strávený den.Berinka i s Kubíkem si to užili,byly tam ještě další čtyři děti
Na Berince bylo poznat,že má staršího sourozence.Jedna holčička jí pořád brala hračky,ona ani okem nemrkla a pokračovala v hraní,za to když se situace obrátila,a chtěla něco ona od ní
![]()
Ahoj holčiny,
koukám, že počasí je u vás OK, když jsem tady v sobotu večer první. Tady od rána prší, prší, prší.
Kačudko - gratuluju k průkajdě. Ať to jde všechno bez problémů. Já práve prožívám první malou stíhu, co by, kdyby se MS nedostavila. Jelikož neděláme víc, než že dáváme pozor … Fakt bych nerada nastupovala do práce ZASE těhotná.
Míno - cesta zpět opět s plnou polní. Naneštěstí i s manželem, který když zjistil, co převoz papouchů stál, tak si teď každý nákup odůvodňuje tím, že když je na papouchy, je i na něj ![]()
A moc mě pobavil policajt na letišti, který obcházel kolem přepravky, která byla pod dekou a stála kousek opodál, aby ptáci tak nevyváděli. Nakonec nevydržel a optal se - is it yours? Stejně si ale oddychl, když jsme i s přepravkou odešli.
Četla jsem vás přes léto jen zběžně, tak bych měla malý návrh - nenapsaly byste pár řádek o tom, co se u vás v létě událo. Kačudku jsme asi zaregistrovaly všechny, ale co ostatní. Máte chuť na malou sommer summary?
Hezký večer.
Ahoj holky,
super fotečky, dovolené tiše závidím, je vidět, že jste se měly fajn ![]()
Deniska na 10 měsících - 9,3 kg a 75,5 cm ![]()