Poradna duly
Jana Čurdová
zdravime ![]()
Adel vahu mame z 10 a 1/2 8380g
miry nevim neb to nase cislo se moc zmerit neda ![]()
zamykani souhlasim, jen mi prosim pak dejte heslo
![]()
moc ted nepisu neb musim delat na kalendari, a nemam hotovy komplet zadny mesic
babicky asi budou bez jeeeeeeeeziska
ale ctu pravidelne ![]()
Míno, mluvíš mi z duše. Asi máme dost podobný systém - ono asi ani jiný mít nejde. My jsme vlastně oba pořád doma, s tím, že moje pořád znamená tak dvě hodiny denně. Adámka pak před kanclem někomu na hoďku dvě vrazím, on se na čerstvém vzduchu prospí, já něco udělám (a vydělám
) a zase jsem s ním. Výčitky, že jsem špatná matka i advokátka mě samozřejmě provázejí pořád.
Musím teď ale moc pochválit Radkovy rodiče - jak jsem si na jaře pořád stěžovala, že jsem čekala větší pomoc, tak to fakt nebylo tím, že by nechtěli. Oni se akorát nevnucují, ale když teď v srpnu bylo fakt třeba (přípravy na různé dovolené, kancl bez sekre, ségřina svatba), tak jim všechno odpadlo od ruky a strašně pomáhali.
Taky všem kamarádkám, co si stěžují na mateřský stereotyp, říkám, že bych si to s nimi aspoň na týden vyměnila a byla sama doma s Adámkem bez práce, ale dnes mi manžel odletěl do Londýna, vrátí se v pátek a já jsem na mrtvici z toho, co tady budu v tom klidu ty tři dny dělat. No, asi půjdu do práce
![]()
Ahojky Kacudko, no že se taky ozveš.. Jak je? Co třeba kafe ve městě?
ahoj maminy a mimina!
u nas minuly tyden horecky jak svina - v nedeli se osypal, takze 6. nemoc mame za sebou ![]()
10. mesicni ko: 10250g, 74cm (plus minus autobus - na vaze nechtel lezet a natahnout se do delky uz vubec ne) ![]()
ukoncila jsem si preruseni, takze pristi tyden ze me bude opet student
- aktualne k probihajici diskuzi - spatna studentka a spatna mama
zatim to mam naplanovane na kazdy den cca 2 hodky, hlida kazdy den nekdo jiny, no su zvedava.. ![]()
gratulujeme vsem vyrocnikum i vyrocnicim ![]()
(a omluva za sebestredne okenko, jak zacne skola, bude asi jeste hur
)
AHoj holky!!!
Po strááášně dlouhé době mám konečně chvilku a tak v rychlosti napíšu!!
Ad1)
VELKÁ GRATULACE VŠEM K VÝROČÍ, SVÁTKŮM A JINÝM VÝZNAMNÝM UDÁLOSTEM!
Ad2)
Docela mě pobavila diskuse o platech…opravdu nelze srovnávat plat tabulkový a volený zaměstnavatelem. já jsem nastupovala za plat ještě nižší, než 13 000, a na částku, kterou navrhovala Mína, jsem se ani nedostala. Opravdu nechápu, proč tabulkvý systém odměňuje podle let..je fatk, že učitelky před penzí mají nevíc, ale také nejméně udělají (alespoň u nás)..opotřebování, rozjetý syndrom vyhoření…no prostě mají to za ty roky. Ale mladé učitelky, které by to i chtěly dělat, tak platem je rozhodně nikdo nenamotivuje! A co se týče našeho rodného jazyka? No comment!!!!
Co se týče práce nebo studium při MD…já bych zase neměnila. Už teď se těším, že nám začne ZS! Což mě tak napadá…holky z OL…doufám, že pka dáme někde kafe!
ad3)
Nevím, co tady proběhly info za čůrání nebo kakání na nočníku, ale my tedy rozhodně nočník ještě ani nemáme…vývojově na to děti do jednoho roku nejsou zralé a nějak nezastávám názor našich maminek..posazovat hned, jak dítě sedí! Ale každého věc…
ad4)
V sobotu do našho kraje zavítá Katka s Vláďou, Honzíkem a Jituškou. Budou si brát koláčky a tak při té příležitosti uděláme malý soukromý srazík…
ad5)
S tím zamknutím diskuse souhlasím. Myslím, že nově příchozí přivítáme rády, ale trocha soukromí neškodí!
Jinak malý roste jak z vody, jenom je teď nachlazený…ale jak jsem tak četla, tak nejsem sami. Jo a taky na sebe už převrhnul dvě židle!
Zítra jdeme do hudebního kroužku Yamaha…malému se tam moc líbí…zejména když může nějakého nešťastníka poplácat rumbakoulí po zádech!!!
Jé..pardon za ten sloh…budu psát raději častěj a méně! ![]()
Petule, no já tady na tebe už rok a něco čekám!!!! (chvilkama
) Ale je to na tobě. Až tady budeš, tak se určitě ozvi. Fakt se těším.
ahoooooooooooooooj ![]()
Adel, tak Mates na 10 měsících 10,4kg a 74,5cm
když tak koukám na ty ostatní míry, mám pocit, že jsme pěkný baculáčci, ale normálně mi to nepřijde ![]()
jinak jsem pro zamčení a jak už tu psaly holky, kdo bude chtít, rády ho pustíme
… taky sice nevím, co to hromadné zamykání způsobilo, ale myslím, že to rozhodně neuškodí ![]()
co se hmyzáků týká, Mates včera pozoroval mouchu a děsně ho bavilo, když bzučela, ale popravdě, od toho aby se ji pokusil strčit do pusy mu zabránila jen jídelní židlička, ve které seděl a chytrá muška se držela v bezpečné vzdálennosti ![]()
petule - vítej
už jsme se bály
co se práce/studia a mateřství týká, taky si teda nemůžu stěžovat, sice je to občas honička a jsem ráda, pokud jde na chvíli vypnout, ale neměnila bych … představa, že mám snad uklizeno, navařeno, vyžehleno …
… taky na to vždycky dojde, ale není to moc často ![]()
Krisulko, parádní fotečky. To si Krisík musel užívat.. Nejlepší je „najdi 10 rozdílů“ ![]()
Ahojky,
včera jsme byli v ZOO v olomouci.Bylo to moc fajn.Mají tam krásné mořské akvária.Bohužel jsme tam byli se dvěma manželovými kolegy a jejich dětmi,tímto se holkám z Olomouce omlouvám…
Jen Kubík cestou tam
auto.Naštěstí opodál byla benzinka,tak jsme to aspoň trochu očistili.. ![]()
Adel,foto velkého brášky dodám,jen co najdu tu stránku,na které mi Mína a Napoly radí
![]()
Uzamčení nechám na Vás,přeci jsem jen čerstvým návštěvníkem
Co to uzamčení vlastně obnáší?
Do poradny jdeme až začátkem října(v 9m 9,15kg a 72cm)
Zuzajdíku,není to jednoduché,když chodíme do práce,ale zase se nenudíme
Po Vánocích budu už muset začít daleko víc pracovat,už mě uhánějí…těch pár hodin týdně už nestačí.
Krisulko
Pat a Mat ![]()
krisulko, parádní fotečky ![]()
holky, poraďte, co mám Matesovi dát, aby se vykadil … myslím něco na zředění … je zacementovanej
ach jo … špenát a švestky moc nezabírají