Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte maminky,tak hlásím,že funguji.
Měli jsme poruchu-manža rozbil modem. ![]()
Jinak hlásím,že jsem měla první ,,bublinky" 10.6. a teď už mimi vesele kope.
Je to fajn o něm vědět.
Dne 18.6. mě postihl silný zánět moč.měchýře,takže jsem si užila a brala antibiotika.:-( No a pak mě čekal 3D ultrazvuk.
Mé 3D(4D) záběry dne 20.6. se bohužel nezdařily,vypadával signál mimi splývalo v jeden velký oblak.
Tak jsem byla tak trochu zklamaná.Máme jen jeden celkem podařený záběr obličejíčku-profil,je to celý tatka a potom ručičky.Takže se pan dr. snažil vykompenzovat cenu tím,že mě prohlížel klasickým ultrazvukem.Pořád mávalo ručičkou kolem obličwjíčku a i to mohl být trochu důvod,ale i mé špeky.
Prý to ale nezáleží jen na tloušce,ale i na vazivu atd.
S pohlavím je to takové všelijaké.Nejdřív to byla holčička,potom říkal 50:50-dobrý,ne?A nakonec se přiklonil k Míšovi,prý se mu to tam mihlo.:-)Tak to asi bude ten Míša. ![]()
Bohužel nešlo dočíst cca 30 stran takže všem obrovská gratulace k holčičkám,chlapečkům a kontrolám. ![]()
Napoly
Teď sem bouchla já,smíchy ![]()
Vzp náhodou už asi půl roku platí naprosto přesně -tedy poslední den splatnosti ale přesně. Ostatní mají tak týden dva zpoždění.Takže já VZP nezatracuji.
Holky dneska se můj přítel chytl s vedením,oznámil jim ,že nastoupí na mateřskou v den kdy porodím a má zle. Já se picnu. A to se chtěl slušně domluvit,protože má dostat od července novou pracovní smlouvu (oni jim pěkně řadí pracovní poměr po půlrokách-slavná německá firma-kde je úřad práce
) a chtěl ať s tím počítají,protože dělá práci,za kterou ve firmě nemá běžně zástup. To jsem zvědavá jak to dopadne.
No Lumi vítej zpět ![]()
Se ti nedivím,že to nezvládáš dočíst,tady jsou některý děsně ukecaný
![]()
Míno, kdyby se to náhodou hodilo, tak platí, že pokud už v součtu ty manželovy pracovní poměry po půlrocích dají dva roky a měl by mu pracovní poměr skončit, tak pokud před uplynutím sjednané doby zaměstnavateli oznámí, že trvá na dalším zaměstnávání, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Jinak to o těch zdravotních pojišťovnách jsem netušila, myslela jsem , jak dobře jsem s tou změnou udělala. To si ale asi člověk fakt nevybere.
Lumi - holka jedna toulavá
vítej zpět ![]()
zuzajdiku - já jsem měla za to, že ti můžou dát smlouvu jenom dvakrát a pak na neurčito a nebo (to dělali u nás ve fabrice) dávají pouze dohodu o změně - a to třeba jen na měsíc - a po dvou letech smlouvu na neurčito…
Zuzajdíku děkuju,ukončené dva roky by to byly až na konci roku,je tam teprve 1,5 r. Mně to příjde docela diskriminační,v momentě se prý pro ně stal neperspektivní a jestli odvádí práci dobře nebo ne asi není důležitý. Ani jeden jsme s takovou reakcí nepočítali. On se tak těšil,až se s tím bude moct pochlubit,čekal spíš gratulace a né džkovou od šéfa.
No, až večer přijede, tak budu vědět víc.
NAPOLY, není to omezeno počtem smluv, ale součtem trvání pracovních poměrů na dobu určitou, tzn. klidně můžeš mít každý týden novou smlouvu na týden, ale jakmile to trvá dva roky a ty to oznámíš zaměstnavateli, mění se pracovní poměr na dobu neurčitou.
Dohoda o změně - nedokážu posoudit, nevím, co měla být ta změna..
Zuzajdíku můžu se taky zeptat
Oni mu v lednu nestihli včas udělat novou pracovní smlouvu na další půl rok a tak když přišel 2.1.do práce,musel podepsat papír,kde má napsáno,že se uzavírá předběžná pracovní smlouva a že nová pracovní smlouva bude podepsána 5.1. A pak mu konečně došla nová pracovní smlouva na 1.pol.2007 a pěkně zpětně označená datumem ze starého roku,jakoby ta předběžná smlouva nikdy neexistovala. Já jsem tenkrát hrozně nadávala,že neměl nic podepisovat,že to byla jejich chyba a že se automaticky jeho prac.poměr stal na dobu neurčitou. Můžeš mi na to říct svůj pohled
Moooc děkuju ![]()
Ahooooooooooj maminky,
tak sa hlasim z KO. Vsetko je v poriadku, zdrave ako repa a teda je to konecne potvrdeny vytuzeny synceeeeeeeeeeek. Takze 3D z 13-teho tyzdna sa potvrdilo a lekar sa nemylil.
Luli fakt moc gratuluju. Já se ti přiznám,tipovala jsem to podle toho 3D spíš na holčičku. Tak to je paráda,v listopadu se prostě rodí děti s pohlavím na přání ![]()
Luli gratulace
jeeeeeeeeee ale jestli se nepletu tak uz kluci vedou ![]()
Mino ja porad tajne doufam a doufam, ze mi uz budeme rodit v rijnu
, ale je vazne super jak nam to krasne vychazi
Mino s tema pracovnima smlouvama to rozhodne nedelaji podle zakona…kor ty uzasne nemecke firmy tady v Lipe..skoro nemas sanci dostat smlouvu na dobu urcitou a to uz je diskriminace (treba kdyz nekdo chce uver nebo hyposku tak s dobou urcitou mam zadnou nebo minimalni sanci, nehlede ty nervy kdyz konci kazdy 3 mesice nejaka smlouva)…nevim jak je to s chlapama co jdou na materskou, ale zenu v dobe kdy ofiko oznami ze je tehotna a nastoupi na materskou, nemuzou vyhodit smlouva nesmlouva…je z ni chranena osoba
treba je neco i pro chlapy
Ahoj holky, člověk tady chvíli není a už nestíhá.
Ale jedna věc mi tedy neunikla - Luli - gratuluji k synkovi!
Míno, oni Ti zaměstnavatelé asi nemají rádi otce na rodičovské dovolené. Máme s tím také problém. Když to přítel v práci řekl, tak mu řekli, ať si rovnou podá výpověď, že na něj nikdo 3 roky čekat nebude. A pokud by chtěl, může chodit na 4 hodiny denně na dohodu o pracovní činnosti a to by mu zůstalo i po té rodičovské. Prostě už by ho na plný úvazek nevzali.
Tak jsme se dohodli, že půjde na rodičovskou dovolenou hned po porodu a já zůstanu doma jen ty 2 měsíce, co se musí a pak půjdu do práce. Ty 2 měsíce se asi budeme pást, ale je to asi jediné řešení.
Jarouchu ale podle zakona mu musi drzet rok to same misto a pak dalsi 2 roky, ale klidne jinu pozici!!! Jen nas vsechny zastrasuji… Oni totiz nemaji radi kdyz kdokoli jde na materskou chlap nebo zenska!!! A pak se k lidem tak chovaji…ja nastesti v tomhle mela vic stesti nez rozumu…sef se mi snazil vyjit vstrict jak jen to slo…
jeeee ja si ted uvarila vybornou hraskovou polivcicku mnam mnam a uz jsem si spalila papulu… a nikdo mi ji nesni jelikoz ji u nas nikdo neji
![]()
Jarouchu tak to vidíš,to jsme na tom stejně. Víš co mě teď štve,že jsem to byla já ,kdo na něj tlačil, ať to v práci už řekne,že to není slušný nechat je pak na holičkách. Já na to zas koukám z druhé strany,taky zaměstnávám - mužský i ženský (celkem 29),ale nikdy bych si nedovolila na někoho vyvíjet nátlak. A pracovní smlouvy na dobu určitou využívám nejvíc do roka,a to musím mít k tomu důvod,který taky dotyčnému sdělím.Nemá smysl si dýl někoho zkoušet,to se pozná rychle kdo jaký je pracant.
No,aspoň že nemusíme řešit finanční otázku.
Zatím pa,večer se stavím.