LISTOPAD 2.0.0.7

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
25.6.07 11:54

Ahojte maminky,tak hlásím,že funguji. :) Měli jsme poruchu-manža rozbil modem. :(
Jinak hlásím,že jsem měla první ,,bublinky" 10.6. a teď už mimi vesele kope. :lol: Je to fajn o něm vědět.
Dne 18.6. mě postihl silný zánět moč.měchýře,takže jsem si užila a brala antibiotika.:-( No a pak mě čekal 3D ultrazvuk.
Mé 3D(4D) záběry dne 20.6. se bohužel nezdařily,vypadával signál mimi splývalo v jeden velký oblak. :( Tak jsem byla tak trochu zklamaná.Máme jen jeden celkem podařený záběr obličejíčku-profil,je to celý tatka a potom ručičky.Takže se pan dr. snažil vykompenzovat cenu tím,že mě prohlížel klasickým ultrazvukem.Pořád mávalo ručičkou kolem obličwjíčku a i to mohl být trochu důvod,ale i mé špeky. :cry: Prý to ale nezáleží jen na tloušce,ale i na vazivu atd.
S pohlavím je to takové všelijaké.Nejdřív to byla holčička,potom říkal 50:50-dobrý,ne?A nakonec se přiklonil k Míšovi,prý se mu to tam mihlo.:-)Tak to asi bude ten Míša. :lol:
Bohužel nešlo dočíst cca 30 stran takže všem obrovská gratulace k holčičkám,chlapečkům a kontrolám. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
25.6.07 11:58

Napoly :! Teď sem bouchla já,smíchy :!

Vzp náhodou už asi půl roku platí naprosto přesně -tedy poslední den splatnosti ale přesně. Ostatní mají tak týden dva zpoždění.Takže já VZP nezatracuji.

Holky dneska se můj přítel chytl s vedením,oznámil jim ,že nastoupí na mateřskou v den kdy porodím a má zle. Já se picnu. A to se chtěl slušně domluvit,protože má dostat od července novou pracovní smlouvu (oni jim pěkně řadí pracovní poměr po půlrokách-slavná německá firma-kde je úřad práce :?: ) a chtěl ať s tím počítají,protože dělá práci,za kterou ve firmě nemá běžně zástup. To jsem zvědavá jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
25.6.07 12:01

No Lumi vítej zpět :-)
Se ti nedivím,že to nezvládáš dočíst,tady jsou některý děsně ukecaný :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
25.6.07 12:02

Míno, kdyby se to náhodou hodilo, tak platí, že pokud už v součtu ty manželovy pracovní poměry po půlrocích dají dva roky a měl by mu pracovní poměr skončit, tak pokud před uplynutím sjednané doby zaměstnavateli oznámí, že trvá na dalším zaměstnávání, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Jinak to o těch zdravotních pojišťovnách jsem netušila, myslela jsem , jak dobře jsem s tou změnou udělala. To si ale asi člověk fakt nevybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
25.6.07 12:08

Lumi - holka jedna toulavá :lol: vítej zpět :wink:
zuzajdiku - já jsem měla za to, že ti můžou dát smlouvu jenom dvakrát a pak na neurčito a nebo (to dělali u nás ve fabrice) dávají pouze dohodu o změně - a to třeba jen na měsíc - a po dvou letech smlouvu na neurčito…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
25.6.07 12:17

Zuzajdíku děkuju,ukončené dva roky by to byly až na konci roku,je tam teprve 1,5 r. Mně to příjde docela diskriminační,v momentě se prý pro ně stal neperspektivní a jestli odvádí práci dobře nebo ne asi není důležitý. Ani jeden jsme s takovou reakcí nepočítali. On se tak těšil,až se s tím bude moct pochlubit,čekal spíš gratulace a né džkovou od šéfa.
No, až večer přijede, tak budu vědět víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
25.6.07 12:18

NAPOLY, není to omezeno počtem smluv, ale součtem trvání pracovních poměrů na dobu určitou, tzn. klidně můžeš mít každý týden novou smlouvu na týden, ale jakmile to trvá dva roky a ty to oznámíš zaměstnavateli, mění se pracovní poměr na dobu neurčitou.
Dohoda o změně - nedokážu posoudit, nevím, co měla být ta změna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
25.6.07 12:27

Zuzajdíku můžu se taky zeptat :?: Oni mu v lednu nestihli včas udělat novou pracovní smlouvu na další půl rok a tak když přišel 2.1.do práce,musel podepsat papír,kde má napsáno,že se uzavírá předběžná pracovní smlouva a že nová pracovní smlouva bude podepsána 5.1. A pak mu konečně došla nová pracovní smlouva na 1.pol.2007 a pěkně zpětně označená datumem ze starého roku,jakoby ta předběžná smlouva nikdy neexistovala. Já jsem tenkrát hrozně nadávala,že neměl nic podepisovat,že to byla jejich chyba a že se automaticky jeho prac.poměr stal na dobu neurčitou. Můžeš mi na to říct svůj pohled :?: Moooc děkuju :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
25.6.07 12:40

Ahooooooooooj maminky,
tak sa hlasim z KO. Vsetko je v poriadku, zdrave ako repa a teda je to konecne potvrdeny vytuzeny synceeeeeeeeeeek. Takze 3D z 13-teho tyzdna sa potvrdilo a lekar sa nemylil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
25.6.07 12:43

Luli fakt moc gratuluju. Já se ti přiznám,tipovala jsem to podle toho 3D spíš na holčičku. Tak to je paráda,v listopadu se prostě rodí děti s pohlavím na přání :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
25.6.07 12:47

**Tak to som jaaaaaaaaa.

Holky foto je v albumoch.**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
25.6.07 13:12

Luli gratulace :-) jeeeeeeeeee ale jestli se nepletu tak uz kluci vedou :D
Mino ja porad tajne doufam a doufam, ze mi uz budeme rodit v rijnu :D :D , ale je vazne super jak nam to krasne vychazi

Mino s tema pracovnima smlouvama to rozhodne nedelaji podle zakona…kor ty uzasne nemecke firmy tady v Lipe..skoro nemas sanci dostat smlouvu na dobu urcitou a to uz je diskriminace (treba kdyz nekdo chce uver nebo hyposku tak s dobou urcitou mam zadnou nebo minimalni sanci, nehlede ty nervy kdyz konci kazdy 3 mesice nejaka smlouva)…nevim jak je to s chlapama co jdou na materskou, ale zenu v dobe kdy ofiko oznami ze je tehotna a nastoupi na materskou, nemuzou vyhodit smlouva nesmlouva…je z ni chranena osoba :P treba je neco i pro chlapy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
25.6.07 13:13

Ahoj holky, člověk tady chvíli není a už nestíhá.
Ale jedna věc mi tedy neunikla - Luli - gratuluji k synkovi!

Míno, oni Ti zaměstnavatelé asi nemají rádi otce na rodičovské dovolené. Máme s tím také problém. Když to přítel v práci řekl, tak mu řekli, ať si rovnou podá výpověď, že na něj nikdo 3 roky čekat nebude. A pokud by chtěl, může chodit na 4 hodiny denně na dohodu o pracovní činnosti a to by mu zůstalo i po té rodičovské. Prostě už by ho na plný úvazek nevzali.
Tak jsme se dohodli, že půjde na rodičovskou dovolenou hned po porodu a já zůstanu doma jen ty 2 měsíce, co se musí a pak půjdu do práce. Ty 2 měsíce se asi budeme pást, ale je to asi jediné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
25.6.07 13:20

Jarouchu ale podle zakona mu musi drzet rok to same misto a pak dalsi 2 roky, ale klidne jinu pozici!!! Jen nas vsechny zastrasuji… Oni totiz nemaji radi kdyz kdokoli jde na materskou chlap nebo zenska!!! A pak se k lidem tak chovaji…ja nastesti v tomhle mela vic stesti nez rozumu…sef se mi snazil vyjit vstrict jak jen to slo…

jeeee ja si ted uvarila vybornou hraskovou polivcicku mnam mnam a uz jsem si spalila papulu… a nikdo mi ji nesni jelikoz ji u nas nikdo neji :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3771
25.6.07 13:23

Jarouchu tak to vidíš,to jsme na tom stejně. Víš co mě teď štve,že jsem to byla já ,kdo na něj tlačil, ať to v práci už řekne,že to není slušný nechat je pak na holičkách. Já na to zas koukám z druhé strany,taky zaměstnávám - mužský i ženský (celkem 29),ale nikdy bych si nedovolila na někoho vyvíjet nátlak. A pracovní smlouvy na dobu určitou využívám nejvíc do roka,a to musím mít k tomu důvod,který taky dotyčnému sdělím.Nemá smysl si dýl někoho zkoušet,to se pozná rychle kdo jaký je pracant.
No,aspoň že nemusíme řešit finanční otázku.

Zatím pa,večer se stavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital