Poradna duly
Jana Čurdová
Nevím,ale můj názor je,že mimi má být spokojený-tedy napapaný,přebalený,v teploučku. Prostě když to kojení není tak jak by mělo být,tak mu to taky neprospívá. Ono to za každou cenu lámat přes koleno nemá cenu,pak je z toho jen šíleně vystresovaná matka a hladový mimčo. Když jsem měla druhého a ty problémy se opakovaly a domu mě nechtěli pustit ,protože malý nepřibýval (jak by taky mohl - nic 4 dny nedostal) ,tak jsem podepsala 5.den revers.Doktorka mi to napsala do propouštěcí zprávy. Udělala ze mě černou ovci. Dneska se tomu už směju,ale tehdy to byl nejhorší zážitek z porodu. A to jsem tam v té době byla sedmý rok zaměstnaná na por.sále ![]()
ahoj holky, dneska jsem si oddychla, mam za sebou kontrolu a vse je OK, uz nemusim lezet ani brat utrogestan. bohuzel srdicko teda jeste nepracuje, ale dr. rikal, ze je to v poradku, ze ma cas. trochu vam ty vase bijici srdicka zavidim
, ale co, taky se dockam, ze jo
.
dneska zaciname sedmy tyden (mino, jsme skoro uplne nastejno), TP bych mela mit 22.11. Dalsi kontrola az 25.4.
Ahojky!
Včera opět zlobil net, navíc bolest hlavy se vrátila, bleblé, teď už to snad bude dobrý.
Gratuluju všem, co mají za sebou úspěšnou kontrolu!
Takže info z úterní kontroly. Bouchající srdíčko jsem viděla ještě dřív než mi ho Dr. ukázala, prej sněhuláček má 15 mm a odpovídal 7+6tt (podle MS 9tt). Takže jsem si termín přepočítala na 6.11. Uvidím, co budu mít v průkazce, na další KO jdu za 3 týdny 17.4. a to už bude průkazka a doufám i UTZ, kde už budou i ručičky.
Abych trochu uklidnila prvotěhulky, tak já se rozkojila sama za pomoci rady jedný maminy na pokoji. Službu tenkrát měla taková sestra - mladá holka, co prohlásila, že teda víc už neumí, že se musíme snažit a odešla po asi 3 minutách instruktáže. Druhý den se vyměnily směny a přišla úžasná sestra se skvělým přístupem a strašně trpělivá. Takže já kojila vlastně asi 18 hodin po porodu až do 13 měsíců. když se Kuba sám rozhodl pro konec. No ale opačný problém, pořád jsem měla mlíko no spíš tekutinu, prej se to spraví do roka po ukončení kojení. To byla pravda, zmizelo to, ale teď už to tam mám zas.
Mějte se báječně a všem, co je čeká kontrola, přeju bouchající srdíčka! ![]()
Ahoj holky tak jsem byla v ůterý u Mudr. a potvrdila že sem těhule
sem v 5tt a dostala jsem i průkazku což sem byla trošku vykulená jestli není brzo
ale tak snad ví a na další KO mám jít 10.4 prý už by mělo jít vidět srdíčko ![]()
Ahojky,
Baboon gratulace k bouchajícímu srdíčku!
Adeline - my jsme na tom s termínem úplně stejně,na kontrolu jdu 2.4. a tak sem zvědavá jestli už náhodou nebude akce vidět
Vítám Kačíka - a tu legitku malinko závidím ![]()
Baboon,já mám taky bolesti hlavy,vůbec to z předchozích těhotenství neznám a pořád se mi chce spáááát ![]()
Ahoj holky, tak já už jsem taky po kontrole, dnes bohužel bez ultrazvuku, ale pohmatem Dr. říkal, že mimčo roste. Všechny výsledky jsem měla dobré, jen hrozně vysoký tlak, ale to bylo prý možná nervozitou. A 16.4. jdu na genetiku a 3D ultrazvuk, tak jsem moc zvědavá
Jo, a s tou průkazkou.. Já jsem ji dostala hned při první návštěvě v 5+2tt, tak nevím, jaký na to mají systém..
Zuzajdíku - můžu se zeptat - to už jdeš na 3D UZ tak brzy? Já myslela že se chodí až déle,tak kolem 20 t. Mě čeká v 16 t amniocentéza,z důvodu věku,toho se trochu bojím.
Dobré ránko holky,
tak jsem dnes ráno byla na odběrech a doufám, že vše bude v poho. Všem gratuluju ke kontrolám.
Zuzi taky se někdy musim svýho dr. zeptat na ten 3D UTZ, nikdy jsem na tom nebyla, ale viděla jsem pár fotek, fakt nářez ![]()
Jinak průkazku taky ještě nemám, muj dr. jí dává až po 3 měsících. Vůbec mi nevadí, že jí ještě nemám, to budu potom zase pořád študovat co tam napsal a budu z toho jelen ![]()
Míno amniocentézy se neboj, já tam byla s Aničkou a byl to pro mě docela zážitek. Měli tam obrovskou obrazovku a já viděla jak tam Anička vevnitř máchá rukama a nohama a dali mi pěkný fotky. Jestli tam pujdu znova, tak mi to vadit nebude, nic to neni, aspoň člověk ví, že je vše v pohodě. Vůbec nechápu, proč o tom koluje tolik fám a nepravdivejch informací…
Je to fakt divný že každý doktor tu průkajdu dává jinak já myslela že musejí být určitý odběry a pak až ho vystaví až je vše OK a opravdu potvrzené.Sem ztoho jelen
![]()
Ten 3D UTZ musí být super já na něm nebyla ani u Natali a myslím že ani tady nikde v okolí ho nemájí ![]()
Hildo,moc děkuju za uklidnění. Budu mít možnost se rozhodnout mezi Libercem a Prahou-Kostelní ul.,ale na to mám ještě čas a určitě dám na to,co mi dr.doporučí. Fakt děkuju že si mi to napsala!
Míno koukám že tě čeká amnio mě taky protože jsem musela vloni v červnu na přerušení kvůli VVV miminka, tak ted musím. Já nemám strach ze zákroku ale z toho že se doma musím starat o 2 děti a odpočívat po tom zákroku nebude žádná sranda.
No Míno, ptát se zrovna mě, to sis nevybrala dobrého zpravodaje
Já o tom vůbec nic nevím, jen dělám, co se mi řekne, takže nevím, kdy má co správně být. Každopádně na ten 3D ultrazvuk budu začínat 12tt. A prý tam můžu chtít i fotky a video (když si to zaplatíme
)