Poradna duly
Jana Čurdová
To snížené Hcg znamená prý nějaké možné riziko vady, kromě Downa, u Downa je zvýšené Hcg.
Ještě mně napadlo, že poprosím dr na kontrole, jestli mně nepošle na 4D, jestli by mě tam taky neproklepli. Třeba by tam viděli něco víc?
Miiri to je bezva, nízké HCG bude určo v pohodě ![]()
Jinak tady teda taky šíííííleně fouká, fakt hrozně
to zas popadá stromů…
Holky, víte co jsem se dočetla? Mam tady půjčenou jednu knihu o bylinách a tam píšou, že farmakologové prokázali, že užívání bazalky v šestinedělí podporuje tvorbu mléka. Takže já jdu do bazalky a třeba se rozkojím
Mám jí v několika truhlících, protože jsem do bylin úplně hotová, tak se bude hodit
Doporučujou konkrétně užívání bazalkového pesta, ale doma dělanýho, protože v koupeným je prej česnek a ten kojencům smrdí ![]()
Ahojky těhulky,
ADELINO, musím bohužel říci,že tě trumfnu na plné čáře
,jsem totiž o 7cm nižší než ty a o 6kg těžší
.Přibrala jsem 20kg za 1 rok a pak dalších asi 8,když jsem byla v nudící se práci,kde jsem ted skončila a jsem na rizikovém, a tak strašně jsem zlenivěla,že se mi nechtělo absolutně nic.Měla jsem krásné plány,jak s tím začnu letos něco konečně dělat a bác ho-čekáme mimi,tak smůla.Jinak prozatím jsem žádnými nevolnostmi-zvracením netrpěla a také jsem nic nepřibrala.Chut k jídlu mám,ale snažím se nepřejídat ![]()
Nejdůležitější než ta pitomá váha teď pro nás je,abychom se cítily dobře a měly zdravá miminka
.Třeba budeme mít potom kolem nich takový kolotoč,že to půjde dolů a ani nebudem vědět jak. ![]()
Přeji hezký víkend
Teda Hildo - přečetla jsem si taky ten článek o amnio a je nádherný
Až jsem z toho zase naměkko. Já jsem hrozná, každé něžné slovo mně dostane.
Miiri já to mam taky tak, když vezu Aničku ráno do školky tak se pravidelně rozbrečím u zpráv v rádiu… Už to považuju za normální ![]()
Ahoj tehulky..
ty jo clovek tu chvili nejni a hned ma co cist:-)
Nooo ja se musim dneska pochlubit na prelomu prosince/ledna ze mne bude teticka:-), volala mi kamaradka (je jako moje segra), ze je v 5tt…Mam obrovskou radost dlouho se snazili a nic:( az ted, ale musela jsem se smat povedlo se jim to v dobe kdy jsem ji byla prat opozdene k narozkam…a pak ze to nejni nakazlivy:-) a to uz vedle mne otehotnela holcina co s nami jezdi autem do prace:-)
Lumi nic si z toho nedelej mam 163/77, pred Vanoci to bylo pracne 70, pak hory jidla a rozhodnuti ze budeme delat miminko a bylo vymalovano…3 kilca mam od prcka (i kdyz chudak maly ma tak 150-180g podle tabulek:-), ale na nekoho se to svest musi
ja tedy spoleham na to ze po porodu to pujde samo dolu, vsichni mne v tom ujistuji
i kdyz asi nepocitaji s genetickymi sklony a chuti papat
Ale mas pravdu ted je nejdulezitejsi mimisek no a kdyz to pak nepujde lehce tak se nadrem no a co, jak by rekla moje nejmladsi sestricka kulaty lidi jsou taky lidi ![]()
Hildo ja mam letos smulu, bylinky stavkuji, musim to zkusit zasit znovu moc jich nevyrazilo, asi mi je nekdo sezral:( Loni jsem rozdavala plne kvetinace bazalek a letos si je asi pujdu koupit do marketu nebo co ![]()
Krasny patecni vecer
Dobrý večer, holky, ještě se vracím k těm kočárkům - asi jsem tomu definitivně propadla:) Byli jsme dnes s přítelem v obchodě, prohlíželi tu Cortinu X3 Tris, a moc se nám líbila, až na to, že se vůbec nehoupe. No, ale pak jsme jeli domů a přítel se vykecával po telefonu o kočárcích se svým kamarádem, který nás od trojkombinace zrazoval a říkal, že oni při dalším mimi v každém případě pořádný hluboký kočár tak do osmi měsíců a pak golfák. Takže já jsem úplně zmatená a vůbec nevím, co dál hledat. Jak to vidíte vy, zkušené maminy?
Zuzajdíku - mně se ta Cortina X3 Tris líbí moc, ale naživo jsem ji ještě neviděla. Taky pořád říkám, že bych nejraději hluboký (tím spíš, že to je na zimu) a pak na konci jara sporťák, ale ještě jsem žádný hluboký, který by mě zaujal bohužel neviděla. Třeba ještě na něco narazím, zatím je času dost. ![]()
Miiri
Ještě se musím pochlubit, že když jsme měli dneska ty výsledky, tak mi chtěl manžel udělat radost, tak jsme šli do kina na Vratné lahve. Super ![]()
Je to takové kino, kde se tak jako leží, je to pro mně teď super.
Miiri
No, tak já musím říct, že se mi dnes v podstatě žádný jiný kočár, než ta Cortina, nelíbil.. Bude to fakt těžký.. Chtěla bych do nějakého obchodu, kde je velký výběr, abych trochu získala přehled, ale to tady v Olomouci není, takže výlet do Brna to jistí. Doufám teda
No, ale nejdřív myslím, že musím vymyslet ten systém, jaký typ kočáru teda vlastně chtít.. Mamka má snad pravdu, oni to měli mnohem lehčí, byli rádi když kočár sehnali ![]()
Ahoj holky,
přeju krásnej víkend
Právě jsem manželovi přenechala melení masa, jelikož je to nechutný, tak mám čas napsat
Děláme sekanou s kašičkou a salátkem, už se na to těšim.
Miiri na vratných lahvích jsem byla taky, taky jsem tam skoro ležela a papala popcorn… Je to fakt bezva, teď se chystáme na spidermana ![]()
Tak se holky zatim mějte a přeju dobrou chuť k sobotním obědům ![]()
Zdravím.
My máme dneska k obědu kuřecí kousky na kari s rýží. Mám to moc ráda, už se na to těším - mňam ![]()
To kino na ležení je super, Spidermana mají dávat snad od čtvrtka, tak možná taky půjdeme. Dcera už ho viděla, jí se to líbilo, uvidíme. ![]()
Včera večer jsem koukala na Uvolněte se prosím a jak jsem se rozesmála, tak mě tak píchlo vpravo v podbříšku, že mě to hrozně vylekalo. Ale za chvíli to přešlo, tak snad to byly jen děložní úpony nebo svaly - jestli vůbec ještě nějaké na břiše mám ![]()
Miiri
hildo , taky mame dneska sekanou
. akorat s bramborama - mame krasny novy, tak je varim ve slupce. a sekanou mame od nasich - tatka umi strasne dobrou, mnam! (nasi me ted setrej, manzel bohuzel nevari, akorat tak prilohy, tak jsem hrozne rada, ze nemusim stat u plotny).
miiiri , s kari prosim te opatrne. a tim spis, ze nejsi uplne OK. nam to rikali na predporodnim kurzu, ze by se v tehu nemelo, a pisou to i vsude na webu. treba tady:
„Zcela vynechat jalovec, hořčičné semínko, šafrán, pelyněk (někdy je součástí čajů, které podporují trávení a zklidňují žaludek), rozmarýn, muškátový oříšek a petržel ve větším množství. Mohou způsobit potrat či předčasný porod. Omezit je pak potřeba: skořici, pepř, mátu, kari, celer ve vyšších dávkách - překrvují malou pánev.“
(dalsi na http://www.vasedeti.cz/clanky.php?… )
ja jinak kari miluju a davam ho opravdu hodne, ale v tehu si ho odpustim.
Adelino - to jsi mně teda vystrašila, tak já to udělám asi s něčím jiným. Nechci riskovat. Nevím, jestli je to jen, že by se nemělo asi jako třeba kafe, nebo jestli je to fakt nebezpečný ![]()
Raději do toho dám něco jiného ![]()