Poradna duly
Jana Čurdová
Liduska lili píše:Mandarinka0072 píše:Tak my taky papame od 5 a pul měsice brambůrek, mrkvičku brokoličku. A ted nám řekla že i petrželku. Tak to zkusíme. Taky se nám houpala na čtyřech ale už né. Tak to jste velici my jsme menší, ale my smanželem jsme oba menší tak nemůže byt naše mimi veliké.Liduska lili píše:Jééé, já jsem se taky narodila 22. listopadu
Ahoj holky já jsem měla TP na 17 listopadu, ale Anička se narodila 22 listopadu u Milosrdných Bratří v Brně.. Je to první miminko v rodině. Chci se zeptat jak vaše miminka rostou my máme 6470g a 66 cm. Měli jsme posledni očkování a teď až v roce. Nechali jsme ji naočkovat prevenar 13. Jinak nám už stoji v postýlce, snaží se lozit po čtyřech a krásně sedíme. Rosté nám první zoubek.A malá 18. listopadu
Malá váží 9250g a měří 70 cm. Očkování za sebou všechny a rozhodli. I náušničky
A dáme v září ještě TBC
Na čtyřech se houpe dopředu a dozadu strašně rychle. Taky stojí v postýlce nebo kde se může přidržet
a pořád hrozně povídá a hučí, píská, vříská… A přikrmujeme zeleninou už od 5 a půl měsíce
Zoubky zatím žádné
To Klárka papá už víc. Bramboru, mrkev, dýni, brokolici, pastiňák, špenát, lilek, zkoušeli jsme rýži, ale ta moc nejela s kouskama (nejde pořádně rozmixovat. a brzy bude řepa
a to, co jí nechutná míchám s mrkví nebo dýní, pak to baští až se jí dělají boule za ušima
to my jsme zase s manželem velcí, takže má po kom být udělaná
![]()
Mandarinka0072 píše:Liduska lili píše:To Klárka papá už víc. Bramboru, mrkev, dýni, brokolici, pastiňák, špenát, lilek, zkoušeli jsme rýži, ale ta moc nejela s kouskama (nejde pořádně rozmixovat. a brzy bude řepaMandarinka0072 píše:Tak my taky papame od 5 a pul měsice brambůrek, mrkvičku brokoličku. A ted nám řekla že i petrželku. Tak to zkusíme. Taky se nám houpala na čtyřech ale už né. Tak to jste velici my jsme menší, ale my smanželem jsme oba menší tak nemůže byt naše mimi veliké.Liduska lili píše:Jééé, já jsem se taky narodila 22. listopadu
Ahoj holky já jsem měla TP na 17 listopadu, ale Anička se narodila 22 listopadu u Milosrdných Bratří v Brně.. Je to první miminko v rodině. Chci se zeptat jak vaše miminka rostou my máme 6470g a 66 cm. Měli jsme posledni očkování a teď až v roce. Nechali jsme ji naočkovat prevenar 13. Jinak nám už stoji v postýlce, snaží se lozit po čtyřech a krásně sedíme. Rosté nám první zoubek.A malá 18. listopadu
A dáme v září ještě TBC
Na čtyřech se houpe dopředu a dozadu strašně rychle. Taky stojí v postýlce nebo kde se může přidržet
a pořád hrozně povídá a hučí, píská, vříská… A přikrmujeme zeleninou už od 5 a půl měsíce
Zoubky zatím žádné
a to, co jí nechutná míchám s mrkví nebo dýní, pak to baští až se jí dělají boule za ušima
![]()
jo tak my už pomalu budem taky přikrmovat vícemi zeleniny ale já jsem ted s Aničkou sama a ty velké věci bych sama nesnědla. Takže jak Manžel bude už doma tak ji budu dávat další zeleninu co pak snime i my dělám ji vždy čerstvé obídky. nebo d dzuhého dne ale né nidky dýl. Takže to kupuji podle toho co sním i já za chvili. 3 července dostanu domáciho kálika tak ji ho dáme taky na zkoužku
Liduska lili píše:Mandarinka0072 píše:jo tak my už pomalu budem taky přikrmovat vícemi zeleniny ale já jsem ted s Aničkou sama a ty velké věci bych sama nesnědla. Takže jak Manžel bude už doma tak ji budu dávat další zeleninu co pak snime i my dělám ji vždy čerstvé obídky. nebo d dzuhého dne ale né nidky dýl. Takže to kupuji podle toho co sním i já za chvili. 3 července dostanu domáciho kálika tak ji ho dáme taky na zkoužkuLiduska lili píše:To Klárka papá už víc. Bramboru, mrkev, dýni, brokolici, pastiňák, špenát, lilek, zkoušeli jsme rýži, ale ta moc nejela s kouskama (nejde pořádně rozmixovat. a brzy bude řepaMandarinka0072 píše:Tak my taky papame od 5 a pul měsice brambůrek, mrkvičku brokoličku. A ted nám řekla že i petrželku. Tak to zkusíme. Taky se nám houpala na čtyřech ale už né. Tak to jste velici my jsme menší, ale my smanželem jsme oba menší tak nemůže byt naše mimi veliké.Liduska lili píše:Jééé, já jsem se taky narodila 22. listopadu
A dáme v září ještě TBC
Zoubky zatím žádné
![]()
To já mám už něco namražené v mrazáku. Ale maso jí dávat ještě nebudu do osmého měsíce, nemá žádné zuby. Tak nevím jak by to pojedla, když jí vadila i ta rýže. já jí dávám občas i kupované, aby si nezvykla jen na domácí. A už dostává sem tam i přesnídávky ovocné, ty sní většinou celých 190g
Mlsalka
Mandarinka0072 píše:Liduska lili píše:To já mám už něco namražené v mrazáku. Ale maso jí dávat ještě nebudu do osmého měsíce, nemá žádné zuby. Tak nevím jak by to pojedla, když jí vadila i ta rýže. já jí dávám občas i kupované, aby si nezvykla jen na domácí. A už dostává sem tam i přesnídávky ovocné, ty sní většinou celých 190gMandarinka0072 píše:jo tak my už pomalu budem taky přikrmovat vícemi zeleniny ale já jsem ted s Aničkou sama a ty velké věci bych sama nesnědla. Takže jak Manžel bude už doma tak ji budu dávat další zeleninu co pak snime i my dělám ji vždy čerstvé obídky. nebo d dzuhého dne ale né nidky dýl. Takže to kupuji podle toho co sním i já za chvili. 3 července dostanu domáciho kálika tak ji ho dáme taky na zkoužkuLiduska lili píše:To Klárka papá už víc. Bramboru, mrkev, dýni, brokolici, pastiňák, špenát, lilek, zkoušeli jsme rýži, ale ta moc nejela s kouskama (nejde pořádně rozmixovat. a brzy bude řepaMandarinka0072 píše:Tak my taky papame od 5 a pul měsice brambůrek, mrkvičku brokoličku. A ted nám řekla že i petrželku. Tak to zkusíme. Taky se nám houpala na čtyřech ale už né. Tak to jste velici my jsme menší, ale my smanželem jsme oba menší tak nemůže byt naše mimi veliké.Liduska lili píše:Jééé, já jsem se taky narodila 22. listopadu
A dáme v září ještě TBC
Zoubky zatím žádné
![]()
Mlsalka
Tak my ovocné přesnídavky nemůžeme. Ale masičko mlžeme od 7 měsíce. A říkala mi že to mám namlít jak mleté maso a krásně po spapá. Aničce kupované nechutna, vždycky to vyplivné ven. Tak zatim nechci dávat do mražáku uvařené to je hned. Ale myslím že ten čas to dávat do mražáku možná přijde taky.
Liduska lili píše:
Tady těd nikdo nechodí?
Chodí, ale málo jak koukám ![]()
Jinak už papáme i masíčko
A napoprvé spapala celých 190g, šikulka moje
Takže pak budu dávat ještě žloutek a za necelý měsíc svačinky
A taky mi papá křupky, vezmě si ji sama a cucá dokud se neorzputí a polkne ![]()
Mandarinka0072 píše:Liduska lili píše:Chodí, ale málo jak koukám
Tady těd nikdo nechodí?
Jinak už papáme i masíčkoA napoprvé spapala celých 190g, šikulka moje
A taky mi papá křupky, vezmě si ji sama a cucá dokud se neorzputí a polkne
My už taky papáme masičko a přestávám kojit. Mám popraskané bradavky a nejde to zahojit, když ona mi to vždy roztrhne tim sánim. Už nám papala i sunárek tak jsme moc rádi že nebude hlady. my se pokousime chodit, ale v postylce ji to šlape dokola. Je moc šikovna.
Vidím že anička není sama a že jsou i jiné děti co maji podobné pokroky a jsou šikovni sice nevím kam pospychají ale co hlavně že jsou zdraví a štastní. né?
Liduska lili píše:Mandarinka0072 píše:My už taky papáme masičko a přestávám kojit. Mám popraskané bradavky a nejde to zahojit, když ona mi to vždy roztrhne tim sánim. Už nám papala i sunárek tak jsme moc rádi že nebude hlady. my se pokousime chodit, ale v postylce ji to šlape dokola. Je moc šikovna.Liduska lili píše:Chodí, ale málo jak koukám
Tady těd nikdo nechodí?
Jinak už papáme i masíčkoA napoprvé spapala celých 190g, šikulka moje
A taky mi papá křupky, vezmě si ji sama a cucá dokud se neorzputí a polkne
Vidím že anička není sama a že jsou i jiné děti co maji podobné pokroky a jsou šikovni sice nevím kam pospychají ale co hlavně že jsou zdraví a štastní. né?
Já nemám popraskané, ale jak má dole ty dva zuby, tak kouše, potvůrka a zkouší, co se stane, když škubne hlavou dozadu. Takže nepříjemné to je. Do devátého měsíce bude mít už tři nemléčná jídla, tak uvidím
Kojení nějak vychází až do roka. Ale Sunar už taky pila. Pije i čajíčky. Dneska mi krásně spapala rýži s ovocnou přesnídávkou
A v postýlce taky leze, to je normální, dneska jsou ty dětiččky napřed ![]()
Jinak koukám, že Anička má stejné datum narození jako já
až na ročník pochopitelně ![]()
Tak to jo. Jo jsou ty děti nějak popředu, ale nedá se nic dělat. Kdy plánujete druhé miminko máte nějaký rozhodnutý odstup?
Liduska lili píše:
Tak to jo. Jo jsou ty děti nějak popředu, ale nedá se nic dělat. Kdy plánujete druhé miminko máte nějaký rozhodnutý odstup?
Srpen 2014, chtěli jsme dřív, ale chci si malou užít. Ten srpen chceme, aby už bylo ideálně druhé venku, takže počít koncem 2013, když to půjde.:-) A vy? Jinak by mi nevadilo mít druhé hned, kdyby bylo hodné jako Klárka, ale ty tři roky jsou akorát ![]()
Mandarinka0072 píše:Liduska lili píše:Srpen 2014, chtěli jsme dřív, ale chci si malou užít. Ten srpen chceme, aby už bylo ideálně druhé venku, takže počít koncem 2013, když to půjde.:-) A vy? Jinak by mi nevadilo mít druhé hned, kdyby bylo hodné jako Klárka, ale ty tři roky jsou akorát
My plánujeme letos v srpnu to zkusit a uvidíme, kdy se nám oběví //. Tyky chci mit letní miminko nebo klidně jarní. Necháme se překvapit.
Liduska lili píše:Mandarinka0072 píše:My plánujeme letos v srpnu to zkusit a uvidíme, kdy se nám oběví //. Tyky chci mit letní miminko nebo klidně jarní. Necháme se překvapit.Liduska lili píše:Srpen 2014, chtěli jsme dřív, ale chci si malou užít. Ten srpen chceme, aby už bylo ideálně druhé venku, takže počít koncem 2013, když to půjde.:-) A vy? Jinak by mi nevadilo mít druhé hned, kdyby bylo hodné jako Klárka, ale ty tři roky jsou akorát
Tak držím palce ať to vyjde, jak plánujete ![]()
![]()
Jsem tu nová, můžu k vám? Mám doma listopadovýho Oskárka a skoro čtyřletou Terku ![]()
Pantomima1 píše:
Jsem tu nová, můžu k vám? Mám doma listopadovýho Oskárka a skoro čtyřletou Terku
Proč by ne? Listopaďátko máš
Rodila jsem deset dní po tobě
Máme doma Klárku 18.11. ![]()
Holky a jak jste na tom s pohybem? malej už chodí v pohodě za jednu ruku, stojí chvíli sám v prostoru a když se zapomene, tak udělá i tři kroky..ale s jídlem bojujem, sní max třetinu skleničky, jak masa, tak přesnídávky, občas jogurt, dvě tři lžíce kaše…ale brambor s řízkem mu chutná ![]()