Poradna duly
Jana Čurdová
jasan, já si to i porovnám s jedním seznámkem tady z emimina a vyselektuju si z toho co bude potřeba.. naštěstí mám ještě kamarádku, která má holčičku, co se narodila loni na začátku prosince, tak to bude mít hodně podobné tak se zeptám i jí.. ![]()
Tak teď envím kdo to tu psal, asi Moni s tím že má pořád hlad ale neví co si dát protože téěmř na nic nemá chuť. Tak přesně takhle to mám já. Pokud se nenajím tak bych zvracela, ale najíst se když je mi ze všeho špatně a nic bych si nedala je taky těžký
Já jsem měla orvní mimčo na konci října a tohle se má narodit nakonci listopadu, takže by mi to vycházelo jakš takš i na hadry. Kdyby to byla holčička tak kombinézku bych určitě nekupovala, když tak by měla trochu větší no, ono to v kočáru stejně není vidět. Ale jinak by mi to šikovně vycházelo že bych měla sezóní věci odpovídající věku
Kóčo a miminko si do kočárku dávala v zimě v kombinézce plus ještě fusak??
jinak jsem to byla já, tak vítej do klubu ![]()
Moni jj já dávala bodýčko, punčocháče nebo dupajdy podle počasí pak buď rovnou kombinézu nebo ještě nějakou mikču nebo svetr. Pak do fusaku a někdy ještě deku. Ale spíš ne, protože se narodila v roce 2006 a to byla ta extra teplá zima. Od začátku sjem is dávala pozor na to abych jí nepřehřívala a i spala celkem v chladu a musím říct že se mi to vyplatilo. Dneska opravdu jen tak nenachladne a je hodně otužilá a skoro nemarodí
no Mončo to dáš nějak do kupy a pak sama uvidíš co ti bude vyhovovat a co potřebuješ ale je toho dost co.. já to kupovala na etapy a je fakt že jsem moc nešetřila, ale ted už na toho druhého prcka mám fakt všechno kromě hlubokého kočárku a normálně se těším až to začnu vybalovat
kóčo taky mi to vychází podle ročního období, první jsem měla 30.11 a druhé mám termín 4.11 a počítám že v termínu to stejně asi nebude a máš pravdu, kombin=zka a tajové věci nevadí větší, já záměrně kupovala trošku větší, ono to moc poznat nešlo ale vydrželo to, dělám to hlavně ted u zimních bund na malého aby mu vydržely ty dva roky ež kupovat každý rok, to mu raději koupím kvalitnější na dva
holky, já jsem postupem času hodně věcí zamítla - jako třeba nechci přebalovací pult - mám komodu z IKEA na které se dá na podložce přebalovat.. nebo různý blbůstky prostě vím,že to nebudu přehánět a to samý s oblečením, stejně z toho tak rychle vyrostou.. pro mě jediné dražší investice jsou kočár, chůvička, monitor dechu.. hodně pomůžou i babičky, se těší.. ![]()
tak Míšo si měla na první termín jako já - já mám 30.11. ![]()
holky a zpočátku spí mimi pod peřinkou nebo jen v zavinovačce?
Moni já počítala s tím že to kupuju na dvě děti ale každý podle svých možností si myslím a pokud máš kam na komodku dát podložku tak je to fakt zbytečný ten přebalovák. Já mám dřevěný na kolečkách a vespod mám dvě přihrádky, tam jsem měla omyvatelný kufřík s hygienou a plínky a komodku bych zas já neměla kam dát. Mě spal Martínek v zavinovačce do které se dala vystřídat teplá a slabá vložka, ty rychlozavinovačky jsem dávala do kočárku ven. No a tím že jsme měli ten porod dost komplikovaný, tak to přikládám tomuto, že byl hodně uplakaný už v porodnici.. neměla jsem ho u sebe ani jedinou noc, pokaždý mi ho odnesly, protože strašně řval a já byla flekatá, oteklá strhaná.. a pak jsem přišla na klasiku a v tom mi spal jedna báseň. Takže si to beru pak i do porodnice a stejně tak dudlík. Vím že sestry to nesnáší kvůli kojení, ale zažít toto znovu tak s tím dudlíkem bude a hotovo. Dodnes si říkám že ještě že jsem byla na nadstandardu sama, to by mě ty ostatní maminky ukamenovaly ![]()
AHOJKY HOLKY
HLÁSÍM SE PO ÚSPĚŠNÉ KONTROLE
VKLÁDÁM FOTEČKU, MÁME VŠE JAK MÁ BÝT A 3 CM, POROD V POLOVINĚ LISTOPADU, DOSTALI JSME PRŮKAJDU A VZALI MI ODBĚRY, DALŠÍ KONTROLA ZA 10 DNÍ SCREENIG
TO BOLENÍ BŘÍŠKA A TY TLAKY MÁM PROTOŽE MÁM ZAKLONĚNOU DĚLOHU DOZADU, TAK SE TO TAM SROVNÁVÁ…
S BABIČKOU JSME SE VČERA ODPOLEDNE ROZLOUČILI
![]()
MĚJTE BEZVA VÍKEND, UŽIJTE SI SLUNÍČKA, MÁME V PLÁNU GRILOVÁNÍ A NĚJAKÝ TEN VÝLETÍK
![]()
ahojkyy ![]()
cateryna moc gratuluju, to je bezva a fotečka krásná, jde vše hezky vidět, já mám poslední zatím jen červíka, už se těším na čtvrtek jak malé děcko ![]()
Taky se chystáme nesedět doma a zítra taky když je tak krásně, papa a krásný víkend všem ![]()
Aaaaa, tak ja budem zase zavidiet, musim to este do stvrtka vydrzat. Na mojej fotke je este len biela bodka v ciernej bodke ![]()
Ozaj, tak ma napadlo, ked sa susede malo narodit prve vnuca, uz na ultrazvukovej fotke poznala, ze je to cely zat, akoby mu maly z oka vypadol. ![]()
krásnou sobotu přeji holky. já už dneska stačila vygruntovat celý byt a dvakrat jet do obchodu. nejdřív ptákum pro jídlo a pak pro krkovičku na večerní grilovaní. když jsem dorazila domu a dala kuře do trouby tak jsem jela znova do krámu ale tentokrát pro vody. chlapy dělaj novej příkop okolo baráku a překoply vodu
šikulky
AngelinaBaleri jinak Míšo mohla bych poprosit teda o ten seznámek zizinka20@seznam.cz
děkuji
cateryna: gratuluji k prohlídce a k mimi krásna fotečka
Ahoj,
Caterina gratuluji. mě doktor taky říkal že mám dělohu trochu zakloněnou dozadu,takže i u mě možná trošičku ty bolístky jsou od toho
TO mi nikdo neřekl
Máš krásnou fotečku, úplně jasnou ![]()
My jsme dneska od rána venku, prvně jsem vzala Nelču a děti švagrový do lesa, tam jsme udělali velkou tůru a přišli asi za 2 hodiny, pak oběd a odpoledne nám postavil taťka se strejdou trampolínu-koupili jsme jí k narozkám tu velikou, 4,30 v průměru je to teda pěkný hovado
A od té doby je nemůžeme z toho sundat
A mě mrzí že si taky nemůžu zaskákat, nechci riskovat, zrovna skákání není ideální. No tak jsem si alespoň vyplela celou zahradu a okopala co bylo potřeba atd ![]()
Ahoj holky, dnes bylo opravdu krásně. Terka si na zahradu vytahala půl pokojíčku od dřevěnýho domku přes stoleček a křesílko. Odpoledne jsem šli na den int.záchr.systému, bylo to fajn, do té doby, než hasiči udělali pěnu
Jak Terka viděla, že se děti svlíkají a skáčou do pěny, začna ze sebe strhávat oblečení, tak jsem musela zakročit a s hysterákem jsme odcházeli na školkové hřiště, kde ještě blbla s dětmi na prolízačkách. Doma jsem douklízela zahradu, posbírala petshopáky a poníky, aby je nezlikvidoval pes. Dítko je po večeři a jdeme číst pohádku, dnes je na programu o Tchořovi
Jsem zase sama, tátu máme v práci.