Poradna duly
Jana Čurdová
Děkuji ![]()
Pampeliško jak placený?
Za celé těhu jsem platila jen a pouze 3D UZV, který jsem chtěla i s videem a kompletním vyšetřením prcka
No tenhle screening pojistovna nehradi.
To je asi novinka - kdyz jsem cekala Kubu tak se to jeste nedelalo.
Jo a prukazku jsem nedostala - pry je jeste moc brzy ![]()
jj, je to placeny
moje mudra rikala, ze ona to dela za litr, ale jsem objednana do Brna na veveri, tam to je sice za 15stovek, ale bude to dokupy s tou genetikou ![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes byla na první kontrole u doktorky..Doktorka mi těhotenství zatím jen víceméně potvrdila..Ukázala mi na utz váček, ale miminko ještě vidět nebylo..prý je ještě dost brzy - těhotenství je teprve v počátcích, takže mám přijít za 14 dní znovu, to už pozná jestli je vše ok..Tak jen mohu doufat, že bude..:)
Holky kdy by se měl dělat ten placenej screening? četla jsem že tak 12-14 týden, ale co jsem zase slyšela u nás tak se v nemocnici žádné vyšetření neplatí
Lemonkas píše:
Holky kdy by se měl dělat ten placenej screening? četla jsem že tak 12-14 týden, ale co jsem zase slyšela u nás tak se v nemocnici žádné vyšetření neplatí
Ahoj Holky,
já na ten screening jdu příští týden a to by jsem měla být v 10.tt a taky ho platím.Myslím,že je to něco okolo 900Kč.Už teď jsem napjatá,jak to dopadne.Doufám,že vše bude v pořádku
![]()
Hanellka píše:Lemonkas píše:Ahoj Holky,
já na ten screening jdu příští týden a to by jsem měla být v 10.tt a taky ho platím.Myslím,že je to něco okolo 900Kč.Už teď jsem napjatá,jak to dopadne.Doufám,že vše bude v pořádku![]()
já jsem objednaná na první ultrazvuk na 26.4. to bych měla být 11+5, protože doktorka ani ultrazvuk u sebe nemá…ale co sem psala kámošce co je ve 30.týdnu, tak jí taky poslala kolem toho 12. na ultrazvuk, ale prý byl jen takový kontrolní a platila jen 50 za fotku…já už začínám pochybovat o doktorech v našem městě ![]()
to co se plati, je NT + screening, je to na vylouceni hlavne downova syndromu, berou krev a delaji UTZ. plati se vsude kolem litru, protoze to je nepovinne vysetreni, ale je mnohem prsnejsi, nez pozdejsi povinne tripple testy ![]()
martek01 píše:
to co se plati, je NT + screening, je to na vylouceni hlavne downova syndromu, berou krev a delaji UTZ. plati se vsude kolem litru, protoze to je nepovinne vysetreni, ale je mnohem prsnejsi, nez pozdejsi povinne tripple testy
jj tohle jsem se už dřív dočetla, jen o tomhle se doktorka nezmínila ani mě, ani té kámošce a ta o tomhle ani nevěděla. Tak jen jestli si tohle musím zjistit kde to dělají a zařídit si to sama?
no zjisti si to ![]()
me se dneska zeptala, jestli ho chci a dala mi na gyber, jestli u ni, nebo v brne. ale kdybych rekla ne, tak se nic nedeje, jak rikam, neni to povinne ![]()
jdu spat, dneska me bylo docela dobre, ale ted to zase zacina… ![]()
Dobre ranko tehulky!
Ja myslim ze to proste jeste neni tak rozsirene kdo to chce proste si to musi vyzjistit. Nekteri dr. to mozna reknou jini zase ne.
Jak bylo psano vyse, je to presnejsi nez tripple testy tak na to jdu. U nas to stoji 1600,– a ja si nakonec u sveho doktora platim tehu pausal (3.500,–
) ale mam v tom jeste navic 3D uz a pak nejake 2 navic ke konci tehu. A jeste par dalsich blbosti. Ale hodim to pojistovne tak mi cast pridaji.
verunn píše:rebarbor píše:Ja jsem mela bolesti dost silne, v podbrisku a ve stehnech. Dr. mi doporucila horcik, brala jsem ho jednou denne a moc to nepomahalo, ted ho beru 2× denne (pisou to i v letaku) a bolesti jsou pryc, jen vyjimecne. Je to velka uleva. A jinak skoro zadne priznaky, jen obcas lehka nechut k jidlu a mozna trochu ospalost, prsa me taky uz bolely vic, ted skoro nic, az jsem z toho nervozni, jestli je vse tak jak ma byt. U Dr. jsem byla 6+5 a
Bolí vás taky ještě pořád v podbřišku jakoby menstruačně?bilo, ted pujdu az 18.4. po 4 tydnech, to uz budu 10+4, hrozne pomalu to utika. A na screening NT+ jsem objednana na 28.4. (budu 11+6).
Nestalo se vam pri ZT, ze by se vam ztratily tehu priznaky?
Ahoj Verunn ![]()
Tak máme stejné datumy
Také jdu k doktorce 18.4. po dlouhé dobé.. a na screening + NT jdu také 28.4.(12tt) a jdu do Brna na Veveří, kam ty? A jinak také nemám žádné příznaky, až na to, že mi občas bolí v podbříšku a i ty prsa bolí méně…
Hezké ranko holky,
dodatečně moooc gratuluji Martek
ke všem čtyřem událostem a ve společném životě přeji samé pohodové dny.
Na NT screening někdy doktor dává žádanku ale nemusí, dá se tam zavolat a objednat a není problém protože se to stejně platí.
Dobré ráno holky,
to se od vás dozvím věcí!!!
Já teď začínám 8tt, takže aspoň vím, na co se mám dr. příště zeptat.Úplně stejný to bylo s ranní nevolností
, hezky jsem si přečetla, jak jste to měly vy…no a po 1-2 týdnech to dorazilo i ke mně
.
Miarei-Temi je krásná holčička! A děkuju za info s vitamíny, kolem mě probíhá docela masírka, že bych měla brát vitamíny, ale vidím to stejně jako ty. Beru listovku, B a C kvůli štítnici. Kdyby mi chybělo železo, to by se objevilo v krevních testech?
Verunn - příznaky vůbec neřeš, nebo se z toho zblázníš… Může ti být klidně týden dobře a potom, ani nebudeš vědět, že jsi těhotná. Ty začátky jsou intenzivnější, ale časem se to uklidňuje. Někomu je špatně na začátku, někomu celé těhu (chudák) a někomu vůbec.
Alíček 1985 - u prvního těhu jsem průkazku dostala už v 5. týdnu (potřebovala jsem jí do porodnice hodně brzo). Většinou se ale vydavá po 8. nebo až 12. týdnu. Záleží na Dr.
Ohledně prohlídky do 12.tt - vůbec nechápu, jaktože se to platí. Před 2 lety jsem nic neplatila a Dr. mě na to automaticky poslal. Mám pocit, že kámoška na tom byla před půl rokem a taky nic neplatila (ve stené porodnici). Asi záleží na zařízení, kde vám to budou dělat. To mi přijde ujetý - platit za 3D, to beru, ale za tohle…
Jo a hlásím se do klubu nevolností
Předevčírem to začalo (začátek 7. týdne), tak mám před sebou krásných 6 týdnů
Na mě platí, mít ráno hned u postele pití a piškot… a pak celý den jíst po 2 hodinách. Zkouším najet na zeleninu. Mám tu nakrájenou papriku, okurku, rajče a zobám. Ale je to vopruz ![]()